2010-10-10

Mortteli - Mortel

Yllätin tässä muutama viikko sitten mieheni, sillä löysin hänelle SisustusSatiinin alehyllystä kauan etsimämme kaltaisen morttelin ja mikä parasta, se oli valkoinen ja myynnissä puoleen hintaan!

I suprised my hubby couple of weeks ago with this purchase. I bought him a new mortel which kind we had been looking for a long time. I found it from a local Interior Boutique SisustusSatiini, it was white and it was on sale, half off!


Tässä murskaantui mustapippuria.

Some black pepper got crushed here.Mies kehui uutta morttelia ensimmäisen käyttökerran jälkeen maasta taivaisiin. On kuulema tarpeeksi tukevaa tekoa, sopivan iso ja siinä saa näin ollen murskattua isommankin määrän mausteita tai yrttejä.

Hyödyllinen ja vielä aika kivannäköinenkin keittiöväline... ;-)

My husband praised this new mortel after the first use from earth to heaven. From what he said it is sturdy enough, big enough and has plenty of room to crush even a bigger amount of spices or herbs.

Practical, yet beautiful kitchen tool... ;-)

9 kommenttia:

Anu kirjoitti...

OIH! Ihana pippurin tuoksu tuli kuvien kautta tänne asti! ☺

-A-

Sari kirjoitti...

Hei Anu. Pippurin tuoksu oli tosiaan melkoisen voimakas, mutta niinkuin sanoit, ihana! Kiitos sinulle kommentistasi, kiva aina nähdä uusiakin kasvoja täällä kommenttilaatikossa ;-)

Päm kirjoitti...

Ihana mortteli ja vielä Riviera Maisonia :)

Sari kirjoitti...

Hei Päm ja kiitos kommentistasi. En ole aiemmin edes nähnyt tällaista morttelia RM:n mallistossa, enkä millään tapaa osannut siis edes haikailla sen perään.

Haussa on vain pitkään ollut iso mortteli ja itselle tuo väri valkoinen ja La Cucina teksti oli SE juttu ;-) Mortteli on myös tosi painava ja siis tosi tukeva mausteiden murskaamiseen.

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Mortelli on minultakin vielä ostamatta. Muutaman kerran olen kädessäni pyöritellyt. Ihanat kuvat, niistä voi jo tuoreen mausteen tuoksun havaita.
Ihania herkkuja olet loihtinut edellisessä postauksessa.

Anne-Marie kirjoitti...

Täältäkin puuttuu mortelli.
Mutta ostamasi on kaunis jam ieskin siitä tykkää ;-)

Anne-Marie kirjoitti...

siis mies...

Sari kirjoitti...

Hei Marie Elisabeth. Pitkään oli mortteli meilläkin hakusassa. Suosittelen kyllä tätä mallia, jos sinulla on tällainen hakusassa. On tosi tukeva ja tilava.

Moi Anne-Marie. Tässä kyllä potentiaalinen ehdokas, jos vain sinulla sattuu joskus olemaan tällainen harkinnassa. Tämä on toimivuutensa lisäksi tosiaan aika kivannäköinenkin, mikä on aina pientä plussaa. Mies ei juuri ulkonäköseikoista piittaa, hänelle tärkeintä oli se, että homma hoitui sujuvasti ja mortteli oli tarpeeksi iso.

J kirjoitti...

Osaatko yhtään sanoa, että jos tuossa murskaa esim. tuoreita yrttejä, värjääntyykö mortteli ihan vihreäksi? Sain tuollaisen lahjaksi enkä ole uskaltanut testata sitä vielä kun pelkään värjääväni sen pysyvästi ja sitten harmittaa. Tyhmää sinänsä mutta kun on niin kaunis että mieluummin vaikka hankkisin toisen tumman käyttöön ja jättäisin tämän koristeeksin kuin "pilaisin" tämän.