2012-01-30

Kotona - At home

Tämä päivä on mennyt kotosalla. Mitä nyt poikkesin välillä hammaslääkärissä ja illalla tyttären kanssa teatteritunnin jälkeen vähän shoppailemassa. Paksumpaa talvitakkia hänelle etsimme, vaan kuinkas sitten kävikään. Kaikkea muuta kyllä löytyi, vaan ei sitä takkia... ;-)

Voin muuten kertoa, että olohuoneen nurkassa oleva rottinkituoli ei ole ehkä paras mahdollinen huonekalu perheeseen, jossa on kissa. Toiseen laitaan on teroteltu kynsiä ja tuo kaunis porontalja, se reppana menetti hännäntypykkänsä a la meidän Lumi-kissa.

I've been at home today. Well had to visit a dentist today and then we went shopping with our daughter after her theatre class. We were trying to find her a better winter coat but then what happened. We found all kind of other things, but not the jacket... ;-)

By the way, I can tell you that this rattan chair at the corner of our family room is not perhaps the best buy for a family with a cat. She has sharpened her nails to the other side of the chair and also that beautiful reindeer skin has had it's share. It lost it's tiny tail by our Lumi cat.

Viime päivinä takkapuita on kannettu taloon tiheällä tahdilla. Lämmityssysteemimme ei edelleenkään toimi kuin manuaalisesti, joten takkaa pitää lämmitellä edelleen tiuhaan.

During these last couple of days we have been carrying a lot of firewood inside our house. Our heating system is still not working properly (just manually), so we have to use our fireplace a lot.

Pakko myös esitellä tämä kirppislöytö. Ranskalainen valokuvaaja Robert Doisneau kuvasi paljon Pariisia ja tuli tunnetuksi erityisesti tästä kuvastaan, jossa on ikuistanut nuoren parin suudelman Pariisin vilkkailla kaduilla. Olin tikahtua, kun löysin tämän taulun lähikirpparilta ;-)

Hauskasti muuten ilta-aurinko värjäsi kuvassa olevan nuoren miehen rinnan punaisellaan. Mukavaa viikon alkua kaikille!

I have to show this flea market find to you all. French photographer Robert Doisneau liked to photograph people in Paris and got famous with this photograph where a couple is kissing at a busy street in Paris. I was so excited when I saw this one from a local flea market ;-)

Funny how the evening sun colored the chest of this young man with red hue. Have a nice week you all!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Myöhemminhän kävi ilmi, että Doisneau oli lavastanut kuvan - kaunis se silti on, vaikka tietty satunnaisuus teki siitä vaikuttavamman.

Anne kirjoitti...

Kyllä ne kissat taitaa aina jonnekkin kyntensä terottaa.. Meillä pääsee pihapuihin harrastamaan moista, mutta kyllä on sohvakin saanut osansa..

Upea kirppislöytö! Välillä onnistaa..Joko keksit paikan taululle?

Anne-Marie kirjoitti...

Tuo on ihana kuva! Olkoonkin lavastettu mutta kuitenkin ;-)

Täälläkin on kannettu ahkerasti takkaan puita,kun mittari näyttää ulkona lähes -30 c!!

Mukavaa viikon jatkoa!

Sari kirjoitti...

Ihan tosi? Meillä oli juuri joku aika sitten valokuvaushistoriassa aiheena mm. Doisneau, mutta eipä olut puhetta siitä, että kuva olisi täysin lavastettu. Hmm, pitääkin heti kysäistä asiaa... Toisaalta aika monen valokuvaajan osalta käydään usein myöhemmässä vaiheessa keskustelua siitä, onko joku tietty kuva otettu aidossa tilanteessa tms, eli mikä lie sitten totuus... Itse pidän kuvien lavastamisesta ja ainakin heti mainitsen, jos kuvia lavastan. Ehkä tuohon aikaan se ei ole ollut sallittua ja tietty jos Doisneau oli tunnettu juuri katukuvaamiseesta, niin se hoht olisi kadonnut, jos olisi myöntänyt kuvan olevan lavastettu. Mutta joka tapauksesa kaunis kuva, oli se sitten lavastettu tai ei ;-)

Hei Anne. Kissat on kissoja ja meidän kissa kun ei raukka pääse ulos, niin sen sitten tietää. Onneksi hänellä on oma pieni makuusoppi, johon pääosin kyntensä teroittaa (rottinkia kun on sekin), mutta on osansa saanut myös tuo rottinkituoli, etenkin kun kissamme oli vielä vähän pentumaisempi, eikä ottanut kuuleviin korviinsakaan, jos jotain kielsi.

Ja jos tarkkaan katsot noita kuvia, niin taulu on tuon rottinkituolin yläpuolella olkkarimme takaosassa ;-)

Hei Anne-Marie. Niin minustakin. Lavastettu tai ei, niin toimii. No huh, sielläpä on kylmä!!! Mä todella toivon, ettei täällä mittari laskisi lähipäivinä noihin lukemiin, sillä puuttuva osa meidän lämmityssysteemiin tulee aikaisintaan perjantaina :-( Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Oot aiemminkin käyttänyt termiä "lähikirppari" ja mua kiinnostaa mikä se on? Onko se jompikumpi teidän kunnan kirppareista (eikös siinä liikenneympyrän lähellä keskustassa ole yksi ja sitten se kirkon pitämä) vai onko se joku näistä "naapurikuntanne" paikoista? Kivaa salakieltä, mutta etköhän tiedä, mitä tarkoitan. :) -E-

Sari kirjoitti...

Moi E, lähikirpparilla tarkoitan Radiokirppistä, jossa omakin pöytäni on ;-) Sieltä teen yleensä parhaat löydöt, mutta kyllä mä käyn usein suurkirpparillakin ja oletkos jo käynyt uudella, Aarresaari-kirpparilla?

Anonyymi kirjoitti...

louboutin uk nklbid louboutin sale wtjrjh cheap louboutins wahwby http://www.isabelmarantoutlet2013.com
coach outlet online zcoovr xhggud coach purses cxpgaq dzdpeg coach outlet store online ouqxbj http://www.tiffanyjewelryoutlet2013.com

Anonyymi kirjoitti...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonyymi kirjoitti...

Hello. And Bye. Thank you very much.