2011-01-18

Tulppaanit - Tulips


Tulppaani on ollut aina yksi lempikukistani. Se on minulle myös ensimmäinen kevään merkki, jo näin tammikuussa. Ja nämä tulppaanit, ne myös tuoksuvat taivaallisilta. Ystäväni opetti kerran, että tulppaani viihtyy kylmässä vedessä, johon voi jopa lisätä runsaasti jääpalasia. Eikä maljakon tarvitse olla ääriään myöten vedessä, pieni määrä riittää. Näillä ohjeilla tulppaanini ovat pysyneet kauniina pidempään.

Mikä on sinun lempikukkasi?

Tulip has always been one of my favorite flowers. It's also a sign of spring for me, even as early as in January. And these tulips, they also have a heavenly smell. My friend once teached me that tulip enjoys cold water and you can even throw lots of ice cubes to the water. And the vase doesn't need to filled with water, small amount of water is just fine. With these instructions my tulips have looked fresh longer.

What is your favorite flower?

13 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Minulle ruokakaupan täti sanoi, että nappaa lunta ulkoa maljakkoon, ja laita tulppaanit siihen. Hänelle tämän oli neuvonut joku mies, ja kyseinen kassatäti oli sitä uteliaisuuttaan kokeillut. Minä käytin perinteistä muutama-sentti-kylmää-vettä tapaa.

Leikkokukat piristävät kotia! Jaloleinikki taitaa olla suosikkini, mutta saatavuus ja värisävyt ratkaisevat sen, mitä tulee (kukka)kaupasta mukaan.

Sari kirjoitti...

Moi Anne. Lumi onkin tosi hyvä idea. Ja paljon helpompi kuin jääpalat, joita ei täältä niin helposti saa. Jollei ole sitten sellaista ylellisyyttä, kuin jääpaloja ampuva jääkaappi. Jollaista meiltä ei ainakaan täällä Suomessa löydy.

Kyllä leikkokukat tuovat kivasti väriä kotiin. Nyt nuo tulppaanit jo pian joutuvat kompostiin ja arvaan, että olohuoneemme kaipaa jo uusia kukkia samantien... Jaloleinikki on myös yksi suosikeistani, taisinpa vasta ihastella niitä mm. Suklaamarengin blogissa pari päivää sitten ;-)

Anne-Marie kirjoitti...

Ruusut perinteisesti ovat lempikukkani.Entisessä kodissa oli pihat täynnä erilaisia ruusupuskia ja jotenkin se vaan on niin kaunis.

Mutta kotiin käy kaikki leikkokukat iloa tuomaan ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sari,

löysin vähän aikaa sitten blogisi, mutta olen ollut laiska kommentoimaan.

Ihana blogi ja ihania kuvia !

Nämä tulppaanit varsinkin, näistä tulisi ihana taulu seinälle....

Terkuin,
Ulla Kymenlaaksosta

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy yhtyä edelliseen kommentiin!
Katsoin jo heti kun tulin sivulle, että olet tooooosi hyvät kuvat napannut !
Jos joskus ajattelet tehdä tauluja, teetä jossain painotalossa kapalle (on yhdenlainen julistepahvi), ei tarvitse lasia, eli kuva pääsee oikeuksiinsa. Olen joistakin matkakuvista tehnyt itse -ja on hintansa väärti!(ja saa persoonallisia tauluja :D )

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Ruusuista pidän minäkin. Teksasin kodissamme oli myös useita ruusupensaita, tässä uudessa on myös muutama ja uskon, että niitä tulee istutettua itsekin lisää.

Hei Ulla ja kiva aina saada uusia kommentoijia tänne mukaan. Ja kiitos, olen aina tykännyt kukkien valokuvaamisesta. Niissä on jotain herkkää ja haurasta, jota tahdon ikuistaa valokuvin. Monasti olen miettinyt tällaisten kukkakuvien teettämistä ihan taulun muodossa. Pitäisi kyllä kokeilla joskus.

Hei Pepi ja kiitos, kukkasia on tosiaan mukava valokuvata. Ja kiitos sinulle taas hyvästä vinkistä, olen tosiaan usein pohtinut, että pitäisikö näitä painaa ihan seinälle saakka. Ehkä voisin kokeilla. Ihana olisi tosiaan teettää tuollaisia isompia kuvia seinälle myös joistain matkakuvista ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Tämän verran vielä edelliseen; teetin ensin 50x70 suurennoksia valokuva(juliste?)paperille, mutta lasit heijastivat liikaa ja jotenkin se paperia aina alkoi aikaa myöten aaltoilla siellä lasin alla -eli ilmeisesti otti ilmankosteuden vaihtelut.
Tuo kapa on hyvä, nytkin mulla on tuolla jossain aiemmassa postauksessa kuvia Niilinristeilyiltä, ne on kaikki kapalle tehty ja vain kehykset ympärillä :) Ja tykkään! koko on kaikissa sama 50x70 ja muistaakseni n. 50-60euroa kipale.

Janniche kirjoitti...

Tulips are one of my favorites!♥
Have a great week!

Janni
Duse Pasteller

Sari kirjoitti...

Hei Pepi. Hyvä pointti tuo valokuvajulisteen paperiversion ja ton manitsemasi kapan ero. Pitää funtsia, jos vaikka päätyisin itsekin tuollaista kokeilemaan ;-)

Hi Janni and thanks for leaving a comment. Tulips are a beautiful first sign of the coming spring! Have a nice week! And say hi to your darling cat ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sari!

Blogisi on raikas ja selkeä ja
kuvat - ne ovat todella kauniita!

Olen nyt lukenut blogiasi vuoden verran, en vain ole ennen saanut aikaiseksi kommentoitua.
Nyt nämä upeat tulppaanikuvat innostivat kuitenkin kirjoittamaan :o)

Opiskelin kauan sitten valokuvausta ja otin silloin itsekin samantapaisia lähikuvia kukista, mm. tulppaaneista. Niistä kuvista saa todella myös kauniita tauluja, kuten muutamat lukijasi jo aiemmin kertoivatkin. Kukat ovat myös kiitollinen kuvauskohde, ne pysyvät paikallaaan, eivät valita väsymysta jne ;o)

Oikein hyvää talven jatkoa,
Päivi

Sari kirjoitti...

Hei Päivi ja kiva saada sinutkin tänne kommentoimaan :-)

En ole koskaan vielä tullut kokeilleeksi kukkakuvien tai minkään muidenkaan kuvien tulostamista oikein isokokoiseksi. Pitäisi varmasti kyllä kokeille, on se ajatuksissa jo pitkään muhinut.

Ja se on totta, kukat ovat ehkä parhaita kuvauskohteita. Eivät pahemmin pistä vastaan, vaikka kuinka lähellä tihrustaisi kameran linssin läpi... ;-)

Oikein mukavaa talven jatkoa myös sinulle! Ja toivottavasti poikkeat tänne kommentoimaan jatkossakin.

Kesäkukka kirjoitti...

Upeat kuvat!
Viime aikoina on leikkokukkien osto jäänyt vähemmälle. Mutta pionit, jaloleinikit, neilikat ovat mm. suosikkejani. Tulppaanit toki myös!

Mukavaa viikon jatkoa!

Sari kirjoitti...

Moi Kesäkukka ja kiitos. Niin joo, ne PIONIT! Pioneista minulle tulee mieleen aina lapsuuteni ajan mummila, ja ne ihanat pionipenkit, joissa aina kyykin jättisuuria pioneita nuuskuttelemassa. Aivan ihania ja hmm, mistähän lie tämä blogikin nimensä saanut... :-)

Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!