2011-01-17

Rokokoo - Rococo

Makuuhuoneen lamppukin on saanut alleen, vai onko tuo nyt sitten ylleen Yhdysvalloista tuomani koristekiekuran (mikä tämä nyt taas olikaan suomeksi?) ja verhotkin sain jopa laitettua paikalleen joululoman aikaan. Tuollaiset vanhat Ikean verhot, mutta kivasti käyvät minusta tähän huoneeseen.

Äitini (utelias kun on) pyysi minua laittamaan tänne kuvia näistä rokokoo-tuoleista, jotka ostin lähikirpparilta. Tai siis, ensin ostin yhden ja ihastuin siihen kovasti (en tiedä, mikä minuun meni, sillä meillä ei tosiaankaan harrasteta rokokoo-huonekaluja enkä yleensä edes pidä niistä, mutta tämä tuoli, se sai suorastaan pulssin kiihtymään) ja se mallasi minusta niin kivasti makkariimme. Niin ja hinta, sekin oli kohdillaan...

Vaan annas olla, kun menimme eilen koko perheen kanssa samaiselle kirpparille, niin siellä oli toinen samanlainen tuoli odottamassa! Eihän siinä auttanut, kuin ostaa toinenkin samanlainen kaunokainen. Tai no, käväisin tänä aamuna sen hakemassa, piti nimittäin ensin hiukan haudutella asiaa (= taivutella mieheni). Lupa ostoon irtosi ja tässä ollaan nyt kahden rokokoo-tuolin onnellisia omistajia. Mutta luulenpa kyllä, ettei tämän tyylilajin tuoleja tai muita huonekaluja tule tähän taloon tämän enempää. Nämä kaksi saavat nyt edustaa kodissamme tuota aikakautta. Hassuinta tässä on se, että juuri kun mä olin ajatellut modernisoivani kotimme ilmettä, niin tällaista pääsi tapahtumaan...

Our bedroom ceiling lamp has this partner under it or should I say on top of it? I bought this decorative thing from United States, can't remember what these are called in english? And even assembled the curtains during Christmas break. Those kind of old Ikea curtains, but I think they suit here just fine.

My mama (curious as always) asked me to post some photos of two of my rococo chairs, that I bought from flea market. Or well, I first bought one and really loved it (I don't have any rococo in our home and really don't know where all this excitement came from) and really feel it suits to our bedroom so nicely. And the price, it was very reasonable...

But well, we went to the same flea market again yesterday with all our family and there was another chair just like this waiting! Couldn't help but buy it. Or well, I bought it today, I first had to think about it (=convince my hubby). I got him convinced and now I am a happy owner of two beautiful rococo chairs. But I have a feeling that these two will be the only rococo furniture we ever buy. They will represent that era in our home. The funny thing is that I had to buy these at a time when I was just starting to think that I will modernize our house a bit.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kattorosetti :D
siis täällä nimeltään..

Aivan ihanat tuolit löysit!!!
Joskus se pieni erilaisuus antaa sopivasti särmää sisustukseen, ei kaiken tarvitse ollakaan samaa maata :)
JOS joskus kyllästyt (mitä epäilen)täältä löytyy uusi koti :DD
Tunnustaudun tuolihulluksi, en ehkä niin pahasti kuitenkaan kuin siskoni!

Onko toi sun rosettisi ihan kipsinen (eli painava)kuten voisi päätellä?
Jos haluat vilkaista, mulla keittiössä n. kevytversio (jotain styroksin tapaista,mutta kiinteämpää), en ole edes liimannut kattoon kun on vuokra-asunto, vaan on ihan lampun varassa :)
Löytyy täältä:

http://mummunhuusholli.blogspot.com/2010/12/avataanpa-taman-luukun-keittio.html

Mari kirjoitti...

Ihana tuoli <3 Kelpaisi tännekkin :)

Anne-Marie kirjoitti...

Tuo kattorosetti on kyllä kaunis! Ja nuo tuolit käyvät makkariin tosi hyvin!Eikös tuo rosetti käy tuolin kiemuroihin kuin olisi suunniteltu ;-)
Hyvän löydön olet tehnyt!

CosyCottage kirjoitti...

Tuolissa on muuten tosi kaunis tuo kangas! Ja sopii makkariinne : )!

Sari kirjoitti...

Hei Pepi. Ai niin kattorosettihan se oli ;-) Vaan ei ole kipsiä tämäkään, taitaa olla vähän vahvempaa muovia tms. kovaa materiaalia. Minäpä käyn kurkkaamassa tuon sinun rosettisi samantien.

Olen vieläkin ihan ihmeissäni näistä tuoleista. Ne ovat minusta niin ihanat, vaikken olisi kuuna päivänä uskonut tällaisiin haksahtavani. Mutta ovat tosi pehmeät ja muhkeat ja tuo kangas on minusta niin kiva. Juu, voi se olla, etten ainakaan ihan heti ole näistä luopumassa. Mutta jos sellainen hetki koittaa, niin ehkä palaan asiaan... ;-)

Hei Mari. Juu, mulle ihan uusi juttu tällainen rokokoo-kuumeilu. Mutta nämä vaan ihastuttivat.

Hei Anne-Marie. Kattorosetti oli pitkään kaapin perukoilla, ihan kiva, että saatiin se viimein esillekin. Nuo tuolit on kyllä niin erilaisia kuin meidän kodin muu sisustus, mutta oikeesti mä tykkään, että käyvät tuonne makkariin ihan kivasti.

Hei CosyCottage. Tuo kangas oli varmaan yksi syy, miksi näihin tuoleihin ihastuinkin. Se on niin pehmeää ja itse tuolin istuinosa tosi muhkea ja hyvä istua. Eihän noilla nyt kauheasti tule istuttua, mutta ovat kivat varatuolitkin, jos tulee enempi vieraita ja on istumapaikat vähissä.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin, että kävit :D
Noita rosetteja saa muuten varmaan parhaiten Bauhausista, -jos tarvetta tulee- valikoimaa suht kivasti ja hinnat kohdallaan!

Sari kirjoitti...

Juu, heti piti mennä uteliaana katsomaan. Tuo sun rosettisi on tosi kaunis. Kiitos vinkistä, olen vähän tuumaillut, että yläkertaankin voisi sellaisen jossain vaiheessa hankkia. Minulla on vain yksi sellainen jättisuuri jäljellä ja se ei tuonne ylös mallaa. Sellainen pienempi ja sirompi voisi olla kiva. Siis pidänpä mielessä tuon Bauhausin. Ai niin, missähän vaan lähin sellainen sijaitsee? Hmm, taitaa mennä Raision puolelle...

Seija kirjoitti...

Kaunis rosetti ja ERITTÄIN KAUNIIT tuolit :) En ihmettele yhtään, että haksahdit.

Sari kirjoitti...

Hei Seija, joo, kyllä tuli haksahdettua pahemman kerran. Mutta kun äitini näki kuvat, hän alkoi kyselemään, että josko sinne kirpparille olisi tulossa lisää niitä tuoleja... Vähän alkoi hymyilyttämään. Ei ole omena kauas puusta pudonnut...

Alisa kirjoitti...

Ihania kuvia, kerta kaikkiaan! Hienot tuolit. Sulla on silmää näiden asioiden suhteen! :)