2011-09-23

Matkakuume - Travel fever

Se iskee aina niin salakavalasti, vaikkapa silloin kun käyt läpi vanhoja matkakuvia. Kuten vaikka näitä elokuiselta Tallinnan reissulta napsittuja.

It hits you always so suprisingly, for example when you're going through some old travel photos. Like these from a trip to Tallinn in August.


En ollut koskaan aiemmin käynyt tässä viehättävässä kaupungissa, enkä vanhassa kaupungissa, joka oli täynnä kauniita sisäpihoja ja kahviloita.

I hadn't ever visited this charming city and the old town, which is full of beautiful inner courtyards and cafes.

Tähän suklaataivaaseen löysimme sattumalta. Eräästä matkailualan julkaisusta olin lukenut kyseisestä suklaapuodista The Pierre Chocolaterie, muttemme varsinaisesti ruvenneet sitä kaupungista etsimään. Vaan sitten, hiljaisena sunnuntai-aamuna sinne kävi tiemme, kun tytär havaitsi taas yhden kauniin sisäpihan.

Niin ja tuo suklaa, se oli taivaallista. Katsokaa nyt tuota ilmettäkin... Oma suosikkini taisi olla tarjottimen keskivaiheilla näkyvä rommirusina-suklaa. Aah!

We found this chocolate heaven by accident. I had read about this chocolaterie The Pierre Chocolaterie from a travel leaflet, but we didn't really start chacing for it. But then, on a quiet Sunday morning our way led to that place, when our daughter found yet another pretty courtyard.

And oh that chocolate, it was heavenly. Well, look at that expression which tells it all... My own fave was probably that one on the middle, rum raisin chocolate. Aah!

Tässä kahvilassa oli jotain kovin Keski-Eurooppalaista, miltei ranskalaista tunnelmaa. Ja niin, vaikkapa sinne meidän nyt niin kovin tekisi mieli, kun ei ole tullut koskaan käytyä Ranskassakaan. Vaan mitenhän lie sää esimerkiksi Pariisissa lokakuussa, jolloin harkitsemme Ranskaan matkustavamme?

This chocolaterie was something so Middle European, I almost felt that french atmosphere. And oh, say there we would like to travel with our family, since we haven't visited France either. But what about the weather e.g. in Paris in October, when we are pondering to travel to France?

16 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Ihanan näköistä! Matkakuumetta minulla aina näin syksyisin..

Yaelian kirjoitti...

Ihanan näköinen paikka!Tuonne on kyllä joskus mentävä...

Anonyymi kirjoitti...

Usein Ranskassa on vielä lokakuussa lämmintä, sanoisin että se on ehkä kuin Suomen syyskuu. Erään kerran olen ollut Pariisissa lokakuun puolessa välissä ja silloin oli + 15 astetta ja ihana aurinkoinen ilma. Sinne vain!
T. Hansu

Tuija N. kirjoitti...

Iik, ihanan näköistä. Enpä ole mäkään koskaan ko. paikkaan "eksynyt", vaikka Tallinnassa käyn usein. Sitä yleensä ravaa läpi ainoastaan ne samat, tutut paikat ja kadut kuin aina ennenkin.

Anne-Marie kirjoitti...

Eipä olisi uskonut kun kuvia katsoo,että ollaan Tallinassa!

Me olimme syyskuussa joskus mieheni kanssa Pariisissa ja silloin ainakin oli tosi lämmintä vielä.Eikä ole enää koko Eurooppa lomailemassa samaan aikaan ;-)

Mukavaa viikonloppua!!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Matkakuumetta podetaan täälläkin..ihania kuvia..joten aina vaan enemmän tekee mieli reissuun..Hyvää viikonloppua! ja tervetuloa blogiini visiitille..

Tarja kirjoitti...

Viro ja Tallinna ovat suosikkikohteeni, en ole kyllästynyt vieläkään vaikka olen käynyt varmaan toista sataa kertaa Virossa. Suosittelen myös ihania maalaiskyliä tyyliin Sikke Sumarin paikka Muhulla.

Sari kirjoitti...

Hei Satu, Tallinnan vanha kaupunki on kyllä kaunis paikka, jonne voisin jo mennä pian uudestaan. Ja tämä aika vuodesta aiheuttaa kyllä kovasti matkakuumetta ;-)

Moi Hansu ja kiitos kommentistasi. Hyvä tietää, että Pariisissa voi hyvinkin olla vielä lämmintä lokakuussa. Tosin edelleen on matkakohde hiukan hakusassa, mutta Pariisi yhtenä vaihtoehtona edelleen.

Moi Tuija N. Kannattaa käydä tutustumassa myös tähän paikkaan. Tällä viehättävällä kujalla oli myös pieniä putiikkeja, joissa pyörähdimme ihastelemassa tuotteita. Niinhän se tosiaan menee, että jos on tuttu paikka, niin siellä tulee sit kierrettyy ne samat paikat. Mikä on toisaalta vähän harmi, joskus pitäisi irrottautua tuttuuden tunteesta ja kokeilla jotain uutta. Meillä jäi yksi ihana intialainen ravintola kokeilematta, ja ajattelimme menevämme Tallinnaan ihan vaan siksi mielellään jo lähiaikona, että päästäisiin sinne syömään ;-)

Moi Anne-Marie, Tallinnassa ollaan, vaikka näyttää ehkä hivenen erilaiselta ;-) Itse ihastuin juuri tähän vanhassa kaupungissa, kun tunnelmassa oli jotain Keski-Eurooppalaista.

Kiva kuulla, että Pariisissa voi tosiaan olla ihan hyvät kelit syys-lokakuussa. Vielä on matka varaamatta ja kiirusta pitää, sillä mies lähtee muutaman päivän päästä Intiaan ja oli ajatuksena, että syysloman matka varattaisiin ennen hänen matkaansa. Olisin kyllä mieluusti lähtenyt miehen matkalaukussa Intiaankin, vaan tänne taas jään kotimieheksi tyttären kanssa ja ihan hyvä niin.

Moi Riitta Sinikka ja kiitos kommentistasi. Matkakuume on kyllä paha juttu. Sitä ei juuri paranna mikään - paitsi se matkalle lähtö.

Käyn kurkkaamassa blogiisi, kiitos kutsusta!

Moi Tarja. Viro vaikutti kyllä mielenkiintoiselta, jos näin voi sanoa pelkän Tallinnan perusteella. Olen muuten itsekin monasti ihastellut Siken ruokaohjelmassa vilahtelevaa taloaan ja kuullut monelta, että Viroa olisi hyvä kiertää enemmältikin ja käydä juuri noissa maalaiskylissä. Siis ajatuksissa on tuokin, ehkä sitten ensi kesänä ;-)

Sari kirjoitti...

Yaelianille vielä kiitos kommentista. Ehdottomasti kyllä kannattaa käydä tuossa kyseisessä suklaapuodissa. Ja nuo suklaat, ne on muuten aikas hyvän kokoisiakin... ;-)

Tuija N. kirjoitti...

Hei, ei se matkakuume parane matkustamalla, pahenee vaan! :)
Kesäaikaan voin suositella myös Pärnua, mielettömät hiekkarannat, kuin olisi jossain välimerellä. Ja jos aikaa riittää, kuka estää menemästä Latvian Riikaan ja Jurmalaan. Mukavia paikkoja.

Sari kirjoitti...

Hei Tuija. Musta alkaa tuntumaan, et haluan sut jo matkaoppaaksi. Että jotta, koskas sulle sopis... ;-)

Perhostyttö kirjoitti...

Tämä on ehdottomasti suosikkikahvilani nro 1. ...ja tuo suklaa, mm mmm...taivaallisen hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Magnifіcent bеat ! Ι wοuld liκe tо аpρгentісe while you
amend уour ωebsite, how could i subsсribe
for a blog wеb ѕіte? The aсcount helped mе a acceptablе deаl.
I haԁ been tiny bit аcquаintеd of this your brоаdcаst offereԁ bгight clear conсept

My weblog: iheartmilitary.com

Anonyymi kirjoitti...

Hi all, here eνery one is sharing thesе familіarіty, thеrefоre
it's pleasant to read this website, and I used to go to see this web site every day.

Feel free to visit my web site ... горящие туры отдых горящие путевки туры в египет туры в турцию туры

Anonyymi kirjoitti...

Whаt's Happening i'm new to thiѕ,
I stumblеd upοn thіѕ I've discovered It positively useful and it has aided me out loads. I am hoping to give a contribution & help other users like its helped me. Great job.

Review my web page; Авиабилеты в сша из москвы

Anonyymi kirjoitti...

Thanks fοr sharing your info. I truly аppгeciatе your efforts and I
am waіting foг уour next рost thаnks оncе agаin.


Here iѕ my weblog: Авиабилеты москва-братск