2009-07-05

Mikä kaupunki? - Which city?

Hui, eka viikko jo Suomen lomaa takana ja aika on kyllä hurahtanut ihan hurjaa vauhtia! Isukki on enää Suomessa kanssamme reilun viikon ja sitten jo matkaa takaisin kotiin, rapakon taakse.

Mutta olemme kyllä nauttineet Suomessa olostamme suunnattomasti ja jo ekalla lomaviikolla meillä oli mahdollisuus matkata isukin kanssa tähän kauniiseen kesäkaupunkiin. Näiden kuvien myötä kysynkin, että mikä kaupunki mahtaa olla kyseessä?

Oh my, the first week here in Finland is already behind us and the time has flied way too fast! And daddy is here with us only one more week before he heads back home to U.S.

But we have enjoyed our time here truly and during the first week here we traveled with daddy to this beautiful city. With these photos I want to ask you, which city (in Finland) this is?Nämä kauniit arkkitehtuuriset yksityiskohdat kaupungin useissa rakennuksissa ihastuttivat.

I really enjoyed all the beautiful architectural details this city offered.


Tunnistatko ehkä tämän rakennuksen yllä?

Maybe you recognize this building (especially if you are finnish)?

Mutta erityisesti näistä rakennuksista tämä kaupunki ehkä parhaiten tunnetaan...

But especially these buildings are known to be a part of this city...Ja tämän kuvasarjan alin kuva ehkä paljastaa viimeistään tämän kaupungin? Kivat viisi päivää saimme näissä maisemissa (ja vähän toisaallakin) viettää pikkuneidin ja isovanhempien seurassa.

And the photo above is probably the one that at least all the Finns recognize from this city? We spend five very sunny days here (and a bit elsewhere too) with our little one and her grandparents.

Mukavaa viikon alkua teille kaikille blogiystäville! Nyt palailen taas tänne blogiin, kun pienen nettipimennon jälkeen nettiyhteydetkin taas toimivat vähän paremmin... ;-)

Have a nice week! Now I will update this blog more frequently, since I am able to use computer more often without any trouble to be connected to the internet... ;-)Sari

16 kommenttia:

MariaK kirjoitti...

Onko meijän kotikaupunki noin nätti?
:))

Tervetuloa tänne pohjolaan! :))
(Nähdäänkö kupillisella kahvia? Vai joko matkasi jatkui?)

Mia kirjoitti...

Tiedan paikan, tosi kaunis. Mutta mulla taitaa olla pieni etu tassa :o) Hauskaa loman jatkoa.

-Mia-

Marsuliini kirjoitti...

Olen asunut lapsuuteni 100 km:n päässä tuosta kaupungista. Mitään muuta vikaa ei ole muutakuin, että aina tuulee ja haisee pahalle :( Hyvää loman jatkoa!

Tarja V. kirjoitti...

Ihana kaupunki Oulu <3 Siellä olen syntynyt ja nuoruus vuoteni viettänyt!

Sooloilija kirjoitti...

Ja minä puolestani asun parinsadan metrin päässä suurinta osaa näistä kuvista!
Kylläpä olet ihanasti kuvannut Oulua. Onpa meillä tosiaan kaunista!

titta kirjoitti...

Ensin tuntui vaikealle kysymykselle mutta osoittautuikin helppoakin helpommaksi :) Mukavia lomapäiviä, kun taas saataisiin sitä hellettä.

Jutta kirjoitti...

Heii, tutulta näyttää! Ihan kotinurkillani :) Oletko viihtynyt hyvin Oulussa?

Sari kirjoitti...

Moi Maria. Kyllä se vaan on näin nätti! Ja monta kaunista rakennusta ja paikkaa jäi tästä vielä puuttumaan tästä kuvasarjasta... Olemme jo suunnanneet alas Keskiseen Suomeen, josta itse olen lähtöisin. Kahvittelut jäivät niin sinun kuin monen muunkin immeisen kanssa tekemättä ja kyllä harmittaa. Mutta olin matkassa miehen, tyttären ja vanhempieni kanssa ja nuo vanhukset eivät osanneet pysyä paikallaan, vaan joka päivä piti kehitellä jotain aina Haaparannasta koskikierroksiin saakka, joten ei tullut oikein mittään mistään suunnitelluista tapaamisista... :-( Mutta ehkäpä vielä tapaamme jossain. Oletko itse kesän aikana reissun päällä töinesi täällä kesä-Suomessa? Siinäkin saattaisi tulla mahdollisuus, jos sattuisit olemaan näillä nurkilla liikenteessä.

Moi Mia ja kiva, kun olet jättänyt kommenttia ;-) Juu, sulla tosiaan taitaa olla vähän parempi kuva tuosta Oulusta, itse olin ekaa kertaa Oulussa ja ihastuin etenkin tuohon torialueeseen ja kaikkiin noihin vanhoihin rakennuksiin. Kohta tekin jo olette täällä suunnassa. Oikein hyvää ja turvallista matkaa teille!

Hei Marsuliini. Kaunista oli, mutta juu, tuulista hivenen, etenkin Nallikarilla, jossa meri kyllä löi väliin melkoista aallokkoa rantaan. Mutta ei tuo haju niin haitannut, ainakaan kun vertasi siihen kovasti hajuttavaan Kemiin, jonka ohi ajoimme vielä pohjoisempaan suunnatessamme.

Hei Tarja V. Ja kiitos sinulle kommentistasi. Oulu yllätti positiivisesti ja kauniissa kaupungissa olet saanut nuoruutesi viettää.

Moi Sooloilija. Siis ihan todella! Asutko ihan noilla nurkilla? Voihan kökkö, siinähän olisi voinut poiketa yhdessä kupposella, jos kerran ihan noilla tienoilla asustit. Ihastelimmekin niitä kauniita kerros- ja rivitalomaisia rakennuksia esim. ihan siinä rannan tuntumassa. Tosi kivoja ratkaisuja ja mieletön sijainti!

Moi Titta. Ihan tahallani laitoin alkuun vain noita lähikuvia rakennuksista, tuo alin kuva taatusti viimeistään kaupungin paljasti. Mutta jos olisin laittanut kuvan toripolliisista, niin takuulla kaikki olisivat tienneet tämän paikan heti. Ja kiitos, lomaa on onneksi vielä useampi viikko jäljellä, tosin isukki matkaa jo takaisin Valtoihin ensi viikolla.

Moi Jutta. Siis ihan tosi, oletko sinäkin täältä suunnalta kotoisin? Tosi moni asustaa Oulun suunnalla, itse on myönnettävä, etten ole aiemmin Oulussa edes käynyt, mutta nyt kun mies oli siellä koulutus- ja työmatkalla, lähdimme mukaan. Ja kiva kaupunki oli, viihdyimme kyllä. Nyt olemme taas takaisin Keski-Suomessa, josta olemme molemmat lähtöisin.

Suzhouren kirjoitti...

Miten kummassa olet saanut Oulusta noin nätin kaupungin kuviisi???
Itse en osaa nähdä siinä mitään erityisen kaunista torialueen lisäksi. Pikemminkin Oulu on minusta aika ruma, uusilla rakennuksilla pilattu kaupunki. Pitäisi varmaan joskus katsoa tätä kaupunkia turistin silmin ;).

Mutta kiva, että viihdyitte!

Sari kirjoitti...

Moi Suzhouren. Siis tiedätkö, että itsekin kuulin monelta, että jaahas, näinköhän pidät Oulusta ja ei se nyt ole kummoinen jne. Mutta mä kyllä yllätyin positiivisesti ja ihastelin kaikkia niitä vanhempia rakennuksia kaupungissa. Ja yllättävän iso kaupunkikin Oulu on, ja varsin elävä etenkin näin kesäaikaan. Juu-u, ehkä katselin hiukan turistin silmin ja toki ne modernitkin rakennukset pistivät silmiin, mutta ihan kiva kaupunki, ainakin näin kesäturistin silmin... ;-)

Anu kirjoitti...

Heippa Sari!
Vai Oulussa sitä oltiin:)
Olen siellä ollut vainkerran käymässä,lapsuuskaverini kyllä onsieltä kotoisin,joten paljon olen siitä kuullut.
Mutta tulkaa toki jo alemmas tänne lämpöisempään,heh:)

eve kirjoitti...

Minunkin kotikapunki vielä vähän aikaa sitten.. ikävä on :( tosi kauniita kuvia olet ottanut mutta vähän tahtoo kyllä tulla koti-ikävä noita katsellessa :) Mukavaa loman jatkoa!

Sari kirjoitti...

Hei Anu, juu-u, Oulussa oltiin ;-) Ja etelämmäskin ollaan jo suunnattu, tänne kotikonnuillemme Keski-Suomeen. Näin kesällä Oulu vaikutti kivalta, talvella voi tosin olla aikas viileä paikka asustaa...

Hei Eve. Kotikaupunkiin se kummasti aina ikävä tulee. Itsekin huomaan kaipaavani kotiseuduille tänne Keski-Suomeen, Jyväskylän tyttöjä olen. Ja kiitos, lomaa on vielä nelisen viikkoa jäljellä. Todella nopeasti on jo reilu viikko lomasta hurahtanut.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia olet vanhasta kotikaupungistani saanut.
Minä olen vasta pois muutettuani tajunnut Oulun kauneuden, ainakin kesällä. Ja kun sinne harvoin pääsee, on Rotuaarilla ihan kiva käveleskellä räntäsateessakin ;-)
Sinulla on kiva blogi, olen lueskellut sitä nyt tovin.
Mukavaa kesän jatkoa siellä Suomessa!
T: Frau R

Sari kirjoitti...

Moikka Frau R. Kyllä vanha kotikaupunkisi on tosiaan kaunis paikka! Ja kiitos, tästä blogista on tullut jo tapa, eikä tätä voinut edes laittaa kesätauolle. Mukavaa kesän jatkoa myös sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Oulussa ei ole niin paljon vanhoja rakennuksia jaljella, kuin ehka muissa etelaisen Suomen kaupungeissa, kun sodan pommituksissa ovat tuhoutuneet. 60-70-luvuilla rakennettiinkin sitten uutta ja "hienoa,laatikkomaisia rakennuksia, jotka eivat kylla omasta mielestani istu hyvin entiseen kaupunkikuvaan. Kesakaupunkina kiva valoisien oiden syleilemana...