2011-08-31

Pieniä muutoksia - Small changes

Kotona edelleen. Tytär pääsee aikaisintaan ensi viikolla kouluun, joten kotihoito jatkuu. Keuhkokuume ei ole mikään helppo nitistettävä ja lääkärin kommentit saivat muutenkin totiseksi. Keuhkot kun kuulema vaurioituvat aina lopullisesti keuhkokuumeen vahingoittamalta alueelta :-( En siis todellakaan halua riskeerata mitään, jotta tytär nyt varmasti tervehtyy ja välttyy taudin uusimiselta tai jälkitaudeilta.

Ja aika, se kuluu tyttären näkövinkkelistä kovin verkkaiseen. Ajatelkaa nyt, jo toinen viikko äidin kanssa kotona. Hoh hoh. Ja tokihan mieskin on nyt työmatkalla Yhdysvalloissa, joten kaksin totisesti ollaan. Tai no, äitini tuli nyt avukseni Keski-Suomesta, sillä minulla itselläni on edessä pieni elämänmuutos huomisesta alkaen ja tarvitsen hänen apuaan lapsenhoidossa.

Still at home. Our daughter is able to go back to school next week at the earliest, so we will continue home care. Pneumonia is not any easy thing to get rid off and all the doctor's comments made me serious. He told us that lungs get always permanently damaged from the area where the pneumonia hits a person :-( So I really don't want to risk anything, so that our daughter will surely get better and will not get pneumonia again or get any secondary diseases.

And time, it goes by very slow at my daughter's point of view. Think about it, yet another week with mom. Oh my. And of course my husband happens to be on a business trip in U.S. so the two of us it is. Or well, now my mom came here to help me out, since I myself have a tiny change ahead starting tomorrow and I need her help with child care.


Tässä kotona ollessa olen tehnyt pieniä muutoksia olohuoneessa. Vanha häräntalja tuli nyt olohuoneeseen ja miehen työhuoneesta kannoin rottinkituolin tilalle tämän vanhan USA:sta pihakirpparilta ostamani tuolin.

When spending my days here at home I have made some small changes in our family room. This old bull block came to our family room and I also brought this old arm chair that I have bought from a yard sale in U.S. from my husbands office.


Ja se oikeasti on pyhää... ;-) Suklaa nimittäin...

And it truly is holy... ;-) Chocolate I mean...Pieni ilonaihe voi olla vaikka 4 euron kukkapöytä. Ja niin iloisen punainenkin vielä. Kirpparit on ykkösiä omalla shoppailulistallani!

A small cause for joy can be a flower table. And so happy red colour also. Flea markets are number ones on my personal shopping list!


Iltatoriltakin voi löytyä vaikka kaunis vanha jakkara. Tässä vaan oli kaikki kohdallaan, oikeat värit, kuviot ja vanhan ajan tunnelmaa.

Mukavaa viikon jatkoa kaikille ja oikein mukavaa syyskuuta! Huomennahan se jo on... Minä jään täällä funtsailemaan, josko avaisin sen pikkukirpparin tänne blogiini ;-)

And from evening markets you can find for example an old pretty stool. This one had it all, the right colours, patterns and that old time good vibe.

Have a nice week ahead you all and have a very nice September! Tomorrow it is...I myself will stay here thinking if I will open a small flea market here in my blog ;-)

17 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Toivottavasti tyttäresi keuhkokuume paranee pian,ilman että jää pahoja jälkiä,Olen itse sairastanut keuhkokuumeen 2 kertaa,ja usein miettinyt,onko nyt pari vuotta sitten todettu astma ehkä saanut alkunsa siitä.
Suloinen tuo kirpparilta löytämäsi kukkapöytä:) Ja onnea pienelle muutoksille!

Marita kirjoitti...

Kaunista onpi teillä! Ja kiva kattovalaisin, meiltäkin löytyy sellainen..luo kivoja kuvioita seinille ja kattoon.

Pikaista paranemista toipilaalle ja toivotaan, että keuhkot palautuvat ennalleen!

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Voi pikkuista, nitistäkää nyt se tauti oikein perusteellisesti. Isäni sairasti kovan keuhkokuumeen joku vuosi sitten ja se kyllä säikäytti perusteellisti. Ihania punaisia yksityiskohtia olet löytänyt ja tosiaan jakkarassa kaikki on kohdillaan :) Iloa syyskuun alkuun :)

Ekaterina kirjoitti...

Rauhallisia toipilaspäiviä. Keuhkokuumeen kanssa ei totisesti ole leikkimistä. Ihania sisustuskuvia olet laittanut ja tosi herkullisia kirppuostoksia olet myöskin löytänyt. Tulee ihan hinku laitella taas kotona, kun pääsen takaisin täältä Norjan keikalta :)

Esmeralda kirjoitti...

Pikaista toipumista pikkupotilaalle! Toivottavasti pian pääsee kuntoon.

Ihastuttavat punaiset löydöt!

Sari kirjoitti...

Hei Yaelian ja kiitos kommentistasi. Kyllä tämä nyt hiukan on meitä säikäyttänyt tämä tyttären tilanne, mieskin harkitsi työmatkan perumista, mutta pakko oli vaan lähteä. Kyllä me täällä toki pärjätään, mutta tytär on niin isänsä perään, että vaikeaa oli miehen lähteä matkaan :-(

Meidän lapsella on ollut USA:ssa asuessamme useita ylähengitysteiden tulehduksia, en tiedä, herkistävätkö nekin nyt sitten tällaiselle. Samoin astmasta oli jo tuolloin jossain vaiheessa puhetta ja epäilyksiä. Pitää nyt tässä tuumailla, josko tätä asiaa olisi syytä taas ottaa tarkempaan syyniin. Mutta nyt etusijalla on se, että lapsi paranee pian. On jo siis mielestäni pirteämpi ja voi hyvin, mutta tuo yskä on aika hirveän kuuloinen.

Tuo punainen kukkapöytä oli mielestäni tosi kiva ja pieniä väriläiskiä on kiva olla syksyisessä kodissa ;-)

Hei Marita ja kiitos kivasta kommentistasi. Ikean valaisin on juu kiva ja ne kuviot tosi kauniit, etenkin näin syksyn saapuessa. Lapsosemmekin voi jo paremmin, kun nyt vaan maltetaan vielä ottaa ihan rauhallisesti, niin eiköhän se tästä.

Moi Heidi, juu täällä teemme parhaamme, että tauti nitistyy nyt perusteellisesti. En yhtään ihmettele, jos on isäsikin kohdalla säikäyttänyt. Kyllä tämä tilanne sai minutkin säikähtämään pahanpäiväisesti, lääkärillekin huudahdin tulokset kuultuani ääneen, että ei voi olla totta! Ja siitä se sitten alkoi vielä suurempi huoli. Mutta nyt näyttää jo paremmalta, mutta edelleen otetaan rauhallisesti päivä kerrallaan.

Punainen jakkara ihastutti kyllä kovasti ;-) Jotenkin siitä tuli sellainen kiva mummilafiilis taas kerran. Mukavaa syyskuun alkua myös sinulle!

Moi Ekaterina. Juu, rauhallisesti otetaan, vaikka neiti jo kovasti haluaisi tehdä ihan kaikkea mitä tuon ikäinen nyt touhuaa. Leikkiä ulkona, tavata kavereita ja pelata jalista. Noh, vielä pitää malttaa...

Ja kiitos, kivaa on väliin vähän kotia laitella, vaikkei tässä nyt mitään suuria muutoksia olekaan tehty ja ajatukset lentelee kyllä enempi nyt ihan muissa asioissa kuin kodin laittamisessa. Mutta jotenkin saa ajatukset välillä toisaalle, kun jotain yrittää tehdä tässä. Jossain vaiheessa kun sais viel sen verta aikaseksi, että vaihtais vähän taas tapetteja niin olkkarissa kuin omassa työhuoneessa. Mutta kaikki aikanaan. Nyt ei taida ainakaan olla edes virtaa moiseen. Mukavaa Norjan matkan jatkoa sinulle. On varmasti komeaa siellä näin syksyn korvalla!

Hei Esmeralda ja kiitos. Sitä samaa mekin toivomme, että pikkuneiti on jo pian oma itsensä ja pääsee kavereita tapaamaan ja harrastamaan. Niin ja kouluun, sitä hän jo kovasti toivoo.

Ja nuo punaiset löydöt, ne tuovat vähän väriä pimeneviin iltoihin.

Tuire kirjoitti...

Pikaisia paranemisia! Sairastin itse keuhkokuumeen lukiolaisena. En kyllä yhtään muista lääkityksestä, mutta kouluun halusin mennä ja lääkäri antoi.
Kauniilla tytöllä on kaunis valtakunta!

Eeva kirjoitti...

Onpas teillä kaunista! Tsemppiä taudin nitistykseen, ja omiin uusiin haasteisiisi!

Anne-Marie kirjoitti...

Toivon paranemista pienelle ja pitkää malttia ;-)Vaikka lasten hermot ei sitä oikein tahdo jaksaakaan,mutta jos niin välttyisi kaikilta jälkiseurauksilta.

AIVAN ihana tuo tuoli!! Tuo pyöreä selkänoja siis aivan suoraan sydämeeni..

Milloinkas paljastata tämän muutoksen luonteen?? Jännittyneinä odottaen ;-)

Anne-Marie kirjoitti...

siis paljastat...

Mirjami kirjoitti...

Oikein paljon paranemisia pienelle potilaalle toivottelee willa wanillan rouva. Ihana äiti, kun tulee sua noin auttamaan :)

Sari kirjoitti...

Hei Tuire ja kiitos kommentistasi. Neitimme voi jo paremmin, mutta rauhallisesti saa silti ottaa. Meillä lääkäri ei antanut lupaa mennä vielä tälläkään viikolla kouluun eikä ensi viikollakaan saa osallistua liikuntaan. Mutta pikkuhiljaa parempaan suuntaan ja se on tärkeintä.

Kiitos, pikkuneidillä vaan on tuo maku muuttuvaa sorttia, joten katsotaan, kuinka kauan huone saa olla tuollainen ;-)

Hei Eeva ja kiitos kommentistasi. Neiti voi mielestäni jo paremmin ja itselläkin uudet haasteet, eli opiskelu alkoi tänään. Mielenkiintoista oli kyllä ja ikäjakaumakin hyvin laaja, en edes ollut porukan vanhin, hehe...

Moi Anne-Marie. Juu, malttia vaaditaan tytön kohdalla tässä asiassa, mutta onneksi on suht hyvin malttanut olla iisisti.

Juu, tuo tuoli ihastutti aikoinaan minuakin ja on oikein hyvä istua.

Muutoksen paljastan myös tässä, se koskee tosiaan omaa itseäni. Aloitin tänään ihan kokopäiväiset opiskelut, valokuvaaja minusta nyt sitten pitäisi tulla. Saas nähdä, miten käy. Mutta oli oikein kiva ensimmäinen päivä, koulu tosi kiva ja sympaattisen oloinen ja meitä on monenikäisiä ja tasoisia "kuvaajia", joten ihan mielenkiintoista on varmasti edessä. Lukkaritkin jo tänään saimme ja varsin monipuoliselta vaikuttaa, joten odotan jo innolla tulevaa syksyä!

Hei Mirjami ja kiitos kommentistasi. Ja kiitos paranemistoivotuksista, kyllä täällä onneksi jo voidaan paljon paremmin. Ja äitini on aina valmis auttamaan, mikä on kyllä ihana asia. Ainoa nega on se, että asuvat aika kaukana...

Anne-Marie kirjoitti...

Onnea opiskeluun!
Olet ainakin oikealla alalla!! Niin ihania nuo esim.matkakuvat olivat!

Aikuisiällä opiskelu on varmaan eri tavalla mielekästä kuin silloin nuorena ja huimana..näin ainakin mieheni mietiskeli kun opiskeli kaksi ja puoli vuotta.Ja sai uuden ammatin viime vuonna.

Mutta jäädään odottamaan kirppisjuttujasi meille ;-)

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie ja kiitos. Tuolle alalle olen kyllä jo pitkään halunnut ja nyt sitten päätin ottaa riskin. Onhan se vähän erilaista lähteä tässä iässä opiskelemaan, mutta onneksi tässä koulussa ei juuri tarvitse päntätä, vaan keskitytään enempi siihen tekemiseen ;-) Kaksi vuotta tässäkin maksimissaan menee ja uusi ammatti on minullakin ajatuksissa. Katsotaan nyt sitten, miten tämä tästä lähtee sujumaan. Ensimmäisen päivän perusteella vaikuttaa kyllä lupaavalta ja mukavalta paikalta.

Ja mä tosiaan funtsailen noit kirppisjuttuja, jos vaikka tännekin jotain laittaisin... Katsotaan.

heinis kirjoitti...

Mitä lääkäri sitten sanoi lapsenne tilanteesta? Hienoa, että otatte varman päälle ja todella rauhallisesti! Aivan varmasti hän tulee paranemaan. Minullakin on pienenä ollut keuhkokuume (5- tai 6-vuotiaana) ja nyt pari vuotta sitten sama kuumeettomana, se vasta karmiva olikin!

Sari kirjoitti...

Moi Heinis. Lääkäri oli sitä mieltä, että ensi viikolla lapsi voi jo mennä kouluun, mutta liikuntaan ei voi osallistua. Eli tiistai, torstai ja perjantai taitaa mennä taas kotosalla, sillä koulussa uimakoulupvät juuri tuolloin. Hiukanhan tuo lasta harmittaa tuokin, mutta parempi vaan nyt toimia lääkärin ohjeiden mukaan...

Ja nyt on tosiaan tytär jo ihan hyvässä kunnossa, yskä nyt on edelleen, mutta sekin mielestäni jo parahemaan päin.

Aikuisena uusiva keuhkokuume onkin kuulema aika salakavala, kun tulee usein ilman kuumetta.

Hyvää viikonloppua sinulle!

Tilda Vanilla kirjoitti...

Mistä suklaatyny on?