2010-11-26

Joululauluilta - Christmas Song Evening

Eilen illalla tytär laittoi päähänsä iloisen punaisen tonttulakin ja pujahdimme koko perhe pimeään iltaan. Jo tutuksi käyneen päiväkodin pihaa valaisivat monet lyhdyt ja tunnelma oli lämmin. Oli joululauluillan aika ja tuo kaikki sai minut lähes liikutuksen valtaan. Ensimmäinen ihan oikea ja supisuomalainen joululauluilta meidän perheessä täällä koti-Suomessa. Kylläpä vaan tuntuikin mukavalta.

Yesterday evening our daughter put on a bright red elf hat and we went to the dark evening. In her daycare center they had a Christmas Song Evening, which brought me almost to tears. This was our first real and completely finnish style christmas style song evening for our family here in Finland, and it felt real good.

Yllätykseksemme myös joulupukki piipahti paikalla tuoden jouluisia terveisiä, muistuttaen joulutontuista ja jaellen lapsille namusia. Illan aikana kävimme läpi monet kauniit joululaulut, oikeanpuoleisessa kuvassa on meneillään Tuiki Tuiki Tähtönen lasten esittämänä.

For our suprise Santa also visited bringing Christmas greetings, reminding us all about the elves and giving the children some candy. And we sang many many Christmas songs, in the photo right children are singing Twinkle Twinkle Little Star (in finnish).

Ja sitten vielä lyhykäisesti kissaystäväämme. Tämä kissaneitokainen on hurjan kiintynyt perheeseensä ja erityisesti tyttäreemme. Piti ihan ikuistaa tämä tilanne, kun neiti tuli pari päivää sitten päiväkodista kotiin eikä tullutkaan heti sisälle, vaan jäi hetkeksi ulos leikkimään. Lumi-kissamme ei tästä ideasta pitänyt, vaan mourusi ikkunan takana kapsutellen välillä ikkunalasiakin, sillä olisi halunnut ihmisystävänsä tulevan jo sisälle hänen luokseen leikkimään (tai kenties olisi halunnut ulos lumeen tyttären seuraksi). Ihana karvatassumme ;-)

Mukavaa viikonloppua kaikille! Huomenna ajattelimme suunnata kohti Fiskarsia haistelemaan ja ehkä maistelemaankin jouluisia tunnelmia.

And then briefly to our cat friend. I had to take a photo of this situation where our daughter had come from Kindergarten and didn't come staight inside but decided to stay outside to play. Lumi the cat didn't really like this idea and she was and scratching the windor, since she wanted her human friend to come inside and play with her (or perhaps she wanted to go outside to play with her). Our lovely fur paw ;-)

Have a nice weekend! Tomorrow we are planning to go to little place called Fiskars to smell and perhaps also taste the Christmassy moods.

14 kommenttia:

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Ihania pikkutonttuja :) Onpas lumi kasvanut, suloinen karvapallo♥

Sari kirjoitti...

Moi Heidi. Oli oikein kiva ilta ja Lumi-kissastamme on tulossa jättisuuri. Kissaneiti on vasta 5-kuinen ja on jo ihan aikuisen kokoinen. Eläinlääkärilläkin sain kuulla, ettei tämä kissa jää kovin pieneksi...

Tuija N. kirjoitti...

Että ovat suloisia, molemmat neidit ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo teidän Lumi-kissa. Olen monta kertaa ajatellut, että jotenki niin teidän näköisenne. :-)

terveisin kahden ison kissan palvelija, laiska kommentoija

Jaana

Niin, piti vielä sanoa että teidän Suomen kotinnekin on tosi kaunis!! Onnea uuteen kotiin!

SuurellaSydämellä (tai sitten kovin pienellä) kirjoitti...

Mä olen aina tykännyt ja useasti herkistynyt ja viimeistään juuri joulujuhlissa ja/tai joululauluilloissa saanut sen oikeen kunnon joulumielen =) ! Voi tuota ihanaa kissaa =) ! Kohta saadaan kalenterit kääntää jo joulukuulle ... Kohta se on jo joulu ja meillä vasta puurtaminen alkaa; kyllä, muutto pitäs saada ennen joulua tehtyä ja tietysti jouluvalot asentaa uuteen kotiin jne, kääääk ! =)

Sooloilija kirjoitti...

Kovasti on kasvanutkin teidän Lumi-kisuli, komea häntäkin hänellä.

Joululauluilta näyttää kovin jouluiselta. Päiväkodeissa aloittavatkin aina vähän aikaisemmin joulun vieton kuin kouluissa.

Sari kirjoitti...

Moi Tuija ja juu, niin ovat ;-)

Hei Jaana ja kiitos sinulle kommentistasi. Lumi on kyllä mainio tapaus ja jännityksellä odotamme, että miten suuri tästä neidistä oikeasti kasvaa.

Niin ja kiitos, Suomen kotimme on edellistä pienempi, mutta joteskin mielestäni enempi meidän oloinen ja tunnelmaltaan lähempänä meitä.

Hei SuurellaSydämellä. Kyllä se vaan herkistää ja minä olen aina ollut vähän sellainen herkkäsielu, joka saattaa joululauluistakin alkaa nyyhkimään. Ne vaan on niin kauniita ja sitten kun vielä oma lapsi niin totisena niitä laulaa, niin ei siinä paljon muuta tarvita... ;-)

Onnea muuttopuuhiin, ihanaa, jos pääsette jouluksi uuteen kotiin!

Moi Sooloilija ja kiitos sinulle kommentistasi. Lumi on kyllä kasvanut hetkessä ihan hurjasti ja tuo häntä on muhkea, kuten myös rinnan karvoitus, vaikk tyttö onkin... :-)

Joululauluilta oli tosi lämminhenkinen ja ihmisiä oli runsaasti liikkeellä. Jotenkin se herkisti...

Anne-Marie kirjoitti...

Ihana tuo kuva missä Lumi katsoo tytärtäsi!

Meidänkin valkea kissa kasvoi 7kg:ksi ja oli niin ihana.
Eläinlääkäri sanoi silloin jotain valkeiden kissojen nukuttamisen vaikeudesta..eli voivat reagoida nukutusaineisiin voimakaammin tai sitten tarvitsevat suuremman määrän..lipsahti vähän aiheesta ;-)

Teitkö löytöjä Fiskarsisssa?

Karo kirjoitti...

Ihana Lumi kissa! :) _Jussin kanssa aina ihaillaan yhdessä kuvia hänestä :) Kauheasti haluttaisiin kissaa tai koiraa mutta allergiaa jonkinverran ja myös sukulaisilla niin ei viitsitä ottaa.
Varmaan mukavaa viettää joulua suomessa piiitkästä aikaa:)nauttikaa täysin rinnoin!
Mukava olisi teitä tavata jossain päin suomea!
Terkkuja!!!

Karo

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie ja kiitos kommentistasi. Juu, Lumi on kovasti tyttären perään.

Hui, kuulostaa ilkeältä tuo, mitä kerroit valkoisten kissojen nukuttamisvaikeuksista. Meillä on pian tiedossa Lumella leikkaus, ennenkuin alkaa kevään mouruamiset ja nyt alkoi vähän huolettaa. Mutta jospa kaikki menisi normaalilla tapaa.

Isoksi on teidänkin kissanne kyllä kasvanut, jos on painanut 7 kiloa ;-)

Hei Karo ja kiitos sinulle kommentista ja kiva muuteskin kuulla sinusta! Ahaa, vai kissa-/koirakuumetta siellä ;-) Jos olisitte kissaa tai koiraa ottamassa, niin suosittelisin kissaa, on helppohoitoinen ja yleensä jo heti pienestä sisäsiisti. Niin ja jos vielä hyvin sattuu, niin tosi ihmisrakas ja oikea sylivauva. Muistat varmaan sen meidän Misu-kissavanhuksen, joka ei todellakaan ollut sellainen varsinkaan tuntemattomia ihmisiä kohtaan, mutta tämä nykyinen kyllä ihan täysillä.

On koiratkin on ihania, mutta on niissä toisaalta vähän enempi hommaa, vaikka sit taas toisaalta ovat uskollisempia kuin tosi itsenäiset ja itsepäiset kissat.

Itse olen niin kissankaltainen ihmisenä (laiska ja mukavuudenhaluinen), että kissat on ihan mun juttu ;-)

Siis joo, joulu Suomessa on aivan IHANA JUTTU! Mä olen täällä kuule herkistellyt jo tästä asiasta moneen otteeseen ;-)

Olisi kyllä kiva nähdä. Meille voi aina tulla kyläilemään, jos täällä suuntaa liikutte ja kyllähän mekin aina väliin käydään K-Suomessa, jolloin ajetaan Treen ohi. Vieläkö muuten asutte siinä ihanassa asunnossa Treella? Terkkuja myös Jussille ja toivottavasti nähtäisiin lähiaikoina!

-J- kirjoitti...

Sinulle on kukkanen blogissani :)

Sari kirjoitti...

Hei J. Voi kiitos, heti noutamaan... ;-)

-J- kirjoitti...

Ole hyvä vain :) Tuo menee kyllä johonkin ihan ihme sivulle kun klikkaa tuota tunnustusta sinun palkissa :)

Anonyymi kirjoitti...

These are genuinely fantastic ideas in regarding blogging.
You have touched some pleasant factors here. Any way keep
up wrinting.

Here is my weblog: click here