2010-08-16

Witikkalan Kartano - Witikkala Estate

No hups. Onpas tämä aika livahtanut käsistä ihan hirmuista vauhtia! Paljon on ennättänyt kolmessa viikossa tapahtua. Uutta kotia on katseltu ahkeraan ja ihan lupaavalta näyttää, pikkuneiti on aloittanut eskarin ja omaan terveyteenkin liittyvät kysymysmerkit on toistaiseksi pyyhitty pois. Kilpirauhaseni on aiheuttanut taas päänvaivaa, mutta tuo huoli saa nyt jäädä toistaiseksi taka-alalle. Suvussani on ollut struumaa ja nyt näyttää siltä, että sama vaiva minullakin. Rauhasen ympärille on nyt kasvanut useampia ylimääräisiä patteja, mutta se, että niitä on useita, onkin kuulema hyvä merkki ja tilannetta seurataan. Huh! Kaiken muutoksen keskellä tämä huoli meinasi jo aiheuttaa pienen päänsäryn puolikkaan.

Joten iloisempiin asioihin... Kävin viime viikolla pikaisesti Witikkalan Kartanossa erään ystävättäreni suosituksesta ja voihan nenä! Olipahan ihana paikka! Tuo vanha kaunis kartanomainen rakennus oli täynnä toinen toistaan ihanampia sisustusesineitä ja huonekaluja. Oih!

Oh my. How the time has flied again with full speed! So many things have happened in about three weeks already. I have been looking for a new house for us and looks pretty exciting right now, our little one has started her finnish speaking Kindergarten (here the actual school starts at the age of 7, yes you read right, seven!!!) and health issues are cleared for now. My thyroid has caused me some trouble lately, but now it seems that that worry can be put aside for awhile.

So to more merrier things... Last week I went to Witikkala Kartano since one of my friends recommended that place to me. And oh boy, it was such a lovely old estate filled with beautiful decorative items and furniture!

Myymälä oli täynnä kaikkea ihanaa hipelöitävää ja potentiaalista kotiin kannettavaa. Just sellaista, mitä on niinku pakko saada ;-)

The store was filled with so many lovely things to touch and potential to take home. Just those kind of things you like have to have ;-)

Kaikkea kaunista pöydän kattaukseen.

So many nice things to decorate your table with.

Ihana sängynpääty!

What a lovely headboard!
Ihanaa valkoista!

Lovely white!
Nuo Riviera Maisonin nojatuolit vaikuttavat ihanan upottavilta.

Those Riviera Maison chairs looked so comfy.
Tarjolla oli myös paljon kauniita lamppuja ja kynttilänjalkoja. Täällä saatan hyvinkin pistäytyä joskus toistekin... ;-)

There were also many beautiful lamps and candle holders to choose from. I think I may visit this lovely place again... :-)

20 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Onpas nätti paikka! kurjaa kuulla tuosta kilpirauhasongelmasta,toivottavasti tosiaankin se ei kehity pahemmaksi.
Ja kiva kun asiat muutenkin järjestyvät:-)

Johanna kirjoitti...

No nyt pitää päästä Witikkalan kartanoon! Onpas kaunis paikka. Tietysti sun kauniit kuvat vielä parantavat asiaa. Mukava kuulla, että elämä alkaa järjestyä ja huolenaiheet kaikota. Kiitos kun laitoit nämä upeat kuvat! En ole ymmärtänyt tuollaista aarretta Suomessa edes olevan.

Kesäkukka kirjoitti...

Kartanolle täytyisikin lähteä käymään, kun en ole siellä pitkään aikaan poikennut.

Kiitos näistä kuvista! Ja toivottavasti kilpirauhasongelmat selviävät!

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Ihastuksesta huokaillaan täälläkin :) Kylläpä tosiaan on paikka kauniita tavaroita pullollaan!

Suvi kirjoitti...

Voi mikä ihana kauppa. Tuonne ei edes tohtisi mennä.

Anne-Marie kirjoitti...

Kaunis paikka ja ihania kuvia!

Toivottavsti kilpirauhasasiat selviää.Ainakin struuma on kuitenkin helposti hoidettavissa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli vain mieleeni, että eräällä ystävälläni oli myös kilpirauhasongelmia Dallasissa asuessaa ja sieltä palattuaan. Sattumaa?

Sari kirjoitti...

Hei Yaelian. Samaa mäkin toivon ja on hyvä asia, että tilannetta seurataan. Ja tosiaan, eivätköhän nämä käytännön asiatkin tästä hiljalleen selviä. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Moi Johanna. Voi, täällä Suomessakin on monta ihanaa sisustuspuotia. Tämä Witikkalan kartano oli tosin itsellekin ihan uusi tuttavuus. Viehättävä paikka! Ja kiitos, eiköhän tämä elämä tästä ala hiljalleen tasoittua.

Hei Kesäkukka. Ihmeessä kartanolle kipaisemaan, siellä oli iso alepöytäkin täynnä kaikkea kivaa. Ja kiitos, minäkin toivon, että terveysasiat ovat nyt toistaiseksi kunnossa.

Moikka Heidi. Eikö vain olekin viehättävä putiikki. Ja täynnä kaikkea ihastuttavaa hipelöitävää.

Hei Suvi. Olet kyllä ihan oikeassa, että aika vaarallinen paikkahan tuollainen sisustusliike on. Etekin rahapussia ajatellen...

Moi Anne-Marie. Oli kyllä kiva sisustusliike, jonne poikkean takuulla toistekin. Ja kiitos, mä olen kans ymmärtänyt, että struuma ei ole mitään hirmu vakavaa. Kunhan vain pysyy nyt tuolla mallilla, eikä ärhene.

Hei Anonyymi ja kiitos kommentistasi. Itsekin tiedän monta kilpirauhastapausta sellaisten suomalaisnaisten keskuudessa, jotka asuivat ymmärtääkseni kaikki samassa taloyhtiössä, jossa minäkin usean vuoden ajan asuin.

Mainitsin tästä asiasta jo reilu vuosi sitten ensi kertaa tutkimuksissa käydessäni, mutta amerikkalaisen specialistin mukaan kyseessä on silti kaikella todennäköisyydellä ikävä sattuma, eikä ainakaan hänen mukaansa voida vetää mitään johtopäätöksiä asiasta, vaikka olemme kaikki asuneet samalla asuinalueella ja vaikkakin kyseessä oli vielä alue, joka oli rakennettu vanhan kaatopaikan päälle. Kuka tietää, mitä myrkkyjä maaperästä on saattanut vuosien mittaan nousta.

Että varsin mielenkiintoinen tilanne.

Hipsu kirjoitti...

Ai että miten ihanan näköinen myymälä!
Toivottavasti se kilpirauhashuoli pysyy vain pienenpienenä huolena, ettei se koskaan tulekaan suuremmaksi :).

Teija kirjoitti...

Hei pitkästä aikaa! Onpa kiva kuulla, että olette turvallisesti kotiutuneet, ja viihtyneetkin!

Uuh, ihanan näköinen paikka tuo Witikkala! Joskus pitäisi ehdottoamsti tehdä reissu sinne.. Riviera Maisoniakin näyttää olevan kivasti tarjolla :)

Anne-Marie kirjoitti...

Jos liikutte Joensuussa päin,käy vilkaisemassa Sarustiikka&Valkoinen tila (sarustiikka.fi)..löytyy vähän samaa tyyliä ;-)

Mari kirjoitti...

Viime kesänä kävin tuolla, ihana paikka :)

Sari kirjoitti...

Hei Hipsu, eikö olekin vaarallisen ihanan oloinen paikka? Ja niin, samaa toivon itsekin tuon kilpirauhasen suhteen. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Moi Teija ja kiva kun pistäydyit! Täällä tosiaan jo ollaan Suomessa pysyvästi ja kyllä tämä tästä taitaa hiljalleen alkaa elämä sujumaan, kunhan saadaan vielä isäkin tänne Suomeen myöhemmin tällä viikolla.

Witikkalasta löytyy kaikkea ihanaa ja Maisonikin on runsain mitoin edustettuna.

Hei Anne-Marie ja kiitti vinkistä. Pistänpä heti korvan taa!!!

Moi Mari. Mä muistelenkin sun joskus tästä maininneen. Ja oliko viel niin, että olisit samalla reissulla piipahtanut Äänekosken Sateenkaari-puodissa? Sinnekin olis tarkoitus suunnata.

Anonyymi kirjoitti...

Voimia sinulle! On kurja olo, kun terveys reistaa ja sit oma mielikuvitus laukkaa, ainakin minulla aina, vähän liikaa ja pelkää pahinta.
Minä olen saanut jonkinlaisen sisustusähkyn ja en enää jaksa käydä tuolla Kartanossa vaikka samalla paikkakunnalla asunkin. Jotenkin kyllästyttää jo tuollainen krääsä, vaikka alussa olinkin ihan haltioissani, kun se avattiin. Nykyään kiertelen mieluummin kirpputoreilla ja teen sieltä löytöjä.
Aika monella kaverilla olen huomannut saman. Kyllähän tuollakin on kiva välillä käydä hipelöimässä, mutta ikinä en sieltä nykyään mitään mukaan löydä.

Sari kirjoitti...

Hei Anonyymi. Minä olen ihan samanlainen, mielikuvitus laukkaa ja sen takia on aina kuulla asiantuntijan mielipide, joka kummasti rauhoittaa.

No tuota, minulla on kyllä usein samanlainen sisustusähkyinen olo. Etenkin Dallasissa asuessa tuli usein sellainen olo, että huh, tarjontaa on ihan liikaa ja siksipä suuntasin aina garage saleihin ennemmin kuin sisustusliikkeisiin. Mikä on kukkarollekin huomattavasti parempi vaihtoehto ;-) Nyt Suomeen palattuani minulla on selvästi tällainen ensi-ihastusvaihe päällä ja on ihan kiva käydä paikoissa, joista on kuullut muilta.

Eipä minunkaan matkaani mitään tuolta kartanolta tällä kertaa lähtenyt, mutta inspiroiva paikka oli kyllä ja täynnä kaikkea kaunista. Kirppiksiä olen kolunnut nyt myös täällä vanhassa kotikaupungissani Jyväskylässä ja taas lauantaina suuntaan luultavimmin yhdelle ulkokirpparille ;-) Onko muuten Jämsän seudulla kivoja kirppareita?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se asiantuntijan mielipide yleensä kummasti rauhoittaa :) Ja muutenkin, että menee heti lääkärille, eikä yksin mieti ja murehdi asioita.

Jämsässä on yksi iso kirppari, Pirkkis- kirppis nimeltään ja pienempi Kirpputori Hamsteri. Sitten on Pelastusarmeijan kirppis, mutta siellä en ole juurikaan käynyt, joskus vaan vienyt omia tavaroita pois. Noista kahdesta aina jotain löytyy, välillä enemmän ja välillä onneksi vähän vähemmän ;)

CosyCottage kirjoitti...

Tervetuloa Suomeen! Viimeksi täällä varmaan kommentin olen jättänyt, kun vielä asuitte Teksasissa (lukemassa kyllä olen käynyt ahkerasti ; ). Toivottavasti olette viihtyneet! Ja oih, missä kaupassa oletkaan päässyt käymään, rakastan niin noita Rivieran tavaroita.... Sinulle on myös blogissani tunnustus, joten käypä noutamassa, kun ehdit! Mukavia kuulaita Suomen syyspäiviä!!

Sari kirjoitti...

Hei Anonyymi ja kiitos sinulle kirpparivinkeistä. Tänään kävin itsekin vähän kirppistelemässä ja kyllähän sieltä taas jotain matkaan lähti... ;-)

Hei CosyCottage ja kiitos kommentistasi. Olemme kyllä viihtyneet hyvin Suomessa, vaikkakin asustelemme vielä toistaiseksi vanhempieni luona.

Rivieran tuotteet ovat kyllä ihania, mutta huih, itse säikähdin aika tavalla niiden huimia hintoja.

Minäpä käyn kurkkaamassa, mitä kivaa blogistasi löytyy ;-) Mukavia syyspäiviä myös sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sari!
Eikös kannattanutkin käydä Witikkalassa ihastelemassa,ja tietysti kuvaamassa :)
Sateenkaarentaa Äänekoskella oli SUURI pettymys.Ovat muuttaneet ihanasta talosta alekaupan eteistilaan ja valikoima muuttunut tyystin,ei rivieraa jne. ja todella hintava paikka!
Voisin kysästä yhtä kisulia,valkoinen,jolla harmaa nenu..palaan asiaan.
Ja terveysasioissa paranemisia!
Soitellaan tässä :)
Tiina

Terhi kirjoitti...

Onpa ihanan näköinen liike! Tuonne kun pääsisi...!
Minun blogissani on muuten sinulle jotain :)