2011-04-18

Palmusunnuntaista kissa-uutisiin -
From Palm Sunday to Cat news

Ihan hivenen hiljaista on ollut blogini puolella viime aikoina. Olimme vastikään pienellä matkalla miehen kanssa kaksistaan (josta kerron tuonnempana, kunhan saan matkakuvat ulos läppäriltä, pienoisia teknisiä ongelmia tässä vainen), töissä on ollut ihan pikkuisen kiirusta ja kotirintamallakin on tapahtunut kaikenlaista.

It has been kinda quiet at my blog lately. We were traveling with my hubby (will tell more about that trip when I get the photos out of my laptop), I've been busy at work and we have also had all sorts of things happening at home.

Palmusunnuntaina pikkuneiti lähti iloisesti virpomaan. Pisamat oli se tärkein juttu ja korissa kiersi mukana noidan pieni pehmokissa. Kun pajunkissavarvut oli vaihdettu karamelleihin olikin jo aika kiiruhtaa tyttären luistelunäytökseen ja sieltä samantien futisharkkoihin. Sentään ennätettiin vaihtaa luistimet nappulankenkiin ennen harkkojen alkua. Sunnuntai-iltana ei sitten ollutkaan yhdelläkään perheenjäsenellä vaikeuksia saada unenpäästä kiinni kaiken sutinan jälkeen. Vaan ei ole ollut unensaantiongelmia juuri muinakaan iltoina, sillä tässä talossa on ulkoiltu nyt säiden lämmettyä kovasti ja se tuo ulkoilu tuntuu jotenkin kummasti vaikuttavan siihen, että illallakin uni maittaa ja ruoka maistaa.

Pihaa on siis jo kovasti rapsuteltu ja kapsuteltu kevätkuntoon ja jotain vihreääkin jo pilkistelee kukkapenkeistä. Ulkoilun ohessa joku aika sitten vuokraamani kirppispöytä päivittyy useaan otteeseen viikossa, varastoja tyhjätään ja kotia siivoillaan. Kevättä on selvästi ilmassa. Ja se tuo keväinen aurinko saa tarttumaan pölyhuiskaankin vähän useammin.

On Palm Sunday our little one dressed like a witch and went from house to house handing out decorated Easter branches and telling "Easter spellings" to get some candy treats for exchange from our closest neighbours. I guess this tradition might be compared to Halloween's trick or treating at some level. After the "witch tour" we hurried to our daughter's ice skating show and her soccer practice. So I guess it's no suprise to anyone that on Sunday evening we didn't really have any trouble falling asleep. And haven't really had any trouble doing so on any other night lately, since we have spend a lot of time outside. And I've noticed that spending time outside makes our appetites bigger and sleeping habits better.

We have been raking the yard for a nice spring look and we've also seen some color green rising from the flower beds. Among spending time outside the flea market table I rented some time ago fills up with new stuff many times a week and so I've been also emptying our storage and cleaning around the house. It is clearly spring time. And the harsh sunlight also makes me grab the featherduster more often.
Mutta tämä perheenjäsen se on ottanut viime ajat ihan iisisti. Lumi kissa oli menossa reilu viikko sitten ihan normaaliin sterilisaatioon, kun eläinlääkäri huomasi, että kissaneidillämme on erittäin paha kohtutulehdus ja henkikulta suuressa vaarassa. Kissaparkamme kävikin suuren operaation läpi, kohtu poistettiin ja täällä on yhdellä sun toisella ollut sydän syrjällään pienen potilaan vuoksi. Ensimmäiset päivät olivat kriittisiä, mutta nyt näyttää jo paremmalta ja kissaneitimme alkaa olla jo oma kehräävä ja onnellinen itsensä. Ja me omistajatkin voimme jo hengittää vähän tasaisemmin.

But this family member has been taking it very easy lately. Lumi the cat was going to a sterilization when the vet noticed that she had severe uterus infection. So she went through a major operation and her uterus was completely removed. We were so scared and at some point thought that she is not going to make it. But now it seems that she is going to make it and she seems like her happy and always purring herself again. And we owners can also breath a bit more normally now.

17 kommenttia:

Ekaterina kirjoitti...

Minä jo odottelin postaustasi :) Voi kisuliinia, näyttää hiukan surulliselta tuossa kuvassa.
Ihana pieni noitakin siellä reippaana :)
Matkakuvia odotellessa!
Mukavaa viikkoa!

Suveliina kirjoitti...

Täälläkin jo odoteltiin postausta. Toivottavasti matka oli antoisa, kuvia odotellessa. Voi kisuttia. Täältä toivotetaan pikaista paranemista karvaiselle. Mukavaa viikkoa!

Sari kirjoitti...

Hei Ekaterina. Joo, ja kissamme on tässä kuvassa jo erittäin pirteän oloinen. En voi edes katsella kuvia reilun viikon takaa. Huh... Mutta onneksi näyttää nyt vahvasti siltä, että Lumi toipuu.

Pikkunoitamme oli niin veikeä. Loruttelut olivat vähän hankalia ja kieli meinasi mennä solmuun, mutta hienosti meni virpomiset.

Matkakuvia minäkin mieluusti tänne jo laittaisin, vaan kun ei tuo kuviensiirto nyt ota onnistuakseen ja mies taas karussa työmatkalla. Ehkäpä loppuviikosta sentään jo jotain saan tännekin laitettua. Viikon jatkoja myös sinulle!

P.S. Viime aikoina postausten kappalejaon kanssa on ollut ongelmia, onko muilla ollut samaa ongelmaa?

Sari kirjoitti...

Hups, Suveliinan kommentti oli tupsahtanut tähän väliin. Kiitos sinullekin kommentistasi. Täällä on nyt mennyt viime ajat tämän kissaneidin oloa seuraillessa ja pelätessä. Matkakuvia koetan saada jo tänne piakkoin. Kovin oli Amsterdamissa aurinkoista ja lämmintä, vaan niinhän se on nyt jo täälläkin. Ihana juttu!

Nina kirjoitti...

Voi pientä kisua... Toivottavasti hällä nyt kaikki hyvin.. :(
Innolla odottelen matkakuvia.. :)

Sari kirjoitti...

Kiitos Nina, kyllä tilanne näyttää jo paremmalta. Toisin oli vielä viime viikolla, kun ei tiedetty, että kuinka kissapoloisen käy. Matkakuvilla kohta pommitan varmasti kyllästymiseen saakka. Kävimme Keukenhofissa ja siellä tuli räpsittyä kukkasiakin ihan liiaksi... ;-)

Tuire kirjoitti...

Ihana noitatyttö! Teidän talo on kauniin värinen. Paranemisia kisulle!

Tuija N. kirjoitti...

Hui, ihan jo pelästyin Lumin puolesta. Onneksi ollaan parempaan päin menossa.
Ahaa, Keukenhof, nyt ymmärrän Damin viikonlopun. En ole käynnyt K:ssa, mutta kuullut floristiystäväni kertomuksia alueelta. Joten sekin paikka on matkustuslistalla.
Tuliko pikkunoidalla kori täyteen herkkuja? Meidän noita oli ensin menossa virpomaan, mutta muutti mielensä, kun muisti, että suurinpiirtein joka naapuritalossa on koira. Tyttöparka kun vähän pelkää koiria. Katsotaan ensi vuonna uudelleen.
Minäkin täällä jo odottelin uutta postausta; muuten tuliko työrintamalle muutoksia?

Anne-Marie kirjoitti...

No,on täällä odotettukin postaustasi..niin kuin edellä olevatkin ;-)

Onpas pirteä pikku noita teillä :)
Meillä pojat olivat laiskempia lähtemään,tosin vanhempi taisi käydä muutamassa paikassa.

Lumille paljon terveisiä!
Meidänkin koiralta jouduttiin aikoinaan poistamaan kohtu eka juoksujen jälkeen tulleen kohtutulehduksen vuoksi.
Oli pitkään huonossa kunnossa,mutta toipui siitä ennalleen.

Toivottavasti oli mukava matka!Matkakuvia odotellessa...
Aurinkoista viikon jatkoa!

Heluna kirjoitti...

No onneksi kuitenkin löytyi tulehdus ajoissa. Ilmeisesti siis aika viimetipassa ja tuurilla.

Ja kyllä, kappalejaossa on tosiaankin ollut ongelmia:) Ihan sama kuinka monta riviväliä laittaa ja tarkastaa esikatselusta niin aina näyttää julkaistussa tekstissä erilaiselta. Blogger....

Sooloilija kirjoitti...

Hui, oliko kohtutulehduksesta mitään oireita? Onneksi Lumi pääsi hyvään hoitoon ja operaatioon ja varmasti voi jo kohta paremmin.

Bloggerin kuvien laitossa juttuun on myös ollut paljon ongelmia. Ja nytkään en esim. näe joidenkin kommentoijien pieniä profiilikuvia tässä.

Meillä on jo niin isot tytöt, että virpominen ei ollut enää heidän juttunsa. Ihana pikkunoita teillä, keväisissä vaatteissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana virpoja! Mun pikkuvirpoja muuten oli tasmalleen samalla tavalla pukeutunut kun viimeksi Suomessa virvottiin. Taskumekko on loistoasu pienelle noidalle.

Pikaista paranemista kissalle!

Kuviin liittyva kysymys. Sailytatko kuvia jossain palvelimella? Picasa? Ja ovatko kuvat siella mielestasi hyvassa tallessa? Mulla ulkoinen kovalevy taynna ja mietin vaihtoehtoja.

CalGirl

Susu kirjoitti...

Onni onnettomuudessa että menitte siihen sterilisaatioon niin löytyi tuo tulehdus. Pikaista paranemista kisulille!

Liisa kirjoitti...

Pikaista paranemista ja hyvää toipumista Lumille!
Hyvä että saivat sentään operoitua..raasu polonen toinen.. Voin vaan kuvitella miten olette ollut peloissanne, huolissanne ja suruissanne sen puolesta...
Mukavaa pääsiäisen odotusta!

Merja kirjoitti...

Voihan kisu! No onneksi paranemaan päin kuitenkin..

Odottelen Amsterdamin kuvia!

Kappalejaosta: joo on ollut ongelmia. Kiroiluun saakka. Mutta tänä iltana meni ihan vaivatta, ehkä sille on joku tehnyt jotain...

heinis kirjoitti...

Meidän koiru pelastui aikanaan melkein samanlaisessa tilanteessa! Tai hän oli menossa nisäkasvaimen poistoleikkaukseen, kunnes eläinlääkäri huomasi hänestä vuotavan märkää eritettä --> erittäin paha kohtutulehdus myöskin. Olimmekin ihmetelleet, miksi rakas murupieni oli ollut muutaman päivän niin apea ja lenkilläkin käveli tosi hitaasti. Onni onnettomuudessa, meilläkin!! <3 Nyt tämä kyseinen koirakulta on ollut jo melkein kaksi vuotta koirien taivaassa ja ikävä on ihan mieletön <3 <3

Sari kirjoitti...

VOI EI! Mä just kirjoitin tänne pitkät pätkät vastausta kommentteihinne ja sitten se himskatin vastaus hävisi jonnekin bittiavaruuteen. Miksen taas kopsannut sitä varulta. Hemskatti!

Mutta nyt taidan vastata siis ihan yleisesti teille kommentoineille, kiitos että olette jaksaneet tänne laittaa puumerkkiä, vaikka itse olen ollut viime aikoina ihan äärimmäisen huono päivittämään ja näköjään myös vastailemaan ihaniin ja ilahduttaviin kommentteihinne :-(

Se vaan tämä kevätsää aiheuttaa sen, ette kerta kaikkiaan malta olla sisällä koneen äärellä.

Mutta siis, pääsiäisen ajasta ollaan nautittu ja Lumi-kissakin on jo ihan toipunut, tuo ilkeä kaulurikin jo otettiin loppuviikosta poies. Sooloilijalle Lumen sairastumisesta vielä, ettei neiti juuri oireillut. Lopussa kummastelimme, että miten neitillä oli koko ajan hormonit valloillaan ja pylly pystyssä sekä sellaista merkkaamista sinne tänne. Se olikin sitten jo kuulema merkki sairastumisesta. Mutta eläinlääkärin mukaan kissat ovat taitavia peittämään sairastumisensa oireet, joten sen vuoksi tilanne oli noin täpärä.

Hannikselle, kohtutulehdus oli meidänkin kissalla jo tosi paha ja kyllä sai säikähtämään toden teolla. Meidän kissa on nyt kuiteskin onneksi toipunut hyvin, eikä sentään ihan näin nuorena kissana joutunut vielä kissojen taivaaseen. Vaan vielähän se on sekin päivä edessä, toivottavasti kuitenkin usean vuoden jälkeen...

Bloggerin kanssa meinaa mennä hermot, mutten näytä olevan ainoa.

CalGirlille sen verta, että mulla on kuvat eri koneiden kovalevyillä sekä ulkoisella kovalevyllä, en ole Suomessa käyttänyt muita palvelimia. En tiedä, onko tää se fiksuin tapa lainkaan.

Niin ja noista Amsterdamin kuvista, niitä kyllä tänne vielä tupsahtelee niitäkin, mutta sitä ennen saatan laittaa vähän kuvia pääsiäisviikonlopulta.