2009-07-27

Kesäkelit - Summer weather

Kesäloma etenee vauhdilla (yllätys?) ja sunnuntaista lähtien olemme saaneet nauttia auringosta ja tiettävästi aurinkoa on luvassa ainakin muutamana seuraavanakin päivänä. Nyt ollaankin sitten nautittu tuosta isosta, keltaisesta mollukasta ja lämpimästä kesäsäästä. Rennosti, nautiskellen...

Our summer vacation goes by fast (suprise anyone?) and since Sunday we have had sunny weather here in Middle-Finland and there should be some more sunny days ahead, hopefully so. We have really enjoyed the golden, warm friend of ours up above us and been very thankful for these sunny summer days. Just relaxing, enjoying...

Aurinko houkuttelee rantaan, vaikka farkuissa.

The sun invites you to go to the beach, even when wearing jeans.

Pienet jalat painautuvat santaan...

Little feet dig inside the soft sand...

Ja isot jalat perässä...

And big feet follow...

---------------------------

Mutta ennenkuin lähden taas ulos aurinkoon: Yksi pieni kuva-arvoitus...

But before I go back to the sunny outdoors: Here is one tricky question...

Mitä herkkua tämä mahtaa olla?

What might this yummy treat be?

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uunijuustoa?
-satu

Sooloilija kirjoitti...

Täällä päin valmistetaan keittämällä sellaista 'punaista juustoa' eli 'juhannusjuustoa', mutta ei taida sitä olla?
Uunijuustoksi minäkin ehdottaisin!
Tai sitten se on jokin marenkijälkiruoka?

Hyvin ovat muuten jalkasi ruskettuneet kesän aikana! Teillä on ollut ihanaa kesää täällä Suomessa, monenlaista keliä ja tapahtumaa!

Mukavia lomanjatkoja!

Sari kirjoitti...

Kyllä vaan, meilläpäin tätä herkkua sanotaan juustomaidoksi, eli ternimaidosta paistettu herkkuhan tämä on. Etenkin lapsena tämä oli ihan lemppariherkkua, mutta maistuu kyllä edelleenkin ja sama maku näyttää olevan tyttärelläkin. Lautanen syötiin tyhjäksi kyllä melkoista vauhtia... ;-)

Sari kirjoitti...

Niin ja kalorit on tässä herkussa kohdillaan... hehe ;-)

Sari kirjoitti...

Sooloilijalle vielä. Taitaa tuo kinttujen väri olla pitkälti peräisin tuolta toiselta mantereelta, mutta on se täällä pysynyt hyvin iholla, kun on tuo mollukkakin jaksanut välillä paistella niin kauniisti. Ihana loma hupenee käsistä, mutta nautimme vielä kaikista hetkistä!

Mari kirjoitti...

Herkullisen näköistä juustoa :) Nautitaan auringosta! Hiki on virrannut kun muuttokuormia ollaan viety :)

Sari kirjoitti...

Moi Mari, hyvää oli ja on. Tässä on taas lautasellinen juustomaitoa edessäni ;-) Lämmintä piisaa, nautitaan siitä siis. Vaikka tiedä häntä, onko se tämä lämpö niin suuri nautinto muuttolaatikoita kantaessa? Mutta ihanaa, kohta pääsette jo uuteen kotiin! Onnea vielä!

Suvi kirjoitti...

Unnijuustoksi minäkin veikkasin, ja sitähän sen olikin. Itse pidän tästä kovasti. Ja joskus sukulaisilta ternimaitoa saankin. Itse laitan vielä sokeria vähän päälle, joten niistä kaloreista ei paljon puhuta tuota herkkua syödessä.

Teija kirjoitti...

Uunijuustoa, naminam! :P Itse olen vastikään tätä herkkua oppinut syömään, sitäkin suuremmalla innolla! Pakkasessa olis nytkin parisen litraa, josko huomenna laittaski..

Marja kirjoitti...

Uunijuustoa, nam! En muista milloin olisin tuota herkkua viimeksi syönyt... mutta hyvää se muistaakseni on :)

Voi teillä on ollut mukava kesä Suomessa, ja nyt on tosiaan kelitkin kohdillaan. Mukavaa loppulomaa toivottelee,
Marja, yksin kotona (muu perhe lähti mummiukkilaan savoon loman viettoon, itselläni työviikko), Metallicaa kuunnellen :)

Sari kirjoitti...

Moi Suvi, juu siis, sokeria vielä päälle ja ihan runsain mitoin, eli ei paljon haluta tietää lopullista kalorimäärää tuolle herkulle... ;-)

Teija. Ai jai, tätä herkkua ei juuri tuolla toisella mantereella mistään saa, voi kun tätä saisi joteskin sinnekin vietyä. Vaan eipä taida onnistua.

Marja, on se hyvää, vaikka itselläkin on ollut taukoa, kun viimeksi tätä herkkua olen maistanut. Mutta hyvin maistui edelleenkin!

Ja kiitos, loma on ollut rentouttava ja melko kiireetönkin sanoisin. Vielä on reilu viikko jäljellä, veikkaan, että tämä aika hujahtaa käsistä. Nautihan sinä tilaisuudesta olla hetki aivan itsekseni, seuranasi aina yhtä ärjy Metallica. Millaista oli muuten konsertissa?

Sari. kirjoitti...

Voi mikä kulinaristituristi olen, olenkohan *koskaan* syönyt uunijuustoa? Näyttääpä metkalta... =)

Sari kirjoitti...

Moi Sari ja eikun kokeilemaan. Ternimaitoa taitaa saada jopa ostettua joistain kaupoistakin, mutta ainakin karjatiloilta, joilla on runsahasti poikivia lehmiä... ;-) On ihan hyvänmakuista, juustomaista herkkua, jonka päälle ripotellaan uunista oton jälkeen paljolti sokeria. Nam!