2011-10-25

Versaillesin alue - Versailles area

Tässä vähän kuvia kävelymatkaltamme kohti Versaillesin linnaa. Ensin huomasimme veneet.

Here are some photos from our walk towards the Versailles castle. First we saw the boats.

Sitten hahmottui kokonaiskuva. Ahaa, siis oma pikku-järvikin löytyy. Muutenkin tässä vaiheessa hahmottui Versaillesin linnan alueen suuruus.

Then we got the whole picture. Okay, there was this little lake there. At this point we also started to figure out the magnitude of the Versailles area.

Ja taka-alalla itse linna. Ihmisiä oli liikenteessä paljon, sillä oli aurinkoinen lauantaipäivä.

And in the back of the picture the castle itself. There were a lot of people at the area, since it was a sunny Saturday.

Suihkulähteitä ja patsaita oli joka puolella. Jossain kohtaa alkoi jo tuntumaan, ettei edes tiennyt, mihin suuntaan lähteä saatika kameraansa ojentaa. Kun ne jalatkin oli jo kaikesta kävelystä miltei rakkuloilla, eikä oltu edes päästy sisälle linnaan...

There were fountains and statues everywhere. Really, at some point I started to feel like I didn't ven know where to go or where to point my camera. Considering that I almost had blisters on my feet at that point, and we weren't even inside the castle...
Ja sitten kävelimme sisälle linnaan, josta laitan myös piakkoin muutamia kuvia tulemaan. Itse linna sai kyllä hiljaiseksi. Niin hyvässä kuin pahassa.

And then we went inside the castle, from where I will also post photos soon. The castle itself got us quiet. Both in good and bad.

7 kommenttia:

Mirjami kirjoitti...

Oi kun kaunista, jospa tonne joskus pääsis itsekin...

Mine kirjoitti...

Hei Sari! Olen seurannut blogiasi Amerikasta Suomeen. Tylsästi hiljaa, en tiedä miksi. Nyt avaan sanaisen arkkuni, kun päästiin tutuille seuduille. Ajoimme viime keväänä Suomeen lomalle ja kiekkasimme Pariisin kautta (aikamoinen kiekkaus:). Lapset pääsivät Disneylandiin ja äiti Versaillesin palatsiin. Tosin itselleni oleellisin oli justiinsa tuo palatsin puutarha. Olimme paikalla aika myöhään, joten emme ehtineet tuonne Marien talolle. Puutarhaankin menoa edelsi mieletön raeukkoskuuro. Mutta se puutarha sen kuuron jälkeen. Se oli niin satumaisen kaunis, että kirjoitin ystäville "Nähdä Versaillesin palatsin puutarha ukkoskuuron jälkeen ja kuolla":). Kiitos näistä kuvista. Omanikin tulevat blogiin joskus hamassa tulevaisuudessa. Nyt aloittelin juuri Suomen matkaamme, mutta vasta sitä ensimmäistä, joka ei kiertänyt Ranskan kautta, vaan Italian Venetsian ja Saksan reininlaakson. Tervetuloa kurkkaamaan.

Onnea opintoihin. Kuulostaisi kerrassaan siltä, mitä itsekin haluaisin opiskella. Kuvasi ovat kauniita!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kuvia olet ottanut :)
Tuolla alempanakin nuo kaikki. Minä katselisin mielelläni värikuvia täällä, mustavalkoiset on minun mielestäni blogissa tosi tylsiä, niitä katsoo vaan nopeasti päällisin puolin, mutta ne eivät ole kiinnostavia. Ihmisistä otetuissa taas pidän mustavalkoisesta.
Näissä kuvissa silmä lepää :) :)

T:Vakkarilukija

Mari kirjoitti...

Upealta ja vaikuttavalta näyttävä paikka!

maiju kirjoitti...

Aika huikea palatsi! Nuo kulmikkaaksi leikatut puut ovat melkein pelottavat :)

Anne-Marie kirjoitti...

Kauniita kuvia ja kaunis paikka!
Olisi varmasti näkemisen arvoinen paikka!
Meidän Pariisin reissu kesäkuussa oli vaan akselilla Disneyland-Pariisin keskusta...mutta onhan sielläkin huikeita nähtävyyksiä ;-)

Mukavaa viikon jatkoa!

Sari kirjoitti...

Moi Mirjami. On kyllä käymisen arvoinen kohde, jos Pariisiin päin joskus suuntaat.

Hei Mine ja kiva, että laitoit kommenttia tulemaan. Versaillesin puistoalueet ovat kyllä tosi kauniita ja sitä aluetta, sitä piisaa. Emme mekään ennättäneet joka paikkaan kävelemään, kun halusimme kuitenkin uteliaina myös sisälle linnaan. Kaunis paikka, vaikka saikin hämmästelemään sitä suuruudenhulluutta, joka aikansa ranskalaisilla kruunupäillä on ollut. Mutta olihan Ranska tuolloin suuri kuningaskunta, jolla oli paljon valtaa. Sitä tällä kaikella varmasti haluttiin korostaa.

Menen mielenkiinnolla kurkkaamaan, millaisia kuvia sivuillasi on. Ja tule ihmeessä toistekin käymään blogissani.

Hei Anonyymi vakkarilukija ja kiva, kun sinäkin jätit kommenttia. Se on totta, että mustavalkokuvat eivät ehkä toimi niin hyvin blogissa kuin ehkä isoina väriprintteinä, mutta saattaa olla, että jossain kohtaa saatan kiusata teitä myös mustavalko-otoksilla... ;-)

Hei Mari ja kiitos kommentistasi. Paikka oli kyllä vaikuttava ja isompi kuin osasimme odottaa. Jalat olivat tuon päivän jälkeen aivan hellinä. Ja matkassa oli mukana myös 7-veemme, joka tosin ei juuri väsymystä valitellut. Taisi kiinnostaa sen verran neitiäkin tuo kaikki loistokkuus.

Hei Maiju ja kiitos kun jätit kommenttia. Tuo palatsi ja koko tuo alue on tosiaan aika huikea ja se pitää itse nähdä ja kokea, että todeksi uskoo. Noita kulmikkaaksi leikattuja puita oli kaikkialla, samoin pensaita. Välillä tuntui, että jo niiden leikkaamiseen tarvitaan pienimuotoinen armeija.

Hei Anne-Marie. Tämä oli kyllä kaunis ja tosiaankin kokemisen arvoinen paikka. Eikun menette tekin seuraavalla Pariisin reissulla käväisemään myös Versaillesissa. Ei ole kovinkaan pitkän matkan päässä Pariisista. Mukavaa alkavaa viikonloppua myös sinulle!