2010-12-08

Tummempia sävyjä - Darker hues

Päätin muuttaa näin talven tultua olohuoneen ilmettä tummemmilla verhoilla ja muutamalla tummemmalla koristetyynyllä. Tumma, hopeanhohtoinen harmaa on alkanut jostain syystä kiehtomaan minua ja tässä sitä nyt kokeillaan, pieninä annoksina.

I decided to change the look of our family room for the winter with darker curtains and with couple of darker decorative pillows. Dark silvery gray has started to intrique me and here I go, with small steps.

Varaston kätköistä löysin vanhat tähtivalot, joita nyt kokeilin olohuoneen verhoihin. Hopeanhohtoiset verhot ostin vuosia sitten Yhdysvalloista ja ne maksoivat hurjat viisi taalaa. Samantyyliset tyynyt löysin lähi-Jyskin alehyllystä. Nuo ankkurityynyt ovat muuten tosi kivan pehmoisia ja monasti lekottelemme niissä tyttären kanssa, kun pelaamme lattialla lautapelejä.

I found those star Christmas lights from our old storage and decided to try them out. I bought those curtains years ago from the U.S. and paid the extravagant five dollars for them. I found those matching pillows from a local interior store Jysk at a discount price. Those anchor pillows are so soft and comfy and we often relax and lay on them when playing board games on the floor with my daughter.

Olohuoneen pöydällä on vaihteleva asetelma erilaisia jouluisia koristeita. Tällaisia koristeita oli esillä tänään. Joulupukkikoriste on muisto Yhdysvalloista, samoin kuin candy canesit, joita näyttää löytyvän täältä Suomestakin lähes joka kaupasta. Nuo hauskat kruununmuotoiset peltiruukut ostin lähikukkakaupasta. Anno lasilyhdyt ovat Anttilan alemyynnistä.

The family room table has a changing collection of Christmas decorations. This is what there was today. The Santa ornament is a keepsake from the U.S., as well as all the candy canes, which are available also here in Finland in most of the stores. I bought those crown shaped vases from a local florist. Those Anno glass lanterns are from a local department store Anttila.


Tässä vielä joka aamuinen vieraamme, lintulaudallamme nimittäin. Tämä kurre ei voi vastustaa lintulautamme herkkuja ja vähän kyllä kieltämättä välillä harmittaa lintujen puolesta, vaikka söpöhän tuo vietävä otus on, ei siitä pääse mihinkään. Onneksi tämä kaveri ei majaile laudalla koko aikaa, että pääsevät pikkulintusetkin sinne välillä murkinoimaan. Tässä kurre silmäilee tarkkana Lumi-kissaamme, joka olisi näkynyt kuvassa ikkunan äärellä kurrea tuijottelemassa, jos olisin zoomannut hiukan viistoon oikealle itsestäni.

Here is our furry guest who comes to our bird house every morning. This squarrel just cannot resist all the goodies hidden inside the house. Sometimes I feel sorry for the little birds that have to wait for this guy to disappear. But luckily he or she doesn't spend the whole day eating at this restaurant, so that all the birds are also able to come and eat. In this photo the squarrel is looking straight at our Lumi cat, who would have shown in the photo by the window looking at this creature, if I had zoomed to the right from me.

16 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Minusta tuo tumma lisä huoneeseen tuo mukavasti ryhtiä ja maustetta. Sopii mainiosti!

Söötti kurre. Itse olen seurannut oravien ja närhien kisaa siitä, kummat saa tammenterhot syötyä. Närhillä on sen verran jo kokoa, että orava joutuu puussa antaamaan periksi hyökkäyksille.

Sooloilija kirjoitti...

Hyvin sopii tuo tumma ilme, ja tähtivalot kruunaavat kaiken! Hieno!

Pieniä joulukoristeita on mukava silloin tällöin ostella ja vaihdella.

Anne-Marie kirjoitti...

Näyttääpä kivalle! Tumma sopii hyvin lisäksi!

Ihana kurre! Entisessä kodissamme vieraili parhaillaan viisikin kurrea.Ja kyllä ne antoivat monet naurut kun seurasi niitä! Yksi oli varsinainen akrobaatti ja yritti pää alaspäin roikkumalla saada talipalloa irti.

Tuija N. kirjoitti...

Sopii hyvin näin talvitunnelmaan tuo tummempi väri.

Meidän piti ostaa talipalloille sellainen rautakehikko, kun oravat raahasivat kaikki pallot kokonaisina omiin kätköihinsä eikä linnuille jäänyt mitään. Nyt pysyvät vähän paremmin tallessa. Kurrejen kisailua on kyllä mukava seurata, ovat hauskoja eläimiä.

Yaelian kirjoitti...

Minusta nuo tummat sävyt täydentävät kauniisti vaaleaa. Ihanan herkkä kurrekuva!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis olohuone, ihanat verhot ja tyynyt, tykkaan vareista tosi paljon!! Sopii oikein hyvin teidan olkkariin.

Jaana

mizyéna kirjoitti...

Hyvältä näyttää. Harmaa on mun suosikkiväri tällä hetkellä niin sisustuksessa kuin omissa että lasten vaatteissa :)

Ja voi miten söde kurre ♥

Jonna kirjoitti...

Kauniita kuvia. Ja söpö orava <3

Jutta kirjoitti...

Voi että mikä suloinen kurre :)

Minullakin on ollut joku outo himo mustaan ja tummanharmaaseen, ehkä se on talvi joka sen tekee.

Sari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sari kirjoitti...

Hei vaan kaikki ja kiitos teille kaikille kommenteistanne.

Anne, tumma väri muutti huoneen tunnelmaa ihan totaalisesti, hiukan vaati kyllä ensin pientä totuttelua, pitää heti myöntää. Mutta näillä mennään ainakin alkukevääseen.

Huu, närhet ovat kyllä isoja, jostain syystä niitä ei meidän asuma-alueella juuri näy, vanhempieni pihamaalla K-Suomessa sitä vastoin närhiä on paljon ja tekevät pahojaan koko ajan.

Moi Sooloilija ja kiitos sinulle kommentistasi. Tähtivalot olivat iloinen yllätys, jotka löysin vanhojen joulukoristeiden joukosta. Ainakin viisitoista vuotta vanhat valot, mutta hyvin toimivat. Joulukoristeita on kodissamme tänä vuonna hillitysti, mutta ajattelin, että välillä aina vaihtelen niitä esimerkiksi pöydillä ja kaappien päällä.

Hei Anne-Marie ja kiitos kommentistasi. Tumma tuo kivasti vaihtelua.

Tuo meidänkin kurre on melkoinen akrobaatti, pää alaspäin roikkuu usein lintulaudalla ja koettaa ronkkia myös talipalloja parhaalla mahdollisella kyvyllään.

Hei Tuija N. Ajattelin välillä vähän vaihtaa tummempaa sävyä kotiimme, joka on niin niin valkoinen. Siis joo, nuo oravat ne kyllä osaa. Samaa joudun kohta minäkin harkitsemaan talipallojen suhteen, niin kovasti tuo kurre niitä joka päivä rämplää.

Moi Yaelian ja kiitos kommentistasi. Tumma tuo vähän vaihtelua, vaikka ensin tuumasin, että onko sittenkin liian synkkää. Mutta kun laitan nuo tähtivalot päälle, niin ilme muuttuu samantien. Kurret on kivoja, vaikkeivat pikkulinnut takuulla ole samaa mieltä lintulaudalle vuoroa odotellessaan.

Hei Jaana. No joo, vähän vaihtelua tosiaan niin kovin vaaleaan sisustukseen. Keväällä tosin olen varmasti taas väkertämässä valkoisia verhoja ikkunoihin.

Moi Mizyena. Mulla on kanssa nyt joku harmaa vaihe meneillään. Harmaata on minullakin paljon vaatteissa ja nyt sit jo sisustuksessakin.

Moi Jonna ja kiitos. Kurre on meidän vakkarivieras ja olkkari, se on nyt vähän tällainen tummempisävyinen, katsotaan sit värihommeleita taas uudestaan keväällä. Aivan takuulla alkaa taas vaaleat sävyt ihastuttamaan.

Hei Jutta ja kiitos sinullekin kommentistasi. Meidän pihan oma kurre on kyllä aika veikeä. Ja harmaa on nyt jotenkin ruvennut kiehtomaan ja sama juttu, myös musta on tehnyt saman tempun. Ostin jopa mustan kattolampun työhuoneeseeni, joka on jo melkoinen ihme tällaiselle uskollisesti valkoista suosineelle. Kai se on tää talvi.

Päm kirjoitti...

Siis todella hyvännäköinen olohuone. Tummat verhot antaa huoneelle kauniit raamit ja tähdet glamourin :)

Mukavaa joulun odotusta!

Pakkasakka kirjoitti...

Kauniisti sopivat nuo tähtivalot olkkariin. Ei yhtään pöllömpi idea :) En olekaan blogissasi käynyt hetkeen, mutta nyt otan takaisin kaiken sen, mitä en ole lukenut. Kivaa katseltavaa ja luettavaa.

Sari kirjoitti...

Hei Päm ja kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi. Oi, että ihan glamouria, en osannut noin edes tähtivaloistani ajatellakaan ;-) Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

Hei Pakkasakka ja kiva, kun jätit kommenttia. En ensin oikein tiennyt, laittaisinko tähtivaloja minnekään, mutta sitten ne jotenkin eksyivät noihin verhoihin roikkumaan ja siellä nyt saavat toistaiseksi asustaa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

Leena kirjoitti...

Hyvaa Joulun odotusta ! Pienen tauon jalkeen taas lukemassa blogiasi...
Paasin myos ilokseni pienelle tyomatkalle Suomeen viime viikolla (tosin pakkanen oli -18C - hui !) - ja sain myos nauttia hieman kotoisista maisemista....ja ihmetella Stokkan laajentunutta ruokaosastoa....Itsenaisyyspaiva kului lentokoneessa jo takaisin.
Ihania kuvia olet ottanut ja melkein tekisi itsekin mieli pulkkamakeen...tosin taalla ei viela lunta ole tullut.
Hyvaa joulunodotusta toivoo Leena NH:sta.

Sari kirjoitti...

Hei Leena ja kiva nähdä myös sinua täällä kommentoijien joukossa. Täällä Suomessa on tosiaan ollut vähän vaihtelevasti paukkupakkasia ja ensi viikolla ymmärtääkseni taas aika kovia pakkasia tiedossa.

Kiva, että sinäkin olet päässyt käväisemään kotimaisemissa, vaikkakin työmatkan merkeissä. Mukavaa joulun odotusta sinulle sinne kauas, toivottavasti saat myös jouluksi lunta.