2010-08-20

Halutaan ostaa kissanpentu

Laitanpa nyt sitten pienimuotoisen ilmoituksen tännekin. Hakusassa olisi siis kohtuuhintainen, mieluusti valkoinen tai harmaa kisuli, puolipitkä-tai pitkäkarvainen poikakissan (etusijassa) pentu.

Eilen jo kävimme katsomassa muutamia kissanpentuja, mutta kaikki olivat tyttöjä ja niin hirmuisen arkoja, ettei sellaisia kissanpentuja voitu ajatellakaan meidän perheeseen otettavaksi.

Kyseessä voi siis olla maatiaiskissa tai angora, kunhan kisuli on tottunut lapsiin ja ihmisiin yleensä eikä olisi toisaalta ihan sieltä villeimmästä päästä. Kissa pääsisi eläinrakkaaseen kotiin, jossa on ollut kissoja jo aiemminkin, mutta ulkomailla asumisen johdosta ei nyt useampaan vuoteen.

Jos kissa sattuisi löytymään vielä Keski-Suomen alueelta, niin aina parempi. Ja jos kissalla olisi vielä rokotukset kunnossa ja ikääkin yli 12vkoa, niin olisipa kiva juttu!


Nyt pistän peukut pystyyn ja odotan, jos vaikka edes yksi kommentti antaisi vihiä, mistä löytyisi kotiimme tällainen kissanpentu ;-)

26 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Pidänkin peukkuja sille,että sopiva kisuli löytyy.Minunkin tekee kauheasti mieli ottaa kissa koiran seuraksi;olen ollut kauemmin kissan kuin koiran emäntä...

Inka kirjoitti...

Hei!

Onnea toivottelen minäkin kissan etsintään :) Valitettavasti vihiä vaan ei nyt ole antaa. Päinvastoin ihmettelemme itsekin, mistä tulevaisuudessa pikkuisen kissan saisimme. Nyt meillä on 18-vuotias, vielä suht pirteä kissa, mutta pari kertaa on jo ollut hilkulla, että pitääkö se jo viedä lääkäriin :/

Toisaalta olisi ihana ottaa joku löytykissa, tosin ne harvoin ovat pentuja ja usein villin puoleisia. Kannattaa käydä tutstumassa esim. Hesyn sivuilla, siellä on ihania kuvauksia ja kuvia kissoista. Vastaavia yhdistyksiä on ainakin Pirkanmaalla ja muuallakin suomessa, lista löytyy Hesyn sivuilta.

Onnea siis etsintään! Seuraan jännityksellä tilannettanne ja pidän peukkuja :))

Sari kirjoitti...

Moi Yaelian. Samaa täällä toivon. Kissakuume alkaa olemaan nyt sitä luokkaa, että kunpa pian saisimme uuden perheenjäsenen.

Hei Inka. Olen harkinnut myös löytökissaa ja lähistöllä on kaksikin paikkaa, josta voisin kissoja tiedustella. Pienen lapsen äitinä olen vain hiukan varuillani aikuisen kissan ottamisen suhteen. Olisi kiva, jos kissa ja lapsi tutustuisivat toisiinsa jo ihan pieninä. Ensimmäisen kissani sain hiukan tytärtämme vanhempana ja kissani oli aivan pentu sen saadessani. Kissasta kasvoi paras kaverini, joka oli aina vastassa koulusta tullessani, istui koulupöydällä läksyjä tekiessäni ja oli aina kaikessa mukana.

Kissathan kyllä ovat hyvin yksilöllisiä, seuraava kissani olikin sitten ihan toista maata. Äksy ja itsepäinen kolli, joka näytti minullekin kaapin paikan ;-)

Mutta pentukissaa siis ensisijaisesti etsimme, saa nähdä kuinka käy.

Anonyymi kirjoitti...

Kysele oman kunnan löytöeläintalosta. Myös pentuja on tarjolla ja ne on usein syntyneet ja sosiaalistettu siellä löytöeläintalossa. Aikuinen on muuten usein helpompi ja sen luonne tunnetaan hyvin etukäteen :) Apula on välityspalsta, josta löytyy paljon lemmikkejä. Muistathan, että pennun luovutusikä on 12 viikkoa.

Sari kirjoitti...

Joo, tottakai olen ottamassa luovutusikäisen kissan ja mieluusti sellaisen, jolla on sitten myös rokotukset ja madotukset kunnossa. Vanha kollikissani kun saapui meille aikoinaan maalaistalosta ja poijjaalla oli sitten kaikki mahdolliset loiset, kirput ja massutaudit, jotka aiheuttivat melkoisen eläinlääkärirumban heti alkumetreillä.

Se on totta, että aikuisen kissan tavat jo tunnetaan, mutta toisaalta olisi kiva saada nyt ihan pieni pentu, jonka sitten kasvattaa pienestä saakka.

Ja kiitos Apula-vinkistä, en ole tuosta kuullutkaan!

Johanna kirjoitti...

Onnea matkaan, että löydätte kissan ja kisu kodin. Kissat ovat kyllä hurjan suloisia! Ystäväni oli juuri hankkinut sisarusparin ja kyllä siinä sydän suli. Meillä on vain yksi kissa-allerginen talossa, joten kissoja emme voi ottaa.

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Oho, missas ma oon ollut, kun en ole huomannut, etta ootte muuttaneet Suomeen. No kesalla ei paljon kerinnyt tahan koneelle.

Meilla on 4 kissaa, joista kolme on loytokissoja, onneksi olemme loytaneet ne ihan pikkuisina. Musta tuntuu, etta mita nuorempana kissa tulee taloon, niin sita paremmin se myos oppii talon tavoille.

Onnea kisun etsintaan. :)

Sari kirjoitti...

Kiitos Johanna. Toivon kovasti, että saamme jo pian uuden kissa-perheenjäsenen. Minä en USA:ssa asuessamme halunnut kissaa oottaa syystä siitä, että joka kesä olisi pitänyt poloiselle keksiä joku sijaispaikka. Mutta nyt kun olemme takas Suomessa, niin heti!

Moi Itkupilli. Joo-o, täällä ollaan takas Suomessa. Näin se elämä viskoo, mutta olemme kyllä ihan tyytyväisiä tähän päätökseen.

Mä muistelin, et sulla oli useampiakin kissoja. Meillä olis nyt tosiaan ensi alkuun yksi hakusassa. Ja ihan samaa mieltä, että mitä nuorempi kissa, sen parempi. Ainakin omalla kohdalla tuo tyyli on toiminut aina.

Sari kirjoitti...

Johanna, siis ottaa, en oottaa... ;-)

Joana kirjoitti...

Voi teitä onnellisia! Toivottavasti kisuliini löytyy pikaisesti. Meillä perheessä allergioiden vuoksi kissat jäävät ikuisesti haaveiden tasolle, vaikka kovasti kissoista pidämmekin. Mukavaa syksyn jatkoa teidän koko perheelle!

Anonyymi kirjoitti...

hei! tästä saimme ihanan kissan (paperit, rokotukset valmiina) http://www.rekkurescue.com/kissat_koditta.php
Varmasti löytyy teille sopiva!
t. ana

Anne-Marie kirjoitti...

Me otimme opiskeluaikoina Lappeenrannan eläintensuojelukodista kissan.Pentua menimme hakemaan,muttas se oli annettu jo ja saimme AIVAN ihanan n. 6v. valkean ison kissan.Ja sen ihanempaa kissaa emme olisi voineet saada <3
Onnea kissanpennun etsintään!!!

Lisay kirjoitti...

Harmi,etta on ehka vahan teita kaukana,mutta Kokkolassa vanhempieni elainpuistossa nain viela keskiviikkona ilmoituksen,etta nelja suloista pentua etsii kotia.
Kissanpennut ovat erittain lapsiystavallisia,silla ovat tottuneet vieraileviin lapsiin.
Kissojen vareja en muista,enka tarkkaa ikaa,mutta yli 12 vk kuitenkin.Pennut annetaan ilmaiseksi.

Villa Elina kirjoitti...

Meillä olisi kissa tarjolla, mutta valitettavasti ikää on jo 9 v, ei siis pentu. Joudumme etsimään kissalle (Ninnulle)uutta kotia, sillä allergioiden vuoksi, emme kovin kauaa voi kissaa enää pitää. Jos olette kiinnostuneita vanhemmasta kissasta, niin voit ottaa yhteyttä blogini kautta. Ninnu on harmaa maatiainen (näyttää rotukissalle) ja on tottunut lapsiin. Tälle kissalle pitää antaa aikaa totutella uusiin asioihin, arastaa aluksi uutta. Parasta tietysti olisi, jos Ninnu pääsisi sellaiseen kotiin, jossa ei olisi muita lemmikkejä ja mahdollisuus käydä vaikka ulkona haistelemassa ilmaa.

Sari kirjoitti...

Hei Joana. Vielä ei ole kissan suhteen tärpännyt. Eihän tämän asian kanssa nyt toki ole tulipalokiirusta, mutta olisi kiva, jos jo pian löytäisimme kisun jostakin.

Hei Ana. Ja kiitti vinkistä, kävinkin jo sivuilla kurkkaamassa.

Moi Anne-Marie. Mä luulen, et meidän kohdalla voi myös käydä niin, että mennään hakemaan tietynlaista kissaa ja tullaan takas ihan toisenlaisen kanssa ;-) Tällä meidän väliaikaisella asuma-alueella vaan ei ole kovin kissoja tarjolla.

Moi Lisay. Juu, Kokkola on hivenen kaukana. Tosin olen huomannut, että suurin osa kissanpennuista pitää kotia ihan jossain muualla kuin tässä meidän lähitienoilla. Joten voi olla, että jos kissaa ei ala lähiseudulta löytymään, joudumme lopulta hakemaan kissaa kauempaakin. Sitä vaan ajattelee kissanpentupoloistakin, että kovin pitkä automatka voi olla poloiselle vähän liikaa.

Hei Villa Elina. Voi ei, onpa teillä ikävä tilanne kissanne suhteen. Mun tekee ihan pahaa sanoa, että olemme tosiaan ensisijaisesti etsimässä pentukissaa. Erään ystävättäreni siskollakin olisi allergioiden vuoksi aikuinen kissa uutta kotia etsimässä, mutta en oikein arvannut lupautua tuotakaan kissaa ottamaan. Mieluiten ottaisimme pentukissan, jotta tytär ja kissa saisivat tutustua toisiinsa jo ihan pienistä.

Mari kirjoitti...

Onnea kissan etsintään... :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

mitäs jos nyt ensin rauhoittaisitte etsinnän. Jos vaikka tutustuisitte erilaisiin rotukissoihin ja tilaisitte niistä sitten haluamanne.

Saisitte silloin varmaankin hyvin lähelle haluamanne tyylisen ja luonteisen kissan. Esim. itämaiset kissat ovat hyvinkin seurallisia, rohkeita, sylissä viihtyviä ja jollainlailla melkein kuin koiria.

Meillä itsellämme on ollut siamialainen tyttökissa (eli 19,5 vuotiaaksi ja oli erittäin kiintynyt omistajiinsa) ja nyt on puolipitkäkarvainen balineesipoika , joka on myös on rohkea ja ystävällinen persoona.

Rotukissakasvattajat mielellään kertovat rotuominaisuuksista ja antavat vinkkejä hyvistä kasvattajista, joten suosittelen miettimään myös tätä vaihtoehtoa. Kissa saattaa olla perheenjäsenesäsi jopa 20 vuotta, joten valintaa kannattaa miettiä tarkkaan.

-Maisa-

IDLivingHygge kirjoitti...

Voi toivottavasti löydätte ihanan kissun! Linkitin tämän postauksen FB-statukseeni, jos vaikka sitä kautta joku sopiva pentu sattuisi löytymään, eihän sitä ikinä tiedä ;)

Meillä on kaksi aivan ihanaa kissua maatalosta samasta pentueesta, toinen täysin musta ja toinen täysin valkoinen, Dallas ja Dynastia:

http://livinghygge.wordpress.com/2010/05/25/dd2006/

Sari kirjoitti...

Moi Mari ja kiitos. Tänään saimme jo uuden perheenjäsenen ;-)

Hei Maisa ja kiitos kommentistasi. Rotukissakin oli harkinnassa, sillä meillä on ollut lapsuus-nuoruusvuosinani kaksi persialaista kissaa, yksi maatiaiskissa sekä itselläni teini-iästä lähtien erittäin persoonallinen maatiaiskissa.

Ja on tätä asiaa jo yli vuoden ajan hauduteltu mielessä, mutta olosuhteiden pakosta emme ole voineet edes ajatella kissan hankkimista Yhdysvalloissa vielä asuessamme. Eli on asiaa harkittu ja ymmärrämme toki myös sen, että kissa on perheessämme pitkään, parhaimmillaan jopa parikymmentä vuotta. Se on jo kunnioitettava ikä ja vanha kollikissamme elikin noin kaksikymmenvuotiaaksi, mutta valitettavasti vakava suolistosairaus vei lopulta voiton.

Nyt päädyimme miettimään taas maatiaista. Rotukissat ovat luonteeltaan usein säyseämpiä, ainakin meidän persialaiset, mutta he myös sairastivat enemmän kuin maatiaisemme. Esim. silmät ja nenä usein vaivasivat.

Pyhä Birma ja Ragdoll olivat myös ajatuksissa, mutta niinhän siinä sitten kävi, että tänään matkaamme lähti norjalaisen metsäkissan ja siperiankissan sekoitus, seurallinen ja leikkisä tyttökissan pentu, joka tuolla nyt mennä viilettää täyttä häkää... ;-)

Hei IDLivingHygge. Hauskat kissojen nimet teillä. Dallas oli meilläkin yhdessä vaiheessa ajatuksissa, siellä kun pitkään asuimme. Kissanpentu saapui tänään kotiimme ja hyvin on eka päivä mennyt. Saa nähdä, miten sujuu tuleva yö.

Tania kirjoitti...

Onnea uudesta perheenjäsenestä!

Sari kirjoitti...

Hei Tania ja kiitos. Lumi-tyttö nukkui ensimmäisen yönsäkin tosi reippaasti ja on leikkisä sekä utelias pentu. Ja ihan hurja kehruukone... ;-)

Sooloilija kirjoitti...

Ihanalta kuullostaa teidän löytönne! Ja tyttökin vielä, vaikka ensin piti olla poika.

Omassa haaveessani on Ragdoll-kisuli vielä joku kaunis päivä, mutta katsotaan nyt milloin sen aika on.

Onnea ihanasta kissasta!
Laitahan kuvia ja luonnekuvauksia!

IDLivingHygge kirjoitti...

Mukava kuulla, että löysitte noin ihanan kissanpennun! :) Miksi alunperin olisitte halunneet poikakissan?

Mervi kirjoitti...

Voih, ihana uutinen! Kuvia odotellaan malttamattomina. Mahtavasti loksahtelee kaikki teidän toiveet kohdalleen Suomi-muuton suhteen. Siitä on kiva lähteä rakentamaan perheen arkea ja juhlaa siellä kotomaassa.

Sari kirjoitti...

Hei Sooloilija. Suloinen Lumi-tyttö tuolla nukkuu sängyllä ja on ihan hirmuisen seurallinen ja leikkisä. Välillä saa tosin melkoisia hepulikohtauksia ja saattaa roikkua verhoissa ja nakella lattiamatoilta niskoja nurin kuin hiireltä.

Ragdollia harkitsimme mekin, mutta sydän suli tämän neidin nähtyämme.

IDLivingHome. Siis periaatteessa ihan sama, olisiko pentu tyttö vai poika. Poikakissan leikkaaminen vaan on hiukan vaivattomampaa, meillä yksi tyttökissa sai melkoisen vakavia jälkikomplikaatioita, kun leikkaus ei ihan onnistunutkaan toivotulla tavalla. Siitä on mulle jäänyt sellainen pelko, mutta varmasti hyvin menee tämän tyttelin leikkaaminen.

Jollemme sitten ensin tee pentuja. Katsotaan.

Hei Mervi ja kiitos kommentista. Itsekin olemme hämmästelleet, miten nopeasti asiat ovat edenneet. Kyllä se elämä tästä varmaan pikkuhiljaa lähtee palautumaan normaaliin. Tämä väliaikaisuus tosin väliin hiukan rassaa ja ehkä eniten se, että joudumme nyt asumaan väliaikaisesti sukulaisten nurkissa, vaikka omat vanhemmat ovatkin kyseessä, niin silti.

Anonyymi kirjoitti...

hei, oletko jo löytänyt valkoisen kissanpennun?
minulla olisi täällä kesäkuun alussa syntynyt täysin valkoinen poikakissanpentu, jolle olen etsiskellyt hyvää kotia. reipas ja utelias luonne, mutta kuuro on hän. sisäkissaksi ainoastaan suosittelisin siis. asumme paimiossa. laita sähkäriin postia: armijii@hotmail.com