2010-08-25

Pilkahdus uudesta kodistamme -
Little peek from our new home

Kyllä tässä meidän elämässä nyt riittää muutosta ja isojakin tilanteen käänteitä. Vanha kotimme USA:ssa meni helpotukseksemme kaupaksi kahdessa viikossa. Niinpä uskaltauduimme jo tekemään näinkin pikaisesti kaupat uudesta kodista täällä Suomessa. Ensin pohdimme, josko olisimme jonkun aikaa vuokralla ja ehkä katselisimme, mitä paikallisilla talomarkkinoilla on tarjolla. Mutta kun kiertelin talonäytöissä aktiivisesti heti Suomeen muutettuamme, löysin heti muutamia oikein kivoja vaihtoehtoja tulevaksi kodiksemme, joista päädyimme lopulta tähän.

Talo sijaitsee lähellä mieheni tulevaa työpaikkaa. Rauhallisessa maalaismaisemassa, mutta silti pyöräilymatkan päässä keskustasta. Talo on rakennettu 2000-luvun alussa ja piha on laitettu nätisti, sisällä pientä fiksausta tiedossa, mutta pitkälti muuttovalmis tämä uusi kotimme on.

There are so many changes and big things happening in our life right now. Our old house in the U.S. sold in two weeks and now we felt ready to buy a new home for us. Our new home is close to my husbands new work place. It is located on a very quiet neighborhood, but still close to the city. The house is build in the 2000s and the yard is nicely decorated, inside the house we have some fixing to do, but our new home is basically move in ready.

Talo vapautuu muutaman kuukauden sisällä ja minulla jo arvatenkin sormet syyhyävät, jotta pääsisin laittamaan kotia kuntoon ;-)

This house will be empty in a couple of months and my fingers are burning to move here and make this house to look like ours ;-)

40 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Onnea uudelle kodille :))

lumiomena kirjoitti...

Onnea uudelle, nopeasti löytyneelle kodille! Ainakin ulkopuolelta talo näyttää kauniille. Sitä on varmasti suuri ilo päästä tekemään teidän näköiseksenne :)

Teija kirjoitti...

Onnea! Näyttää tosi kauniilta!

Sari kirjoitti...

Kiitos Mari. Kun pääsis vaan jo pian muuttamaan... ;-)

Moi Lumiomena. Ja kiitos, uusi koti löytyi tosiaan yllättävänkin nopeasti. Sisältä talo on vaaleasävyinen, mutta saatan kyllä heilutella silti hiukan pensseliä siellä täällä.

Kiitos Teija. Ihastuin tähän taloon kyllä jo ihan tästä kulmasta sen nähtyäni ;-) Se olikin sitten menoa sen jälkeen...

Anonyymi kirjoitti...

IHANA ! En malta odottaa seuraavia postauksiasi, miltä näyttää sisältä =) !

Sari kirjoitti...

Moi Suurella Sydämellä. Vielä en uskalla kauhiasti paljastaa sisätilojen kuvia, kun entisten asukkaiden huonekalut ja esineet ovat esillä kaikissa ottamissani kuvissa. Tuntuisi, että paljastaisin edellisten asukkaiden kotia... Mutta kunhan talo tyhjenee, niin sitten tulee kuvia varmasti...

Terhi kirjoitti...

Hienolta näyttää! Ja hienoa, miten teillä on asiat lähteneet lutviutumaan! :)

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Oikein paljon onnea uudelle kodille :)

Anu kirjoitti...

ONNEA UUDELLE KODILLE!
Ja tsemppiä odotukseen! ☺

-A-

Hipsu kirjoitti...

Paljon onnea uudesta ihanan näköisestä kodista!!

Krista kirjoitti...

Ihana talo! :)

Tiedän tuon syyhyn, minulla on sama tauti tällä hetkellä. Minä vaan joudun odottamaan ensi vappuun... Odottavan aika on pitkä ;)

Tuija kirjoitti...

Onnea uudelle kodille, en ole käyntkään blogissasi varmaankaan vähään aikaan, koska tuli yllätyksenä että olette muuttamassa takaisin suomeen..Joten
tervetuloa... ;=)

Pike kirjoitti...

Onnea! Onpa kiva kun pääsette näin nopeasti oikein kunnolla asettumaan.

Mia kirjoitti...

Vautsi, uusi kotinne nayttaa aivan ihanalle :) Onnea!

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Onnea! Talo näyttää upealta!

Aarre kirjoitti...

Talo näyttää kivalta, mutta Sinä teet siitä varmasti aivan upean.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanalta ja kotoisalta näyttää! :)
Meinaatko laittaa samalla ihanalla tyylillä, mitä sinulla oli entinen koti?

T: Se jämsäläinen anonyymi :)

Yaelian kirjoitti...

Onnea uuden kodin johdosta;näyttää tosi kauniilta ulkopuolelta!Pian varmasti myös sisäpuolelta....

anrinko kirjoitti...

Upeaa, ihanaa!!! Tosi nopeasti löysitte uuden kodin. =) ONNEA!!!

Miia kirjoitti...

Näyttää tosi kivalta talolta! Voin kuvitella, miten kutkuttavaa on odottaa muuttoa. Muistan sen vielä. Ihanaa aikaa. :)

Leena kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin. Tassa itseakin voi alkaa koti-ikava vaivaamaan, kun luen muutostasi. Itse ajoin lapseni collegeen sunnuntaina - se nyt ainakin sitoo viela neljaksi vuodeksi....

Mervi kirjoitti...

Ihanaa Sari, että saitte noin nopeasti asuntoasiat järjestymään molemmilla mantereilla! Kaikkea kivaa alkavaan syksyyn! :)

Miia - Miian unelmia kirjoitti...

Kauniin näköinen talo, onnea!

Tuija kirjoitti...

Ihanalta näyttää! Onnea uuteen kotiin! Koska muutatte? Utelias kun olen, niin laitatko vaikka yksityisesti vähän "taustatietoja" nykyisestä tilanteestanne, eli mihin muutatte, jatkaako P. edelleen samassa työpaikassa vai onko vaihtanut firmaa jne. Miten N:n eskari sujuu ja missä sitä nyt paraikaan käy ja tietysti omia fiiliksiäsi Suomeen muuton jälkeen.

T. Toinen Tuija (Espoosta)
PS. Jostain syystä meidän kotikone ei vaan avaa bloggerin kommenttilaatikkoa, joten en ole pitkään aikaan päässyt kommentoimaan vaikka on haluttanut.

sanna kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin ja tervetuloa takaisin Suomeen! :)

Anne-Marie kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!!!
Jäämme jännityksellä odottamaan sisäkuvia!!!

Voimia ja tesemppiä tulevaan uuteen muuttoon! Sitä tarvitaan ;-)
(nimim. viime vuonna kaksi muuttoa kahden viikon sisällä...kun uusi koti löytyikin niin pian)

Anne-Marie kirjoitti...

Siis tsemppiä....

Katja - Bag End kirjoitti...

Oho, onpas teidän elämässä ollut muutosta kerrakseen! Onnea uuteen kotiin! :-)

t. Katja

Anonyymi kirjoitti...

Onpa mukava, että löysitte uuden kodin näin pian! Mukavalta näyttää :)

Mulla olisi pari kysymystä tuosta USAsta muutosta, kun se on teillä niin ajankohtainen. Mekin luultavasti pian muutamme USAsta Suomeen mutta en ole vielä ollut yhteydessä muuttofirmoihin asiasta. Pakkaaminen on kuitenkin jo aloitettu ja ajattelin kysäistä voisitko auttaa parin kysymyksen kanssa:

Onko jotain rajoituksia tai ohjeita miten ja mihin tavarat tulisi pakata. Voiko käyttää ihan pahvilaatikoita, kestääkö ne matkan?

Entäpä, saako muuttotavaraan pakata mitään ruokaa, esim. mausteet maustepurkeissa tai muuta pientä?

Miten tarkkaa listaa tulee laatikoiden sisällöstä laittaa?

Viimeiseksi mulle kelpaisi vinkit muuttofirmoista :)

Kiitos tosi paljon, jos ehdit vastailemaan!

Ellu

Cal Girl kirjoitti...

Hei, kiitos kivasta blogistasi ja erityisesti hienoista kuvista. Loysin tanne hiljattain. Onnea muuttoon ja uuteen vaiheeseen!

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Onnittelut! Tosi kivalta näyttää :) Nyt me vaan sitten jäädään odottamaan tuparikutsua... ;-)

Sari kirjoitti...

Hei kaikki. Ja kiitos hirmuisesta kommenttitulvasta, olin ihan hämmästynyt, kun äsken avasin kommenttilootan ja sieltä tulvahti näin monta kommenttia. Kiitos teille!

Täällä tosiaan kovasti jo odotetaan, että päästään muuttamaan uuteen kotiin, mutta vielä pitää malttaa.

Tuijalle sen verran, että mä vaikka mailailen sulle lähiaikoina.

Moni teistä blogini lukijoista ei ehkä ole täällä vähään aikaan käynytkään, sillä hiukan hiljaisempaa täällä on kevään ja kesän aikana ollut juuri näistä kaikista muutoksista johtuen.

Hiukanhan se jännitti takaisin Suomeen palata, mutta täytyy sanoa, että ihmeen hyvin kaikki on lähtenyt sujumaan. Kun nyt vain itsekin löytäisin oman paikkani täällä, tällä tarkoitan työtä tai ehkä jatko-opintojakin. Mutta ensin on kyllä saatava tämä lopullinen muutto hoidettua, sitten voi perehtyä tuollaisiin hiukan itsekkäämpiinkin asioihin.

Suomeen muuttavalle Ellulle sen verran, että meillä muuttofirma hoiti myös pakkaamisen, joten emme pakanneet itse kuin kirjoja ja pehmeitä tavaroita. Omiin säilytyslaatikoihin ja pahvilaatikoihin ne pakkasimme.

Kirjasimme kaikki tavarat melko tarkoin ylös, sisältäen myös arvot, sillä niistä arvioista muodostuu myös sitten vakuutus muuttotavaroille.

Kontissamme on myös mausteita yms. pientä, varsinaista ruokaa emme pakanneet konttiin. Eikä myöskään mitään palavaa tietty voi konttiin laittaa. Hajuvesiä saimme pakata matkaan pieniä määriä. Kynttilät ja muut sulavat pitää jättää pois, sillä ainakin Teksasissa kontin sisälämpötila voi nousta reippaasti yli 40 asteen.

Dallasin seudulla on muutamia muuttofirmoja, joista päädyimme käyttämään suomalaisomistuksessa olevaa Halmaria. Toinenkin vaihtoehto meillä oli, mutta hinta aivan toista luokkaa. Riippuen paikkakunnasta vaihtoehtoja varmaan löytyy useita.

Ja Päiville vielä, että kyllä se tuparikutsu sieltä saapuu, ennemmin tai myöhemmin... ;-)

Jonna kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä! Innolla odotan kuvia sisältä :) Ja onnea tulevaan muuttoon!

Sari kirjoitti...

Hei Jonna. Ja kiitos sinulle kommentistasi. Mukava aina nähdä uusia kasvoja ja nimiä täällä kommenttilootassa. Kuvia sisältä on tulossa kyllä sitten hiukan tuonnempana, kun koti alkaa näyttämään enempi meidän kodilta... ;-)

A-L kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!

Sooloilija kirjoitti...

Ihana koti tuntui löytyvän. Laitat varmasti lisää kuvia jossain vaiheessa.
Toivottavasti pääsette pian muuttamaan ja laittamaan kotia mieleiseksi.
Onnea!!!!!!!!!

Sari kirjoitti...

Kiitos A-L! Vielä menee jonkun aikaa että päästään muuttamaan. Mutta kovasti odotamme innolla muuttoa ;-)

Moi Sooloilija. Koti näytti heti kiertämistäni taloista kotoisimmalta ja omimmalta. Vielä pitäisi malttaa pari kuukautta, mutta eiköhän tässä nyt malta odottaa. Mukavaa syksyisen raikasta sunnuntaipäivää sinulle!

Mervi kirjoitti...

Uskomatonta etta loysitte uuden oman kodin noin nopsaan....

Me viela melkein vuosi Suomeen paluun jalkeen taalla etsimme yha vaan.... Tosin paakaupunkiseudulla asuntoasiat saattaa olla vahan hankalammat kuin Varsinais-Suomessa. Vahan ja kallista saatavilla talla hetkella....

Tanaan kylla olemme taas menossa yhta taloa katsomaan, joten peukut pystyyn!

t.MerviK

Jutta kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin! Mahtavaa että saitte vanhan myytyä niin nopsaan (en kyllä yhtään ihmettele koska se oli niin kaunis :) Ja mitäpä sitä turhaan viivyttelemään jos tuntuu että oikea on löytynyt.

Sari kirjoitti...

Hei Mervi. Ehkä asiaa helpotti se, että etsimme taloa Varsinais-Suomesta. Nimittäin aikaisemmin tänä vuonna oli vielä näköpiirissä pääkaupunkiseudulle muutto ja ihan saman totesimme tuolloin itsekin, ei hyvältä näytä!

Eli luultavasti olisimme tuossa tilanteessa itsekin vielä vuoden jos toisenkin jälkeen. Mutta kyllä mä luulen, että pääkaupunkiseudultakin voi löytyä joskus sellaisia ns. hiomattomia helmiä, jos on valmis hiukan näkemään vaivaa ja vaikkapas remonteeraamaan. Meidän budjetti vaan oli aika tiukka, joten omalta osalta näytti aikas pahalta.

Onnea teille kodin metsästykseen, kyllä mä uskon, että ennemmin tai myöhemmin tärppää!!!

Hei Jutta ja kiitos. Kova olisi jo hinku päästä muuttamaan, mut koetetaan nyt viel malttaa... ;-) Vanha kotimme meni tosiaan nopsaan kaupaksi, mutta kyllä siinä jo muutama hikipisara ennätti nousta ohimoille, ennenkuin kaikki oli selvää. Asunnon myyminen kun on tuolla Yhdysvalloissa hiukan erilaista kuin täällä Suomessa ja vielä viime metreilläkin voi joskus tulla takapakkia. Onneksi näin ei nyt tällä kertaa kuiteskaan käynyt ja kaikki tuo stressi on takanapäin.

Juu, niin se taitaa olla, että jos sopiva koti löytyy, niin eipä sitä kannata jäädä liiaksi miettimään. Saman tilanteen edessä ollaan oltu kahden edellisenkin omistusasunnon kanssa. Kaupat on tehty tosi nopiaan... ;-)