2010-10-07

Kaalikääryleet - Cabbage rolls

Nyt minun on ihan pakko paljastaa yksi suosikkiniruokani, joka kuuluu mielestäni ehdottomasti syksyyn. Otsikkokin taisi jo paljastaa, että kyseessä ovat kaalikääryleet ;-)

Now I have to reveal one of my favorite food, which belongs especially in the fall season. And like the header reveals that would be cabbage rolls ;-)

S I I R A P P I A ja kaalinlehtiä säästelemättä teimme näitä lemppareitani.

Without sparing any S Y R U P or cabbage leaves we made these faves of mine.

Täytteenä ihan simppelisti naudan jauhelihaa, sipulia, riisiä, kaalia, yrttejä ja erityisesti sitä kaalikääryleisiin omaa lisämakuaan tuovaa S I I R A P P I A! Kaalikääryleiden kanssa maistuu tuoreista puolukoista tehty puolukkahillo. Oi joi, näitä tarttis tehdä taas.

Mukavaa alkavaa viikonloppua teille kaikille!

The filling is made with ground beef, onions, rice, cabbage, some herbs and especially that sweet taste adding S Y R U P! Nothing tastes better with cabbage rolls than jams made with fresh cow berries. Oh my, I think I need to do these again soon.

Have a nice weekend you all!

10 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Hauska yhteensattuma, juuri toissapäivänä itse bloggasin kaalikääryleistä ;O). Usein kaunista blogiasi selailen, harvoin kommentoin.
Irlannin aamusta tervehtien!

Teija kirjoitti...

Oih, minun ehdoton lempiruokani, kaalilaatikon ohella. Mieluiten vielä äitini tekemänä, mutta kerta kerralta pääsen itse lähemmäksi samaa makua, huomaan. Ja siirappia reilusti, ehdottomasti!

Suvi kirjoitti...

Inhoan keitetyn kaalin hajua ja makua. Äitini pakotti minut syömään joskun noin viisivuotiaana paistettua kaalata ja siitä jäi kammo.

Pakko kyllä myöntää että en ole edes tainut maitaa kypsennettyä kaalta sen jälkeen. Onhan makutottumuksen ja mieltymyksen kyllä muuttunut, että nyt tuo ruoka voisi olla olikeastikkiin hyvää. Täytyypä maistaa rohkesti jos jossain on mahdollusuus maistaa. Itse en taida silti niitä tehdä.

Mari kirjoitti...

Kaalikääryleitä, nam :) Niitä ei tule vain tehtyä... Hyvää viikonloppua!

Marielisa kirjoitti...

Kaalikääryleet ja kaalilaatikko, nam!
Tottakai sitä siirappia - ja puolukkaa kyytipojaksi :)
Meillä mies ei voi sietää kaalia (armeijassa kuulemma sai liikaa) ja esikoinen nyt nirsoilee kaiken ruoan kanssa, joten kuopuksen kanssa kahdestaan nautitaan kaaliruoista, useimmiten äitini tekemänä. Kuten viime talvilomalla vanhempieni luona Espanjassa, jossa äiti teki meille taivaallista kaalilaatikkoa...

Kaunista viikonloppua!

Anne-Marie kirjoitti...

Njam..näyttää ihanalta..yksi lemppareistani myös ;-)
Lapsille ei oikein uppoa :(

Sari kirjoitti...

Moi Heljä ja kiitos kommentistasi. Kaalikääryleet ovat vähän isotöisiä, mutta sitäkin maistuvampia. Kiva kun kävit täällä kommentoimassa. Tule ihmeessä toistekin!

Hei Teija. No joo, täytyy myöntää, että itsekin suosin äitini tekemiiä kaalikääryleitä. Mutta kyllä ne omatekemätkin maistuvat. Ja siirappia, sitä ei saa unohtaa!

Moi Suvi. Itsekään en lapsena välittänyt kaalin mausta ja kaalikääryleistä söin aina vain sisukset, eli tuon riisi-liha-kaali-sipuliseoksen. Kannattaa kuitenkin rohkeasti kokeilla kaalikääryleitä. Luulen, että voit yllättyä iloisesti!

Hei Marielisa. Meillä onneksi mieskin tykkää kaalista ja tykkää itsekin tehdä esim. kaalilaatikkoa. Mutta 6-veemme ei sen sijaan tykkää kyllä yhtikäs kaalista, ei kaalikääryleistä eikä kaalilaatikostakaan.

Moi Anne-Marie. Kaalikääryleet on syksyinen herkkuni, jota ei pysty vastustamaan. Ei meilläkään pikkuneiti oikein osaa innostua kaalikääryleistä, mutta me vanhemmat sitten herkuttelemme kaksistaan ja tyttärelle keksitään jotain omaa herkkua. Vähän on nirso tyttönen syömisen suhteen, että haastetta piisaa...

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Ei olekkaan tullut tehtyä tätä herkkua vähään aikaan. Täytyykin korvantaakse muistiin tallettaa kun ruokakaupassa seuraavan kerran päivän ruokaa pohdin :)

Tuija N. kirjoitti...

Syysruokaa tuo kaali. Meillä on puolestaan syöty pitkin viikkoa kaalilaatikkoa ja itämaista kaalikeittoa. Tai siis minä syön molempia ja kuopus vetää kaalilaatikkoa. Muut kaksi perheestämme eivät pahemmin kaaliin koske.

Sari kirjoitti...

Hei Marie Elisabeth. Minäkään en juuri ulkomailla asuessamme tehnyt kaalikääryleitä, kaalilaatikkoa tosin teimme melko usein. Kaalikin on niin edullista tällä hetkellä, ettei tottakaan.

Moi Tuija. Näin on, kaalista tehdyt ruoat ovat yksiä parhaita syysherkkuja. Mmm, itämainen kaalikeitto kuulostaa tosi herkulliselta. Pitääpä googlettaa, josko löytyis jotain ohjetta. Ei meilläkään pikkuneiti juuri kaaliin koske, miehen kanssa sitten aina kaksin herkutellaan kaaliruokia.