2011-04-25

Pääsiäiskuvia - Easter photos

Pääsiäisviikonloppu oli lämmin ja aurinkoinen. Ei millään olisi malttanut olla sisällä, mutta kyllä sitä nyt aina sen verran malttaa, että sain sentäs vähän koristeita laiteltua esille. Nuo pienet munat olen askarrellut huovutuskurssilla. Tyttären taiteilema raeruoho-asetelma oli ehkä se suloisin pääsiäiskoristus monen muun hänen tekemänsä koristeen ohella.

Jostain blogista olen aikaa sitten bongannut vastaavalla tavalla koristellun keväisen kakun. Tämä kakku sisältää purkin vaniljarahkaa, purkin tavallista rahkaa, purkin kermaviiliä, neljä purkkia hedelmäpilttiä, ison sitrunan mehu ja riittävästi sokeria ;-) Pohjan tein Domino-kekseistä ja voista ja eikun pakkaseen.

Easter weekend was warm and sunny. It was hard to stay indoors, but I made myself do it so that I was able to decorate our house at least a little bit for Easter weekend. That little rabbit holding the easter greens is probably the most precious one.

I once saw a nice cake in a blog somewhere decorated something like this. It's made with one can of regular quark, one can of vanilla quark, one can of sour cream, four cans of baby fruit mix and enough sugar. The crust was made with Domino/Oreo cookies, large lemon squeezed some butter and inside the freezer it went.

Ruoan ystävinä pääsiäinen oli taas yksi hyvä syy herkutella. Lammasta tehtiin sekä muita herkkuja. Oli paahtopaistia, salaattia, marinoituja valkosipuleita, mätiä, viikunoita, jokiravun pyrstöjä ja ja... Voin kertoa, että ähkynä oltiin, taas kerran.

Mutta toisaalta, kyllä pääsiäisenä on kiva kokoontua yhteen perheen kanssa ja herkutella kunnolla. Ja nyt kun kelit ovat lämmenneet, on pyöräilykärpänenkin iskenyt sen verran pahasti, että olen päästellyt joka päivä hyrykyytiä fillarillani ja kilometrejäkin on jo kertynyt ihan kiitettävä määrä. Mutta se on ihan hyvä, sillä talven aikaan on myös alkanut kertymään vararengasta vyötärölle, joten liikuntakuuri alkoi justiinsa!

Mukavaa viikon alkua teille kaikille, toivottavasti kaikilla oli oikein mukava ja rentouttava pääsiäinen!

Being a family which happens to love food Easter weekend was a good excuse to eat a lot of yummy food. We had lamb, roasted beef, some salads, marinated garlic, figs, roe, crayfish and and...

I can honestly tell that I was a bit too full after all that eating. But on the other hand I think is nice to be able to get together with the family during Easter holidays and eat well. And besides, now that the weather is warm and sunny, I have started to bike. That is a relaxing way to try and lose some weight. And for me that is quite important since during the winter I have started to gain some sort of life buoy around my waist, so now it's time for some excersicing!

Have a nice week you all, I hope you had a wonderful Easter Holiday!

10 kommenttia:

Päm kirjoitti...

ui upea kakku! ja voi miten suloinen rairuoho pupurasiassa <3

Ihanaa vapun alusviikkoa! :)

Sari kirjoitti...

Hei Päm ja kiitos kommentistasi. Kakku oli helppotekoinen ja pajunkissat värkkäsin parhaani mukaan sulatetusta suklaasta ;-) Lasten tekemät askartelut ovat ihan parhaita!

Ja oikein mukavaa vapun odotusta myös sinulle. Me toivomme saavamme ystävät tänne vapuksi, mutta saas nähdä, kuinka käy...

Signe kirjoitti...

Such lovely easter images :)

Sari kirjoitti...

Hi Signe and thanks for your comment. Easter is one of my favorite holidays, even though this year I didn't have time to decorate as much as usual. Have a nice week!

Liisa Tuimala kirjoitti...

Aivan ihana kuvasarja! Juu, talvi tuppaa kerryttämään vararengasta, kuten on laita allekirjoittaneellakin. :P Pyörälenkit kuulostaa hyvälle!

Hanne kirjoitti...

Onpahan upean näköinen kakku ja muutkin syötävät saavat veden kielelle.
Mukavaa vappuviikkoa!
-Hanne-

Anne-Marie kirjoitti...

Ihania herkkuja jälleen! Tuo kakku näyttää tosi kauniille!

Mukavaa viikonalukua ja vapun odotusta!

Tuija N. kirjoitti...

Ihania herkkuja ja koristeluja!
Mäkin olen noin 7 pöyräilettömän vuoden jälkeen miettinyt, että kaivaisinko fillarin pölystä. Jossain vaiheessa olin himopyöräilijä,kilometrejä kertyi kesän aikana pari tuhatta, mutta sitten rakennus- ja pienet lapset -elämä unohdutti pyöräilyn. Joten ehkä nyt taas olisi aika. Tosin harmittaa kun kunto on ihan nollassa, ja ensimmäiseksi kotipihalta lähdettäessä vastassa on karmeita ylämäkiä. Voipi innostus lakastua niihin mäkiin´:)

Mari kirjoitti...

Oi mikä herkku! Mun sisko tekee kans tuollaista namia;) Kauniita kuvia!

Sari kirjoitti...

Moi Liisa ja kiitos kommentistasi. Vararenkaasta toivoisin niin kovasti pääseväni pian eroon, ehkä se tuo pyöräily auttaa siinä asiassa ;-)

Hei Hanne ja kiitos. Herkkuja piisasi taas, nyt pitänee yrittää hillitä herkutteluhampaan kolotusta. Tosin edessä on vappu, munkit ja sima, että... huoh...

Moi Anne-Marie ja kiitos. Kakku oli helppotekoinen, vai pitäisikö sanoa ennemminkin jäädyke. Minulla vaan tuo hedelmäosio oli liian vähän aikaa pakkasessa, huomasin sen kakkua leikatessani, sillä se oli aika pehmeää. Mutta ensi kerralla sitten pidempään pakkasessa, niin sillä korjaantuu. Mukavaa vapun odotusta myös sinulle!

Moi Tuija ja kiitos. Herkkuja piisasi taas, juu. Eikä taida helpotusta olla näkyvissä, kun se tuo vappukin on tuloillaan. Auts! Pyöräilykärpänen pääsi puraisemaan minuun, ja tässä jo suunnittelen ryhtyväni pyöräilemään myös työmatkat, tosin keleistä riippuen. En aio pyöräillä metriäkään sateessa tai kovassa viimassa. Mutta muuten pyöräily on ihanaa, kun saa kiidätellä ihan täysillä tai vaikka ihan vaan fiilistellen fillaroiden ja maisemista nautiskellen. Nyt vaan kaivamaan se fillari esiin sielläkin osoitteessa, etenkin kun sulla on noin vahva tausta pyöräilijänä siellä ;-)

Hei Mari ja kiva nähdä sua täällä kommenttiboksissa pitkästä aikaa! Nuo kaikki keväiset kakkuhörsötykset ja muut herkut on mun heikkous. Voin vain kuvitella, miten ihana on ollut siskosi tekemä kakkuherkku! Mukavaa vapun odotusta sinulle ja perheellesi!