2010-09-26

Vanhat puukengät - Old clogs

Viime ajat ovat kuluneet vanhoja varastoja siivotessa, sillä päätimme hankkiutua eroon KAIKESTA turhasta. Ja voi järkky, miten paljon sitä tavaraa löytyy täältäkin suuntaa varastojen kätköistä. Kaikkea sellaista, jota silloin joskus vuosia sitten ulkomaille lähtiessämme halusimme ihan välttämättä säilyttää. Noh, tässä olemme kasanneet jo säkkitolkulla noita "välttämättömiä" autokatokseen, josta olen tämän viikkoa kärrännyt koriste-esineitä, astioita, vaatteita, kenkiä, mattoja yms. kirpparille, kierrätykseen, lahjoituksiin tai suoraan kaatopaikalle.

During these last weeks we have also cleaned our old storage units at my parents house, since we have now decided to get rid of ALL extra and unnecessary things. And oh my how much stuff we have stored and though back then ten years ago when moving to U.S. that we just have to keep. Well, during these past days most of those things went into huge plastic bags and then to local flea market, donations and to landfill.

Mutta kyllä kaiken vanhan rojun seasta löytyi aarteitakin. Katsokaa nyt näitäkin, ajanpatinoimia puukenkiäni ;-) Näitä käytin alituiseen joskus 70-luvun loppupuolella. Äitini yritti aina vakuutella, että josko käyttäisin välillä muitakin kenkiä. Mutta näillä mentiin, aina kun mahdollista. Nykyään lapsille ei taida tämän tyylisiä puukenkiä olla niin runsaasti tarjollakaan (paitsi Marimekolla olen joskus nähnyt), eikä ihme. Muistanpa itsekin monasti lähes nyrjäyttäneeni nilkkani näiden kanssa.

Jos joku on utelias tietämään, koska pääsemme muuttamaan uuteen kotiin, niin vielä menee kuukauden päivät. Noin 25.10. kieppeillä talo vapautuu ja voi että voi aika tuntua pitkältä! Ja kaikki tämä odottaminen ja muutos ehkä hiukan lisää stressihormoonin eritystäkin ja liekö sitten sitä vai meneillään olevien flunssavirusten aiheuttamaa, mutta tänään olen ollut ihan sipissä. Niin ja olihan pikkuneitimmekin viime viikolla pois eskarista kuumeilun ja hillittömän yskän vuoksi. Nyt tämä sama tauti on nähtävästi iskenyt myös minuun. Järkyttävä olo ja yskä on meillä molemmilla sellaista keuhkoja repivää sorttia. Huoh...

Mutta eiköhän tämä tästä. Huomenna ajattelin taas kärrätä lastillisen vanhaa tavaraa kirpparille. Ai niin, eilen löysimme uuteen kotiimme ihanan Riviera Maisonin ruokapöydän, jonka haemme liikkeestä muuttokuorman matkaan. Olen aivan intona!

But among all the "trash" were also some treasures. Look at these beautiful and yes a bit worn out clogs that I used all the time in the late 70s. My mom always tried to convince me to use other shoes. But these I wore, the whole summer. I haven't really seen this kind of shoes on the market for kids anymore. And no wonder, since I can still recall almost breaking my ankles with these ones.

If someone is curious to know when we are moving to our new home, we still have to wait about for more weeks. The house will be empty around 25th of October and it feels like the days are passing so slow! And maybe due to all the changes, waiting, a bit elevated stress levels or then just the simple fact that there is a lot of seasonal cold bugs running around the town I have felt so tired today. Even our little one catched some kind of a cold last week and she was away from Kindergarten, since she had some fever. Now it seems that I also catched the same virus and this cough is just killing me. Me and my daughter both have this monster cough that sounds like someone is pulling our lungs out of the chest. Oh my...

8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihanat puukengät! KIva että teillä on jo päivämäärä uuteen kotiin muuttamisesta,varmaankin helpottaa.
Ja paranemisiin!Lähetittekö muuten paljon tavaraa USA:sta sieltä lähtiessä?

Anne-Marie kirjoitti...

Paranemisia!! Tämä tauti kyllä kestää ja kestää...

Uusi pöytä kuulostaa ja varmasti näyttää tosi hyvältä! ;-)

Pian se muutto tulee,aika menee nykyisin niin nopeasti ;-)
Olisipa kiva päästä sinne kirpparille..

Sari kirjoitti...

Moi Yaelian. Nuo puukengät menevät uuteen kotiin ja esille laitetaan... Kyllä tuo muuttopäivän selkiytyminen helpottaa. Kun vaan malttaisi odottaa. Minä kun en ole mikään kauhean hyvä odottelemisessa... ;-)

Meillä lähti USA:sta matkaan kaksi autoa sekä 40 jalan muuttokontti, jonka pitäisi olla perillä joskus ensi kuun alkupuolella (näillä näkymin hyvissä ajoin ennen muuttoa, joten saamme tavarat suoraan uuteen kotiin). Tavaraa on tulossa järkyttävät määrät, kaikki huonekalut mukaanlukien.

Silläpä nyt onkin ihan aiheellista tyhjentää näitä vanhoja varastoja, ettei ihan kokonaan hukuta tähän tavarapaljouteen.

Hei Anne-Marie. Mä olen huomannut saman asian tän taudin suhteen. Tyttären yskäkin on jo jatkunut viikkotolkulla ja huolissani olen seurannut tytön vointia, mutta neuvolasta tuli viestiä, että tämä on ihan normaalia syysflunssaa ja tätä on tosi paljon liikenteessä. Ja nyt sitten itse olen tämän köhän kourissa. Yäh!

No joo, eihän tohon muuttoon olisi enää kovin montaa viikkoa, mutta kun minä en ole ehkä ihan kärsivällisintä sorttia, joten meinaa olla vaikeaa jaksaa odottaa... ;-)

Tuo kirppispöytäni on täynnä varastoista pengottua sekalaista kodin sälää, mutta ihmeen hyvin pöytä tuntuu tyhjenevän. Tosin tuo kirppispöydän pito on vaarallista puuhaa, sillä yllättävän usein sieltä sitten lähtee matkaan jotain pientä itsellekin.

Cal Girl kirjoitti...

Argh, en halua edes ajatella sita paivaa kun meillakin on edessa toi homma. Suomessa varastollinen tavaraa... ja nyt on taallakin koti kaikkine tykotarpeineen. Jossain vaiheessa edessa hurja karsinta ja kahden huushollin yhdistaminen yhdeks. Se kylla keventaa oloa ihanasti kun paasee turhasta tavarasta eroon- ja yllattavan vahalla parjaa!

Leena kirjoitti...

Ai, kun luulin etta olin ainoa tonttu, joka jatti kaikenlaista tavaraa koti-Suomeen varastoon ?
Paljon onnea muuttoon sitten kun se on kohdalla. Hyvaa jatkoa sinulle,

Sari kirjoitti...

Hei CalGirl ja kiitos kommentistasi. No joo, olihan se muuttorumba melkoista lentoa, mutta kyl siit kuiteskin ihan hyvin selvittiin ja kyl se teillakin muutto sujuu varmasti ihan hyvin.

Nain jalkikateen naurattaa, miten paljon sita piti tarkeana saastaa taalla yhta sun toista, kyl ihan ilolla laitan kiertoon noit vanhoja tavaroita. Ja niin se on, et yllattavan vahalla parjaa.

Moi Leena. No et selvastikaan ole ainoa tonttu ;-) Ja kiitos, ma olisin jo aivan valmis muuttamaan omaan kotiin. Kaipaan mm. omaa rauhaa, omaa keittiota, omaa tyohuonetta ja sita, et omat rutiinit ja arki rullaa.

Anonyymi kirjoitti...

If you don't see any bugs or if you can't determine the reason why the plant is looking sick,
take a sample in to the local county extension office.
They don't control every bad bug, but it will help you have better success gardening. In some cases, the quantity of materials for making compost in the amounts desired (an annual layer 2 inches deep across the garden) cannot be obtained.

Feel free to surf to my web blog: date

Anonyymi kirjoitti...

One should apply minimal pressure to lift these concrete grinders and also hold
it in flat motion while working. concrete finishing is very
much like smoothing out frosting on a birthday cake.
It is advantageous for the customer to compare the prices for an additional dumpster rental from the normal
waste removal company against an offer made by a collector that will place a
dumpster for a one-time pickup.