2009-12-16

Jouluinen juustopallo kookoksella - Holiday Cheese Ball with coconut

Juustopallot ovat täällä Teksasissa suosittuja ja innoistuinpa itsekin sellaista kokeilemaan.

All sorts of Cheese Balls are very popular here in Texas and I wanted to try one out.

Juustopalloja on sekä makeita että suolaisia ja tällä kertaa tein makean version. Tämä on maistuva herkku esim. omenalohkojen, viinirypäleiden tai keksien kanssa dipattuna.

You can make sweet and salty cheese balls and I made a sweet one. This is very good dipped with apple slices, grapes and crackers.

Jouluinen juustopallo (kookoksella):

1 pk Philadelphia juustoa (maustamaton)
6-8 dl kookoshiutaleita (makeutettuja)
2-3 dl pölysokeria


Ota juusto jääkaapista ja anna pehmetä. Lisää kookoshiutaleet ja pölysokeri, sekoita tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Pyöritä seoksesta käsin pallo ja ripottele päälle kookoshileitä koristeeksi.

Jos kaupoista ei löydy makeutettuja kookoshiutaleita, käy tilalle makeuttamattomatkin hiutaleet. Tuolloin voit halutessasi lisätä annokseen hiukan enemmän pölysokeria.


Tarjoa omenaviipaleiden, viinirypäleiden, marjojen tai keksien kanssa dipattavana.



Holiday Cheese Ball (with coconut):

1pkg Philadelphia cream cheese (original)
20-26 oz coconut flakes (sweetened)
6-10 oz powdered sugar


Take the Philadelphia cheese from the refrigerator and let it soften. Add coconut flakes and powdered sugar, mix together with an electric mixer.

Make a ball with your hands and sprinkle coconut flakes on top.

Serve with apple slices, grapes, berries or crackers.

8 kommenttia:

- kirjoitti...

Kuulostipa jännältä ja hyvältä reseptiltä. Täytyypi kokeilla joskus.:) Ostin myös Kotilieden ja luin heti kirjoittamasi jutun. Oli todella hyvä ja mielenkiintoinen, koska on kiva tietää miten suomalaiset viettävät joulua muualla maailmassa. Ihanaa, että olette pitäneet suomalaisia perinteitä ja yhdistäneet niihin sikäläisiä joulujuttuja. Kotinne on myös todella kaunis. Sinulla löytyy silmää ja taitoa sisustamiseen.

Ihanaa joulun aikaa!

Sari kirjoitti...

Hei Saara ja kiitos kommentistasi. Tuo juustopallo voi kuulostaa hiukan erikoiselta, mutta on tosi helppo tehdä ja hyvää, jos pitää kookoksesta. Meidän pallurainen on miltei syöty. Mies on napsinut siitä koko ajan lohkoja omppujen ja viinirypäleiden kanssa. Ja tytärkin tykästyi, vaikka on joskus ronkeli vähän erikoisempien juttujen suhteen.

Ja kiitos myös palautteestasi lehtijuttua koskien. Oli tosiaan tosi mielenkiintoista kirjoittaa omista joulunviettotavoistamme. Kiva juttu, jos tykkäsit tekstistä ja kuvista!

Oikein mukavaa joulun odotusta sinulle!

Heidi kirjoitti...

Ompas jännä ohje :) Ja hauskan näköinenkin herkku, kuin lumipallo.
Kaunista torstaipäivää!

Yvonne - Frl. Klein kirjoitti...

Dear Sari, your cheeseballs looks like so yummy. Thank you for the recipe!
Hugs, Yvonne

Mari kirjoitti...

Oi mikä ihana ohje! Aivan kuin pieniä lumipalloja:)

Tuo lehtijuttu oli ihana! Ostin lehden jo tiistaina, ilman muuta. Olet taitava:)

Teija kirjoitti...

Voiskin kokeilla näitä makeita versioita, tykkään kookoksesta :)

Hei, lehtijuttu oli hyvä! Kaunis koti teillä, kauniita yksityiskohtia. Ja ihan sopivan värikäs :) Hihittelin yksinäni, kun kuvittelin joulupukin hiippailevan aattona teijän talon ympärillä, ja naapurin muksut kattelee ikkunoista, että tuolla pukki jo kävi!! :D Niin, ja miehellekin piti juttua tietty esitellä, että mä melkein tunnen tän tyypin, jonka kodista tää on.. :)

Iloista viikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Tulin itsekin vilasemaan tänne. Käväsin myös tuolla Teksasin taivaan alla ja en voinut olla ihastelematta sitä "mom on strike"-juttua, ihana ;) . Sieltä löysin myös elokuvavinkkejä, kiitos =) . Ei tosin vielä ainakaan tärpännyt vaikka Steve Martin aika ihana varsinkin siinä Morsiamen isä -elokuvassa (toivottavasti nimi oikein) . Ihania juttuja myös täällä ! Lämmintä joulun odotusta !

Sari kirjoitti...

Moi Suklaamarenki. Arvelen, ettei nämä juustopallot ole kovin tuttu juttu siellä Suomessa? Tämä on tosi helppotekoista ja hyvää!

Hi Yvonne and you are welcome. It is so easy to make and so yummy with fruits, especially!

Moi Mari. Kannattaa kokeilla juustopalloa, etenkin jos tykkäätte kookoksesta. Meillä ainakin maistui koko perheelle, vaikka jännäsin, että tykkääköhän pikkuneitimme kookoksesta. Ja kiitos, lehtijuttua oli kiva tehdä ja on mukava saada palautetta siitä, miten te muut olette jutun nähneet ja mitä siitä ajatelleet.

Moi Teija. Sun pitää heti kokeilla tätä, jos tykkäät kookoksesta! Nyt on pallura jo syöty lähes kokonaan. Eilen taas salakavalasti vetäisin siitä isoja paloja omppulohkojen kansa ja ai jai, kun oli hyvää!

Ja kiitos, kotimme on tosiaan hiukan värikkäämpi kuin nämä blogissani pyörittämät kuvat antavat uskoa. Tuo formaali olkkari-ruokatila oli siis jo ostettaessa tuollainen voimakkaan punainen ja sellainen saa ollakin, ainakin toistaiseksi.

Meillä tuo joulupukki touhuilee tosiaan hiukan etuajassa ja hymyilyttää tuttavia, amerikkalaisia siis. Pikkuneidin koulukaverin äiti juuri tuossa yksi päivä ihmetteli, että ihanko tosissaan se pukki tulee Suomessa koteihin jo jouluaattona ja ihan vielä viivähtää talossa lasten luona? Se oli hänestä kovin erikoista... ;-)

Hei Suurella sydämellä. Kiva kun olet löytänyt myös toiseen blogiini. Nyt en olekaan taas vähään aikaan päivittänyt Teksasin taivaan alla-blogia, vaikka monta uutta leffaa olisi sinne lisättäväksi laittaa. Olen tämän sisustelu- ja leivontakärpäsen lisäksi myös leffakärpäsen puraisema ja ramppaan elokuvissa tämän tästä. Listalla olisi taas monta uutta katsottavaa. Esim. Nine ja Sherlock Holmes-leffat.