2009-11-09

Tonnikalaleipää ja kuppi kuumaa -
Tuna sandwich and a cup of tea

Tämä päivä on mennyt leffassa käydessä, kotia siivoillessa, kirjoja lueskellessa ja talvista keittoa kokkaillessa. Mutta heti aamupäivällä oli ihan pakko tehdä perusamerikkalaista herkkua, eli tonnikalaleipää. Kupillisen höyryävää teetä sai leipä kaverikseen ja vaikken juo teetäkään kovin usein (kahviin en koske lainkaan, sillä en ole oppinut sitä juomaan, enkä taida enää siihen tapaan opetella) maistui tonnikalaleipä varsin suussa sulavalta teen seurana.

This day has been filled with movies, cleaning our house, reading books and cooking spicy winter soup. But earlier today I just had to make an all american favorite, tuna sandwich. With a cup of tea (which I don't actually drink so often and by the way I never drink coffee!) it tasted so yummy!

Tonnikalaleipään kuuluu tukeva tonnikalatahna, ja tämä on viimeisin variaationi tahnasta.

Tuna sandwiches most recognizable ingredient is a tuna paste, and this one here is my latest variation of it.

Tonnikalatahna:
1 prk tonnikalapaloja oliiviöljyssä
n. 2-3 rkl Philadelphia juustoa (käytin itse ruohosipuli-sipulimausteista)
n. 4-5 rkl majoneesia
silputtua ruohosipulia
sitruunan mehua
suolaa
sokeria

Tuna paste:
1 can tuna fillet in olive oil
about 2-3 tbs Chives and onion Philly cheese
about 4-5 tbs mayo
chopped green onion
lemon juice
salt
sugar

Sitten vain tahna kahden kokojyväpaahtoleipäpalan väliin tai ruisleipäsen päälle (itsellä oli taas niin iso himo ruisleipään ja nyt kun sitä on taas kaapit pullollaan, kiitos ystävälleni Päiville perheineen!!!), hiukan silputtua ruohosipulia päälle ja valmista tuli!

Then you just put it in between two slices of whole wheat toast or rye bread (I had to use rye bread since I just love it and now we have a freezer full of it thanks to my friend Päivi and her family), a little bit of chopped green onion and there it is!

Helppo ja maistuva tonnikalaleipä!

Easy and tasty tuna sandwich!


P.S. Isänpäivääkin vietimme pienimuotoisesti, vaikkei täällä oikein tiedä, koska sitä pitäisi viettää, kun amerikkalaiseen tapaan isänpäivää juhlitaan kesäkuussa.

7 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Namnamnam... alkoipas tehdä heti aamun alkajaisiksi mieli tonnikalaleipää :P Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta, ja pidän muutenkin tonnikalasta. Leppoisaa alkanutta viikkoa sinne suunnalle!

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Ihanaa, kiitos tuosta ohjeesta, koska en sitten muistanut sitä kirjoittaa ylös siellä teillä :) Oli nimittäin niin hyvää se tonnikalatahna, että hyvä kun jäi tähteeksi ollenkaan niihin Halloween -herkkuihin kun niitä ns. "jämäpaloja" meni parempiin suihin sen verran reippaasti ;-)

Kiitos vaan vielä itsellenne! Oli ihana käydä teillä :) Nyt vaan jetlaakissa kärvistellään, mutta eiköhän se tästä muutamassa päivässä helpotu!

Jael kirjoitti...

Herkullista! Olen tuon tapaista tonnikalatahnaa myös tehnyt usein,tosin ilman tuota juustoa.Nätti kuva!

Sari kirjoitti...

Marja, kannattaa kokeilla. On helppotekoista ja hyvää! Mukavaa viikon alkua myös sinne suuntaan!

Moi Päivi. Ja kiitos vielä viimeisestä. Viikko hurahti ohi hurjaa vauhtia ja nyt on ihan outo olo, kun talo on niin hiljainen. Oli kyllä mukava huomata, miten hyvin meidän lapsoset tulivat toimeen keskenään, joten kesällä otetaan heti uusiksi!!! Toivottavasti jet lagit on kohta voitettu!

Moi Yaelian. Arvelinkin, että olet tätä tahnaa varmasti tehnyt sinäkin. Tuota philly-juustoa laitoin itse ensimmäistä kertaa, sillä majoneesi, jota käytin, oli tosi suolaista ja sain sitä tuolla Philadelphialla hiukan taitettua.

Mari kirjoitti...

Nam... Tuota täytyy kokeilla :)

Sari kirjoitti...

Moi Mari, koklaa ihmeessä. On tosi maistuvaa ja helppo tehdä!

Heljä kirjoitti...

Kiitos! Tällä yllätän mieheni ja laitan tonnikalaleivän lounaslaatikkoonsa ikuisten juusto/salami/kinkku/kalkkuna leipien tilalle. Korvaan vain majoneesin joko maustamattomalla jugurtilla tai jätän kokonaan pois kananmuna-allergikko kun on.

Heljä