2011-08-26

Hiljaiselo jatkuu - Quiet life continues

Ihan ensiksi kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille, koetan saada vastailtua kommentteihinne pikimmiten. Vaikka minulla on tunne, että hiljaiselo jatkuu vielä jonkun aikaa.

First of all I want to thank you all for your comments in my last posting. I will try and answer them asap. Even though I feel we will still continue quiet life here for some time.


Hiljaiselon ohella myös kotikoulumme jatkuu. Tyttäremme on edelleen kipeänä ja tänään saimme tietää, että hänellä on keuhkokuume. Hän sai nyt uudet antibiootit, joiden toivomme tepsivän. Yskä ja pitkittynyt kuumeilu sai meidät epäilemään, että nyt on jotain vialla. Onneksi menimme tänään uudestaan lääkäriin, vaikka se tiesikin huutoa ja hampaiden kiristelyä, sillä verikokeitakin sitten otettiin ja monta... :-(

Onko kenelläkään kokemusta lapsen keuhkokuumeesta? Mitä lääkistystä lapsi sai (meillä ensin Kefexin 100mg, nyt Amorion 100mg), miten kauan meni, että lapsen tila ja tulehdusarvot lähtivät laskuun ja joutuiko lapsi sairaalahoitoon? Meillä on nyt aikaa sunnuntaihin, jolloin viimeistään katsotaan tilannetta uudestaan ja arvioidaan, tarvitseeko lapsi sairaalahoitoa. Ja täällä äiti taas sydän syrjällään.

With quiet home life continuing, also home schooling continues. Our daughter is still sick and today we learned that she has pneumonia. She is now on new antibiotics, that we hope will work. Her cough and prolonged fever made us suspect that there is something wrong. I am so glad we went to see a doctor again, even though this whole day has been about screaming and "teeth tightening" as we say here in Finland, since there were also quite many blood tests today... :-(

Does anyone have experience of a child with pneumonia? What kind of medicine your child got (our daughter first had Kefexin 100mg, now she is on Amorion 100mg) How long it took that child's condition and inflammation numbers got better and did you child get hospitalized? We have time till Sunday to see how her condition gets and then we will see a doctor again and evaluate if she needs hospital care. And mom here is worried sick.


Ulospäin lapsosemme näyttää ihan hyvinvoivalta ja on oma aktiivinen itsensä, vaikkakin kovin kalpea.

From the outside our child looks she is doing fine and is her active self, even though so very pale.

Ja läksyt tehdään kovalla innolla, vaikka nenä tursaa ja yskä on aivan hirveä. Pitäkää hei peukkuja, että nämä uudet lääkkeet jo pian tepsivät eikä kotikoulun tarvitse enää jatkua (eikä etenkään sairaalareissua olisi odotettavissa). Tämä lapsi haluaa jo takaisin kouluun ja kavereiden pariin.

And she does her home work with lots of enthusiasm, even when her nose is covered with mucus and her cough sounds horrible. Please keep your thumbs up that these new antibiotics will work soon and she doesn't have to continue home schooling (and especially not have to expect our child to be hospitalized). This child wants to go back to school and see her friends.


10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips!
Meillä on ollut keuhkokuume tytöllä (kohta 8-v) jo kaksi kertaa ja kummallakaan kerralla ei tarvittu sairaala hoitoa! Lääkkeitä en muista, mutta varmaan tuo sama. Katsoin vaan että saa riittävästi nestettä (lue; käy pissalla) ja lepoa. Kyllä nuoret pärjää! Kamalaahan se oli ja sydän syrjällään katseli toista :(
Tiia

Anne kirjoitti...

Pikaista paranemista reippaalle neidille! Kyllä meilläkin on keuhkokuume käynyt joskus kylässä, ja lähti ihan lääkityksellä sekä kotihoidolla. Hyvä kuitenkin seurata tilannetta ja käydä lääkärissä vielä uudelleen, jos tarvitsee. Kun lapsi jaksaa tehdä läksyjä, katsella elokuvia ja puuhailla välillä lepäämisen ohessa, niin se varmasti tarkoittaa jo taudin talttumista.

Mukavaa (rauhallista) viikonvaihdetta!

Sari kirjoitti...

Hei Tiia. Kiitos viestistäsi. On hyvä kuulla, että tyttärelläsi on keuhkokuume asettunut ilman sairaalassaoloa. Meillä on tytöllä sellainen sairaalakammo, kun on joutunut taaperoiässä siellä olemaan viikon verran, ettei häntä kyllä varmasti helpolla sinne saa, jos siihen päädytään. Mutta tietty se on sitten vaan mentävä, jos tilanne siltä näyttää.

Nestettä on kyllä tyttö saanut yllin kyllin, mutta kuume ei meinaa hellittää. Muuten on kyllä ihan oma itsensä, mikä on aina hyvä merkki. Mutta jospa se nyt tästä, hiukan vaan säikäytti taas tällainen.

Hei Anne ja kiitos kommentistasi. Siis teilläkin tauti taittunut kotihoidolla. Toivottavasti meilläkin nyt lähtisi tämä uusi lääke tehoamaan. Ja meille on jo varattu aika sunnuntain päivystykseen, jolloin menemme ottamaan tulehdusarvot. Lapsi kyllä käyttäytyy ihan normaalisti, mikä on hyvä asia. Tosin hän on aina tuollainen, vaikka kuumetta olisi yli 39 astettakin. Hyvää viikonloppua myös sinulle.

Nina kirjoitti...

Pikaista paranemista neidille... Kurjia nuo tulehdukset. Korvatulehdukseen ollaan saatu tuota samaa lääkettä ja on auttanut ainakin siihen melko nopeasti... Toivottavasti auttaa myös tuohon keuhkokuumeeseen.

Sari kirjoitti...

Kiitos Nina. Joo, niin ovat kurjia :-( Ainakin nyt näyttää siltä, että kuume on taittunut. Yöllä neiti hikoili hillittömästi, hengitys oli selvästi tasaisempaa ja nyt on nukkuvan tyttösen otsa ihan kylmä. Joten peukkuja pidetään, että käänne jo tapahtui.

Heljä kirjoitti...

Olipa mukava viimeisestä kommentistasi lukea, että käänne näyttäisi tapahtuneen.
Samanlainen kokemus meilläkin mitä muillakin kommentoijilla, että lääkityksellä meni ohi eikä sairaalaa tarvittu, neiti taisi olla silloin vähän vajaa 4 vuotta (olimme Suomessa viettämässä joulua)ja sai muutaman kuumekouristuksenkin ennenkuin tauti lähti. Nyt vaan pitää olla varovainen, sillä keuhkokuumeen jälkitauteja kannattaa tosissaan varoa.
Parantavia tuulia lähettelen täältä Irlannista.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti tyttönen pian paranee !

Meillä oli aikoinaan molemmat lapset kuumeettomassa keuhkokuumeessa. Oli pikkuisen vaikeeta saada lääkäri uskomaan, että kaikki ei ole ok. Sain varmaan hysteerisen äidin maineen...

Hyviä vointeja !

Ulla Etelä-Suomesta

Anne-Marie kirjoitti...

Toivottvasti tilanne on jo selvinnyt ja tytär paranemaan päin ;-)
Minulla ei ole kokemusta lasten keuhkokuumeesta vaikka neljä lasta onkin.Mutta sairaalamaailmasta tiedän sen ,että suonensisäisellä antibiootilla menee nopeammin ohi.
Muuten paraneminen ottaa aikaa..siis oikeasti älä ihmettele jos tytär ei vaikka jaksa juosta tms. vielä useampaan viikkoon.
Joku sanoi,että sille puolelle keuhkoa sattui pitkään kummalla tulehdus oli.
halaus ja paranemisia!!

La Petite Princesse kirjoitti...

Hui, mikä tilanne. Keuhkokuume on aina vakavaa, vaikka lapsi olisikin "normaali" :( Pikaista paranemista, toivottavasti tilanne on jo parempi!

Ilmeisesti tätä on nyt enemmänkin liikenteessä, meiltä oi töistäkin pois väkeä keuhkokuumeen takia :(

Sari kirjoitti...

Hei kaikille kommentoijille. Kiitos teille kannustavista ja arvokasta tietoa sisältävistä kommenteistanne.

Ja vielä erikseen, hei Heljä. Juu, tänään on ollut jo huomattavasti parempi päivä. Huomenna on edessä tulehdusarvojen mittaus, toivon mukaan ne ovat nyt kääntyneet laskusuuntaan. Hui kauheeta, mitähän ne keuhkokuumeen jälkitaudit sitten mahtaa olla... Ja seuraavaksi menen sitten googlettamaan.

Hei Ulla. Mä olen kanssa kuullut tätä ns. kuumeettomasta keuhkokuumeesta, joka on aika kavala juttu. Ja voin kuvitella, että lääkäri ei meinaa ottaa todesta. Minulla meinasi mennä ensimmäisen lääkärin kanssa viime viikolla hermot, kun ei ottanut tilannetta ollenkaan tosissaan ja jotenkin tuli sellainen olo, että vähätteli lapsen olotilaa ja kuntoa. Onneksi toisella lääkärillä oli ihan erilainen ote ja pääsimme heti sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Hei Anne-Marie. Tyttäremme on jo paranemaan päin, ainakin näin maallikon silmin ja huomenna asia vielä varmistetaan tulehdusarvojen perusteella. Näin lääkärikin sen minulle perusteli, että jos tauti ei ala taittumaan, tyttö sairaalaan ja suonensisäinen lääkitys aloitetaan, joka tehoaa nopeammin. Minä kyllä todella toivon, ettei siihen vaihtoehtoon päädytä, kun lapsen neulakammo on ihan tolkuton. Joutunut raukka pienenä sairastaessaan sellaisen piikitysmäärän kohteeksi, ettei se ole lapsen mielestä unohtunut, vaan kammo siitä jäi.

Hei La Petite Princesse. Juu, keuhkokuume ei ole mikään pikkujuttu ja nyt todella toivomme, että kaikki arvot lähenevät jo normaaleja. Ainakin kuume on nyt poissa ja lapsi aika tavalla aktiivinen oma itsensä.

Minä kuulin lääkäriltä samaa, että keuhkokuumetta on taas liikenteessä.