2011-08-10

Ja kaikki se ruoka! - And all that food!

Ja pöytäliinan helma heilahtaa... ;-) Kreetan tavernoissa istuimme ahkeraan. Majoituimme loman ajan All inclusive-hotellissa, mutta valitsimme buffet-aamiaisvaihtoehdon sillä ajatuksella, että kokeilisimme joka ilta jotain uutta paikallista tavernaa. Ja siinä ajatuksessa pysyimme ;-)

We sat inside the local Creten taverns quite often. We stayed in All inclusive hotel, but chose the buffet breakfast option having in mind that we would try different taverns every night. And that we did ;-)


Sieniä kermakastikkeessa. Oikein maittavaa.

Mushrooms in creme sauce. Very tasty.


Paistettua fetaa ja talon valkoviiniä. Viini oli Kreetalla muuten tosi halpaa, talon viini maksoi yleisesti reilusti alle 10 euroa pullo/karahvi.

Grilled feta and house white wine. Wine was very cheap in Crete, house wine was usually way under 10 euros a bottle/caraf.


Ja ties monellako eri tapaa Kreikassa valmistetaan grillattua fetaa. Tämä oli meidän lempparia, grillattua fetaa höystetty ihanalla tomaattikastikkeella. Nam!

And who knows on how many ways they do grilled feta in Greece. This was our favorite, made with so yummy tomato sauce. Yum!

Viininlehtiin käärityt alkupalat, eli dolmadesit olivat myös lemppareitamme. Näitä sain jo maistaa toissa talvena useaan otteeseen Dallasissa, jossa turkkilainen ystävättäreni teki näitä herkkuja.

Appetizers wrapped in wine leaves, called dolmades were also one of our favorites. I was able to try these out couple of years ago when living in Dallas, when my turkish friend made these yummy things.

9 kommenttia:

Krista kirjoitti...

Ja reilu viikon päästä mekin syömme noita herkkuja Kreetalla, namnam! :)

Sari kirjoitti...

Hei Krista. Ai jai, kyllä ne vaan kreikkalaiset herkut ovat makoisia. Oikein mukavaa matkaa teille!

Anne-Marie kirjoitti...

Kyllä herkut maistuvat siellä( ja täälläkin hih)Mutta kun kaikki maistuu "auringolta" ne ovat paljon parempia ;-)

Kiitos ihanista postauksista,tässä on päässyt pienelle matkalle katsellessaan kuvia ;-)

Eeva kirjoitti...

Oijoijoi....Herkullisia kuvia! Toivottavasti matka oli nautittava myos muilta osin. Matkakuumetta pukkaa tallaisista postauksista!

Maitolaiturin Kyllikit kirjoitti...

Nam! Ihania kuvia, tulee ihan Kreikka-kuume...ja nälkä! ;)

Hanna

Marita kirjoitti...

Kylläpä ruoka voi näyttää herkulliselta, ja maistui myös varmasti :)

Sari kirjoitti...

Hei kaikille ja kiitos kivoista kommenteistanne. Matkakuvia olisi jakaa vielä vaikka kuinka, vaan ei taida viitsiä teitä enää kauhean paljon enempi näillä kuvasarjoilla puuduttaa.

Vaan voihan se olla, että vielä jokunen kuva matkalta jossain vaiheessa tänne ilmestyykin.

Tosin tämän matkan jälkeen teimme myös pienen Tallinnan reissun ja jotenkin tuntuu, että sieltä ja etenkin vanhasta kaupungista olisi vähintään ainakin yhtä monta kuvaa tänne jaettavaksi.

Minulla on itsellä nyt pian edessä pienoinen elämänmuutos, mutten ihan vielä uskalla paljastaa, mistä on kyse. Mutta palaan asiaan ihan pian... ;-)

Tuija N. kirjoitti...

Näitä sun ruokakuvia! Olen aikaisemminkin maininnut, että täällä tulee vain karsea nälkä, kun näitä katselee. Voisit ryhtyä ruokavalokuvaajaksi johonkin lehteen.
Santorinin kuvia odottelen :) Vai ehditkö käväistä siellä.
Meillä oli Turkinmatkalla myös all inclusive ja olimme siihen tosi tyytyväisiä. Perheessä kun on kaksi ruokanirsua lasta, niin pääsi helpommalla, kun ei tarvinnut muutaman tunnin välein lähteä ruokapaikkaa etsimään. Sai vain sanoa, että käy hakemassa tuolta... ai ei kelpaa... kokeile jotain muuta. Mutta teidän tyttö taitaa olla ihanan kaikkiruokainen! Ehkä meidänkin lapset sitten joskus... yritetään kyllä koko ajan kasvattaa ja maistattaa kaikkia eri ruokia.

Sari kirjoitti...

Kiitos Tuija, sehän olisi kyllä oikein kivaa saada olla ruokavalokuvaajana, jotain tällaista olen itsekin väliin haaveillut. Ja tässä nyt olisi tarkoitus lähteä vähän parantamaan noita valokuvaustaitoja, joten katsotaan, ehkä jotain tuon suuntaista vielä joskus...

Santorinille en mennyt, sillä sen reissun järjestäminen meni vähän tiukille meidän loma-ohjelman puitteissa. Mutta jotenkin minulla on tunne, että vielä sinne joskus menen.

Meillä neiti on aika kaikkiruokainen ja ainakin uteliaana kokeilee erilaisia ruokia, vaikkei niistä sitten aina niin välittäisikään. Kyllä mä uskon, että teilläkin asiaan tulee parannusta ajan myötä. Turkin all inclusive kuulosti muuten myös aika houkuttavalta... ;-)