2011-02-03

Passionrahka - Passion quarkPassion on yksi lempparihedelmistäni, vaikkakin sen kilohinta saa välillä kavahtamaan. Meidän lähi-Prismassa passionhedelmien kilohinta liikkuu noin 9,90 euron kieppeillä.

Rahka on myös lempiherkkuani, tosin viime aikoina olen joutunut uusimaan kaikki maitotuotteet omalla kohdallani laktoosittomiksi. Vatsani on kenkkuillut loppuvuodesta lähtien, mutta kun jätin hiljattain kaikki laktoosittomat tuotteet pois, on olokin helpottanut huomattavasti. On ollut melkoinen helpotus näin herkuttelijan näkökulmasta huomata, että kauppojen hyllyiltä löytyy mm. laktoositonta rahkaa, kermaviiliä ja jogurttia.

Käytän nykyisin rahkassa kerman sijasta kermaviiliä. Kuvittelen sen olevan kevyempi vaihtoehto ja lisäksi kermaviili-rahkaseos on nopea valmistaa.

Passion fruit is one of my favorites, even though it's price per kilogram makes me shiver sometimes. In our grocery store it costs about 9,90 euros per kilo.

Quark is also my favorite, even though I had to change all the milk products to lactose free in my case. My tummy has been acting weird since the end of last year, but when I left out all the lactose products, I feel so much better already. It has been a relief to notice that there are many lactose free products, e.g. lactose free quark, sour craeam and yoghurt.

Nowadays I prefer to use sour cream instead of regular cream when I do quark. I imagine it to be lighter than cream and on top of that sour cream-quark mix is also faster to make.

12 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Passion onkin ihanaa,ja täällä kovin suosittua;ostan torilta kymmenen kappaleen tarjottimen 2 eurolla.Suomessa tosiaankin kovin kallista;se oli poikani lempihedelmä hänen ollessaan lapsi,ja joskus kun halusin häntä hemmotella ostin pari kappaletta.

Sari kirjoitti...

Hei Yaelian. Ooh, ovatpa passionit edullisia sielläpäin maailmaa, jos saat kymmenen hedelmää kahdella eurolla. Täällä saat juuri neljä tai viisi hedelmää tuohon hintaan. Onneksi passionhedelmä ei ole sieltä painavimmasta päästä, eli kyllä näitä aina silloin tällöin hannoo ostaa...

Anne-Marie kirjoitti...

Täytyypä joskus kokeilla ;-)
Kaikki eksoottiset hedelmät ovat kalliita,mutta joskus voi herkutella ja maistella uusia makuja.
Uusin herkkuni on viikuna ja valkohomejuusto..

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Ai jai, viikunat on ihania! Mistä mahdoit löytää? Ja olivatko sellaisia ihanan pehmyitä?

Ekaterina kirjoitti...

Passionhedelmä on kyllä hyvää! Mutta en vain osaa sitä ruokakassiin koskaan noukkia. Jotenkin sitä ottaa aina niitä yksiä ja samoja. Mutta pojan kummit tekivät meille ihanat jätskiannokset ja päällä oli passionhedelmää ja muistaakseni vähän kermaa... oli muuten hirmuisen herkkua!!!

Suveliina kirjoitti...

En ole koskaan maistanut passionhedelmää. Ehkä pitäisi =) Kiitos tunnustuksestasi! Piristi päivää todella paljon =) Laitan viikonloppuna uutta postausta ja tunnustuksia... Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua!

Sari kirjoitti...

Moi Ekaterina. Niin on, tosi hyvää. Harmittaa vaan tuo kilohinta, voisi olla hivenen matalampi... Hmm, tuo jätskiannos passionilla kuulostaa herkulliselta. Ja on varmasti myös näyttänyt kivalta!

Sari kirjoitti...

Hei Suveliina ja kiitos sinullekin kommentistasi. Ja ole hyvä tunnustuksesta, sinulla on kiva blogi :-)

Kannattaa maistaa passionhedelmää, on oikein hyvää. Kun valitset niitä hedelmätistiltä, valkkaa sellaisia vähän painavampia, niissä on enempi sitä hedelmälihaa. Ne ihan kurttuiset ja kevyet voivat olla jo liian kypsiä.

Anne-Marie kirjoitti...

Ihan niin eksoottisesta paikasta kuin Prisma ;-)
Joo,ihanan pehmyitä ja siihen alle valkohomejuustoa..nam ;-)

Sari kirjoitti...

Heh, no johan olikin eksoottinen paikka... ;-) Meidän Prismassa en ole viime aikoina nähnyt viikunoita. Tai ehken ole vaan kiinnittänyt huomiota. Mmm, pehmeät viikunat ja valkohomejuusto, nam!!!

Eeviregina kirjoitti...

Siskoni asuu Israelissa ja hänen anoppinsa pihalla oli jotain köynnöstä pensasaitana.
Minä tietenkin uteliaana viherpeukalona tutkimaan, ja mitä sieltä löytyikään! Monta metriä passionaitaa ja hedelmätkin kohta kypsyviä! No, kyllähän ne sieltä sitten poimittiin herkutteluun ja seurattiin,milloin hedelmät kypsyvät.
Vähänkö olis ihanaa kerätä passionia omasta pensasaidasta...

Sari kirjoitti...

Hei Eeviregina. Siis voi ei!!! Passionaita olis todellakin aivan unelma! Vitsi, miksi Suomen kesä on niin lyhyt ja talvi niin häijyn kylmä. Ei taitais passionit pärjätä... Mutta siskollasi on asiat hyvin, ei voi muuta sanoa. Ei kun vaan anopille kyläilemään...