2009-07-07

Löytöjä pohjoisesta - Finds from the North

Nyt olemme taas takaisin vanhoissa kotimaisemissa Keski-Suomessa ja taskussa on monta mukavaa muistoa Pohjois-Suomen maakuntamatkasta.

Muistojen lisäksi matkasta tarttui mukaan myös yllätys yllätys ;-) muutamia kodintarvikkeita ja esineitä.

Now we are back here in Central Finland from our roadtrip to the Northern parts of our beautiful country.

We have a lot of nice memories and on top of that I also made some nice finds from there.

Vanhempani halusivat käydä Ruotsin puolella Haaparannassa ja lähdin tietty tyttären kanssa matkaan mukaan. Sieltä löytyivät kuvan metallinen hedelmäkori sekä rottinkiset tuikkupitimet. WC-taulu löytyi Zeppelinistä Oulun kupeesta ja seinäkoukut sekä lasipullo täkäläiseltä kirpparilta, kuten myös hempeät Hemtexin paneli-verhot, jotka näkyvät hivenen tuolta koukkujen alta.

My parents wanted to go to Sweden while we were at Oulu region and I joined them there with our daughter. And I found some very nice things from there, like the metal fruit bowl in the photo above and those votive holders made from wicker. Other things in the picture are finds from local flea market.

Koukut ja muut esineet lähtevät suurelta osin matkaamme Teksasiin.

These hooks and other things will most likely all travel to Texas with us.

Riihimäen vanha lasipullo löytyi pari päivää sitten kirpparilta ja nuo ihastuttavat kulhot ovat myös löytöjä Ruotsin puolelta.

This old Riihimäki bottle is a find from a local flea market and those lovely serving bowls are finds from Sweden.

Nuo kulhot ihastuttivat siinä määrin, etten voinut olla niitä ostamatta. Kulhoja löytyy kyllä jo melko runsaasti, mutta ei niitä ole koskaan liikaa... ;-)

These serving bowls were so cute I couldn't resist buying them. Yes, we already have a lot of bowls like this, but hey, we never have too many of these... ;-)

Ja nämä ihastuttavat rottinkiset tuikkupitimet lähtevät myös matkaamme. Ne päätyvät luultavimmin olohuoneeseemme.

And these lovely wicker votive holders will travel with us back to U.S. They will probably end up in our family room.

Mukavaa ja rentouttavaa viikon jatkoa toivotellen,

Have a nice and relaxing week,Sari

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pakko jättää jotain kommenttia! Bongasin sinut jostain jonkin kautta enkä sen kummemmin ole lueskellut blogiasi tms, mutta sinulla on valtavan hienoja/ihania/upeita nuo kuvat. :> Ihan kateelliseksi tulee.

Vekarus kirjoitti...

Ihania löytöjä! Mukavaa, että saatte jotain mukaannekin.

MariaK kirjoitti...

Hauskaa! Mekin käytiin Haaparannassa ja tuota samaa koria ja noita ruusukulhoja hypistelin. Mies toppuutteli siihen malliin, että jätin väliin. Kauniita ovat! :))

Anonyymi kirjoitti...

Siellähän ne verhot on,hyvä että otit ne mukaan ;)on ne nätit,ja tutut koukutkin näkyy.Kaikkee ihanaa menossa vetten taa!
Tulkaahan käymään,niin näät samalla mun ostokset!
T.Tiina

Mari kirjoitti...

Hienoja löytöjä olet tehnyt! Minäkin juuri tulin Haaparannasta ;) Kauniita kuvia alemmassa postauksessa Oulusta, sitä ei välttämättä itse huomaa kauniita yksityiskohtia kun on niin tuttu kaupunki...

HIIRIEMO kirjoitti...

Todella ihania löytöjä olet tehnyt! Olivatko edellisen postauksen kuvat siis Oulusta? Kaunis kaupunki kuvien perusteella, itse olen lähinnä ajellut vain ohi ja kovin modernilta on aina vaikuttanut.

Mukavaa loman jatkoa!

Pink Links kirjoitti...

Nuo kulhot ovat taivaallisen ihania!

Sinulla on silmää kauneudelle:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania löytöjä olet tehnyt!

Karita

Sari kirjoitti...

Hei anonyymi ja kiitos kommentistasi. Kuvia olen napsinut jo vuosia, joten kiva, jos se näkyy myös kuvissa... ;-)

Hei Vekarus. Juu, kyllä mulla aina jotain matkaan tarttuu. Hamsteri kun olen... ;-)

MariaK. Siis ihan tosi? Voi juku, minulla ei ollut mies mukana, kun oli työssä tuon päivää, joten toppuuttelut jäivät väliin ja silläpä lähtivät matkaani. Kyllähän tuo vähän katseli ostoskassini sisältöä, että jaahas, sitä sitten käytiin vähän Ruotsin puolella. Mutta kun halvalla sai niin...

Moikka Tiina. Juu, kiitos sulle, kun lainasit mammalle pari euroa, jotta sain verhot matkaani ;-) Täs taitaa jo kohta olla yksi laukullinen shoppailtua tavaraa kotiin vietäväksi. Meillä saattaisi olla tänään mahdollisuus tulla käymään, pitääpä soitella.

Hei Hiiriemo. Edellispostauksen kuvat olivat tosiaan Oulusta, kyllä sieltä modernien rakennusten lisäksi löytyy myös paljon kauniita, vanhempia rakennuksia sekä vanhempaa tyyliä jäljitteleviä taloja. Siis muutakin kuin betoniviidakkoa on kaupungissa tarjolla.

PinkLinks. Ei noita kulhoja vaan kertakaikkiaan voinut jättää ostamatta, sen verran hivelivät silmää väreillään ;-) Vähän liiaksikin kaikki kaunis kiehtoo, sitä mieltä on ainakin miesparka, joka hohhailee aina näitä hankintojani.

Paivi kirjoitti...

Ihan mahtavaa, miten sinulla aina riittää tuota silmää löytää kaikkea jännää mistä vaan :) Itse ei vaan osaa katsoa kirpparipöytiä sillä silmällä vaan monesti siellä vaan näkee rojua...

Mutta näistä sinun postauksista toivottavasti oppii!! Ihanaa :)

Sirkka kirjoitti...

Onpa kiva kuulla, että kaikki on sujunut hyvi ja olette nähneet ja kokeneet paljon mukavaa ...
ihanat nuo Ruotsin puolelta olevat kulhot, niin kauniit niissä on jotain mistä pidän paljon...oiskos värisävyt ja kukat...:) näin kesään sopien!
Kiitos kun näytit kuvia Oulusta, enpä ole siellä koskaan käynytkään:)
Kauniita kuvia!

Mukavaa päivää edelleenkin!

Teija kirjoitti...

Minä oisin aatellut, että kuvat ovat Porvoosta, heh :)

Ihania ostoksia olet sinäkin tehnyt! Ja kiva että teillä on ollut tähän astikin jo kiva loma!

Sari kirjoitti...

Moi Päivi. No jaa, välillä kyllä tuntuu itsestäkin siltä, että onpa paljon roinaakin noilla kirppareilla tarjolla, mutta taas välillä onnistaa tehdä hyviäkin löytöjä ;-)Mutta siis, kyllä siellä kaiken tavaran keskellä on usein aarteitakin, kun vaan jaksaa katsella silmä tarkkana.

Moi Sirkka. Oulussa tuli itsekin käytyä nyt ensi kertaa ja yllätyin kyllä positiivisesti. Ja löytöjä tuppaa tehtyä, kuljin sitten missä milloinkin ;-)

Moi Teija, ei tosiaan ole Porvoo, vaikka nuo makasiinit ehkä hivenen muistuttavatkin niitä Porvoonjoen tuntumassa olevia rakennuksia. Porvoo on kyllä tosi kaunis kaupunki, siellä kun pääsisi taas pitkästä aikaa käymään, niin olisipa kiva! Loma on ollut kiva, mutta ihan hirmuisen nopeasti tämä aika kuluu ja tuntuu vähän haikealta, että tuo meidän isukki jo ensi viikolla matkaa takaisin meren taakse.

Hanna kirjoitti...

Löysitpä ihania juttuja sieltä pohjoisesta. Itse olen lähdössä tänään tampereelle ja toivottavasti löydän sieltä jotain kotiinviemistäkin. Lähinnä kyllä käytetään lapsia särkänniemessä.=)
Oulu on mahtava kaupunki ja kaunis kesällä. Mutta on siellä talvellakin koettavaa, esim. joulun aikaan..=) Ollaan ajateltu mennä sinne kesälomareissulle vielä vaikka matkaa ei ole kuin 80 km.=) pyörät mukaan ja katsellaan kaikki ihanat vanhat rakennukset ja torit ym.. T. hanna

Sari kirjoitti...

Hei Hanna ja kiitos kommentistasi. Tampereellakin olisi kiva käydä katsastamassa kivoja sisustuspuoteja ja kivan kesäkaupungin tunnelmaa muutenkin. Särkänniemi on kiva paikka, joten lapsilla on taatusti hauskaa tiedossa!!! Oulu vaikutti tosiaan ihan kivalta paikalta ja ihan tosi, on varmasti joulun aikaan tosi kiva kokemus!