2010-12-01

Fiskars

Täällä ollaan, vaikkei minusta ole muutamaan päivään juuri kuulunutkaan. Eilinen mennä vilahti ohitse joululahjaostoksilla ja tänään lähdin melko tavalla ex tempore käymään Helsingissa (josta kuvia ja tunnelmia ihan piakkoin). Käväisimme tosiaan lauantain paukkupakkasilla Fiskarsin joulumarkkinoilla. Fiskars on tosi kaunis paikka, joka näytti oikein kivalta myös talvisissa olosuhteissa. Nappasinpa muutaman kuvan, vaikka kamerani ei juuri kylmästä pidäkään ja akkukin alkoi samantien temppuamaan.

Here I am, even though I have been quiet for couple of days. Yesterday went by way too fast while Christmas shopping and today I went to Helsinki ex tempore (I will post photos and more son). We went to Fiskars Chrismas market on Saturday while the weather was quite cold. I feel that Fiskars is a lovely little place, which looked amazing also in winter conditions. I took some photos there, even though my camera doesn't really like this cold weather and the battery started to act silly almost right away.

Näkymä museon mäeltä.

A scene from a museum hill.

Lumisen ja kylmän näköistähän siellä oli ja minulla paleli varpaat jo loppumatkasta, vaikka olin liikenteessä paksuilla talvitöppösillä.

So snowy and cold looking and my toes felt cold after a little while, even though I had warm winter boots on.
Kauniita punamullalla maalattuja taloja on täälläkin paljon, ymmärtääkseni nämä kaikki ovat vanhoja ruukin työntekijöiden taloja? Täällä olisi taas kiva piipahtaa uudestaan.

Beautiful red wooden houses, I quess these are the old houses of Ironworks factory workers? Would be nice to go here again soon.

Joulubloginikin on taas päivittynyt. Nyt suunnittlen mielessäni jo hiukan jouluaaton menua ja muuta maistuvaa. Yllä olevan kuvan ohjekin löytyy sieltä, käy kurkkaamassa!

My Christmas Blog has also been updated. Now I'm already wondering about Christmas eve menu and other goodies. The recipe of this berry soup is also there, go check it out!

9 kommenttia:

Anne-Marie kirjoitti...

Näyttääpä siellä kivalle!
En ole koskaan käynyt Fiskarsissa :(
Nämä pakkaset eivät ole ihania...Huh!

Anne kirjoitti...

Fiskars on minulla edelleen käymättä, harmi sinänsä. Kaikissa lehtijutuissa Fiskarsin alue vaikuttaa kerrassaan hurmaavalle. Pienempiä ruukkialueita olen sitä vastoin kiertänyt. Osa on hyvin säilynyttä, ja parhaassa tapauksessa ruukkialue on uudiskäytössä (taiteilijat, käsityöläiset...), niinkuin tuo Fiskarskin.

Teija kirjoitti...

Ehdottomasti kannattaa piipahtaa myös kesällä, kun kelit ovat otollisempia :) Viihtyisä paikka kaiken kaikkiaan!

Tuija N. kirjoitti...

Etkä mitään kertonut Hesan vierailusta! Oltais voitu käydä vaikka iltapäiväkahveilla ;)

Sari kirjoitti...

Moi Anne-Marie. Fiskarsiin kannattaa kyllä mennä, on oikein kiva paikka. Ja niinkuin Teija tuossa alempana kommentoi, kesällä tosi kaunis paikka. Pakkaset on olleet kovia, mutta nythän nekin alkoivat jo hellittämään. Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

Moi Anne. Fiskars on kyllä kaunis paikka. Mä arvelen, että nuo kuvaamani punaiset puutalotkin ovat taiteilijoiden koteja...

Hei Teija. Joo, ehdottomasti ollaan menossa kesällä, kun sijaitsee niin lähellä, vain noin tunnin ajomatkan päässä kotoamme. Muistelen käyneeni siellä joku kesä torimarkkinoillakin, joka oli täynnä kaikenlaista ihanaa.

Moi Tuija. No voihan. Ei vaan, olin tällä kertaa liikenteessä neitimme kanssa, joten hyvin pikainen reissu, kun hyppäsimme isukin kyytiin hänen piipahtaessaan asioilla pääkaupunkiseudulla. Eli ihan sellainen parin tunnin hilpaisu vaan.

Mut hei, olis kyllä kiva nähdä pitkästä aikaa. Pitäisikin sopia treffit lähiaikoina ja hei, tännekin voi tulla aina käymään. Ei asuta kaukana ;-)

Jutta kirjoitti...

Tosi kauniin näköistä, en ole Fiskarsilla ikinä käynytkään. Se on onni, että jossain paikoissa vanhaa säilytetään ja arvostetaan.

Sari kirjoitti...

Moi Jutta ja kiitos kommentistasi. Fiskars on tosi kiva pieni paikka ja täynnä pieniä putiikkeja ja vanhoja taloja. Aika mukavasti Suomesta vielä löytyy tällaisia vanhoja paikkoja, joissa vaalitaan vanhaa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

Sari. kirjoitti...

Kuvissa ihan tuoksuu joulu ♥

Sari kirjoitti...

Hei Sari ja kiitos kivasta kommentistasi. Joulun tuntua on jo ilmassa ;-)