2010-04-20

Kiirettä, tunnustusta ja huoltakin -
Rush, awards and worry

Aika rientää hurjaa vauhtia ja viime viikolla oli vaikka mitä ohjelmaa ja kiirusta aina kirjastomme avajaisista Suomi-yhteisön yhteiseen kirppariin, jossa olin itsekin pöytineni myymässä ylimääräistä sisustusroipetta. Ja huoltakin tässä taas saa kantaa, sillä meillä nämä allergiat ja muut oireilut eivät nyt vaan ota asettuakseen. Lauantai-iltana tyttärellä nousi taas vaihteeksi kuume ja yskä alkoi kuulostamaan jo aivan hurjalta. Ei siinä auttanut kuin lähteä päivystykseen ja sitä kautta antibioottikuuria, keuhkoputkentulehdusta tällä erää... Huoh. Keskiviikkona olisi tiedossa koulun luokkaretki läheiselle eläintarhalle, saapa nähdä päästäänkö mukaan.

Time seems to fly again and last week was full of things from the opening of our library and we also had our finnish community garage sale. Somehow it also seems that we are not able to get rid off all the allergy and other symptoms. On Saturday evening our little one had fever and her cough got real bad so we took her to children's acute care. Now she is on antibiotics and has bronchitis, poor thing. On Wednesday our daughter's class would have a field trip to a zoo close to us, let's see if we can participate.Mutta jotain hyvääkin kaiken kiireen ja huolen keskellä. Sain nimittäin nämä kaksi ihanaa tunnustusta. Niistä ensimmäisen sain Nonnulilta ja toisen Lumiomenalta. Kiitos teille molemmille mieltä ilahduttavista tunnustuksista ;-) Ojennan nämä tunnustukset tällä kertaa kaikille teille uusille ja vanhoille blogini lukijoille, jotka aina ilahdutatte mieltäni kommenteillanne!

But also something good with all the hurry and worry and all that. I got these two wonderful awards. The first one came from Nonnuli and the other one from Lumiomena. Thank you so much! I will give this award to all you new and old readers. You all make me happy with your comments!Leivoin eilen pikkuneidille lohdutukseksi suklaakakun, kun poloista harmitti niin kovasti se, ettei taaskaan pääse kouluun. Koristelin kakun nopeasti kermavaahdolla ja muutamalla koristeella. Ja maistuihan se, itsellekin.

I baked a chocolate cake for our little one yesterday, since she was feeling so bad not being able to go to school today. I decorated it with simple whipped cream topping and some very simple decorations. And liked it, myself too.

Viime viikolla Suomikoulun kirjastomme vietti avajaisiaan ja tein avajaisiin pientä kattausta ja koristelua. Toin kotoa mukanani Iittalan kivituikkuja, muutamia liinoja ja mariskooleja ja mm. tällainen pieni tarjoilupöytä katettiin esille. Kuvasta puuttuvat päivän ehdoton suosikki, nimittäin munkit, joita eräs suomimammoista oli paistanut hirmuiset määrät ja voi että, ne olivatkin hyviä!

Last week our library had its opening and I was able to participate putting out the goodies and decorating the tables. I brought some Iittala candle holders, some table runners and other Iittala stuff and with those we decorated this table.

Tarjolla oli myös puodin puolelta löytyvää makeaa, eli suomalaista Fazerin suklaata ym. herkkuja.

We also served som goodies from our little store, including finnish Fazer chocolate and other goodies.


--------------------------

Mutta nyt kutsuu Barbie-elokuva. Tämä päivä menee tyttären kanssa seurustellessa ja toipuessa. Pitäkää peukkuja, että neiti jo pian päihittää keuhkoputkentulehduksen ja pääsee ehkä myös mukaan keskiviikkoiselle luokkaretkelle ;-)

But now the Barbie movie is waiting. I will spend this day with our daughter watching movies, reading and taking it easy. Keep your thumps up that she will be better soon and is able to go to the field trip on Wednesday ;-)

16 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Voi että tuota sairastelua... :( Meillä sairastettiin jatkuvasti kun vanhin tyttäreni oli pieni... Ei ole mukavaa!! :( Mutta ihania tarjoiluja teillä sielä ollut ja pikaista paranemista tytölle. Toivottavasti pääsee retkelle! :)

Sooloilija kirjoitti...

Toivottavasti nyt rauhoittuisi teidän allergiasairastelu. Se vaikeuttaa elämää niin kovin.

Ihania herkkuja ja kattauksia olet tehnyt! Mariskoolit ja tuikut näyttävät niin kauniilta, samoin kerrassaan upean näköiset porkkaleivokset!

Jutta kirjoitti...

Toivottavasti sairastelut rauhoittuu... Pikaista paranemista!

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Pikaista paranemista toivottelen täältäkin!!

Sari kirjoitti...

Moi Nina. Joo, ei tämä mitään herkkua ole, kun toinen koko ajan sairastaa. Aina ei tiedä, onko kyseessä vain allergista röhää vai mitä kummaa on oikein kyseessä, tällä kertaa kyseessä oli sitten jo keuhkoputkentulehdus.

Retkelle mekin kovasti toivomme pääsevämme. Pitää nyt pitää peukut pystyssä, että se onnistuu. Mutta jos kuumetta on vielä huomenna, niin taitaa jäädä luokkaretki väliin tällä kertaa :-(

Hei Sooloilija. Tämä allergioiden aiheuttama oireilu alkaa nyt jo todenteolla tökkäämään ja pahasti. Ei tässä itsellä niin väliä, mutta tuon lapsen puolesta harmittaa.

Ja kiitos, tuo porkkanakakku on muuten ostettu valmiina, oli melkoisen makiaa!

Hei Jutta ja kiitos. Sitä samaa toivon minäkin. Olemme jo mielestäni saaneet oman osamme tämän kevään sairasteluista. Saisi jo loppua tämä :-(

Moi Heidi ja kiitos. Jospa tämä tästä pikkuhiljaa taas paremmaksi muuttuisi ;-)

lumiomena kirjoitti...

Toivottavasti sairastelu alkaa pian helpottaa, on niin raskasta sairastaa pitkään. Ja kunpa tyttäresi pääsisi luokkaretkelle!

Teidän Suomi-yhteisönne ja -koulunne kuulostavat ihanilta :)

Ja Barbie-elokuvat kuuluvat meilläkin elokuvavalikoimiin ;)

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Tsemppiä N:lle! Toivottavasti sairastelut alkaa pikkuhiljaa helpottaa! On niin ikävää kun lapsi sairastaa.

Ihanan näköisiä nuo kattaukset ja herkut...

Teija kirjoitti...

Voi pikkuista, pikaista paranemista! Olen ihmeissäni, että vaikka itse olen ollut jo viikon flunssassa, niin Oskari 4-v ei ole (toistaiseksi?) saanut tartuntaa. Hänhän se sairasti 2-3 ekaa vuottaan ihan putkeen.

Olipa teillä kaunis kattaus siellä Suomi-juhlassa!

Sari kirjoitti...

Moi Lumiomena. Saa nähdä, miten tosiaan huomisen luokkaretken käy. Nyt ollaan vielä aamussa ja lämpöä ei ole ollut, mutta tuo yskä... Se on ihan kauhea. Huoh.

Barbie-leffat on meillä kovassa suosiossa, nyt oli tullut juuri uusi surffaribarbie-leffa vuokraamoon ja sitä ollaan nyt sitten tuijoteltu ahkeraan.

Meillä on aktiivinen ja kiva suomiyhteisö, jonka toimintaan olen vasta viimeisen vuoden aikana lähtenyt itse aktiivisemmin mukaan. Nyt kun lapsi on jo Kindergartenissa, on itselläkin hivenen enempi aikaa osallistua vapaaehtoistyöhön ja muuhun toimintaan.

Moi Päivi. Mä kans toivon, että neiti olisi jo pian parempi. On kyllä ihan oma aktiivinen ja iloinen itsensä, mutta tuo yskä on ja pysyy. Pitänee kiikuttaa neitiä taas lääkärille, jos vielä tänään nousee lämpöä :-(

Ja eikös vain näytä herkullisilta nuo kirjaston avajaisten herkut ;-)

Hei Teija. Meillä ollaan kyllä sairasteltu tytön kanssa ihan tasaiseen tahtiin. Aina on köhässä joko äiti tai tytär. Nyt sitten neidillä iski tuo keuhkoputkentulehdus ja mä toivon, että hän pääsisi jo pian eroon tuosta vaivasta ja ilkeästä, lohkeilevasta yskästä, joka kuulostaa ihan kauhealta.

Ja kiitos, kiva oli olla mukana koristamassa pöytiä kirjaston avajaisiin. Ihmisiä oli kivasti mukana ja suomalainen suklaa ja muut herkut tekivät kauppansa.

Mari kirjoitti...

Paranemista sinne! Ikävä kun lapsi sairastaa :(
Ihanan näköiset herkut teillä on ollut siellä :)
Ja nuo alemmat kuvat ovat kerrassaan ihania <3

Sari kirjoitti...

Moi Mari ja kiitos. Tämä päivä on jo ollut parempi. Kävimme itse asiassa juuri lääkärissä, sillä halusin vielä varmistaa, että tytär voi turvallisin mielin lähteä huomenna luokkaretkelle.

Yskä nimittäin on vielä aika kammon kuuloista, mutta keuhkot kuulostivat hyvältä ja lääkäri näytti vihreää valoa, sillä tämä päivä on jo ollut kuumeeton ja tyttö muuten on kyllä ihan oma eloisa itsensä. Tosin antibiootit vaihtuivat taas kerran uusiin, sillä oma lääkärillä oli eriävä mielipide lääkityksestä... Huoh...

Että jospa tämä nyt tästä VIHDOIN! Koputan täällä jo puuta...

Miia kirjoitti...

Voi kurja, että pitää olla harmittavan sitkeässä tuo sairastelu. Toivottavasti pian pääsette palaamaan normaaliin arkeen.

Päivi kirjoitti...

Hei!

Toivottavasti allergiat alkavat helpottamaan:) Kurja sairastaa.
Aivan ihanan kakun olit leiponut ja tuo tarjoilupöytä kaikkine kattauksineen ja herkkuineen:))
Mukavaa vappuviikkoa!

Mia kirjoitti...

Voi ei, toivottavasti siella voidaan jo paremmin. Kyllapa on suloisen nakoinen suklaakakku :) Niin ja viela kerran kiitos ihanista kuvista.

Sari kirjoitti...

Moi Miia. Juuri tultiin luokkaretkeltä, eli paremmalta näyttää jo ;-) Hiukan kyllä aamulla kävi epäilys siitä, ettemme nyt vain lähtisi liian varhain liikkeelle. Mutta ainakin tällä hetkellä neiti näyttää voivan jo paljon paremmin.

Moi Päivi ja kiitos. Minusta oli oikein kivaa, kun sain olla mukana laittamassa kirjaston avajaisten pientä kattausta kuntoon. Kakku oli muuten tosi maistuvaa ja katosi tosi nopeasti (liiankin nopeasti) suihimme.

Nyt näyttäisi tosiaan siltä, että tyttären kunto on jo kohentunut ja toivon mukaan ei nyt tule enää takapakkia.

Hei Mia. Nyt voidaan tosiaan jo paremmin ja mä nyt todella toivon, että tää sairastelu olis tällä erää tässä. Alkaa jo hiukan väsyttämään tällainen elämä...

Kakku oli hyvää ja pienimuotoinen kokeilu parin viikon päässä häämöttäviä juhlia ajatellen. Kutsua on kohtapuoliin tulossa ;-) Ja olkaahan hyvä, teidän neitiä on aina ilo kuvata!

Marika kirjoitti...

Oh, tuo porkkanakakku on kuin taideteos :)