2009-07-29

Porvoo

Viime viikolla käväisin pikaisesti Helsingissä ja paluumatkalla en malttanut olla kurvaamatta Porvooseen. Olen aina pitänyt Porvoosta ja sen vanhan kaupungin tunnelmasta. Ja taas kerran nautin pienestä hetkestä tässä kauniissa kaupungissa.

Last week I visited Helsinki and on my way back I just had to go to Porvoo. I have always liked Porvoo and especially the old part of this city. And again I really enjoyed my short time there.

Kirkko keskellä kaupunkia. Kauniilta näyttää, vai kuinka?

Church in the middle of the city. It looks beautiful, doesn't it?

Porvoonjoen varrelta löytyvät nämä tutut punamullalla maalatut talot, myymälät ja museot.

At the edge of the Porvoo river are all these old houses, stores and museums.

Ne ovat joteskin tosi hellyyttäviä ja idyllisiä, omalla hurmaavalla tavallaan.

They are so cute and idyllic, in their own charming way.

Ja vene on kätevästi parkissa heti oven ulkopuolella.

And boat is parked just outside the doorway.

Yksinkertaista, mutta kaunista.

Simple, yet beautiful.

Vanhan kaupungin rakennustyyli ihastuttaa muutenkin. Kivat sisäpihat ovat kauniisti toteutettuja ja muistuttavat menneestä ajasta.

The style of the old part of Porvoo is very lovely. There are lots of fenced yards that are so cute and remind me of old times.

Mukulakivikatuja unohtamatta tässä kaupungissa on oma, kiehtova tyylinsä.

And let's not forget those old driveways made with rocks in different shapes and sizes, which add their own charm to this town.

-------------------------------------

Mutta nyt nukkumaan! Olen huomannut muuttuvani loman viime metreillä yökukkujaksi ja kello näyttää taas pelottavasti jo miltei yhtä yöllä. Siis hyvää yötä!

But now it's time to go to bed! I've noticed that the less I have vacation time left, the later I stay up at night and now the clock is ticking around 1 a.m. So good night everyone!


Sari

19 kommenttia:

MariaK kirjoitti...

Kaunista!

Vekarus kirjoitti...

Kauniita kuvia!

Minä olen kanssa ruvennut kukkujaksi, huolestuttavaa! Miten käy kolmen viikon kuluttua?

Heidi kirjoitti...

Aivan ihania kuvia kyllä otat. Oikein mukavaa loman jatkoa :)

Jutta kirjoitti...

Monessa blogissa olen jo nähnyt kuvia Porvoosta, näyttää aivan ihastuttavalta. En ole itse koskaan käynyt, mutta uteliaisuus on herännyt :) Ihania vanhoja rakennuksia, mukava että jossainpäin arvostetaan niitä.

Ainosofia kirjoitti...

Upeasti otettuja kuvia kävin ihailemassa.

Nuo Oulun kuvat kyllä olivat ihania :)
Pitäisköhän lähteä itsekkin näin loman kunniaksi turistina kuvailemaan.

Sitä muualla kuvataan ja oman kaupungin nähtävyyksiä harvemmin...
Pitänee laittaa minunkin tietoisku Omasta kaupungista.

Sari kirjoitti...

Hei MariaK ja kiitos ;-)

Moi Vekarus ja kiitos. Siis juu, mua kans huolestuttaa tämä valvominen, et miten täs vielä käy. Mutta nyt ollaan lomalla, joten... NO hätä!

Hei Heidi ja kiitos kaunis sanoistasi.

Moi Jutta. Kannattaa kyllä käydä Porvoossa, itse pidän tosi paljon tuon kaupungin ja etenkin vanhan osan tunnelmasta. Se on ihanaa, että vanhoja rakennuksia vielä löytyy suomalaisista kaupungeista.

Hei Ainosofia ja kiitos kommentistasi. Oulu oli myös kiva kaupunki, sieltäkin löytyi yllättävän paljon vanhoja rakennuksia, jotka aina jaksavat mua ihastuttaa. Musta ei taitaisi enää olla asumaan keskelle betoniviidakkoa, jossa kaikki on uutta ja modernia... Hauska muuten, et mä olen kans kuvaillut kaikkia muit kaupunkeja ahkeraan, mut sit ei vanhasta kotikaupungistani Jyväskylästä ole juurikaan täällä kuvia näkynyt. Pitänee korjata tuo asia ennen loman loppumista...

Sooloilija kirjoitti...

Porvoo on melkein kuin 'ulkomaita', en ole koskaan käynyt kun se ei ole koskaan ohikulkumatkalla. Sinne pitäisi joskus ihan erikseen lähteä katsomaan tuota kaikkea kaunista mitä olet kuvannut.

Kirkkokin on saanut hyvän näköisen uuden katon. Senhän silloin pari vuotta sitten poltti huvikseen humalassa joku nuori..

sariw kirjoitti...

Ihania kuvia ! Porvoossa onkin tosi paljon kuvattavaa. Minulla on vielä tämän kesän Porvoonreissu edessä päin : )

Nina kirjoitti...

Mukavalta on vaikuttanut lomanne täällä Suomessa!
Onneksi säät ovat olleet suhteellisen suotuisiakin.
Porvoo on kaunis kaupunki ja onnistuneita kuvia olet napannut juuri oleellisesti tärkeistä paikoista siellä.

Olipa mukava kuvakavalkadi sinulla myös Petäjävedeltä.

Kivaa loppulomaa!:)

Mari kirjoitti...

Porvoo on kaunis kaupunki! Kerran olemme käyneet siellä moottoripyörällä. Oli tarkoitus mennä tänä kesänä uudestaan mutta nuo talokaupat sotkivat suunnitelmat :)

Anu kirjoitti...

Moikka Sari...juu,täälläkin kukutaan:)
eikös olekin tuo vanha Porvoo vaan kaunis?
Meillä asuu siellä sukulaisia ja kummilapsi ja pian kanssa sinne suunnataan.
Toivottavasti olette saaneet täältä kotomaasta paljon ihania hetkiä sinne kotiinne vietäväksi!?!

Sari kirjoitti...

Moi Sooloilija. Porvooseen kannattaa kyllä mennä ehdottomasti käymään. Siellä on etenkin kesäisin aivan oma, aurinkoinen tunnelmansa. Vanhassa kaupungissa on ihania taloja, putiikkeja, kahviloita, museoita jne. Ja jyrkkiä mukulakivikatuja on veikeä kävellä ja kuvitella itsensä ajassa taaksepäin (jollei vastaan sitten rynnistä kymmenpäisiä turistilaumoja, jotka palauttavat sinut nopeasti takaisin tähän päivään).

Sariw. Niinpä, Porvoossa kuvattavaa riittää vaikka millä mitalla! Ja mukavaa tulevaa Porvoon reissua sinullekin!

Moi Nina. Loma on tosiaan mennyt kivasti ja tällä viikolla ovat ilmatkin suosineet joka päivä ;-) Petäjäveden messut olivat oikein kivasti toteutettu ja Porvoo on yksi lempparikaupungeistani ;-)

Moi Mari, no ensi kesänä koetatte Porvoon reissua sitten uudestaan. Nyt teidän on tosiaan aika keskittyä talokauppoihin ja muuttoon. Nauttikaa nyt siitä täysin rinnoin!

Moi Anu, mikähän siinäkin on, että kesäisin tulee kukuttua hereillä yömyöhään. Kohta sille tulee kyllä loppu, kun palataan kotiin ja neidillä alkaa elokuun lopulla Kindergarten ja menee raasu joka päivä klo 8 kouluun, vaikka on neiti vasta 5-vee...

Mukavaa tulevaa Porvoon matkaa myös sinulle. Ihania pikkuputiikkeja sieltä vanhan kaupungin puolelta löytää. Moni ihastuttava sisustusesine poltteli käsissä, mutten sitten arvannut mitään ostaa, kun laukut alkavat jo olemaan täynnä ja kilorajat ovat naurettavat, joten enpä minä niin hirmusti saa mitään mukanani vietyä. Ja kiitos kysymästä, olemme nauttineet kesästä ja vielä ensi viikon saamme täällä lomailla, sitten matkaamme takaisin Teksasiin.

Sari. kirjoitti...

Todella kaunista ♥

Noora kirjoitti...

Ihanat kuvat! Porvoo on minunkin suosikkini! Mukavaa kesänjatkoa! Toivottaa kukkuja täälläkin

Sisustus Satiini kirjoitti...

Aivan ihana blogi sinulla <3 Aloitampas tarkemman tutkimisen heti...

Pink Links kirjoitti...

Porvoo on kaunis kaupunki, ja sinun kuvasi ovat todella hienoja!

Sari kirjoitti...

Hei Sari ja kiitos!

Moi Noora ja kiitos. Porvoo on tosiaan oikein ihastuttava kesäkaupunki. Haa, toinen kesäyön kukkuja siis siellä ;-)

Hei Sisustussatiini ja kiva, kun piipahdit tänne käymään. Vitsi, unohdinpa tulla tällä viikolla käymään puodissasi, mutta ensi viikolla ehkä vielä ennätän, ennenkuin suuntaan takaisin rapakon taakse.

Hei Pink Links ja kiitos. Porvoo on kyllä kaunis paikka ja täynnä kaikkea kaunista katseltavaa.

Tuija kirjoitti...

Aah, kuvia vanhasta "kotikaupungistani" (no, en ole kyllä itse Porvoossa asunut, mutta naapurikunnassa viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni, joten saanen kutsua Porvoota kotikaupungikseni, kun se niin tuttu paikka on). Ehditkö tutkiskelemaan niitä ihania putiikkeja?

Sari kirjoitti...

Moi Tuija. Voi että, oletpa kyllä kivan kaupungin kupeessa kasvanut! Kyllä minä putiikkeihin kurkkailin ja niitä läpikävin, mutten tällä kertaa arvannut mitään mukaani ostaa... ;-)