2011-05-02

Sushi


Teimme vappuna sushia. Lähi-Cittarista ainekset ja eikun hommiin.

We made some sushi for May Day. Bought all the ingredients from a local grocery store and then started.Tässä minun omat lemppariainekset. Sushiriisiä, surimia, kurkkua ja maustamatonta Philadelphiaa (tai mitä tahansa tuorejuustoa). Niin hjyvää ;-)

Mukavaa viikon alkua kaikille!

These are my favorite ingredients. Sushi rice, surimi, cucumber and regular Philadelphia (or any other cream cheese you can find). So gjood ;-)

Have a nice week you all!

14 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Osasittepa tehdä kauniita pieniä annoksia! Mekin herkuttelimme vappuna sushilla, mutta ostimme valmista sushia herkkukaupasta. Ihanaa sekin, olisi hauska kokeilla sushin tekemistä ihan alusta saakka.

Mukavaa toukokuista viikkoa!

Hanne kirjoitti...

Ihanalta näyttää ja oli varmasti hyvää.
Täytyisi itsekin kokeilla rohkeasti sushin tekoa.
Mukavaa alkanutta viikkoa!
-Hanne-

Yaelian kirjoitti...

Kauniita sushikuvia! Teen joskus myös sushia,mutta lopetin pari vuotta sitten valkoisen riisin syönnin,joten korvaan sen vaikka tummalla riisillä,quinoalla tai kasviksista tehdyllä "riisillä"
Mukavaa toukokuun alkua!

Sari kirjoitti...

Hei Katja. Kannattaa kokeilla sushin tekoa. Ei ole mitenkään vaikeaa, sushiriisi tosin on melko tahmaista, joten hiukan sellaista sottaista puuhaahan se on. Kun on terävä puukko, niin ohuet sushirullat onnistuvat hyvin. Eikun vaan kokeilemaan! Niin ja sushi on itse asiassa aika edullistakin tehdä itse. Ja oikein kivaa toukokuista maanantaita sinne suuntaan!

Hei Hanne, oli oikein makoisaa ja kiva, kun saa itse päättää sushin ainekset ;-) Kannattaa kokeilla rohkeasti! Suomessa on hyvin aineksia tarjolla, ihan lähikaupoissakin. Viikon alkuja myös sinne suuntaan!

Moi Yaelian, sushiriisin korvaaminen tummalla riisillä "kasvisriisillä" tai quinoalla??? (myönnän tietämättömyyteni nyt heti tässä kysymällä, että mitä se on?) ei varmasti ole yhtään hullumpi idea ;-) Mukavaa alkanutta toukokuuta sinullekin!

Mervi kirjoitti...

Näyttää todella herkulliselta ! NAM!!!

Sari kirjoitti...

Hei Mervi ja kiitos. Oli ihan hyvää, kannattaa kokeilla!

Anne-Marie kirjoitti...

Nam,
ihania! pari viikkoa sitten tein ja kyllä ne aina maistuvat niin hyviltä!
Vinkkinä,halvemmaksi tulee kun tekee puuroriisistä,ei tarvitse ostaa sushiriisiä varta vasten.Ja meidän japanilanen aupair sanoi,että Risella riisi on parempaa ;-)
(3dl/5dl vettä,riittää n. 4-5 nori-levylle)
ja todellakin voi omien tottumusten mukaan soveltaa..aupairimme teki sushia lenkkimakkaralla tuttvalle,kuka kieltäytyi syömästä kalaa ;-)

Sari kirjoitti...

Moi Anne-Marie. On ne ihania. Hii, mies halusi ostaa sushiriisiä, mutta voisi tietty kokeilla Risellalla, niin ei olisi niin tahmaistakaan. Niin ja olisi tosiaan edullisempaapin :-)

Me tosiaan tehtiin kans ihan omaan makuun. Savulohta muutamaan rullaan jne. Mutta mä tykkään kaikesta ravusta jne, eli jokiravunpyrstölläkin täytetyt oli aikas kivoja, muuten täytteet samat kuin tossa yllä. Avocadokin kävis hyvin, ei vaan muistettu ostaa. Ai jai, taas tuli nälkä!

Tuija N. kirjoitti...

Njamm! Nyt tuli nälkä. Voisitko lopettaa näiden ihanien herkkujen kuvaamisen tänne blogiin? Mä luulen, että mun on pakko hakea ruokatunnilla sushia vastapäisestä sushipaikasta.

Sari kirjoitti...

Moi Tuija N. Siis kuule, jos sulla on siinä työpaikan vastapäätä sushipaikka, niin minähän se täällä nyt kärvistelen... Ei ole sushipaikkoja koko tässä hiivatin kaupungissa. Aaargh!

Mut siis, kokeilkaapa joskus kotona itse. Ei ole vaikeaa ja sulta nyt muuteskin onnistuu kaikki herkkujen laitto, vieläkin muistan ne satay-vartaat ja sen pähkinäkastikkeen. Nam!

Tuija Niemi kirjoitti...

Kieltämättä, voisi kyllä joskus kokeilla tehdä itse. En ole koskaan edes yrittänyt, mutta oikeastaa... ei kait se nyt NIIN vaikeaa voi olla?

Sari kirjoitti...

Tuija Niemi, ei todellakaan ole! Eli rohkeasti kokeilemaan!

-sari- kaunista elämää kirjoitti...

Heissan, mullakin on kaikki sushitarvikkeet valmiina ensimmäistä kokeilukertaa varten. :)
Hienoja susheja sä olet tehnyt!

Ihanaa äitienpäivää!

Sari kirjoitti...

Hei Sari, kuulostaa hyvältä. Kerrohan, millaisia susheja teit! Ja oikein hyvää äitienpäivää myös sinulle!