2010-04-08

Pääsiäinen - Easter

Se sitten pääsiäinenkin oli ja meni. Meillä vietettiin pääsiäistä ihan oman perheen kesken. Lauantaina kävimme picnikillä ja sunnuntaina sitten herkuttelimme. Tässä perheen pienin vaivaa mokkapala-taikinaa. Tai paremminkin toimii koemaistajana.

Easter already went by and we celebrated it with our family. On Saturday we went to picnic and on Sunday we ate some easter goodies. Here is our little one making the brownie mix. Or should I say she is being a good helper tasting it's quality.

Ihan vain painonhallinnallisista syistä pääsiäissunnuntain menu oli minun ja mieheni kohdalla aika tavalla kevyt. Salaattia ja sen sellaista. Mies muuten suhtautui hiukan epäilevästi salaattiannokseen, josta löytyi mansikkaa.

Since we are both trying to manage our weight (me and my husband) the menu of Easter Sunday was very light. Just salad and things like that. By the way my husband was a bit hesitant about putting those strawberries in the salad.

Pääsiäisen tunnelmaa on vieläkin kodissamme. Ajattelin, että nuo muutamat koristeet saavat nyt asustella jonkun aikaa olohuoneessa.

Meillä muuten edelleen kärsitään allergioista ja tänä keväänä oireet tuntuvat olevan extra-voimakkaita. Meidän pikkuneiti oli eilen kotona, sillä hänen silmänsä olivat niin hurjan näköiset, että luulin kyseessä olevan silmätulehduksen. Silmät punoittivat, kirvelivät ja silmäluomet olivat todella turvoksissa. Mutta ei, neiti vain reagoi siitepölyyn tänä vuonna tosi vahvasti. Nyt hän sitten nappailee allergialääkkeitä ja silmiin laitetaan kahdesti päivässä silmätippoja (mikä tuntuu olevan niin kovin hankalaa ja hirveä taivuttelu, että ne hemskatin tipat saa sinne silmiin laitettua). Tiedossa on antibioottiset tipat huomisesta lähtien, jolleivat silmät ala reagoimaan näihin laimeampiin tippoihin. Noh, tänä aamuna toinen silmä oli edelleen turvoksissa, joten katsellaan...

We still have some easter spirit in our home. I haven't cleaned them away and thought they could stay a little while.


By the way we are still suffering from the allergies and this year the symptoms seem to be very strong. I am very congested and our little one had to stay home yesterday, since her eyes looked so terrible. They were all red and eye lids were very swollen. I thought that she might even have an eye infection, but it was actually a strong reaction to pollen. So today she went to school and is on couple of allergy medications. And it's not an easy task to put eye drops into the eyes of an 5-year old. My goodness what kind of persuation we need to go through every time. She will get antibiotic eye drops tomorrow, if her eyes are not reacting to these milder ones. And today she still had those swollen eye lids, so let's see...

9 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihania kuvia! Kuvasi ovat aina niin upeita.
Kurjaa että teillä kärsitään allergioista.Tsemppiä!

Anu kirjoitti...

Mansikat salaatissa! IHANAA! ...olen ollu koukussa tuohon yhdistelmään jo jonkun aikaa...
Tsemppiä allergian kanssa! ...meillä se taitaa olla vasta edessä... :(

-A-

Karo kirjoitti...

Onpas ihanan keväisiä kuvia sulla, noi tulppaani kuvat on aivan mahtavia:)
Täälläkin silmien turpoaminen on tuttua, mutta aiheuttaja vaan vähän eriskummallinen, nimittäin hiki! Varsinkin kun ihottuma on huono ja hikoilen tai käyn saunassa niin silmät muurautuu ihan umpeen...Ihan pelottaa et mitä sit kun siitepölykausi alkaa...noh mutta toivottavasti joku ratkaisu teillekin pian löytyy ja tipoista olisi hyötyä. Kevään jatkoja koko perheelle! Ps.mun porukat muuttaa lähelle teidän porukoita viikon päästä :) Voidaan kesällä katsoa jos ehdittäisiin treffaamaan niillä suunnilla :)

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Tosi herkullisen nakonen salaatti, olen dietiilla, eika pitas nakojaan nalkasena lahtea blogikierrokselle.

Mulla on ilmennyt myos viime paivina allergiaan viittaavaa nuhaa ja silmia kirvelee. Se selvasti lisaantyy kun menen ulos. En muista, etta tallasta olis ollut aiempina vuosina taalla Amerikassa.

Taitaa olla taallakin jotain siitepolya harvinaisen runsaasti ilmassa.

Toivottavasti pikku neiti saa nopeasti helpotusta oireisiin. :)

Sari kirjoitti...

Moi Yaelian ja kiitos. Viime aikoina olen taas innostunut kuvaamaan hiukan enempi. Ja kukkasia etenkin, näin kun kevättä on taas ilmassa. Allergiat on meille tosiaan aika uusi juttu, ikävä tuttavuus, ei voi muuta sanoa.

Hei Anu ja kiva nähdä taas uusi kasvo täällä kommentoijissa ;-) Mansikka tuo kivaa pirteyttä niin väriltään kuin maultaakin salaatteihin ja kyllä tuo mieskin lopulta murahteli ihan kelpuuttavalla tapaa. Minä taas toivon, että meillä jo kohta nää allergiaoireet loppuisivat.

Moi Karo. Meillä ei N ole koskaan reagoinut silmillään näin vahvasti ja säikäytti minut jo totaalisesti, kun toisen luomen alta löytyi ihan kauhea määrä kellertävää rähmää tiistai-iltana ja ne luomet, ne oli ihan kauhean näköiset! Toivottavasti sulla ei nuo siitepölyjutut nyt aiheuta mitään sen enempää. Mä muistelenkin meidän joskus puhelleen, että sulla iho reagoi voimakkaasti. Mä taas olen kamppaillut ihan erilaisten iho-ongelmien kanssa, niinkuin muistat, mutta nyt olen saanut tän aikuisiän näppyilyn hyvillä lääkkeillä kuriin. Onneks.

Sehän on hienoa, jos sun vanhempasi muuttavat mun vanhempien nurkille. Kaupungin vai kunnan puolelle? Meidän kesäohjelma on vielä ihan auki, tiedossa ei ole viel edes se, et tullaanks kesällä Suomeen... Mälsää...

Moi Itkupilli. Hei, kyllä salaattikuvia saa katsella, vaikka ois dieetilläkin. Mä olen myös dieetillä, tosin on se vaan tuskaa. Mutta niinkuin olen ehkä joskus täällä höpissytkin, mä tiputin viime vuoden aikana painoa n. 15 kiloa, etten mä ihan heti halua sitä kilomäärää takas.

Mutta joulun alla tuli pieni retkahdus lomamatkalla ja siitä on nyt sit jäänyt päälle pieni herkutteluongelma. Mun mitätön makeanhimo on nyt leimahtanut käyntiin, enkä meinaa saada sitä hillittyä.

Tyttären lastenlääkäri muuten mainitsi ihan samaa, että tämä kevät on ollut poikkeuksellisen siitepölyinen ja allergia-reaktioita aiheuttava. Täällä Teksasissa ainakin on ollut tosi kovaa tuulta, joka levittää pollenia aika tavalla. Tytär on jo ollut tänään selvästi parempi, eivätkä silmät ole enää niin järkyt kuin pari päivää sitten. Mutta sellaista nuhaisuutta on ilmassa ja mulla itsellä on myös allergiaoireita ja jopa sellaista astma-tyylistä hengenahdistusta. Tosi kiva juttu, mä kyl toivon, että nää siitepölyt jo pian häviäisi ilmasta tai ainakin vähentyisivät rutkasti.

Mari kirjoitti...

Ihania kuvia! Herkullisen näköinen tuo salaatti :)
Inhottavia juttuja nuo allergiat :( Meillä nuorimmaisella tahtoo vetää hengenkin ahtaalle. Nyt on varauduttu jo tulevaan astmapiipulla...

Sari kirjoitti...

Moi Mari ja kiitos. Tuo salaatti oli tosiaan ihan hyvää, miehen epäilyistä huolimatta...

Allergiat on kyllä tosi kökkö juttu. Meillä ei ole aiemmin ollut näin rankkoja oireita, joten hiuakn on säikäyttänytkin. Itsekin tässä jo pahimmassa vaiheessa tuumasin, et pitääkö täst ihan tosi lähteä hakemaan jo lääkäriltä apua. Sen verran oli mullakin hengenahdistusta. Mutta nyt on olo jo parempi.

Sari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sooloilija kirjoitti...

Hei, suloisia pääsiäiskuvia.
Ja salaatti: tuota on tehtävä viimeistään silloin kun saa tuoreita mansikoita eli kesällä. Voisi tietenkin kokeila jo vähän aiemminkin.

Allergiaoireet ovat kummallisia. Eri ihmisillä ne ovat erilaisia. Meillä on yksi tuttu, joka ollessaan meillä tasan tunnin kylässä, alkaa oireilla vasemmalla silmällään. Eli kissat aiheuttavat hänen toisen silmänsä punoituksen ja vetistymisen. Oikea silmä ei reagoi lainkaan.