2011-05-08

Äitienpäivä - Mother's Day

Äitienpäivä oli varmasti ympäri Suomen aurinkoinen ja lämmin. Me käväisimme aamutuimaan Turussa haistelemassa hiljaisen sunnuntaiaamun tunnelmaa kaupungissa (lue: siinä ohessa ulkokirppareita kiertelemässä). Jäätelökojuja oli auki joka puolella kaupunkia. Jos laskin oikein, niin taisimmepa itsekin herkutella jätskillä kahdesti lyhyen Turku-visiitin aikana ;-)

Mother's Day must've been sunny and warm all around Finland. We went to Turku early Sunday morning to feel the quiet Sunday morning in the city (read: also circling around the local outdoor flea markets). There were ice cream stands all around the city. If I counted right we also ate ice cream twice during the short trip to Turku ;-)


Kävelimme Aurajoen rannalla ja ihastelimme ravintolalaivoja.

We walked by the Aura river and admired all the restaurant boats.

Oli tosi mukavaa kävellä joen äärellä, seurata kaikkia äitienpäivää viettäviä perheitä ja nauttia meitä hellivästä lämpöisestä ja aurinkoisesta säästä. Mun on vieläkin vaikea tajuta, että Suomessa voi olla toukokuussa jo näin lämmin! Muistuttakaa nyt ihmiset mua, että tämä on ihan normaalia. Mä en tällaista vaan mukamas tajua...

It was relaxing to walk by the river, follow all the families celebrating Mother's Day and enjoy the warm and sunny weather. It is still hard for me to understand that it can be this warm during May in Finland! Please remind me that this alla is normal. I just cannot figure this out...

Kotona herkuttelimme kuppikakuilla. Taikinaan lisäsin murskattua After Eight suklaata, joka on meidän kaikkien lempparisuklaata. Toi muuten aika kivan lisän kuppikakkujen makuun. Päivän paras yllätys oli tyttären eskarissa taiteilema sydänkoru. Olin ihan mykkyrälä onnesta sen saatuani.

At home we had some cupcakes. I added some After Eight chocolate to the mixture, since this chocolate happens to be our favorite. It added a nice touch to the taste. The best suprise of the day was this beautiful heart necklace my daughter had made at Kindergarten. I was smitten with happiness when I got this.

Mutta parasta äitienpäivässä on yksinkertaisesti olla hänelle äiti. Omalle tyttärelleni, joka täyttää ensi viikolla jo hurjat 7-vuotta! Apua, mihin nämä vuodet ovat kadonneet? Vastahan tämä pieni lapsonen taaperteli vaippapöksyissä ja tapaili sanaa äiti. Nyt hän on jo lähdössä koulutielle, on niin kovin itsenäinen ja etsii jo pienin askelin omaa itseään tulevana naisen alkuna.

Äitienpäivänä mielessäni soikin usein Abban biisi Slipping through my fingers, joka mielestäni kuvastaa niin ällistyttävän hyvin äiti-tytär suhdetta.

But of course the best thing about mother's day is to be mom to her. My own daughter who is going to be 7 next week! My gosh, where all these years disappeared? It wasn't long ago when she was still wobbling with her diapers and tasted the word mother. Now she is ready to start her first school year, is so very independent and already is taking first steps to find herself as a little woman to be.

On Mother's Day I often repeat the song Slipping through my fingers from Abba in my mind. That is a song which describes the relationship of a mom and a daughter so well.

9 kommenttia:

Marita kirjoitti...

Oikein sanot, parasta äitienpäivässä on ola äiti! Ja nopeasti vuodet liukuvat ohitse. Nauttikaamme lapsistamme jokaikinen päivä, tosin välillä se saattaa tuottaa hieman ponnisteluja:)

Nina kirjoitti...

Tuo Abban biisi saa mut aina itkemään... Se on niiin koskettava!

Tuija N: kirjoitti...

Ahaa, Turkukin on saanut oman ratikan :)

Niinpä, nyt kun on itse äiti, tajuaa äitienpäivän merkityksen oikein kunnolla. Ja aika tosiaan vilahtaa silmissä! Kolme vuotta sitten juuri äitienpäivänä kotiuduin nyytti kainalossa synnytyssairaalasta. Missä välissä nyytti on vaihtunut pieneksi tytöntylleröksi? Ihmettelen vain.

Mukavia synttärivalmisteluja teille!

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Samoissa, hiukan haikeissa tunnelmissa täälläkin:) Esikoisen kanssa huomenna matkalla tutustumaan kouluun. Täytyy varmaan piilotella parit nessut taskunpohjalle :) Aurinkoista viikon alkua :)

Anonyymi kirjoitti...

Minun täytyi vetistellä ;) . Turku on kanssa niiiin mahottoman kaunis kaupunki ! Ääääh, tässä tulee nälkä kun edellisessä postauksessa ihanaa kalaa ja nyt kuppikakkuja =) . (Meillä syötiin kanssa kalaa sekä lisäksi täytekakkua.) On jääny vieläkin testaamatta toi kuppikakkujen teko, mutta ei kai siitä haittaakaan oo nyt, kun kiloja kertyny syömisestä niin että mitkään housutkaan ei mahdu jalkaan ;) . Todella ihanaa kun on lämmin ja luonto herää (ja lehdessä luki että rantakelit +25 tulossa, uskoisko vai ei) ! Nautitaan =) !

Sari kirjoitti...

Moi Marita. Niin se on, vaikka joskus äiteys on myös melkoista luovimista tilanteesta toiseen. Vaan on se silti se kaikkein paras "duuni"!

Hei Nina, niin saa. Jo se kohta, school bag in hand she leaves home in the early morning... Ihana kappale, ei voi muuta sanoa. Vaikka aina meinaa aiheuttaa pienen tunnekuohun, niin silti.

Moi Tuija, on se tosiaan kumma, miten tämä aika katoaa jonnekin ja pienet tyttöset kasvaa sellaista vauhtia, ettei äidit perässä pysy. Toivottavasti sinulla oli myös oikein ihana äitienpäivä siellä suunnassa!

Moi Heidi, haikeaa, mutta ihanaa! Ja siellä siis sama tilanne, koulutie alkamassa. Meidän neidillä on ensi viikolla kouluun tutustuminen ja kauhukseni huomasin jo useampi viikko sitten, että olen kouluuntutustumispäivänä koulutuksessa Turussa. No, jos en mitenkään pääse tyttären mukaan, niin isä lähtee tytölle seuraksi. Mutta kyllä tässä äitinä on ihan hirveä olo, ettei pääse katsastamaan tytön tulevaa opinahjoa ja näkemään, millainen luokka hänellä on tulossa, millaisia oppilaita, millaiselta se olo siellä luokassa tuntuu jne. Sydän on vähän sykkyrällä harmituksesta, ei voi muuta sanoa...

Hei Suurellasydämellä. Kyllä Turku on kaunis kaupunki, etenkin näin loppukeväästä.

Herkuttelu olisi kyllä täälläkin osoitteessa saatava aisoihin, vaan kun koko aika tuppaa kaikenlaista juhlaa. Ensi viikolla on tiedossa tyttären syntymäpäivät, mutta ehkä sen jälkeen tulee pieni tauko tähän mässäilyyn.

Tänään tein tunnin pyörälenkin lähimaastossa, vaan alla oli tukeva illallinen spagettia ja jälkiruokana passion-rahkaa, joten voipi olla, ettei tuo tunnin lenkki edes rittänyt noita kaloreita polttamaan.

Kyllä tämä yli 20 asteen lämpö on saanut minut ihan sekaisin. En voi uskoa todeksi tällaista. Aivan ihanaa!

Anne-Marie kirjoitti...

Aivan ihania nuo kuppikakut...voisit joskus heittää ohjeen tähän ;-)
Vai olenko nähnyt sen jossain aikaisemmassa postauksessa??

Mukavaa toukokuun loppua ;-)
Aika menee niin siivillä..meilläkin on tulevana maanantaina eskariin tutustuminen ;-)Äitin vauva on kasvanut!

Halauksin ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Myöhässä tulevat äitienpäivä terveiset myös täältä. Olin kyllä itsekin yllättynyt hyvistä keleistä.

Leena

Sari kirjoitti...

Hei Leena ja kiitos terkuista. Nyt on ainakin Varsinais-Suomessa melko viileää ja kosteaa. Mutta luonto on kauneimmillaan ja takapihan kasvimaa tykkää, jos vähän vaikka vettäkin ropsauttelisi...