2009-11-26

Ikean palapeli - Ikea puzzle

Tämä viikko on ollut lomaa koulusta ja tällä viikolla, itse asiassa tänään juhlitaan Yhdysvalloissa vuoden puhutuinta ja tärkeintä sukujuhlaa, eli kiitospäivää (Thanksgiving). Täkäläiset syövät tänään kalkkunaa sukulaisten seurassa ja kiitospäivä menee monessa amerikkalaisessa perheessä tärkeysjärjestyksessä joulunkin ohitse. Mutta meillä, meillä on kasailtu Ikean palapeliä ja päivälliseksikään ei ole kalkkunaa, vaan kanaa.

This week our little one has had a school holiday and this is the most talked about Holiday season, I would say. The Thanksgiving week. While americans are eating turkey and enjoying the company of their family and relatives, we have been doing an Ikea puzzle and for dinner we are going to have chicken pasta instead of turkey.

Tätä kaapistoa olen jo pitkään haaveillut Ikeasta ja nyt sen sitten vihdoin kotiimme hankimme. Myin makuuhuoneesta vanhan meksikolaistyylisen lipaston ja järkkysuuren kaapin pois ja tilalle tuli nyt sitten tämä. Ja tykkään. Sanotaan sitten Ikeasta mitä vaan... Melkoisia palapelejähän nämä kaikki tuotteet ovat, mutta ei näiden kasaamiseen tarvita kuin hiukan kärsivällisyyttä ja hyvät ohjeet. Ja ohjeet ovat kyllä Ikealla aina tosi selkeät!

I have dreamed about having this dresser in our master bedroom and there it is now! I sold the old Mexican style dresser and our huge armoire and now this whole room looks more airy and fresh. And I like this dresser a lot. And people can say what they want about Ikea. I think they have some nice stuff. These Ikea furnitures a quite puzzles though, I would say. But to do them you just need some time, patience and good instructions. And I have to say that the instructions have always been good with Ikea products.

Lipaston päälle on jo löytänyt tiensä moni tärkeä esine ja valokuva.

On top of the dresser are already a lot of important things and photographs.

Ja hiukan jo joulunauhaakin olen uskaltautunut laittamaan.

And a little bit of Christmas style star garland too.

--------------------------------

Joko olet käynyt kurkkaamassa muutaman kuusenkoristevinkin Kotilieden blogistani?

Have you checked my latest posting in Kotiliesi blog? I know, it's in finnish, but sometimes pictures tell more than words. So go check!

19 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Kaunis tuo Ikean lipasto, itsekin sitä katsellut sillä silmällä ;)
Ohjeet on Ikealaisissa aina tosi hyvät, eikä ikinä oo vielä yhtään ruuvia, tms. puuttunut. Mieskin jopa nykyään myöntää, että ehkä jotkut Ikean tuotteet on ok! :)

Kävin tsekkailemassa myös joulublogisi. Meille tulee kuusi yleensä ihan vasta aatonaattona sisään. Tänä vuonna ei taidda kuusta tulla, kun vietetään se pohjoisessa.

Sari kirjoitti...

Moi Teija ja kiitos. Ohjeet on onneksi Ikealla tosi hyvät, vaikka tässäkin kaapissa osia ihan hirmuinen määrä ja ensin jo iski paniikki, että apua, kuinka himskatin kauan tän kasaamisessa menee? Mutta kasassa on ja aikaa meni parisen tuntia.

Ihan sama meillä, mies myöntää myös tässä taloudessa, että Ikeasta saa tiettyjä jutskuja kohtuuhintaan ja kun itse vielä viitsii kasata, voi säästöä tulla ihan kivastikin muihin huonekaluliikkeisiin verrattuna.

Ai niin, te olette tosiaan menossa jouluksi Lappiin! Voi ei, teillä on tiedossa ihana joulu! Ja melko varmasti myös luminen joulu! Ihanaa!

Paivi kirjoitti...

Ikean tuotteista puhuminen palapelinä osuu kyllä naulan kantaan :) Mutta olen samaa mieltä, että ohjeet ovat hyvät, kunhan vaan malttaa ottaa sen ajan niiden tulkitsemiseen, ettei sitten sitä ensimmäistä palaa laita väärin päin ja joudu lopussa palaamaan alkuun (been there, done that). Aikaahan niihin kuluu, mutta toisaalta, pääseepähän omilla pikkukätösillä tekemään jotain konkreettista!

Vitsi mie kadehdin noita kaikkia ihania valokuvakehyksiä... niistä puhuinkin kun täällä on vaan peruskehyksiä joka paikassa.

Heluna kirjoitti...

Tuolla Ikeassa on oikeasti monta tosi kaunista huonekalua, kuten tuo lipastokin. Me ollaan etsiskelty kirjahyllyä ja taas se on todettu, että hinnat muissa kaupoissa ovat useinkin vähintään kolminkertaiset. En tiedä mitä nyt tehdään, kun sieltä ei tunnu löytyvän oikein mieleistä... :)

suklaamarenki kirjoitti...

Moi, sama palapeli seisoskelee meilläkin :) Kyllähän siinä tovi vierähti kasatessa , mutta oli kaiken vaivan arvoinen. Hyvin on toiminut ja nielee uskomattoman paljon tavaraa!
Oikein mukavaa ensimmäistä adventtia :)

Tuija kirjoitti...

Samaisen sarjan kaappeja ja lipastoja olen minäkin monta kertaa Ikeassa (joka on tuossa meillä lähes naapurissa, 2 km:n päässä) hiplannut ja miettinyt, että pitäiskö... Mutta kun haaveilen makkariimme vielä vähän isompaa lipastosysteemiä, tai itse asiassa vähän syvempää. Mulla on jotenkin sellainen mielikuva, että siellä ameriikoissa lipastot ovat jyhkeitä ja syviä, pitääkö paikkansa? Ja sellaisen haluaisin (valkoisena tietysti), muttei vielä ole tullut täällä Suomessa vastaan. Tarkkaan en osaa edes kuvailla, millaisesta haaveilen, mutta itse tiedän heti kun sellainen vastaan tulee :)

Sooloilija kirjoitti...

Ikeaan menossa parin päivän päästä (Ruotsin puolelle Haaparannalle). Toivottavasti kukkaro aukeaa siellä vain kohtuudella. Jouluista tavaraahan siellä on erityisen paljon esillä.

Lipasto on kaunis, klassinen!

lumiomena kirjoitti...

Ikea-kommenttia jätän minäkin :) Sieltä saa paljon hyviä huonekaluja, etenkin jos hankkii niitä Ikean hintatason kalliimpia kalusteita. Meillä on valkoiset Ektorpp-sohvat ja ne ovat lapsiperheessä tosi hyvät. Lisäksi Ikeassa on paljon kivoja keittiötarvikkeita. Hmm, pitäisiköhän suunnata sinne ostamaan Dalar häst-kakkuvuoka? :) Tuo ostamasi lipasto on kaunis.

Sari kirjoitti...

Päivi hei, taidetaan olla tässäkin suhteessa samanlaisia, sillä mä olen itsekin syyllistynyt siihen, et joskus on tullut hiukan kiirehdittyä kaapin kasailua ja sit on tosiaan menneet hiukka palaset sekaisin. Hittolainen, että otti päähän...

Ja hei, kiitos mailista. Ja sori heti perään, etten ole vastaillut. Me ollaan oltu täällä ihan zombie-fiilareissa, sekä mä, että P ollaan molemmat kärsitty tosta ykätaudista ja sen jättämästä voimattomuudesta sekä mielettömästä päänsärystä. Mutta nyt näkyy jo valoa tunnelin päässä, eli jospa se tästä... Mut hei, mä koetan mailailla sulle lähiaikoina.

Moi Heluna. Onko tosiaan hinnat muissa huonekalukaupoissa noin paljon kalliimmat? No huh. Mä muistan teillä sen yhden kivan kirjahyllyn, jonka täältä silloin aikoinanne hankitte. Vieläkö teiltä löytyy toi meksikolaistyylinen hylly? Mulla on nyt ollut hiukan pientä uudistusta meneillään ja tekisi mieli oikeastaan hankkiutua kaikista meksikolaistyylisist huonekaluista eroon. Ne oli silloin yhdes vaiheessa tosi kivoja ja meilläkin niitä oli tosi paljon, mutta nyt vähenemään päin. Kaiken kun pitäis olla vaaleaa ja valoisaa... ;-)

Moi Suklaamarenki. Siis samoja palapelejä ollaan kasailtu ;-) Juu-u, nimenomaan imevyytensä vuoksi tuo kaappi meille ilmestyi. Ystävättärellä olin jo useaan otteeseen ihastellut lipaston tilavuutta ja eihän siinä sit lopulta auttanut kuin hankkia sellainen itsellekin.

Moi Tuija. No jaa, en mä tiiä, onks täällä noi lipastot sen jyhkeempiä tai syvempiä, minä kun muuteskin taidan enempi tykätä eurooppalaisesta tyylistä tätä nykyä, niin en ole oikeastaan edes osannut kiinnittää huomiota asiaan. Jenkkisohvat on kyllä sellaisia koko olohuoneen peittäviä jättisysteemejä, mutta lipastojen osalta en ole niin varma.

Ihanan läheltä teidän kotia löytyy Ikea! Mä taidan vihdoin ruveta hahmottamaan, missäpäin Espoota te asustatte.

Moi Sooloilija. Ai jai, Haaparantaan haluaisin minäkin. Ikean lisäksi siellä oli paljon muitakin kivoja kauppoja! Kannattaa kyl pitää varansa tuolla, ettei shoppailuhimot vie voittoa. Ei vaan, nyt on hyvä hetki ostaa kaikenlaista pientä pukinkonttiin.

Moi Lumiomena. Ektorp sohvat onkin kyllä kivannäköiset! Ja mä katselin kans tuota Dalar häst-kakkuvuokaa, että ohhos onpa kiva!

Tuija kirjoitti...

Sari, Ikea löytyy VAARALLISEN läheltä! Arvaa tuleeko piipahdettua usein ihan vain ohikulkiessa. Ja kun siellä on se lapsiparkkikin!!!

Sari kirjoitti...

Tuija, heh hee, lapsiparkki. Niin on muuten täälläkin ja meidän neiti viihtyisi siellä taatusti pidempäänkin kuin sen tunnin, joka on lapsiparkin aikarajana ainakin täällä... :-)

Mari kirjoitti...

Kaunis lipasto! Ja kauniita esineitä siinä päällä... Ikeassa pitäisi lähteä käymään :)

Heluna kirjoitti...

Joo, on meillä edelleen se hylly, mutta makuhuoneessa. Olohuoneessa ei ole kirjahyllyä laisinkaan ja nytkin katsellaan hyllyä "työtilaan".

Mä olenkin huomannut, että teiltä tosiaan on meksiko saanut väistyä, mutta ihanan näköistä on nytkin. Kyllä sulla on silmää tohon sisustamiseen. Ja oli jo silloinkin.

Sari kirjoitti...

Kiitos Mari. Lipasto täyttyi tavarasta niin sisältä kuin päältäkin aika nopeasti ja oli kyllä tarpeeseen. Eikun Ikeaan!

Moi Heluna. Joo, niin kai se on, että aikansa kutakin. On meillä vielä tuolla ns. formaalissa olkkarissa meksikolaistyylisiä huonekaluja, kuten se samantyylinen kirjahylly kuin teilläkin ja pari lipastoa, mutta siinäpä ne sitten ovatkin. Ja noistakin harkitsen luopuvani, mut saa nähdä.

Oletteko muuten katselleet kirjahyllyä käytettynä? Usein käytettynäkin löytyy tosi kivoja huonekaluja ja mä olen alkanut harrastamaan sitä täälläkin. Ja ainahan voi myös tarttua pensseliin, jos löytää kivan hyllyn, mut väri ei ehkä miellytä.

Arvaapa olenko harkinnut noiden meksikotyylisten huonekalujenkin maalausta jo useaan otteeseen... hih. Ja kiitos, sisustaminen on kyllä kivaa ja tuhraan siihen ehkä aikaa enemmän kuin olisi tarpeenkaan ;-)

Nelli kirjoitti...

Onnittelut uudesta palapelistä! Mulla on samainen palapeli ollut kanssa reilun kuukauden. Pari vuotta siitä haaveilin ja tänä syksynä tuli vihdoin sopiva väli (= muutto tänne jenkkeihin) ostaa se. Vaan parin vuoden päästä siitä on varmaan myös luovuttava, kun on aika palata Suomeen... Mutta hirmu kätevä ja nielee tavaraa hurjan paljon. :)

Tuija kirjoitti...

Lapsiparkissa on täälläkin tunnin raja, ja kyllä! siellä viihtyy meidän vanhempi tyttö tosi hyvin. Muuten, tiedoksesi, kommentoin Kotilieden blogiasi nimimerkillä Tuikkuliini, joskus käytetty lempinimeni Tuikku kun oli jo jonkun muun käytössä.

Anrinko kirjoitti...

Meillä on tuo sama lipasto ja se on IHANA! Kaunis ja todella kätevä käytössä. Sopii minne vain.
Ollut meillä eteisessä, olkkarissa ja nyt makuuhuoneessa.
Ihan parhaita Ikea ostoksiani!

Sari kirjoitti...

Hei Nelli ja kiitos kommentistasi. Siis sinäkin asustat täällä Jenkkilässä! Missäpäin asustelet? Tuo Ikean kaappi on kyllä mainio ja minä itse kyllä olen suunnitellut raahaavani tämän sitten joskus Suomeen palatessamme myös sinne suuntaan... ;-)

Moi Tuija, siis lapsiparkkiin sielläkin. Ahaa, taisitkin olla tänään juuri kommentoinut tuonne Kotilieden blogiini. Kiva, kun jätät kommenttia! Se lautasliinanpidike on tosi helppotekoinen ja kilisee kivasti, eli kannattaa kokeilla.

Hei Anrinko. Ihan samaa mieltä kanssasi, ihana lipasto! Sitä mäkin täs ajattelin ton lipaston suhteen, et se tosiaan menee minne huoneeseen vaan. On kaunis, yksinkertainen ja sinne mahtuu vaikka kuinka paljon tavaraa!

Nelli kirjoitti...

Hei Sari, Chicagossa olen suorittamassa jatko-opintoja. Kohta ensimmäinen semester takana kaksivuotisesta tutkinnosta... Mulle taitaa tulle halvemmaksi yrittää löytää sama lipasto Suomesta, kuin roudata sitä muutossa mukana. Pitää jättää jotain perinnöksi seuraaville kansainvälisille opiskelijoille. ;)