2011-09-23

Vihreää herkkua - Green yummy

Tänä syksynä sain maistaa ensi kertaa näitä ihanuuksia. Äitini oli kokeeksi istuttanut muutama vuosi sitten vihreän viinimarjapensaan ja huomasi sen tuottavan tänä vuonna erityisen hyvin satoa. Siitä pääsimme mekin nauttimaan ja en voi kuin yhtyä äitini sanoihin: Nämä vihreät ovat kyllä kaikkein parhaanmakuisia viinimarjoja!

I was able to taste these delicacies for the first time this fall. My mom had planted one green currant bush couple of years ago and this year she noticed that it produced a very decent crop. And we were also able to try them out and I cannot but agree with my mama: These green ones are the best tasting currants!

Arvatkaa vaan, kuka haluaisi itselleenkin muutaman vihreän viinimarjapensaan... Ja täällä olen sopivasti vanhemmillani kyläilemässä ja tuosta voipi kuulema ottaa vähän juurakkoa matkaan. Iih, jospa jo vuoden parin päästä saisimme itsekin kerätä omista puskista näitä ihanuuksia.

Mukavaa viikonloppua sinulle! Me lähdemme pian mieheni kanssa ulos syömään, varasin meille pöydän illaksi tähän ravintolaan.

You may already guess, who wants to plant couple of these green currants to her yard as well... And here I am at my parents place right now on a visit and they told me that we can take some currant bush roots with us. Iih, would be nice if we would be able to eat our own green currants in a year or two.

Hope you have a nice weekend! We will soon go to downtown to have a nice dinner, I made a reservation to this restaurant.

8 kommenttia:

-T kirjoitti...

Kauniit herkulliset kuvat! Vihreitä karviaismarjoja olen syönyt, mutta tuollainen väri viinimarjoissa on uusi!
Maukasta iltaa :)

Anne kirjoitti...

Kas, en ole kuullutkaan vihreistä herukoista. Ovat muuten tosi paljon karviaisen näköisiä, mutta pieniä.

Pitääpä tästä laittaa vinkki muistiin ensi kevättä ajatellen.

Mukavaa viikonloppua!

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Mielettömän herkullisen näköisiä! Ravintola vaikuttaa mielenkiintoiselta :) Kerroppa oliko käymisen arvoinen paikka :)

Marita kirjoitti...

Enpä ole moisia aiemmin nähnyt saatika maistanut. Ovatko kirpeitä? Hauskaa ravintolailtaa, menu näyttää hyvältä!

Anne-Marie kirjoitti...

Enpä ole vihreistä ennen kuullut.Meillä kasvaa valkoisia ja ne ovat mielestäni tosi hyviä!

Mukavaa sunnuntain jatkoa..kirpparikierrokselle lähdössä ;-)

Sari kirjoitti...

Hei T. Minäkään en tosiaan ole koskaan aiemmin tällaisia syönyt ja vihreät viinimarjat ovat maultaan tosi täyteläisiä, eivätkä ehkä niin kirpeän happamia kuin mustat tai punaiset.

Moi Anne. Vihreät on ihan parhaita, kannattaa kyllä istuttaa näitä pari pensasta, jos jostain löytyy. Ja löytyy varmasti keväällä.

Hei Heidi, vihreät viinimarjat ovat tosi maukkaita ;-) El Torero on ihana paikka, taas käväisimme syömässä pippurista pihviä ja kylläpä vaan maistui. Konjakki-kermakastiketta on mukavasti, lisukkeet maittavia ja itse pihvi ihanan pippurinen, jopa miltei tulinen.

Hei Marita, nämä eivät ole niin kirpeitä kuin esim. punaiset viinimarjat, jotka nekin ovat lemppareitani. Kyllä söisin noita vihreitä marjoja tosi mielelläni, mutta niitä ei säilynyt enää talven yli meillä. Söimme kaikki saamamme marjat miltei samantien ;-)

Hei Anne-Marie. Valkoisetkin ovat hyviä, nämä vihreät myös ja aika isojakin vielä. Mukavaa viikon alkua sinulle, takaisin kotona taas ja minullakin alkoi tämä alkanut viikko kirpparikierroksella, täydentelin taas omaa pöytää (eilen tyhjäsin äitini varastoja omista ja vähän äidinkin turhista tavaroista...). Taitaa mennä pöydän pitäminen joululle, niin paljon on varastoja, joita tyhjätä... ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Mielnkiintoisen oloinen aivan uusi tuttavuus!
Revin just kaikki ikivanhat pensaat pois ja ajattelin, että ens kesänä uudet -tuo vois olla hauska vaihtoehto!

Sari kirjoitti...

Pepi, tuo oli tosiaan minullekin ihan uusi ja maistuva tuttavuus ;-)

Suosittelen kyllä, jos olet pohtimassa uusia marjapensaita pihaasi.