2010-04-14

Kurkistus... - Just a peek...

... makuuhuoneen ovien taakse. Köllöttelemme usein makkarissa kirjoja lueskellen ja huilaillen.

... behind the master bedroom doors. We often spend time here just reading books and resting.

Lainasin Suomi-kirjastolta nämä kaksi kirjaa ja pitää heti myöntää, että katsoin ensin Larssonin trilogian kaksi leffaa, ennenkuin tartuin itse kirjoihin. Vitsi, että nämä ovat mukaansatempaavia kirjoja. Nyt toivon näkeväni tämän viimeisen osan myös elokuvana. Ja päällimmäisenä Heli Krugerin kirja Pidä minusta kiinni. Oli yllätys nähdä entinen urheilija kirjailijan roolissa ja silkasta uteliaisuudesta tartuin tähän kirjaan.

I borrowed some books from our library and I have to admit straight away that I first saw the two first parts of Larsson trilogy before reading any of his books. But oh boy these are fascinating books to read. Now I really hope to also see the third movie. And on top there is a book written by Heli Kruger who used to be professional athlete in Finland before becoming a writer. I had to take this book home just out of curiousity.

Makuuhuoneen nurkkaan on ilmestynyt uusi kirjahylly ja sen lisäksi meille on ilmestynyt toinenkin hylly, miehen työhuoneeseen. Molemmat lasiovilla, sillä myönnän olevani laiska pölyjen pyyhkijä, etenkin kirjojen osalta.


We have a new book case in our bedroom and we actually have another one a bit similar in my husbands office. They both have glass doors, since I am a bit lazy to dust, especially when it comes to books.

21 kommenttia:

gail kirjoitti...

Hello, What a beautiful blog. I have enjoyed visiting :) YOur photographs are very pretty.

Have a nice day, gail

Sari kirjoitti...

Hi Gail and thank you for your nice comment. I am happy to hear that you like my blog. Hope to see you here another time and I really enjoy all the comments, so don't hesitate to leave one in the future too ;-)

Mari kirjoitti...

Ihana sänky! Kauniit tyynyt ja sängynpeite... Tuolla kelpaa huilia ja lueskella -ja tietenkin nukkua :)

Teija kirjoitti...

Kauniita kotipostauksia olet laitellut viime aikoina, ihania vaaleita ja hempeitä kuvia!

Tuon makkarin kirjahyllyn ottaisin meille hetimiten!

HIIRIEMO kirjoitti...

Ovet kirjahyllyissä ovat kyllä ehdottomat! Kaunis hylly! Mukavalta vaikuttaa teidän Suomi-koulun kirjasto. Itsekin olen ollut rakentamassa vastaavaa kirjastoa Thaimaahan!

Geisha kirjoitti...

Ihanan romanttinen makkari teillä. Kauniita vuodevaatteita ja kivasti laitettu kuvat seinälle. Käyn säännöllisesti lukemassa blogiasi mutta taitaa olla nyt ensimmäinen kommentti minkä jätän. Mukavaa kevään jatkoa sinne kauas täältä koto Suomesta Pohjanmaalta : )

Anonyymi kirjoitti...

Hmmm... tuo Heli Krugerin kirja kiinnostaa minuakin... pitääpä kurkistaa kirjaston sivuille =) ... kauniita kuvia !

Sari kirjoitti...

Hei Mari ja kiitos. Sama sängynpeite on ollut käytössä jo pitkään, enkä taida raaskia sitä vaihtaa. Joku aika sitten hankin myös valkoisen sängynpeitteen, vaan joteskin tämä kukallinen tuntuu kesäisemmältä. Viime aikoina ollaan kyllä köllötelty sängyssä kovasti, kun kaikilla on enempi tai vähmepi röhäinen olo. Ja siellä nukkuu nyt juuri tällä hetkellä tytärkin, kuumeessa ja röhässä.

Moi Teija. Viime aikoina on tullut oltua paljon kotosalla, niin sillä näitä kotikuvia on täällä nyt enempi. Ja kotona olo jatkuu, sillä pikkuneiti on kuumeessa ja skippaa koulun tänään ja suurella todennäköisyydellä myös huomenna.

Hei Hiiriemo. Minä olen hiukan laiska pölyjen pyyhinnän suhteen, joten ovet ovat ihan must kirjahyllyissä. Thaimaan Suomi-kirjasto kuulostaa hienolta. Kuinka olet päätynyt mukaan sen rakentamiseen?

Hei Geisha ja kiitos kommentistasi sekä kauniista sanoistasi. Makkarimme on vaaleasävyinen ja olen tyytyväinen sen nykyiseen ilmeeseen. Kun muutimme taloon, seinät oli maalattu sinapinkeltaisella, sillä edelliset asukkaat olivat maalanneet kaikki huoneet mausteisilla väreillä. Mutta kyllä sinappi vaihtui hyvin nopeasti vaaleaan.

Hei Suurellasydämellä. Juu, kannattaa kurkata tämä Krugerin kirja. Itse en ole sitä vielä lukenut, muutaman sivun vaan plarasin kirjastolla ja vaikutti ihan mielenkiintoiselta.

Sari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sari kirjoitti...

Siis jo nyt on kumma. Onko teillä muilla ollut ongelmia kommenttien laittamisen suhteen? Nyt minulla tuntuu olevan niitä rutkasti molemmissa blogeissani.

Nytkin koetin useaan otteeseen kommentoida tänne boksiin, vaan mitään ei näy ruudulla. Ja sitten yhtäkkii omii kommentteja onkin täällä hirveä määrä. Valottakaa mua, et mikä täs nyt mättää?

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Ihanat varit noissa sankyvaatteissa, olisin itsekin laittanut jotain tollasta henpeaa, mutta kun mieheni tykkaa voimakkaista vareista, niin valitsin hiukan tummempaa, mutta kylla meillakin romanttiset ruusut kukkii sangylla.

Ma en tieda onko taalla Losissa Suomi-kirjastoa, mulla on ollut ikava suomalaista luettavaa.

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Kaunis kirjahylly ja tosi näppärää että on lasiovien takana miettien sitä pölyjen pyyhintää.
Muutenkin puolipäikkärit kirjan parissa kuulostaa tosi houkuttelevalta. Kiva kun siellä on Suomi-kirjasto uskoisin että siellä kaipaisi tosi paljon suomalaista luettavaa jos sellaista ei ole, voin vain kuvitella mitä se on semmoisena päivänä kun vesi tulee kielelle ja mielessä käy jokin Suomi herkku ;)

ps. minulla on ollut ongelmia vastausten kanssa niin että on lopulta putkauttanut niitä useamman samaa.

Sari kirjoitti...

Moi Itkupilli. Meillä mies ei ole oikeastaan kommentoinut tuohon päiväpeittoon mitenkään, josta olen päätellyt, että kai se menee... ;-)

Voi olla, ettei Suomi-kirjastoja ole kovin useissa kaupungeissa täällä Jenkkilässä. Mutta kannattaa tiedustella, jos sellainen vaikka sieltäkin jostain löytyisi. Meillä kirjasto on sidoksissa Suomi-kouluumme ja koska Suomi-kouluyhteisömme on erittäin aktiivinen ja puheenjohtajamme sitkeä ja aikaansaava tapaus, on kirjasto tänne aikoinaan perustettu. Ja onhan alueellamme myös paljon suomalaisia, joka on toki osaltaan vaikuttanut kirjaston perustamiseen.

Minä olen vasta viime aikoina löytänyt kunnolla kirjaston ja sen tarjoamat kirjavalikoimat, ollessani siellä nyt itsekin vapaaehtoistyössä.

Moi Marie. Lasioviset kirjahyllyt on meidän perheessä must ja kun noita kirjoja on kummasti kerääntynyt nurkkiin, niin niitä kaappejakin saa jo olla useampi.

Minä ainakin itse huomaan täällä kaipaavani suomalaisia kirjoja ja elokuvia, jopa suomalaisia lehtiä, joita on kiva lueskella ja vähän fiilistellä, että missä Suomessa mennään niin arjessa kuin vaikkapa sisustus- tai muotimaailmassa.

Niin ja kyseiseltä kirjastolta voi ostaa myös skandiherkkuja, kuten suomalaista suklaata, lakritsaa, ruisleipää yms. herkkuja, joita täällä usein kaipaa.

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Ihanan levollinen makkari :)Lasiovellisen kirjahyllyn huolisin minä hetkä tahansa meille.On se niin kaunis:) Näin mimäkin tulkitsen miestä - vaikeneminen on myöntymisen merkki :))

Sari kirjoitti...

Moi Heidi ja kiitos. Me etsimme lasiovellista kirjahyllyä tosi pitkään. Sitten saapui kotiimme ensin tämä, ystävättäreltä ostettu hylly ja sen jälkeen hankimme vielä toisen hiukan leveämmän hyllyn miehen työhuoneeseen.

Meille noita kirjoja on kerääntynyt ihan tolkuttomasti, sillä mies kerää teknisiä ja minä taas sekalaisesti monenlaisia kirjoja, kuten romskuja, jännäreitä sekä kaikensorttisia sisustamiseen ja taiteeseen liittyviä opuksia.

Marika kirjoitti...

Siis iso ja pitkä huokaus.. :)
Teillä on todella kaunista makuuhuoneessa. Ja kaikesta vieläkin upeampaa tekee tätä taitosi kuvata asioita todella kauniisti!

Minulla on Stieg Larssenin kirja odottamassa hyllyssä - tuon trilogian ensimmäinen osa. Se on omani, joten en vain saa aikaiseksi aloittaa sitä kun kannan kokoajan kirjastosta jotain uutta.. :)

Sari kirjoitti...

Hei Marika ja kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi. Sisustus on minulle hiukan pakkomielle ja tunnustan olevani myös hivenen romantikko, joten se näkyy jollain tavalla myös kodissamme.

Larssonin kirjaan kannattaa kyllä tarttua. Minulla on kolmas kirja menossa ja on kyllä mielenkiintoinen luettava. Leffahöperönä olen myös katsonut kaikki trilogian leffat, tuota viimeistä lukuunottamatta.