2009-10-28

Kurpitsapellolla - At The Pumpkin Fields

Tämä viikko taitaa olla meillä ihan yhtä kurpitsajuhlaa. Sunnuntaina käväisimme läheisellä kurpitsapellolla tai paremminkin koko perheen puuhapuistossa, sillä tällä maatilalla on ohjelmaa aina pomppulinnoista jättimäisiin labyrintteihin. Ja sitten niitä kurpistoja, tietty!

This week is all about pumpkins and on Sunday we went to a local Pumpkin Field. This Pumpkin place is more like a theme park with all the hayrides, slides, labyrinths etc. And of course, pumpkins!

Neidillä oli taas sen verran vauhti päällä, että hyvä kun malttoi kuviin pysähtyä!

Our daughter was filled with energy, so much that it was nearly impossible to take photos of her!

Perheen pienimmät ja ne kurpitsat sai lastata näihin Radio Flyers-kärryihin.

The smallest ones of the family and the pumpkins could be moved around in Radio Flyers.
Tässä ollaan menossa pikkulabyrintissä ja intoa on taas niin, ettei oikein meinannut perässä pysyä.

Here someone is already inside one of the smallest labyrinths. And still so much energy it was hard to keep up with her.

Nämä heinästä tehdyt ukkelit ja akkelit ovat täällä suosittuja koristeita niin Halloweenina kuin vielä Thanksgivingin aikaankin.

These decorations made with hay are very popular here during Halloween and even Thanksgiving season.

Niitä sitten riittikin joka lähtöön. Oli söpöjä pieniä oransseja.

And oh boy, there were so many pumpkins. These cute little orange ones.

Ja isoja ja lihavia ja pyöreitä, monissa eri väreissä.

And big and fat and round ones, in different colors.

Jotkut niistä tosi kaunokaisia...

Some of them really pretty...

Ja jotkut niistä jo ehkä parhaat päivänsä nähneitä...

And some of them looking like their best days are already behind them...

----------------------------------------

Kurpitsoja siis näkyy tällä hetkellä kaikkialla, mutta kun päästään ensi viikkoon alkavat kurpitsat katoamaan kaupoista ja maatiloilta ja kohta jo saadaan ihastella joulukuusia!

So I guess I could say we see pumpkins everywhere, but I think that after this weekend we see less and less of them and soon it's time to see Christmas trees!

15 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kurpitsapellolla kurpitsa-aikaan,ihanan värikästä.Mullakin on sellainen kokemus,New Yorkin osavaltiossa,ja se värikkyys on ihanaa!

Mari kirjoitti...

Vau, no on kurpitsa poikineen :) Tuo oli varmasti mukava reissu!

suklaamarenki kirjoitti...

Aivan mahtavia kurpitsoja! Hauskan iloisia kuvia tyttärestäsi :)

Lisay kirjoitti...

Olen banaani-ja viinirypaleviljelmilla ollut ja jopa tyoskennellyt puuvillapellolla,mutta kurpitsapellolla en koskaan.Hienon nakoista!
Kurpitsat ovat kauniita ja joka vuosi haluaisin kasvattaa koristekurpitsoja ja aina se on jaanyt...

Tuija kirjoitti...

Meillä tytär hinkuaa jostain syystä, että ensi kesänä pitäisi laittaa kasvamaan omia kurpitsoja. En tiedä mistä on kurpitsainnon saanut, kun ei ole ikinä kurpitsaa edes maistanut eikä Halloweenistakaan vielä ymmärrä mitään. Liekö jostain lastenohjelmasta. Voisihan sitä muutaman siemenen kompostikasaan laittaa ja kokeilla. Naapuri aikoinaan kurpitsoja kasvatteli ja meillekin niitä syksyisin riitti. Äiti ei vain osannut tehdä muuta kuin kurpitsapikkelsiä (yök), joten mun kurpitsaintoni on vähän niin ja näin. Mutta koristekurpitsat ovat hienoja.

Marsuliini kirjoitti...

Ihania kuvia! Niin tunnelmallisia ja värikkäitä :) On niin kiva seurailla teidän touhujanne, kaikki on siellä niin erilaista. Oikein ihanaa Halloweenia ♥

fräulein klein kirjoitti...

Dear Sari, your pumpkin photos and your halloween decoration are so wonderful!
We have still carved no pumpkin, however, we must still make up for this this day.
Warm greetings, Yvonne

Heluna kirjoitti...

Silloin lapsettomana ei koskaan tullut eksyttyä näihin paikkoihin, vaikka varmaan ois silloinkin ollut mielenkiintoista. Mutta lasten kanssa varmaan ihan huippujuttu!

Sari kirjoitti...

Moi Yaelian, kurpitsapellot on kyllä värikkäitä ja täynnä erilaista tekemistä, erityisesti perheen pienimmille. Ja meidän neiti on tästä paikasta ihan innoissaan. Saatetaanpa poiketa vielä tällä viikolla uudestaankin.

Moi Mari, juu, tämä on ihan kiva paikka ja löytyy tästä ihan meidän läheltä, joten saatetaan tosiaan mennä tuonne vielä toistamiseen.

Hei Suklaamarenki. Noita eri värisiä kurpitsoja olisin saattanut ostaa itsellekin, mutta hinnat olivat hiukan liian korkeat, joten sinne jäivät nuo värikkäät ihanuudet toisten ostettaviksi.

Lisay, wau, sinullahan on ollut mielenkiintoisia kokemuksia takanasi. Olisipa jännä työskennellä banaani-, tai viinirypäleviljelmillä. Puuvillapellollakin olisi tosi mielenkiintoista, tosin minä en varmaan pystyisi pitämään näppejäni erossa niistä ihanista puuvillatupsuista. Eipä ole koristekurpitsoja meilläkään, vaikka on ollut suunnitteilla niitä kasvatella.

Hei Tuija. Aika hauska tuo tyttäresi kurpitsainto! Lapsilla noita ideoita riittää ja välillä on tosiaan kummastelemista, että mistä ne oikein ideoitaan saavat!

Hei Marsuliini. Täällä on syksyisin tarjolla kaikenlaista kivaa tapahtumaa ja jopa mahkuja niissä käydä. Kesän kuumina kuukausina kun ei meinaa saada itseään revittyä kotoa juuri muualle kuin uima-altaalle. Syksyt on täällä siis sitä aktiivisinta aikaa, ainakin meidän perheessä.

Hi Yvonne, and thank you for your comment. I am waiting to see what kind of pumpkins you're going to decorate!

Moi Heluna. Minä taisin muutaman kerran heilua noilla kurpitsapelloilla jo ennen N:n syntymää, mutta nyt on ihan oikea syykin mennä lapsen kanssa tuonne kameroineen heilumaan... ;-)

Tilu kirjoitti...

Kurpitsa suomeksi kuulostaa jotenkin rumalta, mutta tuo englanninkielen sana pumpkig tuntuu jo suussa pyöreältä ja hauskalta.

Sari kirjoitti...

Tilu, pumpkin on kyllä ihan kiva sana ja monesti myös lapsista täällä sanotaan jotenkin siihen tyyliin kuin: My little pumpkin! tms. Pumpkin tai kurpitsa, monissa eri väreissään ja kokoluokissaan aikas kiva ilmestys joka tapauksessa.

Tilu kirjoitti...

Hei taas,
Käyhän Sari nappaamassa blogistani haaste ja tunnustus.

Sari kirjoitti...

Moi Tilu, oi joi, käyn heti katsomassa mitä sieltä löytyy!

mimmuli kirjoitti...

Siellä on tuo kurpitsajuhla kyllä aika suurellaan.Suomeen pikkuhiljaa vasta hiipimässä esiim. mistään kaupoista ei saa kurpitsan kurpitsaa edes koristeeksi..=/ ei löydy ei..Olen koitanut kovertaa lanttuja..ei oikein onnistu.=/

Sari kirjoitti...

Moi Mimmuli. Niinkuin ollaan miehen kanssa huomattu, täällä on kaikki suurta. Jo ruokakauppaan mennessä sen huomaa, kun ei osaa valita edes muropakkausta... :-)

Se on kyllä hassua, ettei kurpitsoja ole kaupoissa. Mutta ehkä nekin jo tekevät tuloaan ja jospa jo ensi vuonna niitäkin löytyisi. Erilaisia koristeita ja pukuja siellä sen sijaan jo taitaa olla kaupan. Suklaamarengin blogissa oli kiva vihje, jossa hän oli tehnyt kurpitsamaisen koristeen appelsiineista. Käypä kurkkaamassa.