2011-11-24

Macarons
Nam, nam, mitä herkkuja. Nämä olivat Pariisin tuliaisia ja maistuivat ihan niin hyviltä kuin näyttivätkin. Mutta yksi päivä teen näitä vielä itsekin, sen olen jo perheelle luvannut. Nämä vaan ovat niin mahdottoman hidastekoisia, siksi pieni viivytys tuon toivomuksen toteutuksessa... Syynä ei siis ole se, että karppaan. Kyllä täällä muut saa oikeastaan herkutella miten paljon lystää. Itse koetan kyllä pysytellä makean suhteen ihan minimissä (mutta jouluna teen poikkeuksen, ihan varmasti).

Yam yam, what delicacies. These were, nb WERE souvenirs from Paris and tasted just as good as they looked like. But one day I will do them myself, I have already promised that to my family. These are just so slow to make so that is why it may take some time to make that wish come true... So the reason is not the fact I am on a low carb diet. Other family members can eat as much sweet as they want. I myself try and stay away from all the sweets (but during christamas I will make exception, for sure).

Ja itse Pariisiin, sinnekin palaan vielä kuvissani, niin paljon tuli kuvia tuosta kaupungissa napsittua, että muistikortitkin jo ulkoivat kauhusta.

And to Paris itself, there I will also go back with my photos, I took so many from that city that my memory cards were screaming with horror.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Nami,macaronsit ovat ihania! täällä on monessa paikassa tosi ihania sellaisia,mutta minäkin olen jo mielettömän pitkään aikaan suunnitellut tekeväni niitä.Ehkä sitten joskus...

Sari kirjoitti...

Yealian, kiitos kommentistasi. Juu, ihania ovat, vaikkakin omalla kohdalla niiden syönti nyt aika minimissä juuri nyt. Ja sama täällä tosiaan. Monasti olen ottanut reseptin jo esillekin ja mantelijauhokin odottaa jo laatikossa, vaan vielä en ole saanut aikaiseksi. Ehkä ennen joulua kuitennii ;-) Saas nähdä.

Tuija N. kirjoitti...

Mun täytyy sanoa, etten tykkää macaroneista yhtään. Ovat ihanan herkullisen näköisiä, mutta aivan liian makeita meikäläisen makuun. Muutaman kerran olen niitä "erehtynyt" syömään, kun ovat niin ihanan näköisiä, mutta olen pettynyt joka kerta. Joten nyt osaan jo pitää näppini niistä erossa. Kun ei kerran maistu, niin ei maistu. Tästä tulikin mieleeni ne fudget. Kampin kauppakeskuksen käytävällä on jo ollut pitkään fudgemyyntipiste. Näyttävät ihanilta, mutta joka kerta siitä ohikulkiessani, muistan sinun postauksesi näistä makeista ja siitä, että näyttävät paremmilta kuin miltä maistuvat. Joten olen onnistunut ohittamaan myyntipisteen ostamatta mitään. Parempi pysytellä "varmoissa" herkuissa, kuten esim. joulutortuissa.

Sari kirjoitti...

Moi Tuija N. Macaronsien maku riippuu vähän siitä, mitä siellä välissä on. Noista macaronseista osa oli hyviä ja osa taas ei niin nam nameja. Mutta joo, jos ne eivät maistu, niin turha ostos!

Voi ei, nyt olen saanut sun päähäsi ajatuksen, etteivät fudget ole hyviä :-( Voihan olla, että sä pitäisitkin niistä. Mun kohdalla ne ei vaan toimineet. Heh, no joo, joulutortut ne toimii kyllä aina.