2011-05-07

Kevät - Spring

On se nyt uskottava, että kevät on täällä. Ulkona on noin 20 astetta plussaa, aurinko paistaa ja nurmikin jo vihertää.

I guess one has to believe, that spring is here. It's around plus 20 celsius outside, sun is shining and our lawn is green already.

Kävin tänä aamuna torilta hakemassa muutamia kesäkukkasia ja pihallakin jo kukkii monet kauniit kukkaset, sinisen sävyissä.

I went to farmers market this morning and bought some summer flowers. And there are some flowers blooming on our yard also, in blue colors.

Minä olen aina tykännyt päivänkakkaroista, joten niitä arvatenkin päätyi torilta mukaani.

I've always liked daisies, so I guess it was no suprise I filled my bag with them at the farmers market.


Prismassa oli tarjolla kuhafileitä ja olihan se sitten pakko kokeilla. Ja aah, aivan ihanat kuhafileet teimme. Rapsakka pinta muodostui yksinkertaisista aineksista. Ruisjauhoihin sekoitetaan hiukan kosher-suolaa ja mustaa pippuria, fileet leivitetään seoksella ja paistetaan voissa. Nam!

Kalan kanssa käy kivasti raikas ja kylmä kermaviilikastike. Tässä yksi omista ohjeistani:

1 prk kermaviiliä
silputtua tilliä
silputtua ruohosipulia
ripaus kosher- tai merisuolaa
ripaus sokeria
1/2 sitruunan mehu

At Prisma they had pike perch filets and I had to try them. And aah, they were so good! The crust is very easy. Made with rye flour, kosher salt and black pepper. The filets are covered with the mix and are fried with butter. Yum!

With the fish I really enjoy having fresh and cold sour cream sauce. This is one of my recipes:

2 dl sour cream
dill
green onion
pinch of kosher salt or sea salt
pinch of sugar
1/2 lemon, juice squeezed

2 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Onpas keväisää, täällä vielä nurtsi ihan ruskea. ;)

Sari kirjoitti...

Moi Pieni Lintu, täällä ihmeen vihreää, täytyy kyllä itsekin hämmästellä tätä. Kukkia on laiteltu ja nautittu auringosta tänäänkin :-)

Oikein mukavaa äitienpäivää kaikille äideille!