2009-11-10

Marengit - Meringues

Meidän perheen yksi suuri heikkous löytyy tästä: juu-u, marenkikeksit (jos näitä nyt voi hyvällä omallatunnolla edes kekseiksi sanoa, kyllä nämä taitavat olla enempi karamellia) ovat kyseessä.

One of the weaknesses in this family are these: yep, meringue cookies (if you can call these cookies, they are more candy to me) are the ones.

Joten niitä piti tietty taas eilen tehdä, kun kotiväki kerran niitä tässä taas mankui. Niin ja kai niitä teki taas itsekin hiukan mieli.

So I had to bake them yesterday, since our family members have begged me to do these. And I guess I also wanted to have these, just a little bit.

Muutaman olen jo livauttanut suuhuni näitä herkkuja kuvatessani. Montakohan näitä on enää iltapäivällä, kun tytär saapuu koulusta kotiin? Veikkaan, ettei kovin montaa... Voih, miks nää on niin hyviä?

I have already eaten couple of these while photographing. I wonder how many meringues I have left when my daughter arrives from school? I bet not so many... Oh why these must be so yummy?

Ja tässä ohje. Ovat kyllä äärettömän helppotekoisia!

And here is my recipe. These are super easy to make!

Marengit:
2 munanvalkuaista (huoneen lämmössä)
0,25 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
taloussuklaata (sulatettuna)

Lämmitä uuni 95 asteeseen. Vaahdota munanvalkuaisia, kunnes seos hiukan kovenee ja lisää hiljalleen seokseen vanilliini- ja tavallinen sokeri. Vatkaa edelleen, kunnes vatkainta nostaessa marengista nousee kiinteitä huippuja.

Lusikoi marenkia pursottimeen ja pursota haluamasi muotoisia marenkeja. Paista uunissa n. 1 h 20 minuuttia, kunnes marengit ovat kovettuneet. Anna olla uunissa vielä jälkilämmmössä noin tunnin verran.

Kun marengit ovat kovettuneet ja jäähtyneet, dippaa niitä sulatettuun taloussuklaaseen, anna suklaan jäähtyä ja nauti!

Meringues:
2 egg whites at room temp
0,25 tsp vanilla extract or vanilla sugar
0,5 cups of sugar
semi-sweet chocolate (melted)

Heat the oven to 200 fahrenheit. With an electric mixer, beat egg whites until soft peaks start to form and while beating add vanilla extract. Then slowly add 0,5 cups of sugar. Beat until peaks stiffen.

Pipe the meringue onto a parchment lined baking sheet.

Bake them about 1 hour and 20 minutes. Turn off the heat and leave the meringues in the oven for about an hour. After they are ready and cooled, dip them into a melted chocolade, let the chocolate cool down and enjoy!

12 kommenttia:

Kesäkukka kirjoitti...

Oi, mitä herkkuja :)
Ja tuo vaaleanpunainen skooli on niin karkki myös!

Mari kirjoitti...

Voi kääk mitä herkkuja! Pakko koklata:)

Heidi kirjoitti...

Suusasulavia herkkuja ovat ja herkullinen on kuvakin :)

Teija kirjoitti...

Näyttää herkulta :)

Yvonne - Frl. Klein kirjoitti...

Dear Sari, mmh, it´looks like so yummy.
Lovely greetings, Yvonne

Anonyymi kirjoitti...

Sekoitan joskus sukan suklaan huolimattomasti valkuaisvaahtoon, tulee kauniita "marmoroituja" suklaamarenkeja, joita poikani rakastaa.
-Piia-

Olivia kirjoitti...

Nam! Näyttää herkullisilta, täytyykin joskus kokeilla.

-sari- kirjoitti...

Nam, ihan joutuu nieleskelemään, kun vesi herahti kielelle! :)
On varmaan vastustamattoman herkullisia! Laitetaan joululistalle, kiitos ohjeesta!

Sari kirjoitti...

Moi Kesäkukka. Nämä ovat aivan ihania ja äärettömän helppoja valmistaa! Mariskoolin toin Suomesta pari kesää sitten ja on väriltään kyllä aika karkki sekin!

Mari, kannattaa kokeilla! Helppoa ja hyvää!

Suklaamarenki, niin ovat ja arvelen, että näitä olet valmistanut usein sinäkin!

Teija, ja on myös sitä!

Yvonne, thank you. And really, they are! Have you ever tried? I bet you have...

Hei Piia ja kiitos vinkistä. Tuota pitääkin kokeilla! Nam!

Olivia, kannattaa kokeilla, tosin näihin voi tulla pakkomielle. Joten varoitettu on...

Miia kirjoitti...

Mielettömän houkuttelevan näköisiä. Minuun on iskenyt aivan hillitön herkkuhimo syksyn mittaan...

Sari kirjoitti...

Miia, sama täällä! Tässä juuri koristelen pipareita ja taas livahti yksi suuhun!!!

Mirtzi kirjoitti...

Ihania! Täytyypä ensi tilassa kokeilla:)