2010-10-12

Lumiukko - Snowman


Tänä aamuna tyttärellä ei ollut sitten minkäänlaisia ongelmia heräillä uuteen aamuun. Sanoin vain hämmästyneenä sanan: Lunta! ulos olohuoneen ikkunasta katsottuani ja pikkuneiti oli jo hypännyt sängystä ja valmiina lumileikkeihin. Eskarin jälkeen alkoikin lumiukkojen teko ja tässä yksi iloisista lumiukkeleista porkkananenineen ja hiilenmustine silmineen.

Kyllä lumesta vaan on suuresti riemua lapsille. Itse olin kyllä kieli keskellä suuta ensi kertaa vuosiin lumisilla ja jäisillä teillä ajaessani. Heti lipsui ensimmäisessä kurvissa ja taisipa vauhti hidastua sen jälkeen parillakymmenellä kilometrillä. Siis madellen ajeltiin eskariin, mutta parempi niin. Tänään oli nimittäin hinausautoilla kiirusta.

This morning our daughter had no problems to wake up. I just said with a very suprised voice: Snow! when I looked outside the livingroom window and our little one had already jumped out of bed and ready to go outside to play in the snow. After the Kindergarten she made a lot of snowmen and this is one of them with a carrot nose and chargoal eyes.

Snow brings so much joy to children. I myself had my tongue between my teeth when driving after years on those snowy and icy roads. My car started to slip on the first curve and after that my speed slowed down about ten miles an hour. So we drove with snail speed to school, but I think that was a good choice. There were a lot of towings today.

19 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Noin paljon jo, että ihan lumiukon sai tehtyä, vau!

Meillä täällä vaan vähän ripsutteli.

Mukavaa iltaa!

Sari kirjoitti...

Vanhempani asuvat aika syrjässä, ison mäenharjan päällä, jonne lunta satelee aina hiukan runsaimmin mitoin. Metsän puutkin notkuivat suojalumesta ja oli kyllä tosi kaunis aamu!

Mukavaa iltaa myös sinulle!

Yaelian kirjoitti...

Hieno lumiukko! Ensilumi on kyllä ihanaa! Aika paljon lunta näkyy tulleen.En ole nähnyt lunta yli 4 vuoteen...

Sari kirjoitti...

Moi Yaelian. Ensilumi oli kyllä itsellekin täysi ylläri, vaikka oli sitä jo uutisissa ennusteltu. Siitä huolimatta olin tänä aamuna aivan äimänä, kun hiukan ennen seitsemää aamunhämärästä erotin valkoisen lumipeitteen.

Kyllä oli tyttärelläkin riemu katossa! Itse panikoin auton ja kitkarenkaiden kanssa tuolla lumen ja jään peittämillä teillä. Niillä kun ei ole tullut juuri ajeltua... Vuosiin.

Anne-Marie kirjoitti...

Meillekin piti eilen tulla lunta,mutta ei tullutkaan..
Mutta lapsille se ensi lumi on aina yhä iloa ;-)
Mutta kun sitä sitten riittää ja riittää...

Maaka kirjoitti...

Tulipa tosiaan oaljon lunta kun sai ekan ukkonkin jo tehtyä :) Meillä se oli jo puolilta päivin kokonaan sulanut pois! :/ Ja toki pikitiet olivat jo aamusta heti sulat, ettei liukastella tarvinnut lainkaan :)

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Täällä oli lunta tullut taas yön aikana hiukan lisää. Meille tämä tuli on vielä sellaista ensihuumaa. Katsotaan sitten, mitkä on fiilikset sydäntalvella. Etenkin, jos sitä lunta on sellainen puoli metriä ja kolattavaa riittää päivästä toiseen...

Hei Maaka. Lunta tuli kyllä aika paljon. Täällä maalla oli tiet liukkaat, nuo isommat tiet taisivat olla sulia, mutta ei nämä syrjätiet. Että kyllä saatiin lipostella...

Sari kirjoitti...

Hei Anne-Marie. Siis lumi ei tuli... Mitähän mä taas kirjoittelen.

lumiomena kirjoitti...

Oi tuota ensilumen riemua! Sitä odottelen ja kaipaan tänne eteläiseen Suomeenkin varmaan yhtä paljon kuin omat lapseni :) Te saittekin ihan kunnolla, kun pääsitte rakentamaan noin hienon lumiukon.

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Oi Hurja! Meillä meinattiin seota onnesta jo muutamasta hippusesta :)

Miia kirjoitti...

Ohoh, olipas teillä tullu paljon lunta :) Meillä kyllä pyrytti mutta se suli samantien.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikken aina jaksa kommentoida, niin, joka ikisen kuulumisen teiltä kyllä luen =) . Ihana lumiukko! =) Meillä oli eilen vielä auto lumen peitossa, mutta nyt ei juurikaan mitään missään. Tulis vaan oikein kunnolla =) . Anttilan joululehti tuli postista vähän aika sitten ja ihan on jo sellanen joulufiilis =) .

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Miten ihanat kuvat! Täällä vielä haaveillaan lumesta :)

Sari kirjoitti...

Moi Lumiomena. Lunta tulla tuprutti tänne vähän syrjäisemmälle mäen harjalle ihan kivasti. Ja nyt kun katselen ulos ikkunasta, lunta tupruttaa taas todella paljon. Tänään olisi tarkoitus lähteä junalla Varsinais-Suomeen, mutta saapa nähdä, miten junaliikenne myöhästelee tämän myräkän vuoksi... :-( Viikonlopputerkkuja sinne suuntaan!

Moi Heidi. Täällä lumileikkejä saisi leikkiä varmasti viikonlopunkin yli. Lunta tupruttaa taas ihan hirmuisesti. Mutta illalla lähdemme matkaan kohti eteläisempää Suomea, jossa luultavasti ei satele lunta, vaan räntää tai vettä. Mukavaa viikonloppua sinulle!

Hei Miia. Täällä syrjässä lumipeite pysyy maassa vähän pidempään. Ja nyt tuota lunta kyllä tupruttaa jo sellaista vauhtia, etten uskalla edes ajatella, millainen lumipeite täällä on illalla. Ja tiet, ne olivat liukkaat jo puolisen tuntia sitten.

Hei SuurellaSydämellä. Ja kiitos sinulle kommentistasi. Mieluusti luen kommenttejasi useamminkin. Muutamakin sana aina piristää kummasti kaiken tämän muuttokaaoksen keskellä ;-)

Täällä tosiaan tupruttaa taas lunta kovasti ja taitaa vaan sade kiihtyä iltaan mennessä.

Hei Marie Elisabeth ja kiitos. Lapsia on aina niin kiva kuvata. Ovat niin aitoja joka tilanteessa. Täällä Keski-Suomessa tupruttaa lunta taas kovasti. Saa nähdä, miten pääsemme illalla liikenteeseen. Pitäisi päästä iltajunaan ja kohti Varsinais-Suomea.

Tuija N. kirjoitti...

Vau, noin paljon lunta! Ei meillä täällä etelässä vielä mitään muuta kuin vettä. Arvaa vain, kuinka paljon lapset odottavat pulkkakelejä!
Vaan kyllä se on kuule niin, että sitä saa joka ikinen opetella joka vuosi nämä talvikelit ja -ajot uudelleen. Meillä on vielä kesäkumit alla, joten kauhulla odottelen, että onko huomenaamulla meilläkin valkoiset tiet.

Sari kirjoitti...

Moi Tuija. Juu-u, lunta oli ihan riittamiin. Nyt olemme täällä Varsinais-Suomessa, eikä lumesta ole tietoakaan. Mutta tiet ovat kyllä osittain jäässä ja miehellä myös kesärenkaat. Huomenna ajattelimme lähteä Turkuun, mutta saapi nähdä, mitä autoilusta tulee.

Mia kirjoitti...

Suloinen kuva :) Voin kuvitella kuinka siella riemuitaan lumesta, taalla kun siita ei usein paassyt nauttimaan.

Jonna kirjoitti...

Vau mikä lumiukko ;) sekä ihania kuvia!

Sari kirjoitti...

Moi Mia ja kiva nähdä sua täällä. Nyt vasta hoksasin kommenttisi. Täällä oltiin lumesta ihan sekaisin ja eräs ei olisi halunnut tulla sisälle illan hämärtyessäkään. Nyt lumet ovat jo sulaneet pois, eli uusia lumisateita odotellessa...

Hei Jonna, eikös vaan ole hieno ukko. Seassa syksyisiä lehtiä, kun piha oli jäänyt haravoimatta...