2011-08-20

Kurkistus vierasmökkiin -
Peek into our guest cottage

Pientä taukoa on taas ollut blogipäivitysten suhteen. Harmittaa, sillä en ole oikein edes ennättänyt vierailla teidän muiden ihanissa blogeissa. Mutta hiljaisuudelle on ollut syynsä. Olemme olleet lomalla, tytär on aloittanut ekan kouluvuoden, olemme touhuilleet kovasti vierasmökin parissa ja tässä on nyt muutenkin tulossa vähän muutosta oman elämäni suhteen, josta kerron lisää lähiaikoina.

I have had some break with blogging lately. And I feel bad, since I haven't really had time to visit your wonderful blogs. But I have some pretty good reasons, since we have been on a summer break, our daughter has started her first school year, we've been busy working with our guest cottage lately and I will have some changes in my life in the near future, but I will more about that soon.


Vierasmökkimme alkaa olemaan valmis. Ulkoapäin maalaus on vielä kesken, mutta sisätilat on jo maalattu ja mökki alkaa näyttämään valmiilta. Maalasimme seinät valkoisella ja lattian vaalean harmaalla. Ja tuo lattia, se narisee ihanasti, tulee ihan oma lapsuus ja mummila mieleen. Keinutuolin löysin tänään Lähetyskirpparilta, se maksoi 30 euroa, en tiedä, mitä te muut ajattelette tuosta hinnasta, mutta minusta hinta oli aika kohtuullinen verrattuna muihin saman ikäluokan keinutuoleihin, joita olen katsellut.

Our guest cottage is starting to look ready. From the outside the painting is not completely finished, but from the inside the cottage is pretty much done. Walls are painted with white and floor with light gray paint. And that floor it creaks like at my grandma's and brings back some childhood memories. I found this rocking chair today from a local flea market, it cost 30 euros, I don't know if that sounds reasonable or not, but I feel it was quite cheap, compared to the other ones I have checked.


Vierasmökin sisustus koostuu pääosin kirppislöydöistä ja perityistä huonekaluista. Vanha tuoli on joskus ollut mummilassa keittiön tuolina ja odotamme vielä mökkiin vanhaa sivustavedettävää sänkyä vanhemmiltani. Sen enempää ei tähän pieneen mökkiin kalusteita tarvitakaan.

Our guest cottage is furnisned mostly with flea market finds and inherited furniture. That old chair has been at my grandma's house as a kitchen chair and we are still waiting for an old bed to arrive from my parents. And that will be all the furniture we need in this cottage.

Kauniit tyynyt ovat uudet, mutta minusta kuiteskin käyvät kivasti mökin vanhahtavaan tyyliin nekin. Nyt kun vielä saamme mökin maalattua lopulliseen asuunsa myös ulkoa, laitan vielä muutamia lisäkuvia tulemaan.

These pretty pillows are new, but I feel they look nice with the old style also. Now that we will get the cottage completely painted from the outside as well, I will post some more photos.

20 kommenttia:

Tuire kirjoitti...

Kaunis vierasmökki ja keinutuoli on aivan täydellinen!
Hyvää koulunalkua tytöllesi!

Sari kirjoitti...

Hei Tuire ja kiitos kommentistasi. Isäni tuon mökin rakensi ylijäämähirsistä ja täytyy kyllä sanoa, että en olisi itsekään uskonut, kuinka kiva siitä tuli. Aikaa sen teossa kyllä hujahti melkoinen tovi, mutta hiljaa hyvää tulee.

Ja kiitos, pikkuneidin koulutie on startannut hyvin. Tässä on jo ollut kahdet vanhempainillatkin ja opettaja on tosi kiva ja rennon oloinen, mikä on aina plussaa.

Sari kirjoitti...

Höh, mihinkähän muuten tuosta blogin sivusta on taas hävinneet kaikki linkitykset ja muut tiedot? Näkyvät kyllä editointi-ikkunassa, vaan eivät taaskaan tuossa sivussa. Osaako joku sanoa, kuinka saan ne taas näkymään, vai odotanko vaan, että Bloggeri suostuu taas toimimaan?

Pakkasakka kirjoitti...

Valloittavan pieni mökki - kivat kalusteet ja miellyttävän oloinen tunnelma. Oikein kaunis :)

Mari kirjoitti...

Ihana vierasmökki! Kiikkutuoli oli edullinen -ja kaunis löytö.

Eeva kirjoitti...

No onpas ihana mökki! Ja ei kyllä 30 euroa ole hinta eika miköön kunnon keinutuolista!

Tuija N:. kirjoitti...

Ja sisävessakin :)

Miia kirjoitti...

Ollapa tuollainen vierasmökki pihalla. :) Keinutuolin olet saanut minusta halvalla. Täällä ei ainakaan saa juuri mitään tuolla summalla, jos kalusteita etsii.

Sari kirjoitti...

Hei Pakkasakka ja kiitos kommentistasi. Se tuo mökki on tosiaan aika pieni, mutta juuri sopivan kokoinen, jos muutama vieras tarvitsee kesällä yösijaa. Suuri kiitos kuuluu kyllä isälleni, joka on huhkinut mökin kimpussa pitkään ja hartaasti. Me olemme vaan olleet maalisiveltimen varressa ja mies jonkun verran mm. kattotöissä.

Hei Mari, minustakin kiikkutuoli oli edullinen, sillä juuri muutama päivä sitten katselin toisella kirpparilla, että ihan samanlainen (tosin maalipinta hiukan kyllä siistimpi) kiikkustuoli maksoi hirvittävät 170 euroa.

Hei Eeva, no niin minäkin ajattelin. 30 euroa oli hinta, jonka myyjän kanssa sovimme, jos vien kiikkutuolin heti pois ja minähän vein ;-)

Tuija N. Oli pakko nauraa ääneen sun kommentillesi... Siis todella, sisävessakin löytyy!

Miia, tässä jo leikkimielellä heitin miehelle, että pitäisköhän meidän nyt järkätä pihamökin kunniaksi tuparit... ;-) No joo, mutta kyllä tuo mökki on ihan hyvä juttu olla, jos tulee useampia yövieraita (siis etenkin kesäaikaan, talvella voipi olla turhan viileä paikka). Nyt syksyllä ajattelin, että saatan joskus kadota tuonne mökin kiikkustuolille istumaan ja lueskelemaan vaikka kirjaa.

Minäkin tuumasin, että kyllä tuo tuoli lähti mielestäni aika halvalla, vaikka onkin vähän maalipinnat ropisseet ja noin. Mutta toisaalta tykkään tuolista just tuollaisena vähän rapistuneena.

Marielisa kirjoitti...

Todella kaunis vierasmökki, hurmaava tunnelma ♥

Kaikkea hyvää tyttäresi koulutaipaleelle! :)

Sari kirjoitti...

Hei Marielisa ja kiitos kommentistasi. Kauan tätä mökkiä on tässä tehty ja odotettukin valmistuvaksi, joten mukavalta tuntuu, että se nyt vihdoin syksyn korvalla alkaa olemaan valmis.

Ja kiitos, reipas on koululaisemme ja tämä asuinalueelle koulu on mukavan pieni maalaiskoulu ja opettajakin oikein kivan oloinen, joten ihan hyvin on koulutie lähtenyt käyntiin ja äitikin voi jo hengittää helpommin.

Vaikka edelleenkin aina hiukan hirvittää, kun tytär haluaa mennä aina aamuisin ihan isona tyttönä itsekseen kävellen kouluun. Koulumatka on lyhyt ja rauhallista hiekkatietähän tuo lapsi kulkee, vaan silti äitiä vähän aina hirvittää. Mutta hienosti on koulumatkatkin menneet.

Sari kirjoitti...

Siis asuinalueen koulu piti kirjoittaa...

Niina kirjoitti...

Ihana, ollapa tuollainen vierasmaja pihassa :)

Merja kirjoitti...

Kiva mökki, saisko tulla yöksi ;-)

Sun linkeille on käynyt samoin kuin mullekin kävi, tipahtaneet alas. Johtuu siitä että jossain blogitekstissä on ylimääräinen div/ jos katsot tekstien html:ää. Jos tää kuulostaa monimutkaiselta, voin neuvoa sua kasvotusten..

Sari kirjoitti...

Kiitos Niina, kauan tuota odotettiinkin ja hirmusti kyllä itsekin pihamökistä tykätään. Ajateltiin, että vois tänään mennä vaikka saunan jälkeen pikkumöksään istuskelemaan, sytyttää muutama lyhty vaikka muutama lyhty ja ihailla pimenevää elokuun lopun iltaa...

Hei Merja, juu, ihan koska vaan... ;-) Ja hei suuri kiitos! Pienestä voi olla kiinni koko sivuston toiminta. Heti postauksen alkuun oli livahtanut yksi ylimääräinen div ja tästä johtuen kaikki gadgetit katosivat. Vaan enpä olisi osannut tuota ite hoksata, jollet olisi asiasta maininnut. Siis kiitos sinulle tosi paljon avusta!!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana sisustus vierasmajassa. Itse haaveilen uudesta piharakennuksesta, vanha lahonnut pitäisi vaan ensin purkaa...

Mistä on peräisin tuo tosi suloinen puunalle ? Tahtoo tommosen....

Terkuin,
Ulla Etelä-Suomesta

Sari kirjoitti...

Kiitos Ulla. Pitkään mekin piharakennusta tuumailimme ja sitten sattui olemaan noita hirsiä. Mutta kyllä siinä oma aikansa meni mökkiä rakennellessa.

Voi, tuo nallukka on matkannut mukanamme kaukaa Yhdysvalloista. Sikäläiseltä pihakirpparilta sen olen joskus bongannut. Siinäpä kiva malli jollekin nikkarille.

pellavaunelmia kirjoitti...

Sisutus näyttää aivan ihanalta :) Ja puu(?)nalle matkalaukun päällä on niin suloinen!

Anne-Marie kirjoitti...

Ihanaa "mummola"tunnelmaa!! Olsipa tuollainen pihalla ;-)
Kauniita tavaroita ja ihania löytöjä! Kiikun olet saanut todella edullisesti!
Maksoin 40€ huonommassa kunnossa olevasta ja toinen jalaskin on poikki..siinä riittää projektia,kun on varmaan maalattu jollain tervalla!! Mutta ehkä se on valmis kun pääsen eläkkeelle...sitten joskus ;-)

Sari kirjoitti...

Hei Pellavaunelmia ja kiitos kommentistasi. Sisustuksen koetan nyt pihamökin osalta jättää melko pelkistetyksi. Voi kun vaan saisi tänne kotiinkin samanlaiset seinät ja lattiat... huoh... Puunalle se tosiaan on tuossa laukun päällä ;-)

Hei Anne-Marie. Juuri sitä mummilatunnelmaa tässä koetin saadakin noilla vanhoilla esineillä ja huonekaluilla. No niin minäkin ajattelin tuosta kiikkustuolista, että ei se nyt mitenkään pahan hintainen ollut. Ja kävin heti samantien vielä toisellakin kirpparilla kurkkaamassa siellä olevien kiikkutuolien hintoja ja olivathan ne huomattavasti korkeammat.

Mutta on sitä tuunaamista tuossakin tuolissa, sillä maalikerroksia on paljon ja maalipinnat aika kuluneet. Vaan kun en oikein tiedä, haluanko muuttaa tuolin ilmettä juurikaan, kun on kuitenkin ehjä ja istumakelpoinen. Noh, en ainaskaan vielä.