2009-07-15

Kuin vanhaan aikaan - Like old times

Niin se on jo heinäkuukin puolessa välissä ja loma tuntuu jo miltei karkaavan käsistä. Isille toivotamme jo hyvää ja turvallista kotimatkaa, sillä huomenna hän matkaa takaisin Teksasiin ja minä jään tänne neidin kanssa vielä lomailemaan noin kolmeksi viikkoa.

Tiedossa on vielä kaikenlaista ohjelmaa keveämmistä ja arvokkaammista juhlatilaisuuksista joka kerta yhtä surullisella tapaa yllättäviin hautajaisiin. Väliin mahtuu myös muutama automatka sinne tänne Suomea, mutta ennen kaikkea aikaa luonnon keskellä, tyttären kanssa kesästä nauttien. Aivan kuin joskus silloin, omassa lapsuudessani. Metsän siimeksissä kävelyretkiä tehden, mustikoita mussutellen ja niistä intiaanimaalauksia kasvoihin tehden, mansikoita mummin mansikkapellolta poimien ja kaikista raikkaista kesän mauista ja tuoksuista nauttien.

Vaan kovin nopeasti tämä aika kuluu ja arvelen, että nämä viimeiset lomaviikot hujahtavat taas melkoista vauhtia ja kohta jo saamme itsekin pakkailla kimpsujamme ja kampsujamme ja valmistautua kotimatkaan. Mutta sitä ennen nautimme vielä Suomen kauniista kesästä, sillä sitä se on taas ollut muutaman päivän, säteillen armeliaasti taas sitä kaivattua auringonpaistetta ja puhallellen luoksemme taas varsin miellyttävän lämmintä ilmaa.

It's already middle of July and I feel like our vacation here in Finland is going so fast. Daddy is leaving back to Texas tomorrow morning and I will stay here with my daughter three more weeks.

We will be enjoying our time here in peaceful Finland, like old times, when I was just a little girl. Spending time with grandparents, enjoying the quite country side, and all the fresh strawberries from grandmas strawberry fields, tasting the first wild blueberries and enjoying all the fresh tastes and smells of the summer.

But it is so amazing how fast time flies and it will not be long when it is time for us to pack our bags and leave home. But before that it is time to relax and take it easy. Enjoy the beautiful northern summer filled with beautiful summer days with merciful sunshine and warmer weather, which we have been able to enjoy again after all the rainy days.

Olen nauttinut Suomen kesässä kaikesta siitä yksinkertaisesta kauneudesta, jota ympäriltämme löytyy. Niitä omia lapsuuden kesiä, villikukkien keruumatkoja ja mansikkamaidon makuisia tunnelmia muistellen. Kuinka yksinkertaisen kauniita voivat esimerkiksi olla vaikka luonnonkukista tai puista kerätyistä kukinnoista tehdyt kukka-asetelmat.

I have enjoyed all the simple beauty of Finnish summer. I've gone back in memories to those summers in my own childhood filled with wildflowers, strawberry pies and long, warm summer days. And how beautiful can all the simple bouquets be, done with wildflowers or tree branches.

Kesän aikana olen huomannut ihailevani kaikkea vanhaa. Ihailen ohi ajamiamme vanhoja hirsirakenteisia aittoja, latoja ja upeita, vanhoja hirsitaloja. Etenkin harmaa hirsi on ihastuttanut minua. Tämä hirsirakennus osui silmiini jossain tuolla, tien päällä. Ovet näyttävät vasta valmistetuilta, mutta itse rakennus oli vanha ja niin kaunis, omalla yksinkertaisella tavallaan.

During this summer here in Finland I have admired everything old. I've admired all the old log houses and barns we've seen when driving across Finland. Especially gray logs makes me smile. This particular log "house" catched my eye somewhere on the road. The doors look quite new, but the building itself was old and so beautiful, on its own, simple way.

Harmaa, käsittelemätön hirsi on vaan niin suunnattoman kaunista.

Gray, unfinished logs are just so beautiful.


Ja tämä takorautainen oven sarana oli upeasti taottu.

And this wrought iron door hinge was so beautifully done.

Ja jopa lupiinit saavat tien varsilla pääni kääntymään. Teksasissa ei ole tällaista määrää villlikukkasia teiden varsilla ja jos, niin kerrankin joku kukka esiintyy Teksasisa minikoossa. Teksasin tunnetuimmat villikukkaset bluebonnetit kun muistuttavat kovasti näitä Suomen serkkujaan, mutta ovat kaikki väriltään tummansinisiä ja pienen pieniä, kevään kukkasia.

And even these wildflowers make my head to spin when I see these. We don't see so many wildflowers in Texas and if we do, this is something which is smaller in size in Texas. Texas bluebonnets are little cousins to these finnish wildflowers. When bluebonnets are only dark blue and quite small spring wildflowers, these flowers bloom from June to early July and come in shades of blue, pink, white and purple.

Aurinkoista ja kesäistä viikkoa toivotellen!

I wish you all sunny and nice summer week!


Sari

13 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Niin tämä kesä kuluu yleensä aivan liian nopeaa... Kauniita kuvia olet ottanut :) Mukavaa loppulomaa!

Sooloilija kirjoitti...

Hurmaavia kuvia kesä-Suomesta. Teillä vielä 3 viikkoa jäljellä, nyt ajateltuna se tuntuu aika pitkältä ajalta kun olette jo olleetkin tovin aikaa täällä.. Mutta totta, äkkiä se menee.

Oletko muuten käynyt ollenkaan elokuvissa täällä Suomessa?

Lisää mansikkaisia ja mustikkaisia päiviä teille!

mimmuli kirjoitti...

Ihania kuvia olet ottanut =) Varsinkin tuo sepän takoma on ihana, kiinnostava kuvio.

Sari kirjoitti...

Moi Mari, niin se tosiaan hurahtaa loma aina liian nopeasti, mutta sentään on vielä jokunen viikko jäljellä. Ja kiitos, nuo harmaat hirsirakennukset olivat kyllä kauniita ja tuo kyseinen kukka-asetelma löytyi erään hirsitalon portailta.

Moi Sooloilija. Toisaalta ajateltuna pitäisi tosiaan iloita vielä noista kolmesta jäljellä olevasta viikosta. Kesäloman aikana en ole ennättänyt edes leffaan, muutamia leffoja olen katsellut DVD:ltä, mutta nyt kun mies palaa huomenissa kotiin, taidan minäkin jo malttaa suunnata leffaan. Ainakin Harry Potter on jo katsottavien listalla, samoin humoristiselta vaikuttava Bruno. Härön ohjaaman leffa Postia pappi Jaakobille ei taida enää pyöriä teattereissa, oletko käynyt katsomassa?

Kiitos Mimmuli, itsekin ihastuin tuohon taottuun saranaan, oli tosi kauniisti toteutettu.

titta kirjoitti...

Heinäkuu jo ja vielä puolessa välissä, mihin tämä aika katoaa. Ihania kuvia, näitä on hyvä katsella kun räntä ja loska lentää (mutta siis ei mietitä sitä nyt). Mukavaa loman jatkoa!

Marsuliini kirjoitti...

Ihanalta kuulostaa teidän kesänviettonne ja kauniita kuvia olet taas ottanut. Mukavaa loman jatkoa!

miiah_ kirjoitti...

Olipas nättejä kuvia :) Tykkään kans tuosta harmaasta hirrestä kovasti ja meillä onkin siitä tehdyt hyllyt ja seinää pihasaunan "saunakämpässä" :)

Sari kirjoitti...

Moi Titta, samaa ihmettelen täällä, kun isukki palasi jo kotiin ja vietän loppulomaa tyttären kanssa. Hyvää kesän jatkoa myös sinulle!

Marsuliini, kesä Suomessa on samaa kuin akkujen lataus. Täällä hiljaisuudessa, vanhempien kotona saa olla kaikessa rauhassa, luonnon keskellä. Ja aurinkoista kesän jatkoa myös sinulle!

Kiitos Miiah. Harmaa hirsi on kyllä kaunista ja siitä tehdyt hyllyt kuulostavat kyllä aivan ihanilta! Mukavaa kesän jatkoa sinulle!

Nina kirjoitti...

Me haluttaisiin pihalle vanha, hirsinen aitta, tai muu vastaava piharakennus. Niita tanaankin ihasteltiin kauppareissulla. Niissa on sita jotain!

Oikein ihanaa loppulomaa taalla kauniissa Suomessa!

Sari kirjoitti...

Hei Nina ja kiitos, viikonloppuna saimmekin nauttia aivan ihanasta kesäsäästä. Tänään sitten herättiin harmaaseen sateiseen maanantaihin. Mutta kivaa on ollut!

Hanna-Mari kirjoitti...

Ensi vierailulla sinun blogissasi, mutta tänne tulen uudestaankin. Kauniita kuvia olet ottanut matkan varrelta.

Teija kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää ihanalta tähän astinen lomanne! Aiotteko muuten joskus vielä palata Suomeen pysyvästi? Oikein ihania hetkiä vielä loppulomaannekin!

Sari kirjoitti...

Hei Hanna-Mari ja kiitos käynnistä ja kommenistasi. Ja tervetuloa uudelleen! Lomaa on vielä jäljellä parisen viikkoa, joten en ihan aina pääse koneelle (kun loma vähenee, niin vauhti kiihtyy), mutta postailen tänne uusia juttuja kyllä vielä Suomessa oloaikana ja sitten taas aktiivisemmin, kun olemme palanneet kotiin Teksasiin.

Moi Teija. Loma on ollut antoisa ja kiva kaikin puolin. Mutta kovasti alkaa jo huolestuttamaan tämä loman pituus, että taasko meinaa loppua loma kesken. Pari viikkoa jäljellä ja kaikenlaista ohjelmaa vielä tiedossa, joten vauhti se tosiaan vaan kiihtyy ja sen vuoksi minua ei ole täällä blogissakaan taas näkynyt hetkeen. Mutta uusi postaus jo tuolla yllä... ;-) Ja kiitos vielä lomatoivotuksista, nautitaan!