2009-06-10

Haasteita, neljä asiaa ja kirjoja

Sain tämän neljä asiaa haasteen jo jokin aika sitten Jutalta, ja tässä vihdoin vastaukset tähän hauskaan haasteeseen."Tee siis näin: poista minun vastaukseni ja korvaa ne omillasi. Haasta haasteeseen mukaan 4 blogiystävääsi. PIDÄ HAUSKAA!"

This is in finnish only this time... Sorry :-(

Tässä tulee...

Neljä työtä, joita olen elämäni aikana tehnyt:

* Lähetin ja puhelinvaihteen hommia lukioiässä
* Opiskeluaikoina ilmaismainosten tekoa ja satunnaista somistelua
* Sanomalehtitalon asiakaspalvelijana: ilmoitus- ja tilausosastoilla
* Sanomalehtitalon ilmoitusosaston myyntisihteeri

Neljä televisio-ohjelmaa, joita tykkään katsella:

Nyt pitää kyllä heti sanoa, ettei minun tule kovinkaan usein televisiota nykyisin katseltua, mutta jos television avaan (muussakin tarkoituksessa kuin elokuvia katsellakseni), saatan seurata jotain näistä ohjelmista

* Divine Design
* House Hunters International
* Tori & Dean
* House
Neljä paikkaa, joissa olen ollut lomalla:

Tähänkin voisi listata vaikka mitä kivoja paikkoja, mutta tässä ensimmäisenä mieleeni tulleet...

* New York
* San Francisco
* New Mexico-Colorado-Utah-Arizona lännen-tournee
* Dominikaaninen Tasavalta
Neljä internet-sivua, joilla käyn melkein päivittäin:

* Ne kaikki ihanat, lukuisat blogit!
* Gmail-sivuni
* Google, google, google... ;-)
* Yle.fi (Suomeen matkaava haluaa nähdä niitä säätietoja...)


Neljä lemppariruokaani ovat:

* Sushi
* Thairuoka
* Linssikeitto (tulinen)
* Raikas mozzarella-salaatti

Neljä paikkaa, jossa olisin mieluummin nyt:

* Mökillä
* Suomessa ylipäätään
* Aavistuksen viileämmässä (40 astetta on jo liikaa!)
* Meren rannalla kävelyllä
En nyt haasta varsinaisesti ketään tähän haasteeseen, mutta tämän voivat kaikki halukkaat tästä omiin blogeihinsa napata.
----------------------------------------------

Toisen haasteen sain joku aika sitten Taikalta ja tässä haasteessa pyydetään mainitsemaan 5 lempikirjaa. Tämä on kyllä aika vaikeaa, mutta tässä nyt viisi kirjaa, jotka juuri nyt tulivat ensimmäisinä mieleen.

1. Jung Chang, Wild Swans: Three Daughters of China. Erittäin mielenkiintoinen omaelämäkerrallinen teos, jossa Jung Chang kertoo Maon ajan Kiinasta omaa ja edellisten polvien tarinoita hyväksikäyttäen, aloittaen tarinan isoäidistään, edeten äitinsä tarinaan ja lopulta kertoen oman tarinansa. Tämän kirjan olen lukenut viimeksi useita vuosia sitten, mutta josta yhä edelleen nousee usein ajatuksiini mielikuvia Maon ajan Kiinasta ja sen ajan naisten asemasta ja kohtaloista. En tiedä, mikä minua kiehtoo näissä eri kulttuureiden naisista kertovissa kirjoissa, mutta jostain syystä tällaisia teoksia on kotiini kantautunut melkoinen pino. Luulenpa, että tartun tähän kirjaan taas kesälomalla Suomessa lomaillessani.

2. Leena Lehtolaisen kirjojen turvin sitävastoin selvisin vaikeasta raskausajastani, jolloin olin ystävättärien varassa monessakin suhteessa, ja eräs ihana ystävätär lainasi minulle vinon pinon Lehtolaisia, joita nyttemmin löytyy jo aika vino pino omistakin kirjahyllyistä. Monta hyvää kirjaa, joista ensin tykästyin Maria Kallio-sarjaan, mutta nyttemmin huomaan pitäväni enemmän hänen muista teoksistaan, tuoreimmassa muistissa novelikokoelma Viimeinen kesäyö, joka oli erittäin nopea ja viihdyttävä luettava. Tässä hiljattain luin myös uusimman Lehtolaisen Maria Kallio-kirjan, mutta se jätti minut tällä kertaa hivenen viileäksi, enkä saa edes kirjan nimeä päähäni.

2. Harry Potter-kirjasarja. Ai minäkö muka lapsellinen? Kröhöms, velhopoika Potter on saanut tämän, kohta nelikymppisen mamman lumoihinsa ja mielestäni kirjasarjan jokainen teos on omalla tavallaan mukaansatempaava ja jännittävä tarinansa. Niinpä minulta löytyy nyt nämä kaikki teokset kovakantisina, vielä kun saisin kaikki nämä hankittua englanninkielisinä (kolme kirjaa olen jo löytänyt garage saleista), jotta jälkikasvukin voi sitten joskus halutessaan näihin taruihin uppoutua. Kummalla kielellä sitten haluaakaan...

Kovasti jo odottelen teattereihin tulevaa, seuraavaa Potter-elokuvaakin, vaikkeivat ne koskaan elokuvina ylläkään kirjojen tasolle. Vanhemman sukupolven Potter-fani siis paljastui täältäkin osoitteesta... ;-)


4. Walt Disney's Fantasyland & America. Leikki-ikäisen lapsen äitinä tältä kirjalistalta löytyy myös jokunen lasten kirja. Ensimmäisenä mainittakoon Disneyn 50-luvun garage sale löytöni: näitä on nyt sitten kaksi, Walt Disney's Fantasyland ja America. Molemmat ihanan vanhoja, klassikkokirjoja, joiden kätköistä löytyvät mm. ne kaikkein rakkaimmat Disneyn lastensadut. Nämä ovat tällä hetkellä varmassa tallessa äidin työpöydän laatikossa, sillä en arvaa antaa näitä 5-veeni vapaaseen käyttöön. Ovat aarteitamme, joista pidämme hyvää huolta.

5. Mauri Kunnas, lastenkirjat. Ulkosuomalaisena äitinä koetan epätoivoisesti pitää lapseni suomen kieltä yllä ja mikäs siihen parempi apuväline kuin Kunnaksen värikkäät ja hassunhauskat kirjat. Näihin kirjoihin uppoudumme innolla joka ikinen ilta ja joka kerta sieltä sivuilta löytyy jotain uutta kummasteltavaa.

En nyt haasta erikseen ketään tähänkään haasteeseen, mutta halukkaat voivat tämän tästä napata omiin blogeihinsa.

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hauska lukea sinustakin :) Tuo Harry Potter on ollut minulla jo kauan aikaa että pitäisi lukea. En vain ikinä kirjastossa muista sitä... Ja Mauri Kunnasta meilläkin luetaan ahkerasti :)

Sari kirjoitti...

Hei Mari, juu, vähän erilainen postaus tällä kertaa. Vaikea oli noita kirjoja mietiskellä, kun on niin monta mielenkiintoista kirjaa tullut luettua ;-)

Yaelian kirjoitti...

Näitä pikkupaljastuksia on kiva lukea:-)

Sari kirjoitti...

Niin onkin... ;-)

Taika kirjoitti...

Oi, kuinka kivaa, että teit kirjahaasteen!

Kivasti kerrot lempikirjoistasi:) Tuo "Three Daughters of China" on varmasti mielenkiintoinen. Yritän etsiä sen käsiini. Itselläni on kirjahyllyssä Lulu Wangin "Liljateatteri", joka kertoo nuoren kiinalaistytön kipeistä kokemuksista Kiinan kulttuurivallankumouksen aikoina. Minuakin siis kiinnostavat eri kulttuurit. Esittelemäsi lasten kirjallisuus on hyväksi myös meille lapsenmielisille aikuisille:)

Tuon nelosen haasteen tein äskettäin, muuten olisin napannut sen sinulta. Kiva oli lukea sinusta. Sanomalehtitalo olisi voinut palkata sinut toimittajaksi.

Sari kirjoitti...

Hei Taika. Three daughters of China on hyvä kirja. Minulla on myös tuo Liljateatteri, mutta jollain tapaa tämä kirja on jäänyt iselleni paremmin mieleen.

Minun pitääkin käydä kurkkaamassa sinun nelosen haasteesi. Haa, vai että toimittajaksi. Olen kyllä asiaa ihan tosissanikin miettinyt, sillä kyseisen lehtitalon väki on edelleen pitkälti samaa (vaikka olen ollut jo tuolta työpaikasta poissa vuosia) ja tunnen sieltä monia työntekijöitä, myös noita toimittajia.