2011-02-05

Runebergin tortut - Runeberg mini cakes

Mukavaa Runebergin päivää teille kaikille! Minä päätin uteliaisuuttani kokeilla, miten omatekoiset Runebergin tortut onnistuisivat ja ihan hyviä niistä tuli. Ei meillä ole mitään hienoja muotteja niille, tein ne ihan tavallisiin muffini-vuokiin.

Lisäsin taikinaan mantelimurusten lisäksi myös Domino- ja kaurakeksin muruja (mitä nyt kaapista löytyi), kardemummaa sekä pomeranssijauhetta, jotka antoivat kivasti lisämakua. Kostutin tortut ennen koristelua appelsiinista ja sitruunasta puristetulla mehulla. Makoisia olivat! Tosin pikkuneiti ei oikein innostunut, olisikohan se tuo mantelin ja pomeranssin maku syynä sitten...

Huomenna paljastuu Ramsignin arvonnan voittaja! Nyt lähden jatkamaan siivousta ja illan suussa lähden elokuviin mukavassa seurassa. Iloista viikonloppua kaikille!

Have a nice Runeberg's Day (we celebrate this famous finnish poet here in Finland). I decided to try, if I would be able to make those famous Runeberg mini cakes that are very common here in Finland. They turned out pretty good. We don't have those fancy pans especially for this purpose, I just used regular cupcake pan for these. I added some filled choco and oat cookies (that happened to be in our pantry), cardamon and bitter orange powder with crushed almonds to add some taste.

I moistened the cakes with orange and lemon juice before decorating them. Runeberg mini cakes are always decorated with raspberry jam and sugar paste. They were yummy ;-) Except for our 6 year old who didn't get too excited about these. I guess it might be because of the almonds and bitter orange powder...

Tomorrow I will reveal the Ramsign give-away winner! But now I'm off cleaning and when the evening comes I will go to movies with a friend. Have a nice weekend you all!

10 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Mmm,Runebergin torttuja.Näinkin jo sieltä toisesta blogista,mihin elokuvaan menette,joten mukavaa elokuva-iltaa!

Duse Pasteller kirjoitti...

Oh, that cake looks good!:P
Bet you have a nice saturday!!;)

Hugs, Janni

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Oi kuinka näyttävät hyviltä :) Nyt on kyllä tullut kakuteltua niin, että on napa tiukkana.Saa runebergit odotella ensi vuotta :D
Mukavaa viikonloppua!

Anne-Marie kirjoitti...

Hyvää Runebergin päivää ja mukavaa elokuvailtaa!

Mari - Somasti kirjoitti...

Löysin eilen blogiisi ja tarkoitus oli jättää kommentti alla olevaan postaukseen, mutta eihän se siellä ole.. Liian nopeat sormet ja joku klikkaus ilmeisesti jäänyt tekemättä. Jatkan blogisi selailua uutena lukijana! :)

Rimpsukaisa kirjoitti...

Oi,nytkö se Runebergin päivä on?En ole saanut aikaiseksi ostaa kalenteria tälle vuodelle vielä..Joku asia kun jää roikkumaan niin se todellakin jää.Kiitos informaatiosta,josko teen sitten jälkijunassa tortut,meinasin ostaa sellaisen silikonivuoan johon saa tehtyä tosi korkeat muffinit.Ja tortut on pakko tehdä,oon odottanu jo parisen viikkoa pääseväni niiden kimppuun..

Suveliina kirjoitti...

Herkulliselta näyttää! Omat jäivät tekemättä ja ostamatta. Ei nuo kaupan ole oikein minun makuuni. Mukavaa elokuvailtaa!!

Merja kirjoitti...

Kiitos vaan, meillä tykättiin!

Ja elokuva oli hauska, kiitos seurasta!

Mari kirjoitti...

Herkullisen näköinen Runebergin torttu, nam :)
Mukavaa sunnuntaita!

Sari kirjoitti...

Moi Yaelian ja kiitos kommentistasi. Runebergin tortut maistuivat ihan hyviltä monen vuoden tauon jälkeen. Niistä kaupan sellaisista en ole koskaan tykännyt, siksi päätin kokeilla itse.

Hii, olenko siis paljastunut sieltä toisesta blogista ;-) Oli kyllä tosi hauska leffa ja seura sitäkin parempaa ;-)

Hi Jenni and thanks for your comment. Yes, I had a nice saturday, but once again ate too many mini cakes. So in this wonderful weather I'm gonna go walking.

Moi Heidi. Ei voinut vastustaa kokeilla näiden tekoa, kun en ole koskaan aiemmin näitä tehnyt, enkä suoraan sanottuna oikein koskaan Runebergin tortuista pitänyt. Mutta itse tehtynä voi vähän makuunkin vaikuttaa ja ihan kivoja niistä tuli. Sinun kakkuasi jo tuossa pikaisesti ihailin. Nam!

Hei Anne-Marie ja kiitos. Leffa oli mainio, voin suositella. Kyseessä oli Ruotsalainen avioliitto.

Hei Mari - Somasti ja kiitos kommentistasi. Aina kiva saada uusia lukijoita ja kommentoijia tänne! Nyt on ainakin kommentti täällä pysyvästi. Toivottavasti näen sinua täällä toistekin.

Hei Rimpsukaisa. Juu, eilenhän se oli. Mutta ei kait se haittaa, jos vaikka vielä tänäänkin teet niitä torttuja. Tai ehkä ennätitkin eilen?

Moi Suveliina. Sama täällä, en ole koskaan pitänyt niistä kaupan Runebergin tortuista. Ovat kuivakkaita ja joku jännä sivumaku niissä töksähtää mun suussani. Leffailta oli hauska. Katsoimme Ruotsalainen avioliitto leffan ja voin suositella. On tosi hauska kuvaus avioelämän kiekuroista, ihan hivenen kärjistettynä vielä...

Hei Merja ja ole hyvä vaan, kiva juttu, että maistuivat ;-) Meidän neitihän ei oikein niistä innostunut, mutta onkin vähän kranttu. Niin ja kiitos hyvästä leffaseurasta. Leffa oli kyllä tosi mainio. Vieläkin hekotuttaa se pähkähullu kokonaisuus... ;-)
Mutta sehän siinä juuri olikin se juju. Mukavaa sunnuntaita ja ollaan yhteyksissä!

Hei Mari ja kiitos kommentistasi. Ihan hyvänmakuisia noista tuli, vaikken ole aiemmin Runebergin torttuja tehnytkään. Lisäilin vähän omia lemppareitani, eli Domino-murusia ja pomeranssia, niin johan alkoi olemaan maut kohdillaan... ;-) Mukavaa sunnuntaita sinullekin!