2011-09-04

Syksyä ilmassa - Fall is in the air

Syksy tuo usein tullessaan muutoksia. Niin myös minulle. Aloitin viime viikolla opinnot ja jäin samalla pois määräaikaisesta työsuhteesta, mikä ei muuten ollut mikään helppo ratkaisu. Väkisinkin taka-alalla vilahti ajatus mm. taloudellisista asioista ja monista muista huolenaiheista, mutta tässä sitä nyt ollaan, uutta oppimassa ja vaikka hivenen ristiriitaisin ja haikeissa tunnelmissa hyvästelin mukavan ja varsin tutuksi käyneen työporukan, olin kuitenkin samalla innoissani uuden alkamisesta.

Tällaista se elämä aina on. Kun jotain uutta on tiedossa, joutuu usein jättämään jotain vanhaa taakseen. Jotenkin tuntuu, että omalla kohdallani tätä on sattunut joskus ennenkin ;-) Ja minulla on tunne, ettei tämä ole suinkaan viimeinen kerta, kun näin kohdallani tapahtuu...

Fall time often brings changes to our lives. And also for me. Last week I started to study and at the same time left my temporary job, which btw was not an easy decision to make. Forcibly I thought about all the financial facts and had some other worries as well, but here I am now, learning new and even though it was a bit contradictory situation and I felt a bit sad saying goodbye to all the nice co-workers at the same time I was very excited to start something new.

But this is how our life is. When you start something new, you often have to leave something old behind. Somehow I feel that in my case this has happened before. And I also have a feeling that this is not the last time something like this will happen to me.

Näin syksyllä sumuisia aamuja esiintyy useammin. Tässä eräänä aamuna polkaisin pyörineni pitkin lähitienoita ja kuvasin kauniita sumun peittämiä maisemia.

Now that is fall you see foggy mornings more often. Early in the morning I took my bike and went to the areas close by to our house to photograph all the pretty landscapes covered with fog.

Kun pyöräilin pienelle joen ylittävälle sillalle, huomasin, etten suinkaan ollut ainoa aamuinen kameran kanssa heiluja. Sillan kaiteeseen nojaili joku toinenkin kameroineen ja kuvaili edessä avautuvia maisemia. Ja minä se vaan ihastuin tähän punaiseen puistonpenkkiin.

When I biked to a tiny bridge crossing a river I noticed that I wasn't the only one wobbling with her camera. There was someone else leaning against the railing with his camera taking photos of the landscapes opening in front of us. And me, I fell in love with this red park bench.

Näiltä pelloilta puuttuivat vain laiduntavat lehmät. Vielä näkyy Suomen alkusyksyssä heinäseipäitäkin siellä täällä. Itse muistan lapsuudestani kaikkein parhaiten ne kesät, kun mummilassa oli heinätöiden aika ja me kaikki serkukset olimme pellolla apuna. Mummilla oli peltisessä maitohinkissä kotitekoista marjamehua ja korissa pullaa, joita nautittiin heinänteon yhteydessä. On harmi, etten voi tarjota samanlaisia muistoja omalle lapselleni, sillä mummila on tyhjentynyt, pellot villiintyneet ja lehmät poissa. Onneksi tämä perinne elää kuitenkin vielä jossain.

Only the cows were missing from these fields. You can still see those old time hay stacks here and there in our country. I myself remember those childhood summers the best, when we went to grandparents place and had so called hay stacking days and all we cousins were able to help out at the hay fields. Grandma had those old time tin canisters filled with home made berry juice and finnish pulla in a basket, that we enjoyed between stacking the hay. It's a shame that I'm not able to give that kind of memories for my own child. Grandma's place stays empty, fields are all wild and no cows left. Luckily this tradition seems to stay somewhere.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paikallisena kysyn, että aloititko paikallisessa oppilaitoksessa? ;)

Sari kirjoitti...

Juu, paikallisessa aloitin... ;-) Lyhyt matka kouluun ja mukava, lämminhenkinen koulu.

Eeva kirjoitti...

Ihania kuvia! Tuo aamu-usva on jotain niin kaunista, ja hienot maisemat olit löytänyt kuvaukseen. Tsemppiä opintoihin, olet rohkea, kun uskallat hypätä uuteen!

Sari kirjoitti...

Kiitos Eeva, aamu-usva tai sumu tai miksi sitä nyt sitten sanotaankaan, se on kyllä kaunista katseltavaa. Ja kiitos, rohkeudesta en tiedä, mutta nyt tuli sellainen olo, että tämä ratkaisu oli tehtävä. Aika sitten näyttää, oliko ratkaisu väärä vai oikea. Tällä hetkellä tuntuu vahvasti oikealta päätökseltä.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen vaiheeseen! Mitä ryhdyt opiskelemaan? Upeita kuvia!
CalGirl

Sari kirjoitti...

Hei CalGirl. Lähdin opiskelemaan valokuvausta, aihetta, jota olen joskus Yhdysvalloissakin opiskellut, mutta pitkä tauko on nyt ollut välissä, joten paljon on asioita unohtunut.

Anne-Marie kirjoitti...

Onnea vielä kerran opintoihin!
Ihania kuvia taas ;-)
Piti tarkistaa ovatko ne Suomesta,mulle kun tuli mieleen jotkut Englannin maisemat ;-)
Kaunista,niin kaunista...

Miia kirjoitti...

Upeita kuvia!

Yaelian kirjoitti...

Mahtavan upeita kuvia! Ja onnea opiskeluihin:)

La Petite Princesse kirjoitti...

Upeita kuvia olet saanut, voisi jopa kuvitella niiden olevan vaikkapa briteistä!
Onnea ja tsempit uuteen elämänvaiheeseen :)

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie ja kiitos kivasta kommentistasi. Kuvat ovat tosiaan ihan täältä koti-Suomesta. Kauniita on maisemia täällä Varsinais-Suomessa, aina ei tarvitse lähteä kovinkaan kauas löytääkseen hienoja kuvauskohteita ;-)

Kiitos Miia sinulle kommentistasi. Kiva kuulla, että kuvani herättivät positiivisia tuntemuksia ;-)

Kiitos Yaelian sinullekin kannustavasta kommentistasi ja mukavaa viikon jatkoa sinne kauas.

Hei La Petite Princesse ja kiitos. Kuvat ovat tosiaan ihan täältä meidän kodin lähettyviltä, Varsinais-Suomesta. Kiitos tsempityksistä, niitä tarvitaan, jotta pärjään tuolla nuorempien joukossa... ;-)

Mari kirjoitti...

Siis kerrassaan ihania kuvia! Onnea opintoihin :)

Tuija N. kirjoitti...

Mullakin tuli ensimmäisenä mieleen, että olet piipahtanut Briteissä :)

Ihan varmasti oikean ratkaisun teit!

Sari kirjoitti...

Hei Mari ja kiitos paljon onnentoivotuksista. Jännittävältä tuntui tehdä tällainen ratkaisu, mutta opinnot vaikuttavat mielenkiintoisilta ja toivon saavani paljon uusia ideoita ja uusia näkökulmia valokuvaukseen. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Hei Tuija N. Taidat olla jo kolmas, joka veikkasi kuvien olevan Briteistä, hassua... ;-)

Niin mäkin toivon. Tänäänkin oli tosi mielenkiintoinen päivä kuvankäsittelyn parissa. Paaaljon on vielä opittavaa, ihan tuosta omasta uudesta kammerastakin, jossa on niin paljon nippeliä, että huimaa.

Mia kirjoitti...

Onnittelut uudesta opinahjosta! Ihania kuvia :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, valokuvauksen opiskelu kuulostaa ihanalta!! Ihanaa syksya!
CalGirl

Sari kirjoitti...

Hei Mia ja kiitos. Mukavaa on ollut. Näitä kuvia oli kiva napsia, kun tuo sumu tuo ihan oman fiiliksensä kuviin.

Hei CalGirl ja kiitos. Se myös oikeasti on sitä :-) Mukavaa syksyä myös sinulle!