2011-08-21

Omppujen aika - Apple time

Meidän pihassa kasvaa yksi ainoa omenapuu. Mutta voi mahdoton, millaisen määrän omenoita se meille antaa. Olemme keränneet omppuja jo vaikka millaiset määrät, vaan vielä on puu pullollaan noita ihania, pullukoita syysomenoita. Sellaisia kivan kirpakoita omppusia.

We have only on apple tree in our garden. But oh my how many apples it gives us. We have already picked lots of them, but there is so much more. This tree is full of those red, fall apples. They are those nice and crisp ones.Tein eilen amerikkalaistyylistä vai onko tämä nyt sitten enempi englantilaistyylistä omppupaistosta. Ohje on netistä ja laitan sen nyt tällä kertaa vain englanniksi. Omppupalat kannattaa latoa uunivuokaan alimmaiseksi ja sitten nuo muut aineet sekoittaa keskenään ja kaataa omppujen päälle. Itse annoin paistoksen olla uunissa vähän pidempään, jotta pinta ruskistui enempi ja omput pehmenivät oikein kunnolla. Tosi helppoa hyvää, joka maistuu oikein erityisen maittavalta vaniljajätskin ja kanelin kanssa.

I made some american style or is this more english style apple crumble yesterday. The recipe is from the internet and I post it now only in english. You may want to put the apple pieces on the bottom of the oven dish and then mix the other ingredients and add the mixture on top of the apples. I let the crumble to stay in the oven for a bit longer, so it got more color and softened the apples. So easy and tastes especially yummy with vanilla ice cream and cinnamon powder.

7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihania omppuja;oma omenapuu on ihana juttu! Ja Apple crumble on herkullista!
Kaunis banneri muuten:)

Signe kirjoitti...

Yum, this looks so good :)

Happy monday!
Signe

Eeva kirjoitti...

Irlantilainen anoppikokelas tekeepi juuri samalla reseptillä, myös raparperista. Ihanan näköisi omppuja!

Riitta kirjoitti...

Voi mikä ihana omenasato! meilläpäin omppuja ei juurikaan tule,ja nyt jo harmittaa kun omppuhillo on mun suurinta herkkua!
Iloa viikkoosi :)

Sari kirjoitti...

Hei Yaelian ja kiitos kommentista. Oma omenapuu on kyllä ihana juttu, etenkin kun sellaista ei ole koskaan aiemmin omistanut ;-)

Hi Signe and thank you, it was quite yummy especially with ice cream!

Hei Eeva, hmm, nuo raparperitkin kuulostavan oikein hyviltä! Nam!

Hei Riitta, eikö olekin ;-) Siis yksi ainoa puu, mutta tälle perheelle se tuottaa ihan kylliksi satoa. No höh, miksei omput kasva sielläpäin? Kyllä sitä nyt sen verran pitäisi sinunkin omenoita saada, että pääset tekemään omppuhilloa. Torilla hinnat ovat kyllä varsin kohtuulliset, jos iskee oikein kova omenahillon himo.

Anne-Marie kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä! Täytyy varmaan kokeilla ;-)
Minun herkkua on ihan suomalainen versio kaura-omenapaistos,mutta sitäkään ei tule usein tehtyä .(

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie ja kiitos kommentistasi. Tämä on helppo herkku, tosin itse taisin lirauttaa sokeria hivenen enempikin kuin ohjeessa, herkkusuu kun olen... ;-) Nam, kaura-omenapaistoskin kuulostaa hyvältä. Oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle!