2009-07-25

Ne toiset Asuntomessut - The other House Exhibition

Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää Lisayta hänen minulle antamastaan tunnustuksesta. Tämä toi kaivattua piristystä sateisena ja harmaana alkaneeseen lauantai-aamuun! Kiitos paljon sinulle tästä!

But first I want to thank Lisay from this lovely Blog Award she so kindly gave to me! Thank you so much! This gave me the so needed energy on this very rainy and gray Saturday morning!

Ja ojennan tämän tunnustuksen eteenpäin sekä Marille että Sooloilijalle, joiden blogeista löydän itseni tämän tästä, jopa näin kesäaikaan, jolloin en ole lainkaan niin aktiivinen bloggailija kuin yleensä.

I want to give this award forward to Mari and Sooloilija, whose blogs I visit frequently, even during our summer vacation, when I am not that active blogger.

----------------------------------------

Mutta sitten itse otsikon aiheeseen...

But then about the topic itself...

Jokavuotisten asuntomessujen rinnalle on kohonnut myös muutamia pienempiä messutapahtumia. Tänä vuonna pienimuotoiset Asuntomessut pystytettiin myös Petäjävedelle ja rauhaisan metsämaiseman keskelle oli kohonnut useita kauniisti toteutettuja pientaloja. Oli varsin mielenkiintoista taas päästä haistamaan uuden kodin tuoksua ja nähdä erilaisia sisustus- ja materiaaliratkaisuja näissä kodikkaan oloisissa taloissa.

Ensimmäisten talojen joukossa oli tämä hirsinen Kontio-malliston talo, josta pidin yllättäen tosi paljon (jotenkin koen hirsitalot aina kesähuviloina, ensimmäistä kertaa pitää nyt myöntää, että kyllä hirsitalo voisi olla kaunis myös vakituisena asuinpaikkana).

Along with the annual House Exhibition here in Finland there are several smaller Exhibitions that let us people to go and see new homes that are build to several families to live. These exhibitons will give us the latest trends and designs of interiors and exteriors and give us a lot of new ideas and I sure enjoy to walk inside these homes and smell the fresh paint and see how people decorate their houses (or interior designers do) here in Finland.

One of the first homes we saw was this Kontio log house, which I suprisingly so, liked a lot. I usually see log houses more as summer cottages or lake houses, not as the all year round living spaces. But now I have to say, that why not? These beautiful houses work as homes too.

Makuuhuone oli kauniisti toteutettu ja harmoninen (mutta aavistuksen verran liian pienikokoinen omaan makuuni...).

Master bedroom was nicely decorated and very harmonic and peaceful (but a bit tiny for my taste to tell you the truth...).

Tässä näkymä suuren olohuoneen oikeasta siivekkeestä, erillisestä mutta avoimesti olohuoneeseen kytkeytyneestä takkahuoneesta.

This is a part of a large family room, which is sort of divided with this so called fireplace room (which is connected to sauna department, since we all love our saunas and almost every single house has its own sauna department and if you are lucky also this fireplace room along with it).

Suuri osa taloista näytti tällaiselta ulkoapäin. Perinteistä ja rauhoittavaa.

Most of the houses looked a bit like this from the outside. Very traditional and calming colors.

Tässä erään kodin kivasti toteutettu makuuhuone. Tässä huoneessa oli jo sitä kaipaamaani tilantuntua ja koko toinen päätyseinä oli täynnä vaatekaappeja.

This is a cute looking bedroom from one of the houses. This bedroom had a lot of space and the opposite wall was covered with closet space.

Kristallikruunu tuo juhlavuutta kotiin kuin kotiin.

Crystal chandeliers are like toppings on a delicious looking cakes.

Tämä talo oli mielestäni yksi kaunein ulkoapäin, eikä se toki sisältäkään ollut hassummin toteutettu.

This house was one of the most beautiful from outside and looked very nice from the inside as well.

Vanha puinen soutuvenekin oli saanut ystävikseen kauniisti toteutettuja kukkaistutuksia.

And old wooden boat was accompanied with some outdoor plants.

Hauskoja ideoita osui silmiini tämän tästä.

There were some very nice ideas all around us.

Ihana kynttelikkö, tosin ehkä hiukan terävää mallia.

This candle holder was so beautiful, yet a bit sharp from here and there.

Omaksi suosikikseni noussut talo näytti tällaiselta ulkoapäin. Hirsitalo on muuten tämäkin, Finnlamellin mallistoa.

My most favorite house looked like this from the outside. And this is also a log house, from Finnlamelli.

Talon sisään astuessani ihastuin tunnelmaan välittömästi. Tässä kuva vanhempien makuuhuonesta. Huomatkaa valkovahatut hirsiseinät!

When I stepped inside this house I fell in love with the athmosphere. This photo is from the master bedroom. Look at the white waxed log walls!

Voisiko pikkuprinsessan huone olla enää tämän romanttisempi?

Can a little princess room look any more romantic than this?

Kuva valoisasta työhuoneesta.

Photo from the office room.

Keittiö-olohuone on yhtä avonaista tilaa ja tämä on minusta tärkeää. Itse vietän tosi paljon aikaa keittiössä ja kun muu perhe on olohuoneessa, on mukavaa, jos näkö- puheyhteys säilyy ja ruokaa tehdessä voi seurustella vaikkapa olohuoneessa leikkivän lapsen kanssa.

Kitchen-family room area is one big, open space and this is very important in my opinion. I myself spend a lot of time in the kitchen preparing food, cooking and baking and when other members are in the family room, it is very important, if I can see and hear them while doing things at the kitchen.

Paljon valkoista ja luonnonsävyjä yhdisteltynä pirteään limenvihreään. Toimii!

A lot of white and natural colors combined with fresh lime green. Works!

Viimeisimpinä nähtyjen talojen joukossa eräässä makuuhuoneessa minua ihastutti tämä, kuulemani mukaan navetan vintiltä löytynyt vanha ovi, joka päätyi sängynpäädyksi. Aivan ihana!

Inside one of the last houses was this beautiful headboard which happens to be an old barn door. How lovely is that!

Vanhat esineet tuovat kotiin omaa lämpöään, kuten tämäkin arkku.

Old furnitures and beautiful items add their own flavour to any house.

-----------------------------------

Toivotan teille kaikille mukavaa viikonloppua täältä erittäin sateisesta Keski-Suomesta! Mitähän sitä tänään oikein tekisi? Olisiko edessä kirpparikierros tai ehkä pari mukavaa elokuvaa katseltavaksi...

I want to wish you all a relaxing weekend from very rainy Middle-Finland. I wonder what to do next? Should I head to the closest flea markets or perhaps watch some movies...


Sari

20 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Ihania kuvia, sä voisit alkaa sisustusvalokuvaajaksi.
Joko siellä aurinko paistaa? Meillä ainakin lähes pilvettömältä taivaalta. Eilen illalla tosin vettä lorotti lähes 20 mm.

Sari kirjoitti...

Moi Tuija ja kiitos. Tulihan noita kuvia taas räpsittyä jokunen kappale... ;-) Ei paista aurinko ei, vettä sataa ja harmaata on! No höh, siis pääkaupunkiseudulla olisi pitänyt tämäkin viikonloppu näköjään viettää. Eilen oli täällä aurinkoista, näköjään sää vaihtelee kovasti alueittain näinkin pieneltä tuntuvassa Suomen maassa.

Mari kirjoitti...

Oi, kaunis kiitos :) Toit piristystä päivääni! Ja onnea itesellesikin tunnustuksesta! Minulla on ollut vähän sama homma noiden hirsitalojen kanssa. Nyt sitten olen nähnyt pari taloa ihan vakituisena asuntona niin ei ne ollutkaan hullumpia... Hyvin pitkälti riippuu toteutuksesta ja sisustuksesta. Noissa sinun ottamissa kuvissa on tosi kiva tunnelma. Kaunista! Minun suosikkikuvani on tuo jossa on rautasängyt ja punainen tapetti takaseinässä, johtunee siitä että tuossa on sitä "vanhan ajan tunnelmaa"... Mukavaa loppulomaa teille ja tosiaan siellä Witikkalan kartanossa kannattaa käydä :)

Sari kirjoitti...

Eipä kestä Mari. Olen ollut tosi vähän bloggailemasa näin kesäloman aikaan, mutta kyllä sinun blogissasi tulee vierailtua ihan säännöllisesti, vaikken aina ennättäisi edes kommenttia jättää. Juu, se on jännä, miten sitä on aina mieltänyt hirsitalot vain ja ainoastaan kesäpaikkojen rakennusmateriaalina. Mutta nyt pyörrän osittain puheeni, kyllä hirsitalo voi olla ympärivuotisessa käytössäkin, jos se on tietyllä tapaa toteutettu. Witikkalassa pitäis kyllä käydä, toivottavasti ennätän.

Sooloilija kirjoitti...

Ihanaa, palkinto! Kiitos kovasti! Laitan sen blogiani koristamaan piakkoin!

Komeita kuvia olet hirsitaloista ottanut. Taloista ja sisustuksista näkee heti selvästi, että on Suomesta. Seesteistä ja siistiä.
Itse pidän vähän rosoisemmasta lookista, mutta tottahan toki jokaiseen noista voisin muuttaa asumaan..

Sari kirjoitti...

Olepa hyvä Sooloilija! Hirsitalot yllättivät minut ja kyllähän nämä talot toki heti suomalaisiksi tunnistaa. Minä ihastuin nyt jostain syystä erityisesti noihin hirsitaloihin ja tuohon alimpaan erityisesti. Suomalainen tyyli on juu selkeä ja seesteinenkin, mutta kyllä joukkoon mahtui muutama väripilkkukin.

Kun on vuosia asunut maailmalla ja saanut katsella värejä ja yltäkylläisyyttä miltei kyllästymiseen, näyttää suomalainen sisustus tosi freshiltä ja kivalta!

Sooloilija kirjoitti...

Samoin minua viehättää tuon alin talo ja sen sisustus.. Tuo arkku ja vanha ovi sängynpäätynä: ihanat!!!

Vekarus kirjoitti...

Kiitos, että meidät mukaasi! Ihania kuvia olet ottanut, jälleen kerran!

Kontion hirsitalon kaide näytti tutulta :-)

Hyvää lomanjatkoa sinullekin!

Sari kirjoitti...

Moi Sooloilija. Nuo alimmat kuvat olivat itse asiassa vielä toisesta talosta, joka ei muuten niin hirmusti mua säväyttänyt, mutta tuohon sängynpäätyyn ja arkkuun ihastuin heti. Mistähän löytäisi itselle samanlaisen vanhan oven?

Moi Vekarus. Ole hyvä, kiva jos kuvamatkani oli kiinnostava. Vähän pohdin, että laitoinko jo liikaakin kuvia, mutta kun en vaan pystynyt karsimaan enempää. Ahaa, ettei vain olisi tuolalinen kaide teillä? Ja kiitos, lomaa vielä päivää vaille kaksi viikkoa jäljelle. Koetamme nauttia näistä viimeisistä hetkistä!

Anrinko kirjoitti...

Tulin vastavierailulle.
Olenkin joskus käynytkin blogissasi. Kauniita kuvia. =)

Sirkka kirjoitti...

Onnea Tunnustuksesta!

Kauniita kuvia pidin kaikista näkemisestäni...voi ja oi en osaa pukea sanojani....Rosa heräsi toista tuntia olen tässä läpiksellä räpeltänyt ja nyt vasta olen sinun kohdallasi....:)

Tuo arkku on niin mieleeni, ei toki kaikki arkut!

Iloisen kesäpäivän jatkoa toivotan Sarille!

Leena Lumi kirjoitti...

Bessu, joka blogissani juuri eilen teki täytettyjä herkkusieniä, oli avaamassa luottamustoimensa puolesta Petäjäveden asuntomessut. Ne olivat todellakin erilaiset asuntomessut, sillä kyseessä taloja, joihin tavallinen ihminen yltä eikä mitään valtaisaa luxusta. Myös pikkuserkkuni rakensi alueelle kodin miehensä kanssa. Itse en ehtinyt käydä, mutta kuvistasi näen, että kodikkuus oli valttia ja sehän on juuri asumisessa tärkeää - minun mielestäni.

Mari kirjoitti...

Kiitokset mukavasta messuraportista;) Ihania kuvia jälleen kerran. Onnea tunnustuksesta♥

Teija kirjoitti...

Kauniit kuvat taas! Aivan ihana vanha ladon ovi!

Minttumaari kirjoitti...

Hei,

Ihana uusi yllätys löytyi tämän osoitteen takaa tullessani vastavierailulle blogiisi.

Hurmaavia kuvia olet napannut messuilta. Tulen taatusti tänne toistekin :)

Auringonpaistetta päivääsi!

Sari kirjoitti...

Ihan ensinnä, höh!!! Laitoin eilen vastaukset viimeisimpiin kommentteihin, vaan mihin lie bittiavaruuteen se vastaus taas katosi... Johan nyt..

Mutta siis... Hei Anrinko ja kiitos vastavierailusta ja kommentistasi. Käymään saa tulla toistekin, minäkin varmaan kurvaan taas pian sinun blogiisi... ;-)

Hei Sirkka ja kiitos, tunnustuksia on aina ilo saada. Onnittelut sinulle vielä ihanan koirulin johdosta, Rosasta on varmasti paljon iloa! Nuo Petäjäveden messut olivat tosi kivat ja suunnattu enemmän ihan kaikille, tavallisille suomalaisperheille. Se teki noista messuista vielä jollain tapaa tutumman tuntuiset, kun kaikki oli niin kodikasta.

Hei Leena ja kiitos sinulle kommentistasi. Olen täysin samaa mieltä kanssasi noista messuista. Pidin tosi paljon näistä pienimuotoisista asuntomessuista juuri siitä syystä, että kodit olivat ihan oikean kodin tuntuisia ja näköisiä, ei mitään liian prameaa ja erikoista.

Moi Mari ja kiitos. Tunnustukset ovat aina yhtä ilahduttavia ja kuvia, niitä en osaa olla ottamatta kuljin missä tahansa. Nuo messut olivat tosi kivat, ennätitkö itse käydä katsomassa?

Hei Teija ja kiitos. Kuvia tuli tosiaan näpsittyä aika määrä ja koetin rajata ne kaikkein mieluisimpiin otoksiin, vaan tulihan tuota kuvareportaasia aikalailla siltikin... ;-) Juu, toi ovi oli kyllä aivan ihana!

Moikka Minttumaari ja kiitos visiitistä ja kommentista! Ja kiitos, kuvia tuli tosiaan messuilta napsittua aimo annos. Poikkea ihmeessä tänne toistekin!

maano kirjoitti...

siis vau mitä kuvia , ihanasti kuvattu ja kauniita sisustuksia :)

Sari kirjoitti...

Hei Maano ja kiitos. Kauniita sisustuksia tuolla tosiaan oli paljon ja muutenkin messut yllättivät positiivisesti!

Nina kirjoitti...

Ihania kuvia jälleen kerran :-)

Tosi ihania kohteita nuo esittelutalot.

Meillä alkaa yläkerran sisustaminen ja se onkin kinkkinen homma, kun yksi kattotuoli on jätetty näkyviin, että saatiin aulaan enemmän tilaa. Siitä kattotuolista saa kivan erikoisuuden, jos vain osaa sen hyödyntää... Peukut pystyyn!

Anonyymi kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛