2009-07-09

Yhtä juhlaa - It's all about celebration

Alkulomaan on sisältynyt myös juhlahumua ja niistä suurimpiin kuuluivat enoni ja tätini samanaikaisesti järjestetyt 60-vuotisjuhlat.

During our summer vacation we have celebrated all sorts of things. One of the biggest party was when we celebrated my uncle's and aunt's 60th birthday.

Vasemmalla tyttären piirtämä onnittelukortti (kuvassa enoni ja tätini hääasuissaan, eikö ole hauska?) ja oikealla sitten mamman askartelema onnittelukortti.

On the left you can see a birthday card made by our daughter (my uncle and aunt are in the picture wearing their wedding dress and suit) and on the right is a card I made.

Boolin teko oli vastuullani ja siitä tuli tosi makoisaa, muttei kuitenkaan liian imelää. Tässä vielä ohje, jonka nappasin täkäläisestä naistenlehdestä, mutta jota hiukan muuntelin. Määriä voi muunnella riippuen siitä, kuinka monelle henkilölle boolia valmistetaan tai kuinka vahvaa/keveää siitä halutaan.

2 dl vodkaa
3 dl mansikkalikööriä
1 plo valkoviiniä (käytin kuohuavaa Lambruscoa)
1 plo kivennäisvettä (käytin Novellen maustamatonta kivennäisvettä 1,5 l)
runsaasti jääpaloja
tuoreita mansikoita
mansikanlehtiä

Booli maistui raikkaalta ja näytti tosi kesäiseltä!

-----------------------------------

I made this drink bowl. Here is the recipe.

2 dl (6-7 ounces) vodka
3 dl (8-10 ounces) strawberry liquor
1 bottle of white wine (dry or semi dry, can also be a bit bubbly or even sparkling wine)
1 bottle of mineral water (about 50 ounce bottle)
lot of ice cubes
fresh strawberries
strawberry leaves

The drink tasted pretty good and looked very fresh and summery!
Minun vastuulleni osuivat myös voileipäkakkujen valmistukset. Niitä tulikin sitten koottua yhteensä viisi kappaletta. Tässä valmistumassa savulohi- ja kinkkuvoileipäkakut.

I also made all the, hmm, what this might be called in english... Well, some sort of sandwich cake I suppose... I made alltogether five of them. Two smoked salmon cakes and three ham cakes. Here I am just starting to make the salmon and ham cakes.

Ja tässä sitten kakuista kaksi. Toinen kinkku- ja toinen savulohikakku.

And here are two of them. The other one is the ham and other is the smoked salmon cake.

Ja tässä vielä pari kakkusta. Koetin koristella kaikki vähän eri tyylillä. Kivaa, mutta aikaavievää puuhaa, juuri tuo koristelu.

And here are couple of more cakes. I tried to decorate each of them a bit differently. It was all fun, but very time consuming, especially the decorating part.

Työn lomassa iski myös nälkä, enkä malttanut olla rakentamatta itselleni tällaista lohi-katkarapuleipää. Oli muuten aivan ihanan makoisaa leipää. Real-viipale, päällä creme fraiche-pohjaista kastiketta, jossa tilliä, sitruunaa ja raastettua kurkkua, sekä aavistus suolaa ja sitruunapippuria. Päällä runsaasti savulohta ja katkarapuja, vähän tuoretta tillliä ja raikasta sitruunaa. Nam!

When decorating the cakes above I got hungry (suprise) and couldn't resist making myself this delicious salmon shrimp sandwich. It was so yummy! One slice of Fazer Real-bread, Creme fraiche based sauce with fresh dill, lemon juice and cucumber and a hint of salt and lemon pepper. And on top I put a lot of smoked salmon, shrimps, some fresh dill and lemon. Yummy!

7 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Näyttävätpäs herkullisilta!

Sari kirjoitti...

Kiitos Vekarus, ne myös maistuivat herkulliselta! Hmm, vähän jopa liiankin herkulliselta, sillä tulipa kyllä itsekin vedettyä aikas monta palaa, etenkin tuota savulohikakkusta... ;-)

Paivi kirjoitti...

Eihän tällaisia kuvia saa näytellä ;-) Nälkä iskee...

Ovat kyllä namin näköisiä samoin kuin tuo booli. Oikein mukavaa lomaa teille, kirjoittelen sulle Sari piakkoin lisää meilillä :)

Sari. kirjoitti...

Ihanan herkullisia kuvia, erityisesti tuo booli näytti herkulliselta!

Sari kirjoitti...

Moi Päivi. Voileipäkakut ovat kyllä nameja, vaikka taitavat ollakin aikamoisia kaloripommeja... ;-) Ja kiitos, tässähän se loma on hujahtanut vauhdilla, mukavaa alkavaa lomaa myös sinulle!

Moi Sari ja kiitos. Booli oli tosi raikasta, mutta tuon mansikkaliköörin suhteen pitää olla varovainen, ettei juomasta tule liian makeaa.

Ilona kirjoitti...

Tyttäresi tekemä kortti on suloinen:) Tuollaiset ovat juuri niitä parhaita kortteja!

Upeita herkkuja olet väsännyt! Arvaapa, iskikö nälkä!!!

Mari kirjoitti...

Herkullisen näköisiä voileipäkakkuja! Ja booli näyttää makoisalle...