2010-11-02

Tyttären huone - Daughter's Room


... alkaa näyttämään valmiilta. Ensimmäisenä revimme kaikki tapetit (tummansinistä ja keltaista, huone oli aiemmin pojan käytössä), maalasimme kolme seinää lumenvalkealla ja tapetoimme äitini kanssa huoneen päätyseinän hyvin hillityllä, vaaleasävyisellä K-Raudan Eco malliston Easy Up-tapetilla. Ostin tapetin sen kummempia miettimättä alepäiviltä ja kaksi rullaa riitti hyvin yhteen seinään. Tapetoin elämäni ensimmäistä kertaa ja se sujui ihmeen hyvin ja nopeasti.

...is starting to look ready. First we tore down all the old wallpaper (dark blue and yellow, the room used to be boy's room) and painted three walls with snowy white and put some new wallpaper on the backing wall. The new wallpaper is very calm, light colored and I found it from a local hardware store. This was the first time for me to assemble wallpaper and it was actually quite easy.

Tyttären vanha sänkykin tuli valtameren yli ehjänä perille ja sitä koristaa tyttären vanhat tutut jutut. Prinsessakatos ja USA:ssa pihakirppareilta hankkimani Hello Kitty-tyynyt, koristeet ja päiväpeitto. Niin ja onhan tuo sänky itsekin ostettu käytettynä. Ja hyvin on palvellut.

Our daughter's old bed arrived over the sea unharmed and it is covered with all the old and familiar things. Princess canopy and all those Hello Kitty things I have bought from various garage sales back in U.S. And even the bed itself has been bought used. And it has served our daughter well.

Kuvan etualalla näkyvän kynttelikön asentamisen kanssa meinasi tulla pieniä probleemia. Toimme lampun USA:sta, mutta täältäpä ei löytynytkään noin pienillä kannoilla olevia kynttilälamppuja. Niinpä isäni sai rassata lamppua yhden päivän, ja muutamia osia vaihtamalla hän sai sen onneksi toimimaan. Muuten olisi mennyt nätti lamppu ihan hukkaan.

Tuo prinsessakatos muuten kiehtoo nelijalkaista perheenjäsentämme siinä määrin, että tämän tästä löydämme hänet roikkumasta ohuesta harsokankaasta. Saa nähdä, missä vaiheessa Lumi-kissa tekee selvää noista kaikista harsoista ja pampuloista.

The chandelier in the front of the photo caused us a bit of a headache. We brought the lamp from U.S., but noticed that they don't sell such tiny candle bulbs here in Finland. So my dad had to work one day to fix this lamp. He changed some parts and now it's working. It would have been a shame if we wouldn't have been able to fix it.

That princess canopy seems to attract our new family member. From time to time we see her hanging with her four paws from the thin mesh fabric. We'll see when will be the day that Lumi the Cat will beat all those fabrics and decorations.

Zhu Zhu petsit löysivät myös heti oman majansa. Ja taka-alalla tyttären yksi lemppari-iltalukeminen, Tatun ja Patun Suomi-kirja. Niin ja oikeassa kuvassa näkyy, että moni esine odottaa vielä paikoilleen asennusta (tyttärenkin huoneessa). Kaappien päällä on vielä hyllyjä, tauluja ja muita koristeita, sillä en ole vielä ennättänyt laittaa niitä paikalleen. Yksi seinistäkin kuultaa vielä hiukan läpi, joten saatan vielä joutua käymään läheisessä rautakaupassa ostamassa lisää maalia ja ottaa vielä pensselin käteeni.

Mutta eiköhän tämä tästä, pikkuhiljaa...

Zhu Zhu pets have found their new home. And in the back you can see one of our daughters favorite book. Tatu's and Patu's Finland-book. And in the photo at the right you can see that there are still things waiting to be hanged or assembled. I haven't had time to put the paintings or shelving units on their places yet. It also seems like one of the walls we painted still shines through a little bit, so I guess I still have to go to a local hardware store and buy some more paint.

But it will be okay, little by little...

Joulubloginikin päivittyi taas tänään. Siellä kirjoittelen hiukan enempi muuttotunnelmista ja laitoin sinne myös muutamia kranssi-ideoita. Käykäähän kurkkaamassa!

My Christmas Blog was also updated today. There I wrote some more about our moving and I also added some Christmas Wreath Ideas. Go check it out (using google translator you can also read it in english)!

10 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Kaunista, kerta kaikkiaan! Tapettivalintanne toimii hyvin kirkkaiden lelujen kanssa. Ihastuin heti muuten noihin vihreisiin Kitty ämpäreihin.

Lisay kirjoitti...

Minulta on jotenkin mennyt ohi,etta olette jo paasseet muuttamaan.
Varmaan ihanaa sisustaa omaa kotia vihdoinkin.
Kiva prinsessa-huone tyttarella...

Anne-Marie kirjoitti...

Prinsessalla on kaunis prinsessa huone ;-)
Malttamattomana odotan muiden huoneiden paljastuksia ;-)
Mutta rauhallista joulun odotusta ja rauhallisia hetkiäkin sinne uuteen kotiin!

Anonyymi kirjoitti...

En voi lakata ihastelemasta tuota joulublogiasi =) ! Onnea uuteen kotiin, hyvältä näyttää ! =)

Esmeralda kirjoitti...

Kylläpä on ihastuttava prinsessahuone. <3 Meidän tyttöset katselee lumoutuneina... :)

Vaaleanpunaista rakastavien pikkutyttöjen huoneiden pohja onkin hyvä olla mahdollisimman väritön, että säilyy kohtuus!!

Onnea uuteen kotiin teille!

Yaelian kirjoitti...

Ihana prinsessahuone! Ja paljon onnea uuteen kotiin!

Tuija N. kirjoitti...

IIK, ihana huone! Tämä täytyy näyttää meidän tytöille. Ja joulublogin kranssit olivat ihania. Piti kommentoida sinne, mutten taas muistanut salasanojani. Miten sait ne jäkälät pysymään sydämen sisällä?

Sari kirjoitti...

Hei Anne ja kiitos kommentistasi. Sama ajatus oli itselläni tuon tapetin suhteen. Tytär silmäili pitkään aika voimakaskuvioista tapettia, mutta lopulta päätyi hänkin siihen, että otetaan hillitty kuvio, johon ei niin nopsaan kyllästy. Ja nyt on neiti oikein tyytyväinen. Nuo ämpärit on ostettu muistaakseni Yhdysvaltalaisen kauppaketju-Targetin taalan hyllystä. Ovat sellaisia pieniä ämpäreitä.

Hei Lisay. Juu, me pääsimme vihdoin muuttamaan omaan kotiin koko syksyn odottelun jälkeen. On oikein mukava saada laittaa kotia kuntoon, vaikka hommaa kyllä piisaa...

Hei Anne-Marie ja kiitos. Prinsessalla pitää juu olla prinsessamaista... ;-) Lisää huonekuvia tulossa, kunhan ne tästä vähän rupeavat näyttämään kodikkaammilta. Edelleenkin kun on vähän keskeneräisen näköistä. Mutta näin elellään, eikä se haittaa...

Moi SuurellaSydämellä ja kiitos. Mukava on ollut päästä joulublogia taas tekemään. Kiva huomata, että se miellyttää myös muita ;-) Ja kotimmekin alkaa jo näyttämään kodilta, vaikka pitää kyllä sanoa, ettei joka huone näytä vielä kovinkaan valmiilta. Pitäisiköhän joskus järkyttää teidät lukijat ja paljastaa, millainen sekasotku joissain huoneissa on vielä valloillaan... ;-)

Hei Esmeralda. Voi, meidänkin tytöllä on monta suosikkia toisissa sisustusblogeissa, yksi ihanuus löytyy myös Kaunis pieni elämä-blogista ;-)

Ja ihan samaa mieltä kanssasi, pohjaväri on huoneessa hyvä olla hillitty, sillä värejä piisaa!

Moi Yaelian ja kiitos. Olo on onnellinen uudessa kodissa, vaikka puuhaa kyllä piisaisi vaikka millä mitalla. Mutta pikkuhiljaa hyvää tulee.

Moi Tuija. Ja kiitos, meidänkin neiti oli iloinen, kun huone näytti tutulta vanhoilla kalusteilla.

Nuo kranssit ovat tosi helppotekoisia ja siihen sydänkranssiin jäkälät oli helppo ujuttaa, sillä sydänkranssin ns. sisäosakin oli harvaan punottua pajua. Eli ei siis pelkkä aukko siinä keskellä. Ja kun jäkälä on märkää, sitä on helppo ujuttaa vaikka mitenpäin. Sitten kun se kuivui, leikkasin takaa ylimääräiset pois.

✫Eva Mayhem✫ kirjoitti...

Moikka, uusi lukija ilmottautuu! :)

Sari kirjoitti...

Hei Eva ja kiva saada uusi lukija tänne joukkoon! Mukavaa sunnuntaita täältä lumisateisesta Varsinais-Suomesta!