2010-02-16

Lunta ja laskiaispullia - Snow and some Finnish Pulla

Viime viikko oli aivan uskomattoman ihana! Lunta tulla tuprutteli montakymmentä senttiä ja tytär sai kerrankin tehdä lumiukkoja ja -linnoja minkä malttoi.

Last week was just wonderful! There was so much snow and our daughter was thrilled to be able to make big snowmen and snow forts.


Teimme yhdessä myös omasta lapsuudestani tutun lumilyhdyn etupihaaa koristamaan ja sisälle sujautimme pienen kynttilän. Ette voi arvata, miten oli ihanaa tehdä näin yksinkertaisia lumisia asioita lapsen kanssa paikassa, jossa emme juuri koskaan pääse nauttimaan jokaiselle suomalaiselle itsestään selvyyksiltä tuntuvista lumileikeistä tai ylipäätään lumesta.

We also made this little snow lantern which we used to do in my childhood. Inside these lanterns you put a little candle. You cannot believe how wonderful it was to do all these simple things in a place you are not normally able to play with snow or even have snow like in our childhood in Finland.

Ja sunnuntaina leivoimme laskiaispullia. Ja kylläpä ne taas maistuivat makoisilta! Toivottavasti sinulla oli mukava laskiaistiistai! Täällä lumesta ei ole enää tietoakaan :-(

And on Sunday we made some "finnish pulla". And boy they tasted good! I hope you had a nice Tuesday (and maybe some snow too)! We don't have any snow left here in Texas :-(

12 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hei, lunta ja laskiaispullia, molempia on.
Pullat katosivat suihin niin nopeasti, etten ehtinyt edes kuvaa ottaa.

Sari kirjoitti...

Niin mä jo hoksasin FB:stä. Kyllä ne nuo laskiaispullat on niin hyviä, että vaikeaa oli hillitä itseään sen verran, että ennätti kuvan napsaista, ennenkuin herkku katosi suihin... ;-)

Lunta me sen sijaan jo kaipaamme, se suli jo eilisen aikana kokonaan poies.

Mari kirjoitti...

Lunta on meilläkin mutta ei laskiaispullia :) Mutta onneksi koulussa oli ollut jälkkärinä laskiaispullat... Nyt pitäisi YRITTÄÄ olla vähän laihiksella :))

Yaelian kirjoitti...

Ihanan näköisiä pullia,vaikken pullista välitäkään, ´mutta nättejä ovat.Täällä sen sijaan on hellesäät,poikkeuksellisen kuumaa tähän aikaan vuodesta...

Teija kirjoitti...

Tulipa teille sopivasti nta laskiaisen tienoille :) Ihanat lumikuvat! Ja pullia on täälläkin syöty, ihan liikaa ;)

Teija kirjoitti...

..siis lunta.. :)

Sari kirjoitti...

Moi Mari, meillei taas lunta, mutta kylläkin pullia vieläkin, pakastimessa... ;-)

Minulla ihan samat tavoitteet kuin sulla, mutta ei tästä laihduttamisest kyllä tule mitään, kun olen tällainen herkkusuu.

Yaelian, olisipa täälläkin hellesäät. Vaan ei, kylmää, tuulta, pakkasta ja välillä sitten jopa sitä lunta. Minä olen kyllä pullan ystävä, mutten kauhean usein viitsi leipoa, kun saan sitten itse syödä suurimman osan.

Moi Teija. Olimme kyllä tosi iloisia ennätysmäisestä lumimäärästä. Tosin nyt on tuosta lumesta enää pieniä rippeitä siellä täällä jäljellä.

Ihan sama täällä laskiaispullien suhteen. Vähempikin olisi taas riittänyt. Mutta huomenna lenkille!

lumiomena kirjoitti...

Lunta ja laskiaispullia :) Ihanaa, että tekin saitte hieman lunta, vaikka se laskiaistiistaiksi sulikin pois. Pakko kysyä monissa blogeissa puhuttanut asia: Mantelimassaa vai hilloa pulliin? Itse pidän molemmista, mutta lapsuudenkodissa oli aina hilloa ja siksi suosin sitä itsekin. Tuo Cucina-kyltti keittiössänne on hieno.

sariw kirjoitti...

Ihanat kuvat ! Varsinkin tuo pullapeltikuva on tosi kaunis, ...ehkäpä siksi että rakastan laskiaispullia. Ja niitä tuli syötyä monta.. vielä tänäänkin keskiviikkona on ihan ähky olo ; )

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
taas niin kauniita kuvia:) Tyttäresi on todella suloinen!

asiasta toiseen, seurataanko teidän perheessä Olympialaisia?
Näkyykö siellä esim. suomen lätkämatsi?

Kivaa Keskiviikkoa!

suklaamarenki kirjoitti...

Aivan ihanat lumikuvat! Täällä kokoajan sen verran kylmä, että lumiukot ja lyhdyt saa vielä odottaa tekijäänsä:) Lumesta nautitaan ja pitenevistä päivistä.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle ja perheellesi :)

Sari kirjoitti...

Moi Lumiomena. Lumi tuli ja lumi meni, mutta laskiaispulliin aina HILLOA! En osaa ajatella edes laittavani mantelimassaa. Iloisen punainen mansikkahillo se on kyllä parasta!

Sariw. Laskiaispullat on kyllä ihania! Mä haaveilen usein jopa niistä konditorioiden valmislaskiaispullista, kun ovat niin ISOJA!

Hei anonyymi ja kiitos kommentistasi. Kyllä seurataan olympialaisia. Mäkihyppyä on katseltu, samoin taitoluistelua, mutta koskas ne lätkämatsit olivatkaan? Pitääkin heti tarkistaa asia.

Moi Suklaamarenki. Onko siellä siis vieläkin paukkupakkaset? Toivottavasti kylmyys jo pian hellittää ja lapset pääsisivät nauttimaan suojasäästä ja lumiukkojen teosta. Minä olin aivan onnesta ymmyrkäisenä, kun teimme tyttären kanssa tuon lumilyhdyn. Ihan hymyilytti, että kylläpä voi pienestä asiasta tulla ihmiselle hyvä mieli... ;-) Oikein mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!