2011-07-13

Ja sitten sitä mansikkaa -
And then those strawberries

Niin mitäs täällä tapahtuu?

And what is happening here?


Meillä oli tässä mansikkapäivä. Ostimme lähimansikkatilalta pari laatikkoa tuoreita mansikoita, joista toisesta teimme survosta ja toisen laatikon marjat pakastimme kokonaisina. Eiköhän näillä taas pärjätä läpi talven. Pikkuneiti oli innokas apuri. Hienosti putsasi marjoja, vaikka raitamekko saikin hiukan uutta, punaista väriä ylleen... ;-)

We had a strawberry day. We bought two boxes of fresh strawberries from a local strawberry farm, and from the other box we smashed the berries, add some sugar and froze them and from the other we froze the strawberries as whole. I guess this will be enough for the winter. Our daughter was very eager to help. So nicely she cleaned out the berries, even though her striped dress soon got a new red colour on it... ;-)

5 kommenttia:

Lisa kirjoitti...

Vau mitä ihania kuvia taas! Tosi kesäisiä, ja hieno tunnelma! Pitäis itsekin nyt kiireen vilkaa ostaa noita mansikoita, jos meinaa. Talven varalle olis hyvä saada vähän kesän makuja talteen. Mukavaa viikkoa! :)

Sari kirjoitti...

Kiitos Lisa. Kesäisiä kuvia juu, tosin tänä aamuna ei enää tuntunutkaan niin kesäiseltä, kun mittari näytti +8 astetta! Brrrhh... Tässä elän viel toivossa, että säät lämpenevät.

Juu, mansikat kannattaa jo pian hankkia talvea varten. Ja mustikat, nekin pitäisi kerätä pian. Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

Tuija N. kirjoitti...

Mäkin pakastin mansikoita viime viikolla. Nyt taidan hakea vielä yhden laatikollisen ihan pelkästään syömistä varten. Ja monta pakettia vaniljajäätelöä. Tuoreet mansikat ja vaniljajätski. Nammmm!
Ja tosiaan, tiedossa mustikoiden- ja vadelmienpoimintaa.

Marita kirjoitti...

Mansikat ja niiden pakastaminen kuuluvat ehdottomasti meidänkin kesään. Mustikoita olen poiminut jo vajaan ämpärillisen. Miten ihania ovatkaan talvella puuron päällä :)

Sari kirjoitti...

Moi Tuija N. Kyllä oli tänään torillakin niin hyvännäköisiä mansikoita, että pakko niitä oli taas ostaa. Ja onhan vaan hyviä, jätskinkin kanssa, nam! Ai niin, vadelmiakin tartteis poimia. Ja elokuussa suuntaan vanhempien luo K-Suomeen ja sukellan siellä lukuisiin herukkapensaisiin. Jostain syystä erityisesti punaherukat on mun suurta herkkua!

Hei Marita. Meillä on vielä mustikat poimimatta. Pari litraa olen pakastanut, mutta se ei kyllä taida riittää...