2009-06-18

Juhannustunnelmia 2008 - Midsummer fest 2008

Viime kesänä vietimme juhannusta Keski-Suomessa, rauhallisissa mökkimaisemissa.

Last summer we spend the Midsummer Fest in the Middle part of Finland, in these peaceful surroundings, at our summer cottage/lake house.

Aattona keräsimme pikkuneidin kanssa kedonkukkasia mökin portaille.

At the Eve of Midsummer fest we picked some wildflowers to go to the porch of our cottage.

Tällaisia kimppuja laittelimme mökin pihamaalle ja kuistille.

This kind of bouquets were here and there at our summer cottage.

Mutta eipä ne kelit olleet kovinkaan aurinkoiset viime juhannuksena. Pitkähihaisissa mentiin ja vettä sataa ripsutteli iltaa kohden mentäessä.

But the weather was not the best possible. It was cloudy and later in the evening it started to rain. We used long sleeved shirts and jackets, so it was not that warm either.

Ja nyt on taas se aika kesästä, kun juhannusjuhlat ovat monella edessä. On ehkä juhannushäitä, juhannustaikoja, kokkoa ja makkaranpaistoa tiedossa. Itse vietämme juhannusta täällä meren takana ja luultavimmin matkalaukkuja pakkaillen, sillä ensi viikolla olisi tarkoitus lähteä Suomeen.

Oikein mukavaa juhannusta teille kaikille sinne Suomeen!

It is that time of the year again, when people in Finland celebrate The Midsummer Fest. There are all kinds of nice happenings all over our little country back there in the northern part of Europe. Many young couples have their weddings during this special weekend, there are all kinds of old myths and funny rituals that can only be done during Midsummer Fest and people gather together, burn bonfires, eat all those yummy summer goodies (like strawberry cakes, new potatoes, fresh fish catched from the lakes etc.) and celebrate the short, but beautiful northern summer.

So especially for all of you in Finland. I want to wish you all Happy Midsummer Fest!!!

27 kommenttia:

Helinä Laajalahti kirjoitti...

No on ihanan kesäisiä kuvia =)

Hyvää juhannusta myös teille sinne!

Vekarus kirjoitti...

Ihania kuvia! Pitäisi muistaa, että ihanaa voi olla vaikka säät evät aina hellisikään. Hyvää juhannusta ja kotimatkaa!

SariW kirjoitti...

Ihania ja niin tunnelmallisia kesäkuvia !
Hyvää Juhannusta sinullekin !

Suosikkeja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sooloilija kirjoitti...

Suomen juhannuksesta saa kai kesäisen näköisen, vaikka sataisi ja olisi kylmäkin. Hurmaavia kuvia.

Tervetuloa Suomeen ja tänne vähän pohjoisempaankin.

Jutta kirjoitti...

Tänne on luvattu kylmää ja sateista juhannukseksi, joten ette menetä mitään vaikka ette vielä jussiksi Suomeen ehdikään. Minuakaan ei harmita sadesäät, meillä on viimeinen rempparutitus ennen pennun tuloa. Sitten ensi viikolla saakin olla aurinkoista ja lämmintä :)

Mukavaa juhannusta teille!

Mari kirjoitti...

Ihanan kesäisiä kuvia... Viime vuoden juhannuksen vietimme Lontoossa, nyt menemme perinteisesti kokolle ja aamusella keitän juhannusjuustoa, nam :)
Hyvää juhannusta teille!

titta kirjoitti...

Kauniita kuvia! Oikein hyvää viikonloppua ja tervetuloa :)

Elina kirjoitti...

Oiken hyvää juhannusta ja tervetuloa vaan tänne Suomen kamaralle. Ensi viikolle on jo luvattu tänne helteitä, joten niitä odotellessa.

Suvi kirjoitti...

Hauskaa Juhannusta sinne meren taaksekkin (vai ollaanko me takana). Ja mukava että suomen matka lähestyy.

Justiina kirjoitti...

Ihania kuvia taas:) Hyvää juhannusta sinnekin, vaikka eipä sitä siellä kait vietetä.

Lupailevat, että kesä alkaa täälläkin ensi viikolla. Vihdoinkin nämä kylmät loppuvat, joten ajoituksenne on täydellinen:).

Hyvää matkaa!

Nina kirjoitti...

Kiitos, sitä samaa :-)

Sari kirjoitti...

Kiitos Päivi juhannustoivotuksista. Täällä ei jussia tosin tule juuri juhlittua, lähinnä taitaa aika mennä laukkuja pakkaillessa.

Hei Vekarus. Niin se on, ettei se sää ole kesässä se kaikkei tärkein asia, kunhan nyt ei ihan koko kesää tarvitse kulkea villasukat jalassa... ;-)

Sariw. Kiitos kommentistasi ja toivotuksista. Kyllä juhannus on aina aidoimmillaan siellä Suomessa, eikä täällä oikein saa revittyä itsestään juhannusfiilistä näissä maisemissa.

Moi Sooloilija. Niin se on, että Suomen kesässä on oma taikansa, satoi tai paistoi. Viime kesän kuvia katsellessani huokailin taas sitä kaikkea vehreyttä ja luonnon kauneutta, jota täältä ei samalla tapaa löydy. Ja ne kaikki järvet, huoks...

Hei Jutta ja tsemppiä rempan loppuvaiheeseen. Haa, ihan tosi? Ovatko luvanneet lämpenevää? Hi hi hii... Just sopivasti ensi viikoksi. Jipsistä jee!

Mari, oi joi, teil on ollutkin viime jussina kivat maisemat ympärillä. Ei sillä etteikö se Suomi-juhannus kuitenkin ole aina se kaikkein paras. Nam, juhannusjuustot kuulostaa namilta. Mitä juustoa teette?

Hei Titta ja kiitos, mukavaa on sinne kohta tulla lomailemaan!

Villa Elina, ihanaa, olet jo toinen, joka vihjailee lämpimämmästä kesäsäästä. Vaikkei ne kelit nyt olekaan maailman tärkeimmät sinne tultaessa, niin kyllä aurinkoinen kesäsää saa aina iloiseksi!

Hei Suvi, ja kiitos jussin toivotuksista. Taitaa tosiaan mennä matkavalmisteluissa hyvin pitkälti. Minä itse ajattelen, että me tässä olemme rapakon takana... ;-)

Justiina, juu, ei täällä juuri juhannusta vastaanoteta. Tosin suomi-yhteisöllä olisi ollut isompikin vastaanotto erään suomalaisperheen kotona, mutta tällä kertaa jäi nuo pippalot väliin. Tässä kun taitaa riittää puuhaa viikonlopulle muuteskin, kun on tuo matka niin lähellä. Ja ihanaa, jos siellä on lämpimämpää tulossa!

Hei Nina ja kiitos, kiitos. Olisi se vaan niin ihanaa saada viettää myös juhannusta Suomi-maisemissa, mutta ehkä sitten ensi kesänä... ;-)

Sirkka kirjoitti...

Kuinka kaunis kuva tytöstäsi siinä luonnon helmassa sipsuttaesa...saaden
kauniit kukkaiskuvat kannua somistamaan...ihanat!
Oikein ihanaa juhannusta merten taakse, iloisin ja onnellisin ajatuksin kohti tulevaa....

Sari kirjoitti...

Kiitos Sirkka. Kaiholla näitä viime kesän kuvia täällä olen katsellut ja huokaillut, kun emme tänä kesänä juhannukseksi sinne päässeet. Mutta pian jo olemme noissa tutuissa maisemissa ja edessä kuitenkin monta kesäistä viikkoa nautittavana ;-)

maano kirjoitti...

kauniita kuvia . mukavaa juhannusta :)

Sari kirjoitti...

Hei Maano ja kiitos, juhannus menee täällä vähän eri tahtiin, mutta koetetaan nauttia tästä viimoisesta viikonlopusta ennen Suomen matkaa... ;-)

Eve kirjoitti...

Ihania juhannuskuvia. Ne saivatkin minut nyt vihdoin kommentoimaan jotain :) olen muutaman kerran käynyt lueskelemassa blogiasi ja palaan varmasti usein vastaisuudessakin :) Meidän perhe asuu tällä hetkellä Coloradossa joten juhannuskuvat kasvatti taas kovasti koti-ikävää näin juhannuksen alla. Niinkuin sanoitkin, ei se juhannus ole millään sama täällä ulkomailla vaikka miten koittaisi sitä "lavastaa" :) Mukavaa, että teidän Suomen matka on jo noin lähellä!

Mari kirjoitti...

Tänään täällä oli jo vähän lämpimämpää;) Taidatte päästä oikein ihanista ilmoista nautiskelemaan!

Toivottavasti lääkäri-asiatkin alkavat selvitä. Minulla on taas tullut se nielemisvaikeus... Se oli vähän aikaa poissa. Ilmeisesti poskiontelotulehdus on tullut jäädäkseen;/ Nyyh. Mutta eihän se niin vakavaa ole ja kaikkeen tottuu.

TUrvallista matkaa tänne ihanaan kotisuomeen!

Sari kirjoitti...

Hei Eve. Ja kiitos sinulle kommentistasi. On aina kiva nähdä uusiakin kasvoja täällä kommentoijien joukossa ;-) Colorado onkin tosi kaunis osavaltio, mutta niinhän se on, ettei se juhannus oikein tunnu jussilta muualla kuin Suomessa.

Muutama päivä vielä ja sitten Suomeen!

Hei Mari. Kuulostaa hyvältä tuo säätilan muutos... ;-)

Tänään on edessä se ilkein lääkärikäynti, mutta ei siitä nyt sen enempää. Minulla myös edelleen jatkuu nielemisvaikeus ja vaivaa koko ajan mielessä. Mutta toivon mukaan asialle tulee tänään joku selvennys, toivottavasti ei kuitenkaan mitään hirmu vakavaa.

Toivottavasti sinullakin tuo vaiva menisi ajan kanssa ohitse. Vaikka siihen tottuukin, on se vähän ikävä riesa, kun pitää ruoan kanssa olla koko ajan syödessä varovainen... :-(

Teija kirjoitti...

Kiitos piipahduksesta blogissani! Sulla on täällä kaunista, monesti olen käynyt huokailemassa. Tervetuloa suomeen, tällä viikolla näyttää jo säät paranevan!

Katja - Bag End kirjoitti...

Kyllä Suomen kesäinen luonto on kaunis. Ei sitä voita mikään, jos minulta kysytään.

Aivan ihanaa rentouttavaa lomaa Suomessa! Me suuntaamme sinne ensi kuussa, tuskin maltan odottaa :-)

Sari kirjoitti...

Hei Teija ja kiitos kommentistasi. Taalla on kohta jo viikko vierahtanyt ja olen ollut nettipimennossa koko alkuloman. Mutta ihanaa on olla Suomessa kesalomilla, etenkin kun kelit ovat nain ihanan kesaiset.

Hei Katja. Tervetuloa tanne Suomeen teillekin! Kovasti on kesaista taalla, tosin nyt ovat vahan lupailleet jo viilenevaa.

Anonyymi kirjoitti...

Thanκs for fіnallу talking аbоut > "Juhannustunnelmia 2008 - Midsummer fest 2008" < Loved it!

Also visit my blog :: ԁгеambox 7025

Anonyymi kirjoitti...

Grеetings! Ι know this is κind of
off topic but I was ωondeгing if you
knew wheге I could locate a cаptcha plugin fοr my commеnt
form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having trouble findіng one?
Τhanks a lot!

My web-sitе: cccam for free

Anonyymi kirjoitti...

Greеtings fгom Ιԁaho! I'm bored to tears at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I enjoy the information you provide here and can't ωait to
take а looκ when I gеt home.
I'm surprised at how fast your blog loaded on my mobile .. I'm
not even using WІFI, juѕt 3G .. Anyhow,
suρerb blog!

Look into my pаge ... card sharing servers cccam server|server cardsharing|skybox f3 cardsharing|cccam|cardsharing anbieter|cccam pay server|cccam server premium|dreambox|server dreambox|buy cardsharing|cardsharing|cardsharing server|dreambox 800|free card sharing server|satellite cardsharing kings|test line cccam|card sharing|card sharing servers|cardsharing canalsat|cccam line|cccam test line|free cccam server|sat keys|satellite cardsharing| cccam server|server cardsharing|skybox f3 cardsharing|cccam|cardsharing anbieter|cccam pay server|cccam server premium|dreambox|server dreambox|buy cardsharing|cardsharing|cardsharing server|dreambox 800|free card sharing server|satellite cardsharing kings|test line cccam|card sharing|card sharing servers|cardsharing canalsat|cccam line|cccam test line|free cccam server|sat keys|satellite cardsharing| cccam server|server cardsharing|skybox f3 cardsharing|cccam|cardsharing anbieter|cccam pay server|cccam server premium|dreambox|server dreambox|buy cardsharing|cardsharing|cardsharing server|dreambox 800|free card sharing server|satellite cardsharing kings|test line cccam|card Sharing|card sharing servers|cardsharing canalsat|cccam line|cccam test line|free cccam server|sat keys|satellite cardsharing|

Anonyymi kirjoitti...

Hello, eveгy time i used tо сheck ωebpage pοsts here eaгly in the
dawn, as i loνe to learn more and more.

My site; www.offersdailyus.com/3-months-half-price-hd-pack-upgrade-at-sky-online-existing-Customers/
my webpage: www.offersdailyus.com